Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 9. 7. 2019 v 11:32, orlando1 napsal:

Asi nás chce na..at :-)))

V 9. 7. 2019 v 14:24, Karlos napsal:

Jo to byla jen provokace? :) Já na to skočil.

V 9. 7. 2019 v 14:51, Alex77 napsal:

Starejch dvojek mi proslo rukama hodne ale tyhle stary puvodni lunety sem za tu dobu na nich videl asi dve ;-)

post-5320-0-74196800-1563741025_thumb.jpg

• po 3 týdnech...
Odesláno

post-66867-0-02060200-1566030317_thumb.jpgZdravím, typ hodinek jsem v bibli našel, jen mám jinou vteřinovku - servisní výměna?? Jsou od tchýně, takže jsem mooooc děkoval a na nic se raději nevyptával, díky za info

• po 2 týdnech...
Odesláno

Kolegove mam dotaz.

Je cifernik puvodni z 001 nebo je to ten co byl i na jednom typu pozdejsich padesatek?

Podle ceho se to da poznat?

Diky.

post-63512-0-40889800-1566939849_thumb.jpeg

Odesláno

Jo, jo, nulanulajedničky mám dvoje, jedny skutečně s tmavomodrým potiskem (na dýnku s číslem 16189), ty druhé jsou teda s potiskem černým (dýnko 30680, strojek 39055)... 

Odesláno (upraveno)

A ten zahloubeny subdial u pozdějších ale nebyl, ne?

Upraveno uživatelem maldaCZE
Odesláno
  V 3. 9. 2019 v 19:25, Momis napsal:

Dobrý den, prosím, mohl by mi někdo pomoct s identifikací modelu viz foto? Jakou (jestli vůbec) mají cenu? Jde o samonatahovací hodinky. Děkuji.

V knize Libora Hovorky "Hodinky Prim 1954-1994" se píše, že se jedná o model typového označení 68 441 3, rok vzniku 1981.

Jedná se o tzv. chlapecké hodinky (malý průměr pouzdra, 28mm).

Určitě nejde o samonatahovací hodinky!!! Jsou to mechanické natahovací hodinky.

A nacenění? Pokud pro tede nemají nějakou citovou vazbu, tak cenu bych v dnešní dny odhadl na cca. 500,- CZK.

Odesláno

Díky za reakci. Pokud se mýlím, opravte mě, ale ty hodinky se při nošení natahují. Proto jsem napsal, že jsou samonatahovací. Stačí s nimi chvíli pohybovat a jdou. Při žádném pohybu se za chvíli zastaví, to je definice samonatahování nebo ne?

Průměr pouzdra 28mm sedí.

Pokud tedy jsou samonatahovací, o jaký typ se přesně jedná?

Díky.

Odesláno

Tomu se odborně říká "zasraný hodinky", ne samonatahovací, jak s nima různě na ruce klepeš, tak se uvolňuje ten bordel, nebo se trochu zahřeje ten ztuhlej olej a pak se rozběhnou, protože je natažený péro korunkou.

Odesláno

Momis: Opravdu to nemáš hodinky s automatickým nátahem. JR_2010 ti to tak nějak vysvětlil. Ty hodinky se rozběhnou ve chvíli, když s nima pohneš a uvedeš do pohybu setrvačku. Ta na chvíli ještě půjde, dokud bude v pérovníku zbytek energie. Když si s hodinkama budeš takto hrát, tak energie z pérovníku časem dojde a budeš je muset natáhnout pomocí korunky.

Hezky (laicky) jsem to popsal... :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...