Jeronimo Odesláno 12. června 2014 Nahlásit Odesláno 12. června 2014 (upraveno) Ahoj,pokud by měl někdo chvilku na to kouknout a dát info,jestli jsou hodinky takhle ready,nebo je to nějaká složenina.Předem dík.P.S.kdyby měl na ně někdo volnou vteřinovku,předpokládám,že tam má být,tak bych se nezlobil,dík :-)Hezké, vem je lehce kartáčkem na zuby, přelešti sklíčko a máš hezké oblekovky... Moment? nevidím vteřinovku. To by ovšem znamenalo investici asi 30,- Kč, montáž zvládneš sám. Upraveno 12. června 2014 uživatelem Jeronimo
honza.hasic Odesláno 12. června 2014 Nahlásit Odesláno 12. června 2014 Na leštění sklíčka používám pastu na sklokeramické desky. Já bych ještě volil kompletní servis čištění a seřízení strojku u hodináře. Za ty 2-3 stovky to u těchhle hodinek stojí.
vicomt Odesláno 12. června 2014 Nahlásit Odesláno 12. června 2014 díky za info.Přinesl mi je kolega z práce,jestli je nechci,tak jsem si s nimi nebyl jistý.Takže si je od něj vezmu
Mipa Odesláno 5. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2014 Tak jsem otevřel nejnovější přírůstek z "Blešího trhu" (s nečíslovaným pouzdrem) a vykoukl na mne tento strojek s číslem 57194 na můstku strojku se základnou označenou TYP 010. Ale toto číslo nezapadá do číselné řady v tématu "Výrobní čísla strojků Prim typ K25 a 010", kde nejvyšší číslo pro TYP 010 je zatím nalezeno 42770 a moje číslo již spadá do následujícího TYPU strojku. Nechci zaplevelovat tamní číselné řady nějakou složeninou a tak se ptám, zda se dá nějak rozhodnout, zda můstek s číslem 57194 originálně patří k základně strojku TYP 010. Podle ne právě ostrých hran zářezů šroubků upevňujících můstek tohoto strojku, podle čísla nezapadajícího do číselné řady a podle nečíslovaného pouzdra, odhaduji že je to celé nějaká renovovaná složenina. Je? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
freeda Odesláno 7. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2014 Zdravím všechny odborníky. Prosím o radu, cože to vlastně ukrývala dědečkova půda. Jen pro zajímavost, jsou koupené v roce 1984, právě vybalené z krabičky se záručním listem Předem děkuji za jakékoliv informace. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
freeda Odesláno 7. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2014 Děkuji tuze za rychlou reakci. Jen pro zajímavost, při pořízení v roce 84 stály 560,- Kčs, za kolik se prodávají (orientačně) po 30-ti letech?
Honza.manta Odesláno 7. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2014 Mrkni se na aukro - to je obraz aktuální ceny.
freeda Odesláno 7. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2014 Hledal jsem na netu alespoň podobný model, ale bohužel nic nenašel. Jsem absolutní laik a nemám vůbec představu, kterému typu se podobají. Má cenu je vůbec prodávat, nebo si je z nostalgie nechat?
JZED Odesláno 7. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2014 (upraveno) Odborník moc nejsem, ale cena s krabičkou a záruček je určitě větší. Jak píše Honza, koukni na aukro a uvidíš. Nepočítej ale s tím, že ti to zaplatí dovolenou, spíš tak večeři (guláš a pivko) pro jednoho..... Vetšinou mají primky spíš cenu z nostalgie, takže jestli pro tebe děda něco znamená, určitě si je nech. Upraveno 7. srpna 2014 uživatelem JZED
freeda Odesláno 7. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2014 Díky za vyčerpávající odpověď. Guláš s pivem oželím a raději si je nechám. Ještě jednou díky všem!
prim-ky Odesláno 7. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2014 Jednoznačně si je nechej,měj hezkou vzpomínku na dědu,dobu v které žil a co se nosilo za hodinky.O guláši a pivu nebudeš za hodinku ani vědět a hodinky budeš mít pořád.
freeda Odesláno 7. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2014 Třeba to nebyl jeho děda. ...do 1tByl. Rozbily se mi hodinky a bábinka si vzpomněla, že na půdě jsou hodinky, které mu kdysi dala a on je nikdy nenosil...
p3k Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Ok. Už je na mě těch půd nějak moc :-)Tak uložit do šuflíku jak již bylo napsáno kolegy.
straspol Odesláno 9. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2014 Změna, už je nosím na ruce Jestli byly N O S tak je to skoro škoda.
Rebkos Odesláno 11. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2014 (upraveno) Prosím o identifikaci kousku co jsem objevil v knihovně po dědovi. Mám v plánu je vypucovat, koupit pásek a nosit. Strojek se zdá být v pořádku. Jak se dostanu dovnitř? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. srpna 2014 uživatelem Rebkos
bohus76 Odesláno 11. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2014 Víčko se dá sundat,je tam žlábek,vložíš nožík a jen odloupneš.Jinak je to kalibr 66.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se