jorix Odesláno 8. března 2009 Nahlásit Odesláno 8. března 2009 Velmi volný překlad článku Iriny Maier na WUS z února r. 2006. Zdroj/source. Jak je tzo se značkami Poljot, Volmax, Vostok Europe,? s některými dalšími ruskými značkami & UFOny 1. Poljot a Volmax Poljot je jméno možná nejznámější továrny na výrobu hodinek a hodinových strojků v Rusku. Továrna má velmi bohatou historii a produkuje hodinky značky Poljot ? jedné z nejznámějších značek hodinek v Rusku. Před několika lety prodal majitel továrny stroje na výrobu hodinových strojků ostatním ruským společnostem (3133 ? McTime, 26.. Vostoku, ?), ale jméno Poljot prodáno nebylo. Přibližně ve stejném čase byla produkce hodinek Poljot téměř zastavena. Na počátku století, ve snaze vyprostit se z úpadku Poljotu, se ukázalo jako nezbytné, aby někteří zaměstnanci Poljotu založili novou společnost Volmax ? čistě ruskou společnost produkující tři značky hodinek ? Aviator, Buran a Sturmanskie. Tyto značky oficiálně patří Volmaxu a jsou vyráběny v Moskvě, v budovách Poljotu. Mimochodem, nejlepší designéři a výrobci z dřívějšího Poljotu pracují pro Volmax. Mohli bychom říci, že jsou tedy nástupci Poljotu. Na druhou stranu, Ivan Ksenofontov (syn majitele Poljotu) nepohřbil myšlenku pokračovat ve výrobě hodinek Poljot, takže letos vyrobil malou kolekci hodinek Poljot. Čas teprve ukáže, zda to bude fungovat. Závěr: Oba výrobci, tedy ?Poljot? www.poljot.com a ?Volmax? www.aviatorwatch.ru jsou dobře známí, oficiálně registrovaní výrobci hodinek v Rusku. Ani Poljot, ani Volmax se nikdy nepokusili nabídnout prodejcům hodinky bez identifikace výrobce. To znamená ? všechny hodinky vyráběny Poljotem nebo Volmaxem mají registrované logo na ciferníku nebo na dýnku. Poljot užívá logo Poljot, Volmax loga Aviator, Buran a Sturmanskie. Dále, Volmax právě realizoval řadu hodinek pojmenovanou Patriot s logem ?РЧЗ? na ciferníku (speciální edice, separátní projekt). I tyto hodinky tedy patří Volmaxu. 2. Juri Levenberg (odstavec popisuje spíš vývoj distribuční politiky ruských výrobců, netýká se příliš uvedených značek hodinek) O tomto prodejci na fóru WUS bylo napsáno mnohé. J. Levenberg je Rus, který se přestěhoval do Německa před několika lety a začal prodávat ruské hodinky přes internet. Ačkoliv nebyla stanovena politika distribuce, obchod kvetl. Juri Levenberg prodával hodinky ostatním internetovým dealerům ruských hodinek, jako Ruwatch, Poljot24, atd. Před několika lety ruští výrobci došli k závěru, že produkce na světovém trhu není možná bez rozumné distribuční strategie, a tak práva prodávat některé oficiální ruské značky byla dána společnostem, které byly schopny distribuci zajistit nejen přes internetové obchody, ale co je důležitější, v normálních kamenných obchodech, k reprezentaci značek na slušné úrovni, na hodinářských veletrzích atd. Levenbergova společnost nikdy neměla práva žádného ruského výrobce pro jakoukoliv exkluzivní reprezentaci na německém trhu, a co více ? někteří ruští výrobci odmítli jakékoliv hodinky do této společnosti doručovat. Tak došlo k situaci známé již po jistou dobu: Lavenbergova společnost najednou nabízí hodinky na E-Bay, které jsou údajně ruské, ale nemají žádnou identifikaci výrobce, dále jsou prodávány touto společností některým jejím internetovým dealerům. Varování pro všechny lidi, kteří mají rádi ruské hodinky: jsou to skutečně ruské hodinky, když nemají na sobě znak žádného oficiálního ruského výrobce, nebo jsou to UFO? Jaké jsou důvody, proč ?výrobci hodinek? zakrývají původ svých hodinek? Prosím, nezaměňujte tyto ?nové ruské značky? - Moscow classic, Sturmovik, Pilot, atd. s Poljotem a Volmaxem ? nemají s těmito výrobci naprosto nic společného. 3. Vostok http://vostok-inc.com a Vostok-Europe www.vostok-europe.com Tyto dvě hodinářské značky jsou stále zaměňovány, ačkoliv jsou to dvě odlišné značky. Vostok nebo Восток je typická ruská značka vyráběná v Chistopolu (Rusko/Tartarstan) ve Vostok továrně a Vostok- Europe je značka vytvořená litevskou společností Koliz Vostok ve spolupráci s továrnou Vostok. 1. Hodinky vyráběné Vostokem v Chistopolu mohou být rozděleny do dvou skupin: vyráběné pro domácí trh (levnější a mnohem horší kvality) a exportní ? stejné hodinkové řady s lepšími kalibry a v lepší kvalitě. ?Domácí? hodinky jsou distribuovány všem ruským společnostem přes internet nebo v kamenných obchodech a také neoficiálními internetovými dealery, kteří tyto hodinky někde koupí k prodeji kdekoliv po světě. Exportní hodinky mohou být zakoupeny pouze mimo Rusko oficiálními distributory a autorizovanými dealery. 2. Hodinky Vostok - Europe, vyráběné v Litvě, mají velmi vysokou kvalitu stejnou po celém světě, protože Vostok - Europe rozjela výrobu s jediným cílem ? zásobovat trh ne-drahými, vysoce kvalitními automatickými hodinkami oficiálně distribuovanými po celém světě. A jak můžeme vidět, fungují velice dobře! Závěrem ? pokud nehledáte ojedinělý kus ze 70.-80. let, které je obtížné získat od regulérních oficiálních dealerů, ale chtěli byste současnou produkci ruských hodinek v dobré kvalitě, podívejte se na stránky výrobce k vyhledání informace, jaká společnost je zodpovědná za distribuci ve Vašem stát a má oficiální dealerství (možná ve Vašem městě), kteří internetoví prodejci jsou oficiální internetoví prodejci a nabízejí dobrou kvalitu, záruku a poprodejní servis ? to vám ušetří spoustu starostí (?) (?)
emem1 Odesláno 9. března 2009 Nahlásit Odesláno 9. března 2009 Dik, ocenujem a tlieskam za investovany cas
budo Odesláno 10. března 2009 Nahlásit Odesláno 10. března 2009 Zajímavý článek, díky za překlad. Jen nevím, jaký je teda závěr z informací ohledně Juri Levenberga. Hodinky jím prodávané jsou originál ruské, jen z důvodů marketingové politiky mu dodávají hodinky bez oficiálního značení? Jediné reálné vysvětlení, co mne v té věci napadlo. Máte k tomu někdo co říct?
jorix Odesláno 10. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2009 Zajímavý článek, díky za překlad. Jen nevím, jaký je teda závěr z informací ohledně Juri Levenberga. Hodinky jím prodávané jsou originál ruské, jen z důvodů marketingové politiky mu dodávají hodinky bez oficiálního značení? Jediné reálné vysvětlení, co mne v té věci napadlo. Máte k tomu někdo co říct? Taky jsem to tak pochopil. Přijde mi, že I. Maier vadí, 1) že není autorizovaným dealerem, tedy nedostává hodinky oficiální cestou, 2) není jasný původ jím prodávaných hodinek. Pokud nejsou signovány, těžko říct, pro jaký trh jsou určeny (např. pro ruský, tedy jsou v nižší kvalitě) nebo nejsou-li např. kompletovány kýmsi kdesi z kdejakých dílů. Ale usuzuju taky jen z článku.
budo Odesláno 10. března 2009 Nahlásit Odesláno 10. března 2009 No takze mi z toho vychazi, ze pri nakupu Ruskych hodinek by bylo jistejsi koupit za vyssi cenu, od autorizovaneho dealera...
Rudina Odesláno 10. března 2009 Nahlásit Odesláno 10. března 2009 Už se na to narazilo jednou tady http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...8&hl=volmax Volmax tím upozorňoval, že nepřebírá záruky na hodinky koupené na těchto stránkách. Když jsem se ptal v prodejně proč, tak mi bylo řešeno, že Volmax neručí za kvalitu kalibrů v jiných hodinkách než od něho a že i např. pouzdra jiných výrobců, ačkoliv stejných kalibrů, se mohou lišit, takže do nich nepůjdou např. sklíčka od Volmaxu, a že je v Rusku či v okolí dělá bůhví kdo.
Olda335 Odesláno 10. března 2009 Nahlásit Odesláno 10. března 2009 Pročítám to tady a mám v tom čím dál větší zmatek. U hodinek Sturmanskie alespoň existuje fungující oficiální web výrobce. Ale u Poljotu je na stránce pouze e-mailová adresa. Nemá někdo tip na e-shop, kde se dají koupit ruské hodinky s ruským strojkem? Přece kvůli tomu nepoletím do Mosky. Mám políčeno na tyto konkrétní: Díky moc.
emem1 Odesláno 14. března 2009 Nahlásit Odesláno 14. března 2009 Tu nieco urcite najdes... http://www.ruskychronograf.sk/ http://www.aviator-buran.de/ http://www.poljot.at/
Apep Odesláno 14. května 2009 Nahlásit Odesláno 14. května 2009 (upraveno) Zajímavá diskuse o fejcích Slava je tady: [url=http://forums.watchuseek.com/archive/index.php/t-26802.html]http://forums.watchuseek.com/archive/index.php/t-26802.html[/url] a tady: http://www.slava.su/for/viewtopic.php?t=9 Upraveno 14. května 2009 uživatelem Apep
jxk365 Odesláno 6. června 2009 Nahlásit Odesláno 6. června 2009 Článek zajímavý, ale poměrně zavádějící. Paní Irina Maier vidí situaci s Poljotem a Volmaxem velice zjednodušeně.
Rocco Prenka Odesláno 26. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2009 Pročítám to tady a mám v tom čím dál větší zmatek. U hodinek Sturmanskie alespoň existuje fungující oficiální web výrobce. Ale u Poljotu je na stránce pouze e-mailová adresa. Nemá někdo tip na e-shop, kde se dají koupit ruské hodinky s ruským strojkem? Přece kvůli tomu nepoletím do Mosky. Mám políčeno na tyto konkrétní: Díky moc. http://poljot-times.com/russian-watches/ad...oljot+traveller to je snad stejný model
rud111 Odesláno 20. září 2009 Nahlásit Odesláno 20. září 2009 Článek zajímavý, ale poměrně zavádějící. Paní Irina Maier vidí situaci s Poljotem a Volmaxem velice zjednodušeně. Tahle ruská historie mě zajímá. Můžeš prosím rozvést, v čem je to zjednodušené? Dí´k.
jxk365 Odesláno 17. října 2009 Nahlásit Odesláno 17. října 2009 Tahle ruská historie mě zajímá. Můžeš prosím rozvést, v čem je to zjednodušené? Dí´k. Ja jsem do tohohle trochu 'stoural' pred par lety. Prvni, co se mi nezda, je tvrzeni autorky, ze v 1.MCZ se jeste vyrabi hodinky. V puvodni tovarne, ktera stoji na velmi lukrativnim pozemku v centru Moskvy, uz podle mych informaci hodinky nevyrabi od doby, co Poljot rozprodal zarizeni. Mozna je tam jeste montuji z dodanych soucastek, ale samotna vyroba tam uz neni. Kde Poljot kupuje strojky zjistit nelze. Obecne se ma za to, ze od firem, kterym prodal strojove vybaveni - Maktime atd. Zato v budove 1.MCZ sidli hned nekolik hodinarskych firem. Ja jsem postupne narazil na pet. Psat jen o Poljotu a Volmaxu je hrube zjednoduseni. Vlastnicke vztahy a obchodni vztahy jsou nejspis velmi tesne a mozna je tam i nejaka personalni provazanost. Spolehlivych informaci je malo. Co se tyce Jurije Levenberga, ten nema s Poljotem/Volmaxem vubec nic spolecneho. Je to jen dealer (a podle meho neni ani autorizovany) a jeho zahrnuti v clanku podle meho jen ukazuje na to, ze autorka precetla nekolik stranek v Internetu a sesmolila dalsi zavadejici clanek. Nic proti Jurimu Levenbergovi - podle informaci na foru vypada jako spolehlivy partner. Samozrejme se mohu mylit, ale myslim, ze pani autorka pravdepodobne nikdy v Poljotu nebyla a napsala ten clanek za oceanem. Tam zbasti vsechno.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se