Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 15 hodinami, vlk007 napsal:

Zdravím,

prosím berte to jako dotaz né provokaci 🙂. Nerozumím tomu proč kupovat automaty v rozmezí 10-20 tis. Když budu plánovat si je nechat, tak po 5-ti letech mě servis stojí od 50% - 100% ceny hodinek.

Nebo to vidíte jinak?

Vidim to jinak. Hodinky v tomhle cenovem rozmezi budou bud Japonci, nebo microbrand, s trochou stesti se zakladni ETA nebo Sellita a tam si troufam tvrdit, ze servis tak nakladny, aby te stal 10-20k neni.

Navic jak uz tu nekteri psali, pokud ty hodinky pujdou dobre, tak neni duvod je servisovat treba 10 let. Jednou za cas pretesnit, zkontrolovat chod, maximalne zregulovat a pohoda.

• Dát hlas 3
Odesláno

Taky bych se toho servisu nebál, když mi v Onyxu dělali servis na B&M (ETA 7750), jelikož hodinky dostaly ránu a byl hnutý i cifr, tak jsem platil 4,5K. Nevím kde servisujete vy, ale ty částky co tu padají mi přijdou šílené.

• Dát hlas 2
Odesláno

Třeba servis IWC, periodický stojí víc jak 20k. Ale když si koupíš hodinky za třeba 250k ,tak musíš mít i na servis. I servis Omegy ve Švajcu jsou pěkné pálky. 

Odesláno

Jediný hodinky co jsem měl dýl byly longines eta 2824 asi 8let a šlapaly pořád stejně pak jsem je prodal bez servisu,takže nevím jestli má cenu si v důchodovém věku kazit radost a nekoupit si automaty protože by mě to cca za 10let ve věku cca 75let mohlo stát třeba 3tis od místních borců 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 3 hodinami, AndyAaron napsal:

Ale tak tady se bavime o hodinkách do 20k, ze jo? 

Jasně,bylo to jen vysvětlení,který servis stojí stejně či víc jak některé hodinky.

Odesláno

Zdravím, tak jste mi znovu nalili trochu života do žil...😀 Tak nějak jsem si to s tím servisním intervalem představoval ... Až to bude potřeba.

Ok budu hledat dál. Chtěl bych něco, co nebude moc sportovní proto tento výběr:

Hamilton Khaki Field Auto H70555533 (Hamilton H-10 (postavený na ETA C07.611 )                                                                                                                                                       Victorinox AirBoss Mechanical 241973 (Sellita SW 200)                                                                                                                                                                                                         Možná i ty PRIM Pilot Dual Time( SeikoNH34)

Výběr se tedy rozrůstá. Zajímal by mne váš názor na:

Traser P67 Officer Pro Automatic Bronze Brown OUTLET 108073.outlet od 26 600 Kč | Chronoshop.cz      tady se obávám, že ta PVD bronz půjde brzo dolů...

Certina DS Action Powermatic 80 C032.430.16.041.00 | Helveti.cz

Steinhart Aviation blue 104-1486 od 19 250 Kč | Chronoshop.cz

Junkers Sondereditionen J1 Automatik Limitierte Sonderedition 963.02.15  

Junkers Flieger Powerreserve 964.01.01 | Helveti.cz

Opětovné díky za vaše postřehy.

Odesláno

Postrehy jsou fajn, ale nikam te neposunou. Udelej si hezkej vikend, zajed do Prahy, obejdi Koscom, Helveti a Chronoshop a obhlidni co se ti libi. Dej to na ruku a vyzkousej. 
Vyber pak zuz na tri modely a muzem se dal bavit. Do te doby to bude jen internetova klikacka.

• Dát hlas 2
Odesláno
před 8 hodinami, Makey napsal:

Zdravím, tak jste mi znovu nalili trochu života do žil...😀 Tak nějak jsem si to s tím servisním intervalem představoval ... Až to bude potřeba.

Ok budu hledat dál. Chtěl bych něco, co nebude moc sportovní proto tento výběr:

Hamilton Khaki Field Auto H70555533 (Hamilton H-10 (postavený na ETA C07.611 )                                                                                                                                                       Victorinox AirBoss Mechanical 241973 (Sellita SW 200)                                                                                                                                                                                                         Možná i ty PRIM Pilot Dual Time( SeikoNH34)

Výběr se tedy rozrůstá. Zajímal by mne váš názor na:

Traser P67 Officer Pro Automatic Bronze Brown OUTLET 108073.outlet od 26 600 Kč | Chronoshop.cz      tady se obávám, že ta PVD bronz půjde brzo dolů...

Certina DS Action Powermatic 80 C032.430.16.041.00 | Helveti.cz

Steinhart Aviation blue 104-1486 od 19 250 Kč | Chronoshop.cz

Junkers Sondereditionen J1 Automatik Limitierte Sonderedition 963.02.15  

Junkers Flieger Powerreserve 964.01.01 | Helveti.cz

Opětovné díky za vaše postřehy.

Bronzové pouzdro zůstane bronzové , jen chytne patinu ….. 

ty Prim s NH34 bych vyškrtnul ….. na nich není nic extra nostalgic-patriotic …. To že se jmenují Prim , to si můžeš počíst ve vlákně Prim ( Frídek Místek ) nejsou to hodinky které navazují na tradici tvých PS2….

V podstatě máš velkej rozmach ….. ale mrkni na ty hodinky , z tvého výběru , které mají průhledné dýnko…. Je fajn to pozorovat! 

nevím jestli si se díval do vlákna Prodej ….. ale i tam sou dobrý a kvalitní kusy , se kterýma rozhodně nepochybíš …. No a jsou levnější a ještě ke všemu v záruce nebo po servisu …..

Odesláno

před 36 minutami, FantasticFabio napsal:

Bronzové pouzdro zůstane bronzové , jen chytne patinu ….. 

Myslel jsem, že to je jen povlak. Obávám se, že to po čase opelichá.  Ale zaujaly mne…

Odesláno (upraveno)

Z tvého výběru nejlepší asi hamilton pak nejsou špatny ty trasery je to celobronz a budou patinovat(dá se zase  vyleštit zpátky)a jako třetí asi ta certina ale bral bych je na kovu  kůži dokoupíš vždycky na zbytek bych se vykašlal  a někde něco vyzkoušet jak tu padlo protože tam máš hodinky 40mm ale i 45mm ...

Upraveno uživatelem olin001
  • Like 1
Odesláno
před 1 hodinou, AndyAaron napsal:

Je to hodne specificka zalezitost. Neco jako koupit si jako hlavni rodinne auto dvousedadlovej roadster.

Jako že netypický vzhled, který se všude nehodí?

Mám decentní "skoro-oblekovky" v oceli a černá kůže. Navíc na sport a práci mám otloukánky CASIO. Automaty bych nosil jen tak pro radost- vlastně furt 😀

Odesláno (upraveno)

@Makey Objevit Chronomag a začít si dávat "limity" (o 2 řády vyšší než "čitapade" za "dolalová hodynká" od pana Čonga) je s prominutím předem prohraný boj. Tož taky přihodím pár soukromých mouder a tipů, kterak při pádu do toho soukolí neprodělat gatě:

• Mnohým na první vyzkoušení (toho co potom vlastně ani nechtějí a nebo nenosí) "postačí" Japonec z nejmizernější kategorie - rozuměj "pětky", Orienty, microbrandy nebo skládačky s Miyotou nebo NH35 - což je paradoxně věc která po letech hromadění může potěšit i znalého majitele plného trezoru tikajících  pokladů "ve fázi vyhoření" (má-li štěstí na kus).
  • Trpělivější čtenáři nezvyklí na mechaniku (která má skutečně tendence zlobit a zastavovat se v nejnevhodnější okamžik) si ten začátečnický přešlap ušetří a zacílí po "levnějších" švýcarech s ne úplně muzeálním pajšlem - v lize "rádoby do 20 tisíc" dnes aspoň s Powermatic 80 (ve variantě bez plastové kotvy - v tomhle pozor na Tissot+Certina, tj. ne 23 ale 25 kamenů) - ať už Hamilton, Rado, Mido nebo Longines. Radit si nenech, design a vnímání "machrindexu" značky jsou subjektivní a poměrně pomíjivé veličiny - a s každým dražším kouskem na ruce zjistíš že nic jako "strop" neexistuje.
  • Ceny "velkého servisu" (u AD typicky začínající na cca 20% pultové ceny) už byly zmíněné, ale málokdo tu připouští že (na rozdíl od echt "inhouse strojoven") u konfekčních křapek existuje i alternativa v podobě výměny celého strojku za nový/lepší ...často překvapivě levnější než poctivá mnohahodinová rozborka, vyčištění, promazání, složení, testování a selektivní výměny opotřebených komponent při plném servisu starého strojku. Nemluvě o detailu že i nové mechanické hodinky můžou zlobit - a příběhů o tom co si některé autorizované servisy občas dovolují (neuznávání, nedodržování lhůt, reklamace kvůli nově způsobeným závadám) najdeš na Chronomagu ke čtení dost až do konce života.
  • No a jestli to slůvko "první" v názvu vlákna neznamená zároveň i "poslední", tak u "prvního lepšího kousku" bych se na Chronomagu nebál ani zánovních (to jsou ty dnešní zbrklé nákupy podle fotek/trubky s hodinkama na cizí pracce), nebo rozumně nošených a poctivě servisovaných kousků. Na servisech (kterých se tu mnozí bojí zbytečně) sice neušetříš, ale možná si tím ušetříš provar z opakovaných nákupů/prodejů, během stoupání po žebříčku k vyšším ligám :cool02:
Upraveno uživatelem Radek124
  • Like 1
Odesláno

Historicky 1xx bývaly s plastem, 6xx už jsou celokovové a 8xx s křemíkem, všechny varianty můžou mít COSC (pokud si za to výrobce zaplatil), detaily najdeš v příslušném vlákně. Od těch dob si u SWATCH vyvinuli "powermatic" upgrady odvozené i od ETA 289x (do modelů vyžadujících nižší strojek je rádo osazuje třeba RADO) - a směrem k prodlužování rezervy chodu u nových generických modelů formou "mírného pokroku v mezích zákona" pomalu klopýtaji i Sellita, Seiko a další - ale přiznám se že tam už fakt aktuální přehled nemám. Pokud by ses pohyboval o cenové patro výš (tam kde už začínají "manufakturní" a "inhouse" řešení) tak 3-5 dní už je nových konstrukcí v podstatě standard. Ne kvůli chronomagorům co jsou za léta soužití s ubohou 30-40 hodinovou rezervou (večer odložíš, pozítří ráno nasadíš a nejdou) smíření, ale právě kvůli novým zájemcům kteří si s automatama chtějí odpočinout od věčně chcíplých smartwatch.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 10 hodinami, Makey napsal:

To-Radek124:

"První"- budou jediné a poslední... Nehodlám investovat do hodinek. To raději cestuji po světě.

Powermatic 80- verze *611 je asi už bez pastu ?

Jojo tahle verze je Hamilton H10 ….. třeba ….. pokud je budeš chtít mít pro radost , opravdu mrkni na průhledné dýnko…. Je fajn vidět že žijou ! Byť zdobení není nijak okouzlující jako u věhlasnějších značek ….. to jestli budou první a poslední , to spíš ukáže čas…. No , nejlepší by bylo sejít se u piva a proklábosit to , bez toho aby na tebe někdo tlačil ….  Mrkni v sekci Srazy , jestli máš někoho blízko a domluv se s ním ….   

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...