Přejít na obsah

Sinn 556 A RS nebo Tudor Ranger ?

Doporučené příspěvky

Voboje jsou super hodinky/univerzálky. Za mě taky Sinn-technicistní němci, hezčí pouzdro a pro mě je plus datum,cena/výkon je bezdebat. Tudory mi přijdou takový "dědkovsky" ležérní (myslím to v dobrým slova-smyslu),jedinej plus je asi ta strojovna, ale....

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 25. 3. 2025 v 12:46, shewcza napsal:

Já taky hlasuji pro Sinn. Skvělý hodinky na denní nošení pro každou příležitost. Kdyby stály stejně, tak bych šel do Tudoru jenom kvůli strojku, kdyby byl všude stejný, tak zase Sinn.

Rozšířit  

Vidim to stejne. Pokud bych nesel po strojku a spone (a tam jsme s cenou novych nekde pod 90k), bral bych Sinn (na peticlanku) a dokoupil gumu.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Ja jsem mel jednu dobu soucasne 556 a BB36. Stejny strojek, Sinn za 25k, Tudor za 50k.
Sinn maji skvely antireflex, famozne citelny cifr, nizke pouzdro a pusobi bytelne a toolove.
Tudor pusobi na jednu stranu vic uhlazene a ty fajn veci je potreba tam trosku hledat.
Doma nakonec zustal Tudor a Sinny sly. Duvodem bylo to, ze jsem rozmarilej kkt a mel jsem roupy. A zrovna se nasel kupec na Sinn. Kdyby se tehdy nasel kupec na Tudor, tak zustane doma Sinn.
Jeste myslenka na zaver: i kdyz na prvni pohled to jsou stejne hodinky, tak si myslim, ze oboje muzou byt v hodinkovnici a nemusi moc souperit o prostor. Na kazdych clovek najde zalibeni.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Oboje jsou to nadherne hodinky, bezvadne zpracovane, dostatecne robustni, vodotesne a skvele citelne. Sinn na me pusobi vice nastrojove a minimalisticky, Tudor lehce uhlazeneji, coz je do znacne miry zpusobeno nejen jemnejsim brousenim, ale celkovym tvarem pouzdra. Sinn ma skvely AR, Tudor zase klenute sklo. Oboje umi zastat funkci univerzalnich hodinek.

Sinn budou dostupneji a levneji servisovatelne. Tudor jde na servis do Svycarska, kde ti automaticky vymeni tvuj zakoupeny strojek za bezvadny repasovany v ramci urychleni a kvality servisu, coz nekdo bere jako plus, nekdo to neresi a nekdo to povazuje za jakesi "odosobneni". Myslim, ze hodinky za takove penize si zaslouzi individualni peci hodinare, zachovani originality uz kvuli zakaznikovi. :)

Odkaz ke komentáři

Tak teď jsem zase lehce nalomen a přikláním se na stranu Sinnu... 😤 Tohle zda se býti oříškem... 

@AndyAaron tahle myšlenka se mi honí hlavou už nejakou chvíli.. když nevíš jestli A, nebo B, vem A i B.... Přeci jen hodinky nejsou ženy, abychom si vybrali jedny na zbytek zivota.. 🤔

Odkaz ke komentáři

V 25. 3. 2025 v 18:14, marecenator napsal:

Fakt vybiras podle toho, co ti tady vetsina napise?
Mas moznost si udelat vylet Prahy a osahat je? 
I ten vyber resp cenovy rozdil je dost velky - mit ve vyberu neco za 90, tam uz se nabizi hodne jinych alternativ.

Rozšířit  

Určitě se nenechám zcela ovlivnit názory většiny, ale rád si vyslechnu názory ostatních, pocity když je měli na ruce atd :)

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

V rámci hlasování se přikláním k Sinn. Nedávno jsem zde hledal pomoc s výběrem hodinek a nakonec jsem skončil u Sinn 556 IB a jsem nadšen. Během dvou výletů do Brna a Prahy jsem měl na ruce kolem 30 modelů napříč cenovým spektrem od 15 do 150 tis. a ty Sinny maj ve své cenové kategorii prostě něco do sebe. Tudory obecně jako dobrý resp. skvělý, o tom žádná, ale pokud “váháš” mezi těmito dvěma, tak Rangery objektivně ekonomicky a subjektivně emocionálně v tomto duelu nedávají smysl.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

V 25. 3. 2025 v 21:32, RazoR napsal:

V rámci hlasování se přikláním k Sinn. Nedávno jsem zde hledal pomoc s výběrem hodinek a nakonec jsem skončil u Sinn 556 IB a jsem nadšen. Během dvou výletů do Brna a Prahy jsem měl na ruce kolem 30 modelů napříč cenovým spektrem od 15 do 150 tis. a ty Sinny maj ve své cenové kategorii prostě něco do sebe. Tudory obecně jako dobrý resp. skvělý, o tom žádná, ale pokud “váháš” mezi těmito dvěma, tak Rangery objektivně ekonomicky a subjektivně emocionálně v tomto duelu nedávají smysl.

Rozšířit  

Objektivně ekonomický dává smysl koupit si Casio za 1000,- Kč a jednou za tři roky vyměnit baterku, vše ostatní je vždy ekonomicky horší volba. 

Takže že dvou modelů s různou cenou co mají stejnou funkci je vždy ten levnější ekonomicky výhodnější. 

Emocionálně je to hrozně individuální, mě ten Sinn přijde neosobní (můj subjektivní pocit), kdežto Tudor ač jednoduchý cifr, je jsi vzít si na ruku něco, co bylo vždy mojí součástí...

Ale tohle si fakt musí každý zkusit a porovnat si ty pocity sám

Upraveno uživatelem gathis
Odkaz ke komentáři

Ještě přidám jeden postřeh. Poslední dobou mi moc moc chybí Longiny Conquest 38mm, které jsem pustil. V této úvaze podobný kus svým zaměřením někde uprostřed ceny tvého výběru. Parádní hodinky. Když už zde kolegové zmínili Hanhart. 

Ps; samozřejmě je půjdu koupit znovu. Škoda, že už nejsou u Bechyněho za tu cenu 38, to byla bomba.. Jen teď půjdu do zelené nebo bílé :)

20241025_185315.jpg

Odkaz ke komentáři

Dovolím si s částí tvého příspěvku nesouhlasit 😉:

V 26. 3. 2025 v 3:45, gathis napsal:

Objektivně ekonomický dává smysl koupit si Casio za 1000,- Kč a jednou za tři roky vyměnit baterku, vše ostatní je vždy ekonomicky horší volba. 

Rozšířit  

Ale on Casio neřeší ne? Diskuze probíhá primárně nad uvedenými dvěma modely, případně doporučeným odpovídajícími alternativami...

V 26. 3. 2025 v 3:45, gathis napsal:

Takže že dvou modelů s různou cenou co mají stejnou funkci je vždy ten levnější ekonomicky výhodnější. 

Rozšířit  

Tohle globálně určitě neplatí, resp. záleží co je myšleno "stejnou funkcí". Levnější rozhodně není vždy výhodnější, zde platí staré dobré "nejsme tak bohatí abychom kupovali levné věci". Určitě ti dokážu z fleku vyjmenovat několik oblastí mimo hodinky, kde se při porovnání dvou produktů, které mají stejné funkce, drtivá většina zájemců rozhodne pro ten dražší. Každopádně v tomto duelu hodinek, kdy funkčně a i dalšími vlastnostmi jsou si hodinky velmi podobné, je 2,5 násobek ceny otázka pouze rozdílu nápisu Tudor vs Sinn. A tímto přecházíme k další části tvé zprávy, která už je o emocích a to  je samozřejmě pro někoho ten zásadnější ukazatel 🙂...

Upraveno uživatelem RazoR
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

@gathis děkuji za komentář, souhlasím s tím, že casia za litr jsou skvělá volba do nepohody, pro manuální práci a podobně..  s tím naprosto souhlasím a k tomuto účelu mám už dá se říci prehistorické garminy, které k hlučné práci používám z jediného důvodu, a to je aby mě upozornili na volání, zprávu a nebo jen jako ukazatel času..

Každý zde hledáme tu přidanou hodnotu, tu emoci, kterou pocítíme když si ty watche nasadíme :)... Někdo ladí hodinky k outfitu, někdo už zcvokne a ladí outfit k hodinkám... každý jsme jiný případ. 

@Postal80 Děkuji za rozšíření obzoru, na longiny jsem už koukal mockrát, házím očkem po LHC které jsou k prodeji celkem často... 38 Conquesty jsou fakt moc hezké v černé barvě, ale docela mi tam chybí ty čísla.. Také mě zaujaly spirity 37, ale oproti tomu, co já chci, je ten cifr zase o dost "bohatší", takže to je debata na jindy :X 

Odkaz ke komentáři

No já bych volil sinn, ze všeho předešlého napsaného mě vychází, že ti nejde ani o cenu a ani o úplně běžné nošení. A pokud nakonec nevyhrají tvé v minulosti oblíbené "longy", tak být tebou zavřu oči a první co uvidím ve tmě vezmu.  Za mne by to byly právě ty Sinny.

Upraveno uživatelem hypoun
Odkaz ke komentáři

V 26. 3. 2025 v 7:31, hypoun napsal:

No já bych volil sinn, ze všeho předešlého napsaného mě vychází, že ti nejde ani o cenu a ani o úplně běžné nošení. A pokud nakonec nevyhrají tvé v minulosti oblíbené "longy", tak být tebou zavřu oči a první co uvidím ve tmě vezmu.  Za mne by to byly právě ty Sinny.

Rozšířit  

"... první co uvidím ve tmě."

Chceš mi říct, že se mám rozhodovat podle lumi? 🤪

jo jasně chápu, zavři oči..

Asi to vypadá na nějaký výlet .. ;) 

Odkaz ke komentáři

V 26. 3. 2025 v 11:47, Filip eM napsal:

"... první co uvidím ve tmě."

Chceš mi říct, že se mám rozhodovat podle lumi? 🤪

jo jasně chápu, zavři oči..

Asi to vypadá na nějaký výlet .. ;) 

Rozšířit  

Jedno jestli použiješ lumi, houby či jiný stimulant co ti pomůže 😉 principiálně jde o ten prvotní vjem.... ten pověstný wow efekt, který způsobí že vidíš i přez zavřené oči to co vnitřně prostě musíš mít 😀

Odkaz ke komentáři

Možná trochu mimo, ale minimálně bych mrknul na: Damasko DS30 (eta), DK30 (manufakturním strojek no date), či DK32 (s datem) a Hanhart Preventor HD12. Oboje 39mm s velmi příjemnou výškou.

maxresdefault.jpg

Hanhart-Preventor-HD12-All-Rounder-Pilot

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...