Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak nějak jsem přemýšlel a došel jsem k nápadu, koupit si kytaru.

Nejsem žádný kytarový virtuoz, ale hraju si pro sebe doma.Mám to jako očistnou terapii.

Takže k věci.Chtěl bych spíš nějakou semi-holow kytaru.Na blues,rock,rock/roll.

Naposledy jsem se o toto zajímal před 25 lety, takže jsem vypadl z tématu.Potřeboval bych názor profíka, jestli to laik, byť s velmi dobrým sluchem, pozná.Tedy rozdíl mezi nástrojem za 15 000 a za 9 000.Můj tajný favorit Epiphone B.B. King Lucille.Ze států se dá pořídit za 670 USD včetně dopravy.

post-2182-1237308775.jpg

• Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Potřeboval bych názor profíka, jestli to laik, byť s velmi dobrým sluchem, pozná.Tedy rozdíl mezi nástrojem za 15 000 a za 9 000.

nepozná.......nezáleží až tak nač hraješ,ale jak hraješ.......a kde hraješ.

Odesláno

Hmmm... pozna, nepozna, to je otazka :)

Zalezi na znacce, materialech, preferencich, ...

Napr. Cort dela kytary v Cine ale z celkem fajn materialu, takze za plus minus 10K jsou ty kytary IMHO o kousek lepsi nez napr. Epiphony, kde se plati o neco vic za znacku.

Tahle kytara je fajna, ale nekupoval bych kytaru pres internet, ze zamori uz vubec ne. Klidne jetou, ale s moznosti zakrat si na ni, zkusit, jak ladi v oktavach, jestli tremolo drzi, ...

Navic: http://www.muziker.cz/default.aspx?Epiphon...ams=kod_id;7062

coz je jen o par stokorun vic, nez Tvoje cena + DPH...

Kytaru ze zamori bych resil v pripade, kdyby se mi vyplatilo doletet si pro ni a vyzkouset si ji.

Jinak za mnohem nizsi penize je hodne fajn tohle: http://www.muziker.cz/default.aspx?Yamaha-...s=kod_id;107404

...a jeste Ti zbyde na kombo ;)

Odesláno (upraveno)

Souhlasím s kolegou, Cort je docela dost muziky za málo peněz a navíc myslím, že to není China, ale Korea a ta je v kytarách na tom celkem slušně. Já osobně mám kytaru (tedy akustickou) od jednoho slovenského mistra a krk si k tomu nechal dělat na CNCčku právě u Cortu a je velmi precizní. V každém případě, to chce ošahat, vyzkoušet si na vlastním kombu atd. Hlavně ať to proboha ladí, to je jediná věc, s kterou se toho už dodatečně moc udělat nedá.

P.S. Nejsem ale profík.

Upraveno uživatelem Godin
Odesláno
Hlavně ať to proboha ladí, to je jediná věc, s kterou se toho už dodatečně moc udělat nedá.

P.S. Nejsem ale profík.

bude-li si drnkat v obyváku,nebo někde normálně doma........tak je to na pohodu. Pokud by ale hrál v akusticky dokonalé místnosti,kde se mu nebude mlátit zvuk....tak je to jiné......

Odesláno

Doma na baráku, kde mám kancl.Nikdo tam není a můžu si tam dělat co chci.Už tam mám bicí,mix,mikrofony,prostě komplet pošahanec.Když mě někdo nasere, (odběratelé velmi často) tak si sednu za škopky pustím AC/DC a za hodinku je ze mně nový člověk.Takže ještě kytaru a combo a jsem uplně spokojenéé.Na combo jsem koukal včera Peavey 15w úplně stačí na takovéto domácí brnkání.

To jsem potřeboval.Prodavači ti nabídnou to co mají na krámě a všechno ostatní je "na hovno".

Zítra zajdu omakat nějakou tu Cortku.

Odesláno

Neblázni když jsi fanda tak se do toho pořádně obuj

Mám pro tebe pár tipů Ibanez PRS Steve Vai

Ibanez Chrome boy Joe Satriani

Jackson Marty Friedman

Gibson Les paul

a pokud teda to ac/dc tak jedině Gibson SG :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: nebo že by Dimebag Darrell

post-50-1237315037.jpg

post-50-1237315089.jpg

Odesláno
bude-li si drnkat v obyváku,nebo někde normálně doma........tak je to na pohodu. Pokud by ale hrál v akusticky dokonalé místnosti,kde se mu nebude mlátit zvuk....tak je to jiné......

Prosím tě Gílie, co je na tom za pohodu, brnkat si doma na kytaru, která se nedá naladit??? A co má mlácení zvuku společnýho s laděním? To sou rady. Barbátore, a přes co to budeš hnát?

PS: Kytara je asi jedna z mála věcí, co bych si přes net nekoupil.

Odesláno
Neblázni když jsi fanda tak se do toho pořádně obuj

Mám pro tebe pár tipů Ibanez PRS Steve Vai

Ibanez Chrome boy Joe Satriani

Jackson Marty Friedman

Gibson Les paul

a pokud teda to ac/dc tak jedině Gibson SG :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: nebo že by Dimebag Darrell

Mnovace nessserrr.Stačí že mám škopky jak John Bonham.Žena by mě zabila!!

A když AC/DC tak Gretsch od Malcolma.

Odesláno
Prosím tě Gílie, co je na tom za pohodu, brnkat si doma na kytaru, která se nedá naladit??? A co má mlácení zvuku společnýho s laděním? To sou rady. Barbátore, a přes co to budeš hnát?

PS: Kytara je asi jedna z mála věcí, co bych si přes net nekoupil.

Malé combo tak 10 - 15 watů.Max. distortion a fertyk.Jsem samouk, takže žádné drahé nástroje nepotřebuji.

Ačkoliv hodinář taky nejsem a .........

Odesláno (upraveno)

Já hraju na kytaru 25 let a je mi 32 tak snad ti můžu poradit.Za prvé bych se moc nehnal do nákupu kytary přes net.Nemusí ti vůbec sednout ,například Lucille je fantastická kytara a má jedno velký plus -má snímače Gibson kvůli variatone přepínači,ale ten krk ti může připadat tlustej jako fošna-já to mám třeba rád,osobně nemám rád tenký krky na jaký hrajou onanisti typu Satriani ,Vai a další-to znamená třeba Ibanez.Takže radím vyzkoušet,ale mezi náma ta Lucille co sis vybral do tý bych šel a už bych nehledal -až ji budeš mít v ruce tak ti spadne brada jak ta kytara vypadá a jak hraje.K tomu kombu-píšeš že si nějak jako spíš začátečník takže pozor na lampový komba ,kde je každej přehmat a nedohmat slyšet dvakrát víc než na tranzistoru-samozřejmě se říká lampu ničím nenahradíš-to je pravda ,ale musí se to umět:-).Myslím že přímo pro tebe by bylo skvělý kombo Vox z řady Valevetronix ,kde už máš zabudovaný i nějaký ty efekty a bohatě s es tím můžeš vyblbnout a bude ti připadat,že hraješ líp než kdyby si hrál přes lampu.Takže hodně štěstí

Upraveno uživatelem panedge
Odesláno
Já hraju na kytaru 25 let a je mi 32 tak snad ti můžu poradit.Za prvé bych se moc nehnal do nákupu kytary přes net.Nemusí ti vůbec sednout ,například Lucille je fantastická kytara a má jedno velký plus -má snímače Gibson kvůli variatone přepínači,ale ten krk ti může připadat tlustej jako fošna-já to mám třeba rád,osobně nemám rád tenký krky na jaký hrajou onanisti typu Satriani ,Vai a další-to znamená třeba Ibanez.Takže radím vyzkoušet,ale mezi náma ta Lucille co sis vybral do tý bych šel a už bych nehledal -až ji budeš mít v ruce tak ti spadne brada jak ta kytara vypadá a jak hraje.K tomu kombu-píšeš že si nějak jako spíš začátečník takže pozor na lampový komba ,kde je každej přehmat a nedohmat slyšet dvakrát víc než na tranzistoru-samozřejmě se říká lampu ničím nenahradíš-to je pravda ,ale musí se to umět:-).Myslím že přímo pro tebe by bylo skvělý kombo Vox z řady Valevetronix ,kde už máš zabudovaný i nějaký ty efekty a bohatě s es tím můžeš vyblbnout a bude ti připadat,že hraješ líp než kdyby si hrál přes lampu.Takže hodně štěstí

Díky za nápovědu.Já mám taky radši masivnější krk u kytary.Měl jsem v ruce nějakého Gretsche a seděla parádně.Značka toho komba je Vox nebo Valevetronix?Asi Vox.

Odesláno (upraveno)

Značka je Vox a typ Valvetronix maj ho ve všech eshopech.Když ti ten krk vyhovuje není co řešit a jestli chceš slyšet jak ten Vox zní tak se mrkni na jejich stránky maj tam ukázky.Je to voxamps.com. Jinak třeba tohle je 30w http://kytary.cz/vox-vt30/101811/?SE4808:0:0:1:0 klasika,kdyby si chtěl víc ostřejší,kterej se hodí spíš jak se říka na metal nebo nu metal tak se poohlédni po tam samým ,ale je to označení XL třeba tady http://kytary.cz/vox-ad-valvetronix-chrome...?SE4810:0:0:1:0 ..řada XL je pro tvrdší styly.Jinak všechny řady dělaj v různý watáži,zrovna tady jich moc nemaj,ale to už si najjdeš sám že jo

Upraveno uživatelem panedge
Odesláno

ty vole, říct o satrianim či vaiovi - onanisti, to už musíš být sakra kytarista... kde že to hraješ??? :sleeping_03anim:

Odesláno
ty vole, říct o satrianim či vaiovi - onanisti, to už musíš být sakra kytarista... kde že to hraješ??? :sleeping_03anim:

já teda berbatowa neznám, ale zrovna na satrianiho to označení sedí jak prdel na nočník. Ne že by satriani hrál jak pubertální masturbátor, ale holt má takový ten styl hry, že si místo ehm však víš čeho honí kytáru :-) P.S. mám pár jeho cédéček a jedno i od vaie, jsou to mistři, o tom žádná :-)

Odesláno

Jsou to onanisti a to jejich pidlikání se nedá dlouho poslouchat. Jako artistický číslo dobrý, jako hudba k ničemu. A já jsem hrál v "Radioactive Danger" a vydali jsme demo a psali o nás v Rock Popu nebo kde, a byli jsme v TV v Rockmapě, to aby bylo jasno, že máš tu čest s Umělcem, břídile.

EDIT: Slovo umělec opraveno na Umělec.

Odesláno (upraveno)

RE: Vai, Satriani.... jo, jo - onanisti jako prase, prostě někdy méně je více a to oni moc nechápou. To že maj super techniku nepopírám.

RE: Nákup kytary - šel bych klidně do něčeho z druhý ruky, kdyby aktustika tak třeba český Furch. Ty, na který jsem hrál, byly všechny super. Rozdíl mezi kytarou za 9 a 15 poznáš sám, když je vezmeš do ruky. Na snímače ser, ty můžeš vyměnit. Důležitej je krk, dohmat a celkový dojem, prostě pocit z nástroje. Semi-hollow nedokážu posoudit. Sám mám akustiku (Furch) a elektriku (Fender - top mexiko, z druhý ruky). Na to moje brknání plně vyhovující. Vyber design co se ti líbí, pak si jich pár ošahej a vem tu, co ti padne nejlíp. Já věděl hned, že chci strata od fendra, tak jsem jen hledal optimální poměr cena/výkon. Kytary se dost liší kus od kusu (zvlášt v nižších cenových relacích a velkosériích, je nutno vybírat).

RE: Kombo - na doma něco pidi, 15w tranďák nebo klidně slabší celolampu. Já mám na doma 8w celolampu Peavey a je to na doma bomba... K tomu mám wah wah od Voxe a Ibanez TS9DX TurboTubeScreamer.... Víc nepotřebuju... Volume stejně mám tak na 2/10.

Všechno chce osahat, vyzkoušet. Každý má jiný vkus, toť vše. Nebál bych se nakupovat z druhé ruky. Elektriky jsou s věkem lepší. Na kombu a efektech se dá taky hodně ušetřit.

Upraveno uživatelem redd
Odesláno
já teda berbatowa neznám, ale zrovna na satrianiho to označení sedí jak prdel na nočník. Ne že by satriani hrál jak pubertální masturbátor, ale holt má takový ten styl hry, že si místo ehm však víš čeho honí kytáru :-) P.S. mám pár jeho cédéček a jedno i od vaie, jsou to mistři, o tom žádná :-)

Jen pro info, neřekl to Berbatow

Jsou to onanisti a to jejich pidlikání se nedá dlouho poslouchat. Jako artistický číslo dobrý, jako hudba k ničemu. A já jsem hrál v "Radioactive Danger" a vydali jsme demo a psali o nás v Rock Popu nebo kde, a byli jsme v TV v Rockmapě, to aby bylo jasno, že máš tu čest s Umělcem, břídile.

EDIT: Slovo umělec opraveno na Umělec.

Ty umělče, rád bych si poslechl to tvé pidlikání, to určitě bude zážitek.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...