Ondraj Odesláno 27. července Nahlásit Odesláno 27. července (upraveno) Chtěl bych představit svoji rodinu žabáků. Cesta za Frogmany byla dlouhá několik let a první dojem z nich byl, že jsou to velmi divné hodinky a ze začátku se mi vůbec nelíbily. První Frogmany na ruce byly z řady GWF-A1000 a paradoxně takové nemám nakonec ani jedny. Velký zlom nastal, když jsem měl možnost koupit za velmi výhodnou cenu v podstatě nové MRG BF-1000B. Velmi brzy jsem si uvědomil, že už není cesty zpět. Začala uzrávat myšlenka, mít všechny Fogmany MRG a to se skutečně povedlo. Netušil jsem ale, že tím to ještě zdaleka nekončí. Začalo to celkem nevinně, potřebou mít k ručkovým Frogmanům ještě nějaké čistě digi Casio, nejlépe se safírovým sklem. Úkol se zdál zpočátku jednoduchý, ale velmi rychle jsem dohledal, že skoro jediný čistě digi model z řady G-Shock je už starší Frogman GWF-D1000. Pak už snad jen řada B5000 v titanu a GPR-B1000. Dal jsem tedy dotaz na váženého člena a Casio nadšence Milu pod nickem Chief. Ten samozřejmě nezklamal a obratem poslal foto svých D1000 a potvrdil, že jsou to fakt povedené ikonické hodinky. Objednal jsem své první nové z Japonska D1000B. Jak dorazily, byl jsem velice nadšený a hlavně jsem nečekal, že mi tak dobře sednou. Tím odstartovala myšlenka mít všechny modely, zpočátku se to zdálo nemožné a i ekonomicky. Nakonec se povedlo, některé jsou 2x, nejdřív jsem sehnal třeba použité, pak k nim i nové a některé jsou oficiálně neexistující kombinace. Nechybí ani verze s žábákem Kermit. Nemám tedy ještě jednu speciální verzi Zong Baik, ale těch je celkem jen 30 kusů. Jen ještě doplním technické parametry D1000 (zdroj quick-time.cz) a nějaké vlastní fotky. FROGMAN GWF-D1000 představují další významný krok v evoluci hodinek FROGMAN, díky třem přesným snímačům pro měření hloubky vody, teploty a kompasového směrníku, a jsou určeny pro použití v nejnáročnějším prostředí včetně záchranných akcí na moři. GWF-D1000 jsou rovněž prvními hodinkami řady FROGMAN s funkcí měření hloubky vody, která měří hloubku až do 80 metrů s přírůstky po 10 centimetrech. Funkce měření teploty měří teplotu vody s přírůstky po 0,1 stupních Celsia, a funkce kompasového směrníku, která disponuje automatickou horizontální kompenzací, měří azimut s přírůstky po jednom stupni, a to i v případě naklonění. Tyto snímače poskytují data měření v reálném čase pro podporu podvodního výzkumu a záchranných aktivit. Hodinky obsahují množství profesionálních funkcí včetně grafu přílivu a odlivu, který zobrazuje příliv a odliv a paměťovou funkcí protokolu pro sledování aktivit při potápění (doba potápění, maximální hloubka vody a nejnižší teplota vody), doplněné alarmem pro nepřiměřenou rychlost výstupu. GWF-D1000 rovněž učinily velký krok vpřed z vnějšího hlediska díky funkcím vylepšujícím odolnost. Zatímco si zachovávají asymetrický tvar minulých modelů hodinek FROGMAN, mohou se GWF-D1000 pochlubit hodinovým sklíčkem vyrobeným ze safíru odolného vůči poškrábání a náramkem zpevněným vložkou z uhlíkového vlákna. Tyto hodinky mají velká tlačítka, která se snadno ovládají i v rukavicích. Zadní pouzdro se vyznačuje povlakem z uhlíku podobného diamantu (DLC) a je na něm vyryta ikona FROGMAN se stylizovanou žábou záchranářkou statečně se potápějící do temného moře se světlem v ruce Upraveno 27. července uživatelem Ondraj 3 1 1
Xenomorfus Odesláno 27. července Nahlásit Odesláno 27. července Tak to je velka parada! Chronobundus v terminalnim stadiu ;-). To bych chtel videt na zivo....
YPO Odesláno 27. července Nahlásit Odesláno 27. července Japoni se s tím neserou. Půlka bedny zaplněná plechovou krabicí a lístkem na vlak
Ondraj Odesláno 27. července Autor Nahlásit Odesláno 27. července (upraveno) U modelu D1000ARR si Japonci dokonce dovolili na krabici chybu ve slově výzkum "resarch" "research". Měly by existovat i správné krabice s opraveným slovem a ty s chybou by měly být vzácnější, je to u raněných modelů. Casio ty krabice údajně i vyměňoval. Upraveno 27. července uživatelem Ondraj
Mar25tin Odesláno 27. července Nahlásit Odesláno 27. července Skvělé čtení. Ty nové Frogmany mi taky vrtají hlavou
Postal80 Odesláno 27. července Nahlásit Odesláno 27. července Totální respekt a obdiv kamo!! Gratulace, jsou úplná bomba.. Ja mam jenom jedny Díky za to čtení.
spineshank Odesláno 28. července Nahlásit Odesláno 28. července TAk tomu říkám žabí farma jak má být. Máš to moc pěkný a pár kousků by se mi taky moc líbilo mít
MartinJel Odesláno 28. července Nahlásit Odesláno 28. července Ondro pecka sbírka. Ty poslední MR-G mi vrtají pořád hlavou a až se potkáme tak si myslím, že žena nebude mít radost až uvidím průvan na kontě Mám také jedny Frogmany
BudhaBudhovic Odesláno 28. července Nahlásit Odesláno 28. července paradni sbirka, inspirativni kousky i cesta k nim. taky mi ty posledni MR-G vrtaji hlavou, ... ja nemam zadne zabaky, a nepripada mi to spravne ...
Ondraj Odesláno 28. července Autor Nahlásit Odesláno 28. července Už jsem slyšel i dřív, že opravdový fanda Casio musí mít alespoň jedny Frogmany.
YPO Odesláno 28. července Nahlásit Odesláno 28. července před 2 minutami, Ondraj napsal: Už jsem slyšel i dřív, že opravdový fanda Casio musí mít alespoň jedny Frogmany. Problém frogů je pro mě displej s malejma číslama. S ručkovejma modelama se to napravilo. Pravda je, že když mám příležitost si vzít něco jiného než garminy tak sáhnu po casiu protože to běží furt. To je dost děsivé zjištění
BudhaBudhovic Odesláno 28. července Nahlásit Odesláno 28. července co kdyby sis musel nechat jen jedny D1000B a jedny MR-G .... ? které by to byly? a proc ?
Ondraj Odesláno 28. července Autor Nahlásit Odesláno 28. července To se nedá říct. Nicméně z D1000 nosím nejčastěji modré MB a paradoxně to byla varianta, která mě zpočátku tolik nebrala. Teď na léto jsou super. U MR-G, jsou to stejné hodinky, ale každé vlastně jiné. Červené na tahu jsou společenské, modré sportovní, zelené Outdoor a žlutá limitka, když je nálada. 1
Ondraj Odesláno 28. července Autor Nahlásit Odesláno 28. července před 13 minutami, YPO napsal: Problém frogů je pro mě displej s malejma číslama. S ručkovejma modelama se to napravilo. Pravda je, že když mám příležitost si vzít něco jiného než garminy tak sáhnu po casiu protože to běží furt. To je dost děsivé zjištění Na D1000 vidím dobře, ale třeba GW-9400 už je horší. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se