Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím zdejší komunitu.

Náhodou jsem narazil na Chronomag.cz, když se hmoždím s rozhodnutím, jaké si koupím první automaty s prvního důchodu.

Můj limit je 20tis., který bych rád dodržel. Zatím jsem se zdrhnul na těchto 40-43mm modelech:

1. Hamilton Khaki Field Auto H70555533

2. PRIM Pilot Dual Time – B  

3. Victorinox AirBoss Mechanical 241973 (tady mi trochu vadí ten barevný potisk sklíčka)

4. Prim Sport 68 Automatic   (spíše z nostalgie- jako kluk jsem si koupil P.S. 2gen. ty modré z prvního učňovského platu za 650,-) 

Asi bych našel vícero modelů a značek, ale preferuji safír a alespoň 100m wr.  (nehodlám se potápět, ale jistota je jistota)   

Taky nepotřebuji potápky. Spíše hodinky pro každodenní radost.

Starost mi ale dělá také to, že v Koscomu mi řekli "servisovat až začnou zlobit za 5-7 let. Za cenu 5-10 tis." !!!  Takové "provozní náklady" jsem tedy nečekal...

Pokud mi někdo budete chtít napsat svůj názor na tento výběr, s radostí si jej přečtu.

Děkuji a ať vám to šlape. M

Odesláno

Hamilton – proč ne. Tyhle nosil i Dr. House. 😄 Ale myslím, že mají i hezčí modely, např. Murph.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Victorinox – za ty bych osobně už dvacku nedal. Navíc je to IMHO takový ten design, který se za chvíli omrzí.

Prim – nenechal bych se zaslepit nostalgií a úplně se téhle pochybné firmě vyhnul.

• Dát hlas 1
Odesláno

1 proč ne, 2 a 4 když Prim z nostalgie tak pořádný tyhle ne, 3 jiný model od Victorinox.  Mrknul bych na nabídku Mido  Tissot,  Certina mimo swiss brand Seiko. U všech se dají kolem dvacky nebo lehce přes najít dobrý modely, někdy i s Si a 80 hodinovou rezervou.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 2 hodinami, Makey napsal:

Prosím, jak by jste hodnotili Seiko NH34 a Seiko NH35? 

Jo dobrý strojky ! Mrkni do galerie @Lukáš3 on je používá do hodinek , které staví dle přání ostatních a výmyslů svých …..  jako první automaty , by to jistě nebylo od věci ✌️

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...