Peta-Biker Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 (upraveno) Doporučuju sehnat D40/60 a nebo něco podbného a v tomhle segmentu. Názor, že Nikon má pevnou 50 za 7k http://www.foto.cz/P...ava-Zdarma.html - to je asi on... -)) Kluci, Canon i Nikon je dobrej, většina lidí si vybere dle toho, co mají známí v okolí a případně, co si mohou půjčit (těla, objektiv), pak záleží jen na tom, co se Ti líp drží. Obě značky mají pro a proti. Upraveno 4. března 2013 uživatelem Peta-Biker
cigi Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 (upraveno) Jo, D40 mám, mohu doporučit, je úúúplně v pohodě. Asi jako kterejkoli nikon nebo canon, řekl bych. Výhodou asi bude, že má jen 6 mpx a tedy dost malé soubory. Volil bych nikon - jediný důvod je, že co jsem měl v životě canon, tak se mi rozbilo ( tiskárna, fax, kopírka, foťák....), nikon ještě nikdy. Ale můžu být zaujatej hele, Josefe 01 - Trojanovým názorem bych se na tvém místě zabýval. Takové námahy a nákladů do té tajemné astronomické fotky, co je vloženo, a když už tedy trváš na centrální kompozici, tak bych to nevyzdobil popiskem jak na přáníčku k Vánocům, totéž platí o rámečku. Leda by to bylo přáníčko k Vánocům Upraveno 4. března 2013 uživatelem cigi
Lion Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 (upraveno) Já bych ti doporučil Canon, ale přiznávám se bez mučení, jsem zaujatej tak ono starý bude všechno, opravdu se pohybujem na nejlevnější hranici co lze sehnat (dle mě)... jestli Canon/Nikon bychom se hádali ještě týden teď se dívám že 30 fps FHD a 60fps HD je všude, takže to asi nebudu řešit, jen jsem zvědav za kolik se EOS500 prodá a kdyby šel levně tak proč ne, že nikona D40 jsem měl v ruce, docela lehkej, fotil slušně tak se dívám po něm.. mrknu i na tu D60, na paladix se mrknu maže někdo ten paladix?? některé inzeráty tam visí rok a asi nemá smysl ani odepisovat Doporučuju sehnat D40/60 a nebo něco podbného a v tomhle segmentu. D40 znám, pak D70, Canon a jiné už ne... rád bych tedy přímo modely srovnatelné s D40. Díky Upraveno 4. března 2013 uživatelem Lion
Lion Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 (upraveno) už nemůžu editovat, našel jsem 3 poškozené kusy D40: 1) nelze načíst kartu... řekl bych že vyměnit kartu inzerent zkoušel, kde tedy může být příčina?? má cenu psát do servisu nikon? 2) poškozená uzávěrka... cena včetně opravy (1800 kč) cca 3000 kč 3) tělo neostří automaticky? co to znamená, cena opravy?? cena fotoaparátu dohodou vše včetně objektivu Nikor 18-55mm napíšu email do servisu Upraveno 4. března 2013 uživatelem Lion
Josef01 Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 hele, Josefe 01 - Trojanovým názorem bych se na tvém místě zabýval. Takové námahy a nákladů do té tajemné astronomické fotky, co je vloženo, a když už tedy trváš na centrální kompozici, tak bych to nevyzdobil popiskem jak na přáníčku k Vánocům, totéž platí o rámečku. Leda by to bylo přáníčko k Vánocům U těch astronomických fotek se úplně vynechávají totální základy fotografie jako např. zlatý řez, technika stínů a světel, zpracování fotografie apod. Ten popisek se dává standardně většinou kvůli identifikaci objektu a autora snímku (tedy spíš "vědecké" označení fotografie). U běžných fotek ten popis samozřejmě vůbec nedávám. Jinak se mi rámeček u fotek líbí, možná se dá udělat i lepší, je to asi otázka vkusu. Jeden z mých kamarádů L.Kamarád používá jiné rámečky, ale bez rámečků mi fotka přijde taková nedodělaná, ale každý to máme asi jinak. Na druhou stranu fotografie opravdu používám často jako přání nebo PFko.
Trojan Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 Názor, že Nikon má pevnou 50 za 7k http://www.foto.cz/P...ava-Zdarma.html - to je asi on... -)) Pche, odhalil jsi můj podlý plán na přivedení Liona k pravé víře ve svatý Canon! Díky za opravu
gougy Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 pevná 50 na DX je trošku moc, ne? navíc bez AF pro těla, co potřebují motor ve skle (což D40/60 a jejich nástupci v entry třídě jsou..) Za sebe doporučím 35 1,8
Trojan Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 No 50ka je moc jak na co. Já s ní fotím rád, jen musí bejt prostor na manévrování Nedá se s ní fotit všechno holt no...
Trojan Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 No 50ka je moc jak na co. Já s ní fotím rád, jen musí bejt prostor na manévrování Nedá se s ní fotit všechno holt no...
ggrand Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Doporučím Nikon. Oproti Canonu má v této cen.hladině lepší ovládání a objektivy. Pokud teda člověk není hračička a nechce si cpát na foťák M42 objektivy a podobné dle mého nesmysly. To potom asi Canon nebo Pentax.Ad 50/1,8. Nikon dělá i verzi AF-S, která ostří na všem, je lépe zpracovaná a obrazově lepší než AFD. Stojí 5k, což je docela málo, na to, co nabízí. Canon fajn, má nejlacinější 50,ale už z krabice má člověk pocit, že se rozpadne a dost si ostří, kam chce.
Trojan Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Že je to chrastítko, to jo. Ale že by si ostřil kam chtěl, to sem nepozoroval. Nehledě na to, že při cloně 1.8 je asi vhodnější ostřit ručně.Měl jsem v ruce dva kusy, oba ostřily dobře (můj pro 3 letech). Říkat, že ta která firma má lepší ovládací prvky je dost ošemetné. Každý má jiné ruce a je na něco jiného zvyklý. Já se svejma rukama ani nemůžu pořádně používat foťák bez battery gripu.
ggrand Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Trojan: To, že je lepší ostřit ručně na cloně 1,8 je důsledkem právě nepřesného ostření. 50/1,8 jsem měl na 350D a vím, tahle kombinace je asi to nejhorší, co může být,ale četl jsem nářky zejména v porovnání s vyšším modelem i na jiných tělech.Neříkám, že Nikon má lepší ovládací prvky, říkám, že Nikon má lepší ovládání. Do toho patří třeba použitelná funkce AutoISO, kterou má Canon dotáhnutou až u o dost novějších modelů než jsou ročníky těl D40/60. Nebo mě napadá změna AF bodu rovnou křížovým voličem,ale to je zbytečnost zmiňovat, když má D40/60 jen 3 AF body v jedné lajně.
Trojan Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Moje zkušenosti jsou v tomto případě pravděpodobně limitovány tělem - mám 650D, což je nejnovější řada. S těmi body máš pravdu, nicméně to používám málokdy. Když si ale člověk zvykne kam zatočit, tak se to dá. Křížovej volič je určitě intuitivnější
Lion Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Odesláno 6. března 2013 tak sleduji paladix, bazos, aukro... kus s vadnou kartou byl prodán zájemci předemnou, dle servisu výměna čtecího modulu max. 2500 kč, na kus s poškozenou uzávěrkou nepřišla odpověď, modul závěrky je za 800 kč, dle servisu cca 1800 kč se vším hloubám zda má cenu řešit setový 18-55 objektiv, vzhledem k ceně těla, objektiv je na aukru za 1200 kč... chci fotit normální fotky a sport, takže další objektiv pravděpodobně nějaký zoom na aukru se vydražily D40 za 4500 kč, je tam D40x za 5,5 tisíce kup teď... je tam rozdíl v ovladatelnosti, nastavení??.... 6 mpx vs. 10 mpx nějak neřeším, fotky budu stejně asi zmenšovat...
ggrand Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Odesláno 6. března 2013 (upraveno) D40 a D40x je rozdíl znatelný. D40x je svým způsobem D60. Neznám všechny rozdíly, ale co tu ještě nepadlo je jiná závěrka. D40 má ještě podobný systém, jako měla D70, kombinace klasické závěrky s elektronickou. To vede ke kratším x-sync časům pro blesk, ale může způsobovat blooming okolo toho času při běžném focení. Dle mého soukromého názoru je D40 ať už obyč nebo X za 4500,- drahá. Víc jak 3,5(tělo) bych za ni nedal. Upraveno 6. března 2013 uživatelem ggrand
Lion Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Odesláno 6. března 2013 (upraveno) D40 a D40x je rozdíl znatelný. D40x je svým způsobem D60. Neznám všechny rozdíly, ale co tu ještě nepadlo je jiná závěrka. D40 má ještě podobný systém, jako měla D70, kombinace klasické závěrky s elektronickou. To vede ke kratším x-sync časům pro blesk, ale může způsobovat blooming okolo toho času při běžném focení. Dle mého soukromého názoru je D40 ať už obyč nebo X za 4500,- drahá. Víc jak 3,5(tělo) bych za ni nedal. toto vše šlo za 4500 kč... tělo, objektiv 18-55, nabíječka, kabely, 2 baterie, 3filtry, krabice atd... nicméně tělo plus objektiv 4+ všude... samotné tělo 2,5- 3,5 tisíce http://aukro.cz/digi...3060571357.html zde d40x, bez šponování ceny, o tu 40tku se doslova poprali a v poslední hodině vylezla o 600 kč http://aukro.cz/niko...3069167539.html taky sleduji a vyčkávám... zvažuju že i přišetřím, nový EOS1100 v setu jsem viděl za 7500 kč... Upraveno 6. března 2013 uživatelem Lion
ggrand Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Odesláno 6. března 2013 Ta 1. nabídka byla výborná. Ta 2. je tak o 1000-1500,- výš než by bylo rozumné. Na 1100D nešetři, je to z louže pod okap. Sice bys dostal více bodový AF, ale zase Canon nemá ekvivalentní odpověď k 18-105;35/1,8 atd. Canon se oplatí až od střední třídy zejména kvůli objektivům.
Trojan Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Odesláno 6. března 2013 18-105 má prej Nikon fakt dobrou. Kamarád jí nedávno sháněl.Ze všech lidí co znám, mám jedinej já canon Jojo, kdyby tak byly bajonety zaměnitelný, to by sme se dočkali pěknejch kousků. Takhle, když málokdo přestupuje od značky ke značce je to bída...
Lion Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Odesláno 6. března 2013 (upraveno) Ta 1. nabídka byla výborná. Ta 2. je tak o 1000-1500,- výš než by bylo rozumné. Na 1100D nešetři, je to z louže pod okap. Sice bys dostal více bodový AF, ale zase Canon nemá ekvivalentní odpověď k 18-105;35/1,8 atd. Canon se oplatí až od střední třídy zejména kvůli objektivům. první nabídka měla docela dost příslušenství, nicméně já si to chci nejprve osahat, pak řešit co potřeba dál, teď nedokážu určit zda má cenu battery grip, filtry, clony apod.... pak je tu za 7500 kč Nikon D3000 18-105 má prej Nikon fakt dobrou. Kamarád jí nedávno sháněl.Ze všech lidí co znám, mám jedinej já canon Jojo, kdyby tak byly bajonety zaměnitelný, to by sme se dočkali pěknejch kousků. Takhle, když málokdo přestupuje od značky ke značce je to bída... na paladixu jsou něco jako redukce, ale možná sem to blbě pochopil... kamarád má Canon EOS500d a známa starší Pentax... tuze se mi líbí Pentax K30, ale ty peníze Upraveno 6. března 2013 uživatelem Lion
ggrand Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Odesláno 6. března 2013 Trojan : Nj, přechod od značky ke značce jsem zažil Finančně náročná záležitost a nejhorší je, že začínám čím dál tím víc přemýšlet, že se z FF vrátím k nějakému malému APS-C, asi K-30. Takže mě to dost možná čeká zas. 18-105 není zázrak, je to jen delší seťák, který si kvalitu krátkého seťáku drží i přes velký rozsah.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se