Trojan Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 To si pochopil dobře, jsou to bajonetové redukce. Ale to se používá spíš když chceš staré objektivy používat na novějších foťácích. Že by někdo používal Canon objektivy na Nikonech a naopak, o tom nevim. Hlavně by si spolu nepovídala elektrika.Hele a nechceš pošetřit? Já taky chtěl foťák honem honem a že pak třeba koupim něco lepšího, až se s tim naučim. Podle mě to nemá moc cenu, prostě našetři a kup, co chceš. Většinou ztratíš maximálně pár tisíc, při prodeji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 (upraveno) Hele a nechceš pošetřit? Já taky chtěl foťák honem honem a že pak třeba koupim něco lepšího, až se s tim naučim. Podle mě to nemá moc cenu, prostě našetři a kup, co chceš. Většinou ztratíš maximálně pár tisíc, při prodeji asi radši ne, jak se znám špekuloval bych ještě půl roku Upraveno 6. března 2013 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 Nikon D40+ setový objektv 18-55+ Nikkor 55-200, veškeré příslušenství návod atd je k tomu. Dokonce je záruční list, vše kupováno v červnu 2007. Cena 6.000. Šlo by to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 Fotit se s tím dá v pohodě, mám z té doby D200 a bezproblémů, nebo jít do novější technologie třeba TÉHLE, kde je lepší autofocus, větší LCD, 10Mpix (6Mpix sice stačí, ale je tam menší prostor na výřezy), malinko rychlejší kontinuální focení. Výhoda D40 jsou 2 objektivy, pokud to využiješ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 (upraveno) Fotit se s tím dá v pohodě, mám z té doby D200 a bezproblémů, nebo jít do novější technologie třeba TÉHLE, kde je lepší autofocus, větší LCD, 10Mpix (6Mpix sice stačí, ale je tam menší prostor na výřezy), malinko rychlejší kontinuální focení. Výhoda D40 jsou 2 objektivy, pokud to využiješ. D3000 v setu se dá sehnat za 7500 nová, tělo 6000 kč... nechtěl jsem do toho hupnout až takhle, ale je to komplet vše od prvního majitele, k objektivu, fotoaparátu jsou papíry a ten zoom se hodí, na paladixu je i 70-300 za 2700 kč, ten by se hodil možná víc... rezervaci mám do víkendu tak uvidíme... http://www.paladix.c...php?adid=239989 pište dál poznatky, názory díky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 7. března 2013 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 Pokud je dostatek světla, tak je to v pohodě. Pokud bys chtěl fotit halové sporty, tak to bude slabota, to by chtělo tak D300. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 (upraveno) Pokud je dostatek světla, tak je to v pohodě. Pokud bys chtěl fotit halové sporty, tak to bude slabota, to by chtělo tak D300. halové sporty nee, nicméně proč je problém se světlem?? fotky z nikonu d40 z místnosti jsem viděl a přišly mi v pohodě.... tělocvična by se mě týkala jednou do roka a to ještě příští týden, což stejně do té doby umět nebudu ale přes léto vše venek, co třeba zamračeno?? Upraveno 7. března 2013 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 7. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2013 U halových sportů není tolik světla, navíc používáš delší sklo (menší světelnost) a bez blesku, takže aby fotky k něčemu byly chce to tak ISO 800 a to už celkem šumí. Další věc je pouhé 3 ostřící body s menší rychlostí ostření, na sporty to je dnes opravdu málo. Navíc je potřeba myslet na to, že D40 nemá ostřící motorek, tedy je nutné kupovat pouze objektivy s motorkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Josef má pravdu, na množství šumu dej pozor. Já můžu celkem obstojně fotit na 3200, na 1600 úplně v pohodě, kamarád má starší Nikon (tuším D80) a ten rozdíl v šumu je tam dost značnej.Je pak dost možné, že s novějšími entry level DSLR dosáhneš za horšího světla lepších fotek, než se staršími poloprofesionálními. No neni to p...l, zvlášť když máš striktně omezené zdroje, já jsem se z původních 15k rozpočtu dostal během půl roku na 30k a to mi ještě výbava (pro mě nezbytná) za dalších minimálně 20k chybí.Nějak mi přijde, že jsem od podzima skoro nic pořádného nenafotil, už jen čekám až se někdo zeptá, na co jsem koupil foťák, když nefotim. Mě ale krutě nebaví fotit lidi atd, příroda je teď ale taková šedá, hmyz nikde žádný...od dubna už to půjde Zatím nemám pořádné makro sklo, docela dobrých výsledků jsem dosáhl s 50mm 1.8 ve spojení s mezikroužky, případně s reverzním kroužkem. Furt to ale není ono.S reverzovaným 18-105mm dosáhnu zvětšení cca 5x ale je to v akční fotografili zcela nepoužitelné, fotím asi z jednoho centimetru. Holt tomu specializovanému sklu se člověk nevyhne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Škoda, že už není diskuze forum.fotografovani.cz, kdysi jsme si tam pěkně popovídali o focení a byli tam šikovní kluci, kteří uměli poradit. Každopádně archiv existuje, tak jej pročti. Na skle opravdu záleží a než jsem vybral rozumný objektiv se slušným rozlišením a s minimání barevnou aberací a zkreslením, tak to nějakou dobu trvalo. Taky můžeš pročíst velmi dobrý web dpreview.com, kde jsou testy samotných fotáků i objektivu (včetně MTF křivek) a dá se velmi pěkně porovnat jednotlivé přístroje co se týká HW parametrů, dynamiky obrazu, šumu atd. Pěkný web o testech je i TADY nebo TADY. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 No neni to p...l, zvlášť když máš striktně omezené zdroje, já jsem se z původních 15k rozpočtu dostal během půl roku na 30k a to mi ještě výbava (pro mě nezbytná) za dalších minimálně 20k chybí. no jo, ale nikdy jsem to neměl v ruce (teda krom mačkání spouště)... taky to můžu za půl roku dát pryč, že mě to nebaví, to teď nevím... popř. se naučím a pak bych rád Pentax K30, teď se dívám že cena je o 25% jinde než před půl rokem já nějaký ambice nemám... jen kompakt mě ten sport moc nedává (zoom, zaostření, rychlost závěrky)... je to jen o tom zkusit zrcadlo... což může být pravda že nikon nebude to pravý ořechový a budu rozčarovanej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 (upraveno) Ono je jedno jestli Nikon, Canon nebo Pentax - je to hlavně rukama a zpracováním fotek v počítači. Já jsem si na blbnutí koupil stařičký 6Mpix Pentax za cca 4000 se setovým objektivem a lezou z toho pěkné fotky, překvapivě někdy hezčí než Nikonu D200. Jinak fotím občas i na film přes Pentax 645 a to je teprve parádička. Přiložím jedno filmové foto. Upraveno 8. března 2013 uživatelem Josef01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 a vo tom to je, hlavně to musí člověka bavit.... ale na rozjezd výbavu za 30 prostě nechci... abych udělal dvacet fotek do rodinnýho alba... Nikon D40 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Ale ono je to podobně jako s hodinkama...když vhodně vybereš výbavu, prodáš jí s minimální ztrátou...konkrétně třeba bazarová skla prodáš občas dokonce s profitem... těla jsou horší, ale prostě po půl roce když budeš mít záruku tak nepůjde ta cena nijak extrémně dolu...Nechci tě lámat pro koupi nového foťáku za každou cenu, jen v některých věcech se to opravdu posunulo někam jinam - konkrétně třeba procesory a zmenšení šumu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 (upraveno) Ale ono je to podobně jako s hodinkama...když vhodně vybereš výbavu, prodáš jí s minimální ztrátou...konkrétně třeba bazarová skla prodáš občas dokonce s profitem... těla jsou horší, ale prostě po půl roce když budeš mít záruku tak nepůjde ta cena nijak extrémně dolu...Nechci tě lámat pro koupi nového foťáku za každou cenu, jen v některých věcech se to opravdu posunulo někam jinam - konkrétně třeba procesory a zmenšení šumu... tomu rozumím... problém toho Nikonu je i ta "zůstatková" cena... jelikož už je to prostě tak nějak na dně a je jasný že v poměru cena výkon, na tom bude i třeba ta D3000 líp... napsal jsem ještě té známé s Pentaxem K5 co si o tom myslí a uvidíme.... ale pořád myslím že na ty domácí fotky to bude stačit a na lepší výbavu se dá přejít vždycky... on i ten Nikon už moc bohužel neztrácí, byť před 6ti lety stál v setu 15 tisíc... ovšem zas tenkrát asi ještě nebyla elektronika za pár šupů co dnes v tuto chvíli od toho očekávám opravdu jen to že aspoň bude fotit líp jak kompakt... což snad bude... Upraveno 8. března 2013 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 Jak kterej Kompakty už jsou teď taky dobrý, a leckterý si možná s horším světlem poradí líp, než zrcadlo s nějakým obyč objektivem. Ale nemáš ten DSLR feel no... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 Kluci, nemáte někdo Olympus OM-D E-M5?Pořád po něm pokukuju, líbí se mi svým designem, kvalita zpracování super, recenze taky docela dobrý, výběr objektivů dostatečnej...Nemáte někdo osobní zkušenost? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 10. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2013 Taky pokukuju ale je asi dost novej a drahej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 13. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2013 Jinak fotím občas i na film přes Pentax 645 a to je teprve parádička. Přiložím jedno filmové foto. Mohl bys to nejak rozvest, Josefe? Jakej film treba pouzivas? Diaky a nechavas skenovat, nebo negativ a papirovy fotky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 13. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2013 Používám film negativ Fujicolor Reala ISO 100, více ale diapozitiv Fujichrome Provia RDP III ISO 100 nebo Neopan 100 Acros černobílý. Koupil jsem si velmi dobrý skener na střední formát Epson V700 PHOTO a skenuju si negativy sám. Filmy kupuju ve foto Škoda v Praze. Papírové fotky jsem nedělal, všechno jenom ukládám digitálně. Vyvolávat jsem to nechával na Praze 6 Fotografia Praha. Měl bych si koupit rámečky a pořádnou promítsčku diáků a kochat se těma 50Mpix fotkama v plném rozlišení na zdi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se