Lukáš Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 Orlík je zcela odlišný typ hodinek co se produkce Eltonu kdy týkalo. Odklízeč má pravdu, hlavně nebyly volně v prodeji. Také myslím, že již vychladly naše horké "Prim" hlavy a koukáme na to trošku s nadhledem. Bohužel si myslím, že ani cena Chronomag L.E. neporoste nějak závratně nahoru. to altftretka: na hodinky, které koupil pinky a uvažoval o renovaci jsi napsal, že to nemá význam, můžeš jich mít řadu po stovce (100kč). To samé platí o Sport I, řada nebude tak dlouhá, ale bude a nebudou po stovce.
cigi Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 odklízeči, obávám se, ani chronomag l.e. cena neporoste. Je to proti logice, neboť se nejedná o nijak výjmečný kousek - po žádné stránce. Jak už jsem psal, jediná možnost by byla, aby se prim rychle proslavil a okamžitě potom zkrachoval. Nebo ještě lépe, aby teď zkrachoval a zmizel z trhu a posmrtně se nějakou náhodou proslavil.
Ondraj Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 vyjímečný je minimálně svým vznikem a dnes vlastně i pořizovací cenou ;-)
Lukáš Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 Proboha ať pan Prokop neumírá...cigi co to píšeš
Ondraj Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 Lukáš napsal: Proboha ať pan Prokop neumírá...cigi co to píšeš Ale to přeci nebylo na p. Prokopa ale o Eltonu
Ondraj Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 Pokud nechceme kupovat nové Prim hodinky, tak vzrůstající cena by nám měla spíše vyhovovat.
Ondraj Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 altfretka napsal: Chronomag LE - nelibi se mi ani design, ani velikost, ani pouzity kalibr. A levne take zrovna nebyly. Tak co tu chceě ?
Viktor Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 Hodinky se mi moc líbí, ale cena mi přijde ulítlá. Stejně jako velké hraní na limitované edice a solitéry. Podívejte se na srovnatelné hodinky (rozsahem výroby, kvalitou) Stowa Seatime (590 EUR) a Archimede Diver (495). Podle mého by Prim mohl dělat reedici Prim Sport Igen sériově s různými barvami číselníků, a i se safírem (i když možná bez vysokého "vrchlíku") by se hodinky měly vejít do 20 k. Když to dokáží s původní výrobou v Německu, tak by to snad mohlo jít i tady. I když je tu menší trh, ale snad by se něco prodalo i mimo ČR/SR. Ale za strategii firmy a její zisky samozřejmě a zcela správně odpovídají vlastníci a jejich management, my tu jen ventilujeme svoje názory. Já za sebe říkám, že by mě seriová reedice Sportů I. s vylepšením původní specifikace do 20 k s možností vybrat si barvy z několika možností zajímala, "limitovaná edice" za 39 vůbec ne.
X-Bob Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 Myslím, že Viktor tu nastínil docela zajímavý nápad na o.e. Prim sport Igen - remake. Tak 3-5 barev ciferníků, vč. např. barvy řemínku by nebyla špatným nápadem. A Prim přece chce rozšířit modelovou řadu do sportovna. A jediné sport retro má v Orlíku (30k), pod ním sportovního nic není (no, vlastně za 10k trochu nemastné SuperSport). Remake Sport IIg jen tak brzo asi nebude, budoucí "nový" Codenis ala pouzdro cechino bude určitě hodně nad 20k, tak by tady mohla být taková startovací nabídka. Ale plány Eltonu samozřejmě neznáme a třeba by to do jejich marketingových plánů nezapadalo.
cigi Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 Lukáši - je to fakt o eltonu, to dá rozum. altretko - máš pravdu, kupovat hodinky za účelem ukládání peněz bude asi tvrdej a prodělečnej job. Ondraji - souhlasím, taky mi to zdražování vyhovuje. A nesouhlasím - limitovaných tuningových edic vznikají spousty. Limitovaná edice je něco jako ta ferari barva - marketingová podpora prodeje. Taky to dokládá malou důvěru výrobce v prodejnost toho limitovaného výrobku. Ještě pánové, neodrazuje vás spíš ta profláklá ferari barva? - vždyť je s ní natřená každá neprodejná cetka - od lízátek, čepiček až po foťáky. brrr. Ta jawa barva například mi přijde lepší.
viking Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 sporty I se mi moc líbí, už se nemůžu dočkat až mi přijdou zrenovované z eltonu v nerez pouzdru a průhledném dýnku, už jsou tam 3 měsíce :-), ale kdybych chtěl do hodinek dát 40 tis., šel bych určitě do něčeho jiného.
Ondraj Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 cigi napsal: Ještě pánové, neodrazuje vás spíš ta profláklá ferari barva? - vždyť je s ní natřená každá neprodejná cetka - od lízátek, čepiček až po foťáky. brrr. Sakra chlape to je ale zajímavý náhled na věc. Musím o tom popřemýšlet .
cigi Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 Jasně, že to nemá prim z vlastní hlavy, ale otázka směřovala na vás, jestli se vám to líbí. Mně NE.
Ondraj Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 cigi napsal: A nesouhlasím - limitovaných tuningových edic vznikají spousty No jo, ale vem si, že CHLE byla první akcí tohoto typu v celé historii Prim. Je jasné, že další a další edice tohoto typu asi takovou váhu mít nebudou, ale jsem přesvědčen, že CHLE se neztratí a jedou třeba bude sběratelsky zajímavá jako třeba dnes Orlík.
viking Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 altfretka napsal: viking: 3 mesice jsou dost dlouha doba - necht Elton promine. Za ty penize bych cekal lepsi servis... z té čekací doby je vidět, že jsou v kurzu :-), nemají nouzi o zakázky
cigi Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 Kdybys tak měl pravdu ondraji...... to bych se nezlobil.
Ondraj Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 cigi napsal: Kdybys tak měl pravdu ondraji...... to bych se nezlobil. Ano hodinky jsou to v podstatě obyčejné, ale jejich příběh jim nikdo nevezme. Ale uvidíme, třeba budou mít jednou cenu kusu nerez oceli :-) Docela by mne zajímalo, kolik z celkových 40-ti kusů bude ještě tak za 50-70 let existovat.
Viktor Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 altfretka napsal: Viktor napsal: Já za sebe říkám, že by mě seriová reedice Sportů I. s vylepšením původní specifikace do 20 k s možností vybrat si barvy z několika možností zajímala, "limitovaná edice" za 39 vůbec ne. Ale presne tahle moznost tu je - staci si jen sehnat torzo puvodnich Sportu 1 a nic nestoji v ceste - cena je oproti vyse uvedenym ferrari tretinova. Akorat je toto limitovane barvou ciferniku, ktera uz se nekdy delala, v tomhle ferrari vybocuji a proto jsou tak drahe. Ale mate potom defakto uplne nove hodinky, z tech puvodnich nezustava temer nic. Já vím, že tu ta možnost je, a asi mi nic jiného nezbude. Ale není to trochu praštěné? Budu si muset sehnat za 500 Kč úplně rozhašené staré Sporty a dát je na renovaci, při které se z nich nepoužije vůbec nic!??? Kalibr 68 přeci můžu mít za pár korun z jiného modelu, který byl určitě míň nošený než populární Sporty. Vím, že se tady rozdíly mezi renovací a vším možným jiným probíraly, ale já velký rozdíl mezi prodejem "renovovaných" starých Sportů, když se z nich nepoužije vůbec nic, a možným prodejem toho samého jako nových hodinek, nevidím. Jen že by si tak obě strany ušetřily manipulaci se starými špinavými hodinkami (které stejně nespíš skončí na té obludné skládce mezi Dobruškou a Novým Městem). Nemluvím o hodinkách po dědkovi s osobní historií, to je něco jiného, ty já ale nemám. Navíc si myslím, že by vylepšení původního modelu bylo možné, třeba nějaký mechanismus otočného kroužku s aretací by nebyl na škodu a nemuselo by to být hned safírové ložisko, když to dokáže Seiko na modelech za pár korun? A co takhle opravdu sériová reedice v poměrném zvětšení celých hodinek o 1 - 2 mm, třeba by tím Sporty neztratily svůj půvab? Ale výsledek pak za rozumnou cenu, v relaci k obdobným solidním hodinkám typu Stowa.
Lukáš Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 Ondraj napsal: altfretka napsal: Chronomag LE - nelibi se mi ani design, ani velikost, ani pouzity kalibr. A levne take zrovna nebyly. Tak co tu chceě ? Přesně tak!!! to altfretka: Design - jaké máš výhrady? Velikost - malé nebo velké? Kalibr - tak to nechápu, obdivuješ tady Sport I gen. Víš jaký je rozdíl mezi 66 a 68? Jaká byla cena? Zdá se Ti to moc drahé, ale 39tis tza Sporty chápeš? to Viktor: to je přeci ono, Elton si snaží hýčkat majitele svých hodinek, třeba právě renovací, která by měla být levnější než výroba "nových remaků" Věřím, že tomu tak je. Proč Ferrari barvu, milovník aut jsem, ale nejsem ital. BTW: pan Prokop by stejné znovu neudělal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se