Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím jsem Nováček mezi hodinkami. Mám chronograph nejspíš s švýcarský kalibr Landeron a zevnitř dýka je ručně vyryté L.Čížek nevíte kdo to byl jestli český hodinář nebo majitel hodinek? Moc děkuji za radu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 606
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

@Jiří26 Ahoj Jirko, vítej mezi námi na fóru.

Nyní krátce k poznámce, kterou napsal Harwey. Svůj příspěvek jsi zařadil do nějakého vlákna fóra. Moderátor měl za to, že patří do vlákna jiného. Tvůj příspěvek tedy přemístil. Toť vše na vysvětlenou poznámky, na kterou jsi pak Ty reagoval.

No, a nyní k Tvé otázce, zdali L Čížek byl hodinář, či majitel. Na 99 procent to byl majitel. Vysvětlím: typický hodinářský záznam o opravě hodinek máš totiž dole, pod továrním označením. Hodinář s iniciálami patrně ZA hodinky servisoval v červnu roku 1953 a posléze v září, patrně 1958.

Ta hrůza, co je nahoře není ani dělána dobrým hodinářským rydlem, ani jistou rukou, a neobsahuje datum. Celkově: strašná prasárna 🙂 , kterou by fakt příčetný hodinář neudělal. 

Toť za mne vše. 

• Díky 1
Odesláno

Pro @Jiří26 slušelo by se napsat zda hodinky mají nějaký rodinný příběh ( jak si k nim přišel) ,zda jsou jdoucí, případně zda jim chceš dopřát nějakou hodinářskou péči. Určitě jsou to pěkné hodinky a třeba pěkná vzpomínka na něho známého ( blízkého) a budou ti dělat radost.

• Like 1
Odesláno
před 36 minutami, Bert napsal:

@Jiří26 Ahoj Jirko, vítej mezi námi na fóru.

Nyní krátce k poznámce, kterou napsal Harwey. Svůj příspěvek jsi zařadil do nějakého vlákna fóra. Moderátor měl za to, že patří do vlákna jiného. Tvůj příspěvek tedy přemístil. Toť vše na vysvětlenou poznámky, na kterou jsi pak Ty reagoval.

No, a nyní k Tvé otázce, zdali L Čížek byl hodinář, či majitel. Na 99 procent to byl majitel. Vysvětlím: typický hodinářský záznam o opravě hodinek máš totiž dole, pod továrním označením. Hodinář s iniciálami patrně ZA hodinky servisoval v červnu roku 1953 a posléze v září, patrně 1958.

Ta hrůza, co je nahoře není ani dělána dobrým hodinářským rydlem, ani jistou rukou, a neobsahuje datum. Celkově: strašná prasárna 🙂 , kterou by fakt příčetný hodinář neudělal. 

Toť za mne vše. 

Děkuji za odpověď teď zapátrám jestli to nebyl nějaký pilot 🙂 a už sem o něco moudřejší. Hlavně je pro mne trochu chaotické zatím se vyznat na fóru tak pardon 😁

Odesláno
před 1 minutou, bohus76 napsal:

Pro @Jiří26 slušelo by se napsat zda hodinky mají nějaký rodinný příběh ( jak si k nim přišel) ,zda jsou jdoucí, případně zda jim chceš dopřát nějakou hodinářskou péči. Určitě jsou to pěkné hodinky a třeba pěkná vzpomínka na něho známého ( blízkého) a budou ti dělat radost.

Koupil sem je od jednoho pána z Teplic v horším stavu skrz Marketplace . Proběhla výměna sklíčka za nové a očištění zeleného nánosu. Objednal sem řemínek který tomu bude slušet.  Vše běží a funguje.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...