Viktor Odesláno 11. května 2009 Nahlásit Odesláno 11. května 2009 (upraveno) Cyber napsal: Je to stejný, jako kdyby si Dušák nechal montovat na zakázku hodinky. Vnitřek by byl třeba ETA, a na ciferníku Dušák. WEMPE je síť hodinářství a zlatnictví. Osobně bych si je nekoupil, ani nedoporučil ke koupi. viz. http://www.wempe.de/index.htm Není to úplně stejný. Wempe má vlastní testovací stanici s hodinářema, kde ladí strojky na jejich vlastní chronometer standard. Sami taky dělají design nových modelů. Myslím, že jsou víc hodináři, než celá řada značek, pro které hodinky vyrábí někdo jiný. Ty jejich soudkový modely se strojky soudkovýho tvaru bych si dovedl na ruce dobře představit. http://www.chronometerwerke-glashuette.de/...N&introid=3 Navíc si na to chronometrování hezky zrekonstruovali starou observatoř nad Drážďanama. Upraveno 11. května 2009 uživatelem Viktor
Návštěvník Tada Odesláno 11. května 2009 Nahlásit Odesláno 11. května 2009 A mám taky takový pocit, že WEMPE bylo jedním z výrobců válečných B-uhr, takže tam nějaká tradice snad bude...
Cyber Odesláno 11. května 2009 Nahlásit Odesláno 11. května 2009 Viktor napsal: Není to úplně stejný. Wempe má vlastní testovací stanici s hodinářema, kde ladí strojky na jejich vlastní chronometer standard. Sami taky dělají design nových modelů. Myslím, že jsou víc hodináři, než celá řada značek, pro které hodinky vyrábí někdo jiný. Ty jejich soudkový modely se strojky soudkovýho tvaru bych si dovedl na ruce dobře představit. http://www.chronometerwerke-glashuette.de/...N&introid=3 Navíc si na to chronometrování hezky zrekonstruovali starou observatoř nad Drážďanama. No uplne stejny jsem nepsal, ale pokud by Dusak koupil od Osmana Lafity jeho hvezdarnu, tak by si tam mohl ten svuj vlastni chronometrovej urad zridit, a pak by to stejny bylo uplne. Navrh pouzdra a ciferniku dela mraky firem, myslim ze to je otazka dvou, tri lidi. Ale pokud se nekomu hodinky od prodejce hodinek a sperku libi, tak proc ne?
Viktor Odesláno 11. května 2009 Nahlásit Odesláno 11. května 2009 Mně se tohle zdá dost jedinečný a myslím, že by to lidi od Dušáka nedokázali ani s Lafitou a jeho tygry
skalis Odesláno 11. května 2009 Nahlásit Odesláno 11. května 2009 (upraveno) Viktor napsal: Mně se tohle zdá dost jedinečný a myslím, že by to lidi od Dušáka nedokázali ani s Lafitou a jeho tygry Tyhle pro ne dela, myslim, Nomos. EDIT: Nijak timto Wempe nechci shodit. Jejich "levnejsi" modely s ETOU zacinajici okolo 1000 EUR nejsou spatny. Osobne se mi libi (eta neeta). Upraveno 11. května 2009 uživatelem skalis
Viktor Odesláno 11. května 2009 Nahlásit Odesláno 11. května 2009 skalis napsal: Tyhle pro ne dela, myslim, Nomos. ...In close cooperation with the Nomos watch manufacture in Glashütte, we have fashioned a completely new movement in a very uncommon shape with a corresponding case to accommodate it. ..."
cigi Odesláno 11. května 2009 Nahlásit Odesláno 11. května 2009 Nějak musím souhlasit s Viktorem, je spousta slovutných značek vzniklých jako brandy obchodníků (namátkou bulova, panerai ... ) a wempe má skutečně výtečný zvuk, tradici, daleko lepší myslím, než třeba nomos a další německé značky a je asi opravdu hodinář a ne jenom šperkař. Ale taky se divím, proč si dušák neudělá vlastní značku, myslím, že to taky má, nebo ne?
afrikab Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 (upraveno) Tada napsal: A mám taky takový pocit, že WEMPE bylo jedním z výrobců válečných B-uhr, takže tam nějaká tradice snad bude... Jojo, delali za 2. svetove i B-Uhr. Onehda meli dokonce i limitku, ktera vypadala skoro jako ty, ktere pred 60 lety varebeli. Skoda, ze nemuzu najit k nim zadny obrazek. PS: Jestli to s nima nebylo jako s Cartier, kteri zacali jako zlatnicka firma a pozdeji zacali vyrabet i vlastni hodinky....a od hodinek pak zase odesli. Upraveno 15. května 2009 uživatelem afrikab
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se