Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já jsem začal 2015 s 920XT, ty mi vydržely rok a vyměnil jsem je za Fenix3. Přece jenom Forerunnery nebyly moc na běžné nošení. Za 4 roky se nějak pokazily. Zamrzly na modrém trojúhelníku a ani všechny možné restart je už neprobraly. Chvíli jsem váhal nad nějakým servisem, ale pak jsem to rychle shodil ze stolu a pořídil Fenix6. Ty jsem teď po 6,5 letech vyměnil na Fenix8. Jenom z rozmaru, protože funkčně neměly jedinou vadu. Akorát to má celé jednu chybu, že poměrně zásadně vytlačují běžné automaty. A to mě svým způsobem hrozně mrzí. Ale na druhé straně jsem trochu ujetý na všechny ty metriky sportovní i zdravotní a nechce se mi nikdy přerušovat řadu sledování. 

Odesláno
před 10 hodinami, Ivan Lelák napsal:

Takže vyhrály Endura? Už je máš?

jj uz jsou doma, dal jsem jen foto do jineho vlakna, tak na porovnani jeste sem

Enduro3 vs Ins 2x - zase tak silene to neni

5EBEC520-752C-47AE-BA00-8DA5894EDFDF_4_5005_c.jpeg.56a6d05e07d8454626d1eea728e26aea.jpeg

Odesláno

5EBEC520-752C-47AE-BA00-8DA5894EDFDF_4_5005_c.jpeg.56a6d05e07d8454626d1eea728e26aea.jpeg

Odesláno

Odesláno

1. Garmin kousek byl Etrex Legend, cca v r 2001-2?, stále funkční. V létě 2018 D2 Charlie, tam odešel poměrně záhy baro senzor, tak výměna za nový kus a počátkem roku 2020 Marq expedition. A ty držím doposud. Sice už opět zlobí snímač výšky, ale při aktivitě to bere z GPS, tak to moc neřeším, Není je čím nahradit - sedí mi na ruce perfektně a protože je během dne nesundavám a ruce hodně používám, je to pro mě důležité (je to spotřební elektronika, není důvod je šetřit). Baterie stále drží, GPS funguje... Zkusil jsem Marq II, to nebylo ono, pak F7, F8, nejde to. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Díky 1
  • po 3 týdnech...
Odesláno
V 13. 3. 2026 v 8:40, Ivan Lelák napsal:

eTrex Legend byl skvělý, mám snad 20 let mapovou verzi HCx a stále funguje. Kdysi jsem ho měl jako rezervu k motocyklové GPS, hráli jsme s ním různé hledačské hry ale i teď ho používám na pěší a cyklovýlety, na koloběžku a tak. Tužkové baterky vydržely dlouho. Za mne úžasná navigace, jen na displej už pořádně nevidím.. 

HCxko trpělo po pár letech na vyžvejkanou gumu a potom odešla vnitřní baterie. Nedalo se to opravit, přestal komunikovat, tak jsem tenkrát pořídil Oregon 550, který měl taky typickou závadu s gumou a zapínacím tlačítkem. Oregon ještě funguje ale už ho moc nepoužívám a už není vodotěsný. Asi bych si u takové značky představoval o něco delší životnost a méně kurvitek.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)
V 24. 6. 2026 v 16:41, sodekcz napsal:

HCxko trpělo po pár letech na vyžvejkanou gumu a potom odešla vnitřní baterie. Nedalo se to opravit, přestal komunikovat, tak jsem tenkrát pořídil Oregon 550, který měl taky typickou závadu s gumou a zapínacím tlačítkem. Oregon ještě funguje ale už ho moc nepoužívám a už není vodotěsný. Asi bych si u takové značky představoval o něco delší životnost a méně kurvitek.

Prvního Legenda mi v záruce vyměnili právě kvůli té vnější gumě. Před asi 7 roky jsem ho půjčil kamarádovi na dovču a vrátil mi ho nefunkční, že prý se vypnul a nejde zapnout. Zkusil jsem to, fakt nefungoval, tak jsem vyndal baterky a hodil do skříně. Asi po roce jsem si při úklidu řekl, že ho před vyhozením ještě zkusím a bingo, naběhl a od té doby funguje. Občas ho hodím na koloběžku nebo elektrokolo a někdy si ho beru na tůry a dovolené jako zálohu. Vyhodit ho nechci, hodně jsme toho spolu prožili..

PS: Ani jsem netušil, že má Legend nějakou vnitřní baterii, vždycky jsem měnil jen ty klasické tužkovky..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odesláno (upraveno)

Garminy nestárnou! Mou věrnost značce dokazuje nejen stále funkční a používaná navigace eTrex Legend, viz. předchozí příspěvek, ale i tato fotka. Mám Fenix 8 ale i D2 Charlie, leteckou verzi Fenix 5X, které mám skoro 10 let. Nosím je na motorku, práce na zahradě a "drsnější" outdoor. Baterka stále drží víc než 10 dnů, teď jsem je měl u moře, kde jsem je střídal s F8, ale D2 jsem nosil k moři, takže se oboje hodinky podílely na nošení 50/50. Dvakrát jsem se s nimi koupal v moři, pak je opláchl sladkou vodou, do bazénu se sladkou vodou jsem je nosil stále. Občas se mi po vstupu do vody zapnula aktivita Fly, protože zafungovala automatická detekce letu, která je nastavena na stoupání 4 metry za sekundu po nějakou dobu. Snímá to barometr, který při ráchání v bazénu zaznamenal příslušný pokles tlaku a spustil aktivitu. Když mi došlo co se děje, automatickou detekci letu jsem vypnul. 

Mám ty hodinky fakt rád🥰.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Já si pořídil první až ve chvíli, kdy u Garminu  začali pouzivat barevný displej. Venu 2, Venu 3,FR965, FR970. Zvažuji ten nový náramek, ale možná počkám na verzi dva. Zatím se mi zdá, že je to málo muziky za ty peníze. 

• Díky 1
Odesláno
před 18 hodinami, Traveller napsal:

Já si pořídil první až ve chvíli, kdy u Garminu  začali pouzivat barevný displej. Venu 2, Venu 3,FR965, FR970. Zvažuji ten nový náramek, ale možná počkám na verzi dva. Zatím se mi zdá, že je to málo muziky za ty peníze. 

Co Ti u CIRQA chybí (a ostatní chytré náramky mají)? Já to tak nezkoumal, ale vycházel jsem z toho, že Garmin si nedovolí dát svůj první bezdisplejový náramek na trh s tím, že by neuměl to co konkurence. Vývoj půjde jistě kupředu, ale to půjde i u třetí, čtvrté a dalších generací. A cena mi nepřijde vysoká, určitě ne na Garmin.

Odesláno
před 13 hodinami, Traveller napsal:

Doufám, že vylepší baterii a možná udělají menší verzi. Něco jako Fitbit air. 

To by bylo krásné, také bych uvítal něco o šířce Vivosportu s baterkou na 20 dnů (a když už to nemá displej, mohli by někam vpašovat solár, který by udělal téměř neomezenou výdrž). Ale obávám se, že velikost jde proti sobě s výdrží baterky a toho se dočkáme možná až o 3 generace později

Odesláno (upraveno)
před 16 hodinami, Traveller napsal:

Klidně počkám. U Venu jsem taky nebral první model. 

Rozumím. Často kupuju věci, které jsou už nějakou dobu na trhu a v dohledu je klidně i další generace, na tu stávající je už ale hodně recenzí a jsou vychytané, navíc levnější než na začátku. Málokdy koupím něco hned po uvedení na trh, ale CIRQA je věc, kterou jsem si přál už dlouho, čekal jsem, kdy se s ní Garmin vytasí a tak jsem ji objednal. Až bude třetí generace vychytaná, s větší výdrží, gyroskopem, GPS a mnoha dalšími funkcemi, které se mezitím objeví a navíc menší, tak náramek prodám za mnohem nižší cenu a koupím ten nový. Bude mne to stát víc peněz, ale budu si mezitím několik let užívat nošení náramku a mechanických hodinek současně. Navíc od něj v tuto chvíli neočekávám víc, co umí (i když to se teprve ukáže). Ve finále budeme mít na rukách oba to samé, mne to sice bude stát třeba 3-4000 navíc, ale rozložených do 2-3 let, takže mne to bolet nebude. Je to rozdíl v přístupu, ale ten Tvůj chápu.

Odesláno

No já ještě před týdnem netušil, že Garmin nějaký náramek chystá. Takže jsem mile překvapen a v budoucnosti mu dám šanci. Původně jsem sice spíše zvažoval Fitbit Air, ale je mi líto přijít o historii měření a aktit a něco přes 3000 bodíků u Garminu. 😂 No a tak doufám, že Garmin něco menšího ještě nabídne. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...