Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte, som tu prvy krat :) mam taky problem, mam hodinky FESTINA model: F16291

mam nasledovny problem, prestavoval som si datum (kratky februar) a stalo sa mi nasledovne: rucicka, kt. sluzi na stopky sa mi posunula asi o 2-3s dalej z povodnej vychodzej hodnoty (12). teraz ked zapnem stopky, tak zacina z tej posunutej hodnoty a takisto po zresetovani pocitadla, sa vrati na tu posunutu hodnotu a nie na povodnu cize na 12 :-/

nemate niekto skusenost s tym, ako sa to da nakalibrovat spat? dakujem velmi pekne. Prajme pekny den. Ivan

Odesláno
  ivosss napsal:

mam nasledovny problem, prestavoval som si datum (kratky februar) a stalo sa mi nasledovne: rucicka, kt. sluzi na stopky sa mi posunula asi o 2-3s dalej z povodnej vychodzej hodnoty (12). teraz ked zapnem stopky, tak zacina z tej posunutej hodnoty a takisto po zresetovani pocitadla, sa vrati na tu posunutu hodnotu a nie na povodnu cize na 12 :-/

nemate niekto skusenost s tym, ako sa to da nakalibrovat spat? dakujem velmi pekne. Prajme pekny den. Ivan

Je dost mozny, ze kdyz jsi povytahl korunku, tak doslo zrejme neumyslne ke stisku nejakeho z tlacitek chronografu. Zkus zase povytahnout korunku a pohrat si s tlacitky. Mel jsem stejny problem.

Odesláno (upraveno)
  ivosss napsal:

Zkus povatáhnout korunku, kterou šteluješ hodinové ručičky a při vytažené korunce zkus vynulovat stopky

edit : Martin byl rychlejší

Upraveno uživatelem Adam99
Odesláno
  Martin Krkoška napsal:
Je dost mozny, ze kdyz jsi povytahl korunku, tak doslo zrejme neumyslne ke stisku nejakeho z tlacitek chronografu. Zkus zase povytahnout korunku a pohrat si s tlacitky. Mel jsem stejny problem.

Taktak...mně se to stalo u Laco Chronografů......vytáhnout korunku a zmáčknout tlačítko stopek...měly by se vynulovat.

Odesláno

Podobný problém jsem měl pár měísců až do teď také. Ještě že jsem s tím nešel do Koscomu na reklamaci, asi bych si uřízl pořádnou ostudu, kdyby to předemnou namačkali.

• po měsících...
Odesláno
  ivosss napsal:

Zdravim, mam trosku jiny problem. Poridil jsem si nove Wengery Commando, nakalibroval jsem vsechny rucicky. Zda se mi ale, ze rucicky (sekundova a dalsi na malem ciferniku) neukazuje presne na namalovane carky, ale trosinku mimo. Je to normalni? Diky.

Odesláno
  Levahoo napsal:
Zdravim, mam trosku jiny problem. Poridil jsem si nove Wengery Commando, nakalibroval jsem vsechny rucicky. Zda se mi ale, ze rucicky (sekundova a dalsi na malem ciferniku) neukazuje presne na namalovane carky, ale trosinku mimo. Je to normalni? Diky.

NOrmální by to být nemělo. Zkušenosti s několika Certinama - vše naprosto v pořádku, ale moje Wenger New Alpine, jednoduché levnější, kupované na hrubé zacházení, to mají také. Vteřinovka nepasuje přesně na indexy, vypadá to jako by ciferník nebyl centrovaný nebo měl špatný potisk. Měl jsem za to, že právě proto na ně byla dobrá sleva. Asi je to vlastnost Wengerů.

Odesláno
  Dingo napsal:
NOrmální by to být nemělo. Zkušenosti s několika Certinama - vše naprosto v pořádku, ale moje Wenger New Alpine, jednoduché levnější, kupované na hrubé zacházení, to mají také. Vteřinovka nepasuje přesně na indexy, vypadá to jako by ciferník nebyl centrovaný nebo měl špatný potisk. Měl jsem za to, že právě proto na ně byla dobrá sleva. Asi je to vlastnost Wengerů.

Docela me to stve, jsou to moje prvni chronografy. Ma to cenu s tim neco delat, nebo se s tim mam proste smirit?

Odesláno
  Levahoo napsal:
Docela me to stve, jsou to moje prvni chronografy. Ma to cenu s tim neco delat, nebo se s tim mam proste smirit?

Opravdu neumím poradit. Kdyby to byly moje hlavní hodinky, asi bych se s tím nesmířil, ale nevím jestli je šance tohle reklamovat. Mě to chvíli mrzelo, že jsem si toho nevšimnul hned v obchodě. Ale už jsem se s tím smířil a neřeším to.

Odesláno

Bohužel já to zase měl tak u Certin. nejde s tím dělat nic. Při příštím výběru hodinek se na to zaměřit a případně žádat jiný kus... Bohužel je to občas problém i vyššího segmentu značek, u kterých by to nikdo nečekal...

Odesláno

Zeptam se Vas,znalcu: Ma cenu s tim neco delat,posilat to na opravu? Je to slozity zasah nebo se jen cimsi stouchne do rucicek? :) Prosel jsem dnes par obchodu a koukal do vyloh..u par hodinek jsem si toho taky vsiml. Myslite, ze je to tedy vlastne normalni? Diky za odpovedi.

Odesláno

Ja si myslim ze to je nedokonalost toho konkretneho kusu, ktora sa pri hromadnej vyrobe moze sem-tam objavit. Ak nie si puntickar, tak sa drz hesla: "V nedokonalosti je krasa", alebo ze vacsina tychto hodiniek to moze mat dobre, a tie Tvoje su "ine, jedinecne" :)

Odesláno
  matino napsal:
Ja si myslim ze to je nedokonalost toho konkretneho kusu, ktora sa pri hromadnej vyrobe moze sem-tam objavit. Ak nie si puntickar, tak sa drz hesla: "V nedokonalosti je krasa", alebo ze vacsina tychto hodiniek to moze mat dobre, a tie Tvoje su "ine, jedinecne" :)

Tak jsem poslal dotaz na autorizovany servis, uvidim, co odpovedi. Procetl jsem si par vlaken tady na foru...a zjistil jsem, ze co se tyka hopsani rucicek mimo indexy, neleze to na palici jenom mne :) Zas si nedokazu predstavit, ze by nekdo hodinky rozpitvaval kvuli takovyhle "hlouposti". Skoda, ze se to neda kalibrovat podobne jako stopky...posunout rucickou o desetinky doprava, nebo deleva...

• Po letech...
Odesláno

Zdravím, nerad bych zakládal nové téma. Můj problém se týká stopek u hodinek Festina (které jsem dostal darem). Přesněji je to model 681202 Chronograph. http://ecx.images-amazon.com/images/I/51dQ1evLffL._SY300_.jpg

Dnes, když jsem dělal kávu a chtěl si stopovat časy, zjistil jsem, že se mi velká ručička stopek nehýbe. Jen se cuká. Na minutovém chronographu se také nic neděje. Domnívám se, že by to mohla být slabá baterka.

Naposledy vím, že stopky fungovaly ještě před dvěma dny, když jsem si stopoval obchodní jednání. Hodinky jsou staré (od koupě) 17 měsíců. Nošené jen výjimečně, jinak bych je bez safírového sklíčka hned zlikvidoval. Mám je tedy spíš jako módní doplněk (ikdyž teď už vím, že Festina není žádná hodinářská značka...). Vzhledově působí jako hezký šperk a navíc mi řeknou, kolik je hodin. Nic víc, nic míň.

Proč se ptám, pokud je to baterka, nemá smysl posílat hodinky na reklamaci a pouze bych si jí nechal vyměnit. Pokud by to mohl být nějaký problém v laciných vnitřnostech, pak bych zvolil jistě reklamaci.

• po měsících...
Odesláno

Ahoj, mám podobný problém, ale s hodinkami Casio ECW M300. Taky se mi posunula ručička stopek, místo na nulu se vrací na hodnotu 5s, ale moje hodinky nemají korunku, takže uvedený postup na ně nemohu aplikovat. Nemá někdo podobnou zkušenost? Jde to opravit nějak jednoduše nebo reklamace?
Předem díky!

Odesláno
  V 27. 10. 2014 v 9:25, Peiper2 napsal:

Ahoj, mám podobný problém, ale s hodinkami Casio ECW M300. Taky se mi posunula ručička stopek, místo na nulu se vrací na hodnotu 5s, ale moje hodinky nemají korunku, takže uvedený postup na ně nemohu aplikovat. Nemá někdo podobnou zkušenost? Jde to opravit nějak jednoduše nebo reklamace?

Předem díky!

Ahoj, kolegovi se to údajně jednou stalo, když si "hrál" s magnety. Vzal pájku, odmagnetoval a zase mu nulovaly správně. Na vlastní oči jsem to sice neviděl, ale za jednoduchou zkoušku by to možná stálo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...