m4stic Odesláno 1. prosince Nahlásit Odesláno 1. prosince Uz je to nejaky cas ked bol tento model vypusteny do sveta - 27. Srpna 2024. Az teraz som predal svoje Fenix 7 Solar Sapphire + AW Ultra a poridil Enduro 3. Na uvod musim povedat, ze ide o skvely model. Rozdiel medzi Fenix a Enduro je hlavne v materialoch - Fenix ( zalezy na modely ) ma titanovu lunetu pretiahnut az na nozicky ( lugs ) a titanovy zadny kryt snimaca. Enduro ma titanovu lunetu ale nie az na lugs a zadny kryt je plastovy. To ale samozrejme vobec nevadi - ruku na srdce ako casto vyuzijete fakt, ze zadny kryt je titanovy ? Hodinky maju rovnake funkcie SW ako ma Garmin Fenix 8 a zatial dostavaju aj rovnake updaty. Dalsi podstatny rozdiel medzi Fenix 8 a Enduro 3 je, ze Fenix 8 ma mikrofon a reprak + inducken tlacitka a potapacie funkce, ale stoji o 7000czk viac Takze za mna Enduro 3 skvela volba pre tych ktory chcu Fenix 8, nepotrebuju titanovy zadny kryt, mikrofon, reprak, indukcne tlacitka a potapaci funkce! 1
Daemonultimate Odesláno 1. prosince Nahlásit Odesláno 1. prosince Proč sis nenechal ty 7, když jsi šel níž? Aktualizace na ně stále jedou. Jinak pro mne zklamání, že 8 nepodporujou simky, volá se buď s připojenym telefonem, nebo přes jejich aplikaci, což je drahý jak kráva. Ale zas je to satelitní volání , což je super v horách a td.
m4stic Odesláno 1. prosince Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince Ahoj nesiel som "niz" > Mal som Fenix 7 Solar Sapphire nie 7 PRO Solar Sapphire. Fenix 7 ma eleveate 4 senzor, Enduro ma elevate 5 tym padom podporuje EKG a skin temp atd... To F7 nemaju 1
Daemonultimate Odesláno 1. prosince Nahlásit Odesláno 1. prosince Já původně chtěl Tactix 7 Pro vyměnit za 8 Tactix, nebo Fenix 8 Pro, ale odradilo mě to volání. Taky s počasím jsem nebyl moc spokojenej. Tak jsem si chtěl nechat ty 7 Pro, ale nakonec se mi dostaly do ruky Galaxy ultra za třetinovou cenu měsíc starý. I když jsem musel kvůli aukci vstávat ve tři Tejden jsem s nima bojoval, už jsem vyndaval kartu, že půjdu pro ty 8 a najednou jsem je vyladil a jsem spokojenej. Až na to nabíjení.
m4stic Odesláno 2. prosince Autor Nahlásit Odesláno 2. prosince :))) ano ano to nabijeni je opruz. Ja som uvazoval na Fenix 8 Pro alebo Fenix ale Garmin je proste cenovo uplne mimo. Apple ani Samsung pripadne Coros ceny zvysuju minimalne, alebo vobec ( apple uz u Ultra drzi cenu vzdy stejnu ). A tym padom Enduro bola jasna volba - cena oproti Enduro 2 klesla, maji vic funkci a su to rovnaka softwarova vybava ako Fenix 8. Takze som mal rozhodovaci strom: Fenix 8/8pro alebo Enduro a k tomu powermeter na bajk :)
Ivan Lelák Odesláno 3. prosince Nahlásit Odesláno 3. prosince V 1. 12. 2025 v 23:59, Daemonultimate napsal: Já původně chtěl Tactix 7 Pro vyměnit za 8 Tactix, nebo Fenix 8 Pro, ale odradilo mě to volání. Taky s počasím jsem nebyl moc spokojenej. Tak jsem si chtěl nechat ty 7 Pro, ale nakonec se mi dostaly do ruky Galaxy ultra za třetinovou cenu měsíc starý. I když jsem musel kvůli aukci vstávat ve tři Tejden jsem s nima bojoval, už jsem vyndaval kartu, že půjdu pro ty 8 a najednou jsem je vyladil a jsem spokojenej. Až na to nabíjení. Měl jsem jeden čas Garmin D2 Charlie (což je letecká mutace F5X) a současně Samsung Galaxy Watch 6 Classic (původně jsem chtěl model Ultra, ale už byl na mne z hlediska denního nošení i do kanclu příliš velký). Samsung byly jednoznačně chytřejší hodinky, Garmin byl lepší sporttester. S nabíjením Samsungu jsem se smířil, koneckonců mobil také nabíjím denně. Když se po nějaké době objevil Fenix 8, který už umí telefonovat, platit, mají dotykový Amoled atd., vyhodnotil jsem všechna má pro a proti, prodal Samsung a koupil Garmin Fenix 8, 47 mm, Amoled. Musel jsem se rozloučit s mnohými chytrými funkcemi Samsungu, ale nakonec mi ani nechybí, stejně jsem je využíval sporadicky, snad kromě možnosti přečíst si celou zprávu, mail, WhatsApp, Messenger atd., to mi stále trochu chybí, ale telefon je beztak vždy někde poblíž. Placení je pro mne důležité, občas na hodinkách přijmu hovor, když sedím na terase a mobil leží v obýváku, to F8 teď už umí a Amoled je další, pro mne podstatná věc. Navíc má Garmin věci, které využívám - výškoměr, barometr, offline navigace atd. - a které Samsung neměl, to všechno mne dohnalo k úvahám o "konkurenceschopnosti" Garminu a Samsungu v mém osobním případě a k výměně Samsungu za Garmin. A i když jsem si zvykl na nabíjení Samsungu, je pro mne 10-tidenní nabíjení Garminu dalším příjemným bonusem na to si člověk zvykne rychle, možnost vyrazit na outdoor, cyklo nebo motovíkend a neřešit, jestli mi dojde baterka díky celý den puštěným aktivitám je bezva. U Garminu mi také víc vyhovuje aplikace, měření spánku a pár dalších věcí. Jasně, cena F8 je proti Samsungu výrazně vyšší, ale v tomhle případě u mne naštěstí nebyl parametr ceny tím nejdůležitějším. Mimochodem, D2 CHarlie mám stále, mám k nim citový vztah. Jsou 8 let staré, ale stále perfektně fungují a na drsnější outdoor nebo prostě všude tam, kde by mohlo dojít k poškození hodinek, jsou jako dělané.
Daemonultimate Odesláno 3. prosince Nahlásit Odesláno 3. prosince (upraveno) Je to jednoduchý, Ultra mají všechno, jen ne satelitní volání, mínus je tragická výdrž baterie. Garminy nemají všechno, ale mají satelitní volání, které si nechá sakra zaplatit. A super výdrž baterky. Nikdy nekoukám na cenu toho co chci. Tady je ten nepoměr jasnej, zvlášť když jde o 8 v 51mm, menší ne, kvůli baterce. Upraveno 3. prosince uživatelem Daemonultimate
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se