Animook Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna Omlouvám se, jsem začátečník a nevím o tazích nic, ale chtěl bych ho zkusit na Sinn 104 St Sa A. Na internetu ten originální 2-článkový Sinn s leštěným linkem (viz obrázek) sklízí poměrně dost kritiky za svůj vzhled, ale mě se dost líbí. Nicméně vůbec nevím, jak se mi bude nosit a abych to jen vyzkoušel, na to je poměrně nákladný. Dává smysl koupit nějaký laciný a vyzkoušet to, jestli mi bude vyhovovat, nebo se každý tah nosí úplně jinak a musím to risknout? Budu rád za jakoukoliv radu, i tipy jaký levný tah dává smysl. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Harwey Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna nejaka lacna napodobenina urcite bude inak spracovana a bude sa nosit inak ako original 1
paya01 Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna Každý - i originální a kvalitní tahy - se nosí jinak. Chce to vyzkoušet uvažovaný tah a pak se rozhodnout. Jinak vaříš z vody... Jde o detaily - provedení hran, tolerance, vzdálenosti, rozteče... 1
lindys Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna Já tedy nejsem úplně superznalec, ale podle mě zrovna tahy u Sinn nejsou jako nic jinýho. 1
Navros Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna Já myslím, že i nějaký levnější tah pomůže zjistit, jestli takto hodinky chceš nosit. Protože obecně na kovovém tahu hodinky často výrazně ztěžknou, budeš je mít na ruce pravděpodobně o fous volnější než na řemenu atd.
Animook Odesláno 12. ledna Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna Díky moc za odpovědi, trochu jsem měl ten pocit, že to takhle bude a že jestli to "sedí" záleží na detailech jako velikost článků, apod. před 22 minutami, Navros napsal: Já myslím, že i nějaký levnější tah pomůže zjistit, jestli takto hodinky chceš nosit. Protože obecně na kovovém tahu hodinky často výrazně ztěžknou, budeš je mít na ruce pravděpodobně o fous volnější než na řemenu atd. No to by určitě smysl dávalo, jelikož jak říkám – s tahy nemám vůbec žádné zkušenosti, tak alespoň nějaké základní očekávání. A doporučili byste nějaký low-end tah, nebo je to jedno?
Navros Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna před 2 minutami, Animook napsal: Díky moc za odpovědi, trochu jsem měl ten pocit, že to takhle bude a že jestli to "sedí" záleží na detailech jako velikost článků, apod. No to by určitě smysl dávalo, jelikož jak říkám – s tahy nemám vůbec žádné zkušenosti, tak alespoň nějaké základní očekávání. A doporučili byste nějaký low-end tah, nebo je to jedno? Konkrétní tah Ti neumím doporučit, díval bych se ale na plné články, ať to není skládaný plech a stejně tak i spona, ať to není jen plíšek. Snad něco doporučí ostatní 1
kdojinej Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna Každý tah sedí jinak. Taky hraje roli, jakou máš ruku, co za hodinky je na tom tahu, jaká je spona na tahu atd. Sečteno podtrženo záleží vždy na konkrétním kusu. Mě třeba sedí bezvadně levný SKX tah a tah na mnohonásobně dražších nových bondovkách zase vůbec.
libor2002 Odesláno 12. ledna Nahlásit Odesláno 12. ledna 1. Jestli ti jde vyzkoušet "pocit" z hodinek jak se budou na ocelovém tahu nosit, tj. koupíš nějaký no name tah než se rozhodneš pořídit origoš, tak to smysl má. Přesně jak píše Navros, počítej vyšší váhu a jiný pocit při nošení tahu vs. řemenu. Já to tak udělal u Sinn 103. Zatoužil jsem po origo Sinn pětičlánku. Ten ale nemá sponu, ale motýlkovou. Takže jsem docela dlouho váhal, protože jsem se bál jak hodinky bez regulace budu nosit a jaký budu mít z toho pocit. Přeci jen hodinky na tahu jsem nikdy moc nenosil a najednou chci tah bez spony... Takže jsem si koupil neorigoš, těžký, no name: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. ... testoval jsem to dost dlouho, abych zjistil, že to v pohodě dám. Tím pádem jsem šel do origo Sinn pětičlánku. 2. Ale jestli ti jde spíše o alternativu k sto čtyřkám. Že než kupovat origoš, tak dáš "nějaký" no name tah. Tak ti rovnou říkám, že to smysl nemá. Ty koncovky na origo jsou vizuálně dost důležitý. Protože u pouzdra 103 či 104 ti s neorigo tahem vznikne taková ďoura, s kterou se jen tak nesmíříš. A neorigo tah s koncovkami na Sinny neseženeš, to už jsem si ověřil. 3. Já tedy nevím, ale kritiky na tříčlánek za x let moc neregistruji. Jediná kritika se týkala spony, ale to je teď již novou sponou vyřešeno. I když tedy za cenu razantního navýšení ceny, ale teď ta spona je fajn. Samotný tah je cajk, co jsem tak četl nějaký postřehy. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Animook Odesláno 12. ledna Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna @libor2002 Super informace, díky moc za osobní zkušenost, to jsem přesně potřeboval! Ten pětičlánek je moc hezký, ale stejně jako ty jsem měl pocit, že mě to bez regulace bude rozčilovat... tak jsem ho zvrhnul. No ale možná to za pokus stojí, třeba nebude. Ad 2: K tomu jsem tak nějak taky došel, děkuju za potvrzení. Ten tah stojí někde cca 11 tisíc, to není nějaká likvidační cena, jen by mi přišlo líto si ho koupit a pak zjistit, že leží v šuplíku. Ad 3: Aha, ani jsem nevěděl, že byla předtím nějaká jiná spona, díky za info! Kritika, vesměs na soc. sítích, je ohledně kombinace broušeného vnějšího článku a leštěného linku, prý je to "divné", ale souhlasím úplně s tebou, že není
Animook Odesláno 12. ledna Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna @libor2002 Mimochodem nádhera, ty 103 + pětičlánek! 1
jkba Odesláno 15. ledna Nahlásit Odesláno 15. ledna (upraveno) Funkčně tam bude dost hrát faktor tvaru ruky, sám mám rád zužující se náramky, sedí mi líp. Viz ty bondovky- klasickej buznatah je mé utrpení, proti tomu 1610 nosím prakticky celoročně a je můj nejoblíbenější. Zkusil sem i forstnera, ten byl na jednu stranu vpoho, ale rozpadl se tam ten roztahovatelnej link a firma se na to těsně po záruce vykašlala, takže doporučuju vlažně. Pro autisty může být důležitý i to, jak tah sedí k pouzdru, tvarem i brusem, všecko neni krásný. Pokud se ti ten dvojčlánek u sinnů líbí, tak se vykašli na cizí emoce a zkus ho. Vypadá i sedí dobře, chleba to nežere a v kovošrotu tě za to taky soudit nebudou. Upraveno 15. ledna uživatelem jkba 1
Animook Odesláno 15. ledna Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna @jkba Dík moc! Jsem začátečník, jak jsem říkal, tak můžeš prosím tě rozvést, co je to buznatah?
jkba Odesláno 15. ledna Nahlásit Odesláno 15. ledna Tzv. buznatah je pejorativní označení pětičlánku od omegy k seamasterům ref. 2531.80 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se