Radek124 Odesláno 13. listopadu Nahlásit Odesláno 13. listopadu @papun Pár APček dobitejch jak cikánský hračky už jsem i na Chronomagu viděl, ale tenhle mizerně černěnej eklhaft je teda s přehledem trumfne Na kovové porchy se dají nanášet různé povlaky, od barviček a nejmizernějšího brynýru (na knife.cz jsem kdysi zahlídnul jadrný termín "Czarne Gówno"), přes různé varianty PVD (a jeho vynikající podskupinu ADLC - provozuju hned 3 takto řešené kousky a všecky jsou doteď jako nové), po všelijaké keramické nástřiky (ty co jsem zatím viděl dopadaly podobně jak ty AP výše). Nic z uvedených povrchů samozřejmě nemá na skutečnou keramiku (z levnějších třeba RADO nebo Junghans, z nóbl kousků třeba PANERAI, IWC a nebo i to zatracené AP...), ale i ta má svoje specifika a limity, zejména pro kancldivery s obsesí odkládat WR100+ račmena na kraj umyvadla nad vykachličkovanou podlahou 1
SUZUKIGSXR Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu V 11. 11. 2025 v 20:39, Dopi napsal: Ahoj. Zjistil jsem že mi ve sbírce stále chybí černé hodinky. Tak jsem koukal na net a padly mi do oka kvarcky Festina 20080/1. Naživo jsem je ovšem nikde neviděl. https://hodinky.heureka.cz/festina-20080-1/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=dma&css-feed=1&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=CZ>PRF>FA>Obleceni_obuv_a_doplnky>SERP>PROD>(PLA)>[CSS]>[low]&utm_id=22325733819&gad_source=1&gad_campaignid=22325733819&gclid=CjwKCAiA2svIBhB-EiwARWDPjifTXg704kHajCKplPWF6sdd0qYI0rKTOEJqNJiT_qsbSXYjH7MnLBoCmGAQAvD_BwE#prehled/ Vím že Festina je zde skoro sprosté slovo a nemá ani vlastní sekci, proto prosím o rozmluvení nákupu, případně doporučení jiných černých hodinek, včetně černého tahu. Plasťáky ne. Taky se mi líbí automaty Orient Ray II v černém provedeni, takže rozmezí celkem široké. https://hodinky.heureka.cz/orient-taa02003b9/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=dma&css-feed=1&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=CZ>PRF>FA>Obleceni_obuv_a_doplnky>SERP>PROD>(PLA)>[CSS]>[low]&utm_id=22325733819&gad_source=1&gad_campaignid=22325733819&gclid=CjwKCAiA2svIBhB-EiwARWDPjs1DTw5Tar7sfulBFf5rQaQZHfY9r3ubezc_tb1cO-O5lxqDK5c4QxoCJiQQAvD_BwE#prehled/ Předem díky za rady a tipy. Vykašli se na Festiny a běž přímo do této keramiky s in-house 82110. 1 1
papun Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu @Radek124 nějak jsem se v tom ztratil. Já jsem o tom kdysi viděl nějaké video - o černých AP s patinou. V rámci tohoto příspěvku jsem si na to vzpomněl a googlil a našel toto. No a teď k věci. Jsou to fejky? Prošli nějakou dodatečnou povrchovou úpravou? Já to fakt nevím. Jestli jo, tak to sorry. Nechtěl jsem postovat nějaké šméčko. Nicméně z toho co si napsal právě nevím kde je chyba. Děkuji za vysvětlení.
horskjan Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu Jsou (byly) to hodinky Karla Lagerfelda... https://www.hodinkee.com/articles/karl-lagerfeld-royal-oak-phillips-auction-2022 2 1
papun Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu Dal jsem to přes překladač a zatím to narychlo proletěl. Nicméně jestli jsou ze 70. Let, tak otázka jak dobré v té době PVD bylo. A nebo bylo takové jak dnes, ale prostě byly hodinky intenzivně nošené a vypadají jak vypadají. Každopádně mě se to líbí jak to vypadá.
FantasticFabio Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu Před hodinou, papun napsal: Dal jsem to přes překladač a zatím to narychlo proletěl. Nicméně jestli jsou ze 70. Let, tak otázka jak dobré v té době PVD bylo. A nebo bylo takové jak dnes, ale prostě byly hodinky intenzivně nošené a vypadají jak vypadají. Každopádně mě se to líbí jak to vypadá. A protože jsou v aukci ….. máš šanci
Dopi Odesláno 15. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 15. listopadu Děkuji za všechny podněty. Festiny se povedlo vypudit z hlavy, ale černé automaty určitě pořídím, jen to bude z nižší cenové relace, a na jejich ošoupání se vyloženě těším, když jsem viděl co to udělalo s AP. Kdyby se už ošoupané prodávaly, tak bych ušetřil čas :-)
FantasticFabio Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu před 4 minutami, Dopi napsal: Děkuji za všechny podněty. Festiny se povedlo vypudit z hlavy, ale černé automaty určitě pořídím, jen to bude z nižší cenové relace, a na jejich ošoupání se vyloženě těším, když jsem viděl co to udělalo s AP. Kdyby se už ošoupané prodávaly, tak bych ušetřil čas :-) Dobře, jen nevím jak dlouho ti bude trvat to ošoupat ….. abys u toho nezestárnul ….. přece jen výrobce si zakládá na tom aby to pvd / dlc bylo trvanlivý . Holt budeš muset koupit nějaký starší hodinky s načnutým ošoupáním … ale jaký?
Conrad Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu před 22 hodinami, horskjan napsal: Jsou (byly) to hodinky Karla Lagerfelda... https://www.hodinkee.com/articles/karl-lagerfeld-royal-oak-phillips-auction-2022 Tak na to by nestačila ani polycystická ledvinThe Phillips, In Association With Bacs & Russo, Royal Oak 50th Anniversary auction takes place at the hotel La Réserve, starting at 2:00 PM CET, on May 6, 2022. The "Karl Lagerfeld" Royal Oak is the final lot in the sale (88), and it carries an estimate of CHF 100,000 - 200,000.
papun Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu Před hodinou, Dopi napsal: Děkuji za všechny podněty. Festiny se povedlo vypudit z hlavy, ale černé automaty určitě pořídím, jen to bude z nižší cenové relace, a na jejich ošoupání se vyloženě těším, když jsem viděl co to udělalo s AP. Kdyby se už ošoupané prodávaly, tak bych ušetřil čas :-) Třeba Laco prodává pilotky, které vypadají jako velmi niseneza patinu dělají uměle. Dokonce si můžeš vybrat stupeň dojebani . Ale myslím, že mají jen stříbrnou ocel. Spíš je cesta koupit něco trošku nacnuteho. Jak o tom píšu, tak mě to víc láká to taky zkusit. 1
FantasticFabio Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu Podle mého názoru ….. nebo imho , jak chcete , zkuste se domluvit s někým kdo sestavuje hodinky ( @Lukáš3 ) jestli by bylo možné někde sehnat pvd/dlc pouzdro a lunetu a možná i tah a to všechno vzít jemným ale hodně jemným šmirglem ( 1000-1200) po hranách a těch exponovaných plochách a modlit se aby to vypadalo tak jak budete potřebovat ! Možná mrknout jůtů-b , jestli už to někdo nezkusil. Až budete hotový poslat , nechat opět sestavit a vyladit. ps: stejně si myslím , že je to pošetilé !
Dopi Odesláno 15. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 15. listopadu Nebo je místo na ruce napřed nosit v kapse hrubých kalhot. Podle mě ten Kája Lágrfeldů, je asi taky ošoupal o hadry, když se snažil vymyslet módu.
Lukáš3 Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu před 3 hodinami, FantasticFabio napsal: Podle mého názoru ….. nebo imho , jak chcete , zkuste se domluvit s někým kdo sestavuje hodinky ( @Lukáš3 ) jestli by bylo možné někde sehnat pvd/dlc pouzdro a lunetu a možná i tah a to všechno vzít jemným ale hodně jemným šmirglem ( 1000-1200) po hranách a těch exponovaných plochách a modlit se aby to vypadalo tak jak budete potřebovat ! Možná mrknout jůtů-b , jestli už to někdo nezkusil. Až budete hotový poslat , nechat opět sestavit a vyladit. ps: stejně si myslím , že je to pošetilé ! Jasný, že se dá objednat nějaký černý PVD pouzdro i s tahem
Kex Odesláno 16. listopadu Nahlásit Odesláno 16. listopadu Nebo když chceš dojebaný, tak mrkni na https://outoforderwatches.com/ To je značka, která si na dojebávání hodinek postavila celej svůj byznys. Mě se teda přímo hnusí, ale třeba tam najdeš něco, co tě osloví
Dopi Odesláno 17. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 17. listopadu Od taliánů raději nic, ti dokážou dojebat úplně všechno :-)
Dopi Odesláno 17. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 17. listopadu Jsou parádní, ale moc toho nenachodím, hodinky bez možnosti ručního nátahu mít nemůžu.
FantasticFabio Odesláno 17. listopadu Nahlásit Odesláno 17. listopadu Já osobně si myslím že tento strojek je udělán tak, že sotva ho vezmeš do ruky , už se rozběhne …. Není nutné začáteční natahování , nebo občasné dotahování …..
Dopi Odesláno 18. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 18. listopadu Vyřešeno. Objednal jsem nakonec ty Orienty. 2
Chronopetr Odesláno 22. listopadu Nahlásit Odesláno 22. listopadu Super, volba! Už po přečtení tvého úvodníku jsem ti chtěl napsat, ať jdeš určitě do těchto Orientů. Pak jsem pečlivě pročítal příspěvky až jsem došel k rozuzlení a moc mě tvoje volba potěšila a gratuluji k novým parádním hodinkám! 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se