Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Není to kolikrát o kalibru či značce, některé se třeba líbí a neřešíš věci okolo. Když nevyzkousíš,nevíš....

• Like 1
Odesláno
Před hodinou, Makey napsal:

Tak v tom začínám plavat… Zkusím to jinak. 
Jaký kalibr bych už asi měl ignorovat? ( cena/výkon a pod. )

To bylo jen info , že ten powermatic 80 6xxx  si vede Hamilton jako H10….. jinak nemusíš ignorovat nic , jak píše @bohus76…..  prostě vyzkoušíš a uvidíš ….. 

Odesláno
V 7. 3. 2026 v 22:41, Makey napsal:

Zdravím vás pánové

Automaty (nebo "manuály") jsem chtěl proto, že prostě mají své kouzlo poctivého řemesla. Jsme zahlceny všemožným "elektronickým chytrým odpadem" a tak jsem prostě zavzpomínal... Budiž mi omluvou, že mne ani nenapadlo, jak drahé může být vlastnit a servisovat obyčejné automaty. Stále nechápu, co je na tom tak drahého? Když nebudu s hodinkami mlátit kladivem, nebo odkládat k reprobednám - co se sakra za 5r. musí servisovat? Pokud si pamatuji, tak otec ani kdokoliv jiný nikdy o hodináři nemluvil, jen když rozbil sklo, nebo "přetrhl pérko". 

Jak se tak více vzdělávám, možná tuto myšlenku asi nakonec opustím, i když se slzou v oku. Ale v životě jsem si už dost snů splnil, tak holt na jeden nedosáhnu- uvidíme.

Druhou varianta je, že se porozhlédnu po něčem (Prim) levnějším  na bazaru a bude-li to v rozumné vzdálenosti, pojedu se na to podívat.

Nevíte kolik tak může stát renovace, dost poničených Sportů? (02 PS 03 PS)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Koukni do prodeje , je tam PS2 Humberto za fajn cenu !

Odesláno

@Makey chtěl bych ti trochu okomentovat Victorinoxy, co jsi psal na začátku. Nějakou dobu jsem měl jejich předchůdce z řady Airboss. Tohle je styl hodinek, který mi sedí. Pro mně to byly dost slušné hodinky, na potisk na skle jsem si zvykl. Ale upřímně řečeno, dlouho mi vrtalo hlavou, zda ho tam chci, nebo nechci. Ze zpětného pohledu možná i trochu lituji, že jsem se jich zbavil, prodával jsem spíš z mladické nerozvážnosti, kdy jsem jen chtěl zkusit něco dalšího. Možná mi potisk tenkrát s rozhodováním trochu pomohl. Ale klidně, kdybych neměl jiné hodinky, bych se k nim zase vrátil, byly to kvalitní držáky.

A teď k těm současným Airbossům - za mě bych vůbec nesnesl vzhled ciferníku. Z jednoho prostého důvodu - tohle nejsou hodinky v pravém slova smyslu. Je to spíš jakási pilotní slátanina na výpočet spotřeby paliva. Není přesně daná pozice jednotlivých hodin, minuty z toho neodečteš už vůbec. To mi natolik kroutí očima, že bych je nedokázal nosit.

• Díky 1
  • po 5 týdnech...
Odesláno

Zdravím všechny, tak jsem si dal chvíli pauzu.

Zjistil jsem, že se často používá kalibr Seiko NH35 (NH34) . Tak jsem šel jinou cestou a hledal které hodinky jej mají. Překvapilo mne, cenové rozpětí. Nakonec jsem se nejčastějizadrhnul u zn. Spinnaker. Dříve jsem si se synem často půjčoval plachetnicí na Orlíku a Lipně- tak by to byla taková malá připomínka na hezké chvíle. Jen teď hledám, kdo všechno jej prodává v CZ, nebo jestli koupit venku.

Odesláno
před 2 hodinami, Makey napsal:

Zdravím všechny, tak jsem si dal chvíli pauzu.

Zjistil jsem, že se často používá kalibr Seiko NH35 (NH34) . Tak jsem šel jinou cestou a hledal které hodinky jej mají. Překvapilo mne, cenové rozpětí. Nakonec jsem se nejčastějizadrhnul u zn. Spinnaker. Dříve jsem si se synem často půjčoval plachetnicí na Orlíku a Lipně- tak by to byla taková malá připomínka na hezké chvíle. Jen teď hledám, kdo všechno jej prodává v CZ, nebo jestli koupit venku.

Kup v CZ , ve vyhledávači se jistě objeví nějaký prodejce . 

• po měsíci...
Odesláno

Zdravím všechny

Chtěl bych vám všem poděkovat  za rady a názory. Taky Lukášovi, který mi pomohl pochopit co vlastně chci...😉

Trochu to trvalo, ale mám to vzrušující martýrium za sebou. V Helveti to semnou neměli jednoduché, ale byli trpěliví a péče o zákazníka je opravdu udivující. Nakonec jsem se rozhodl pro Hamilton Khaki Field Auto H70515137  

Díky

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 20 minutami, Makey napsal:

Zdravím všechny

Chtěl bych vám všem poděkovat  za rady a názory. Taky Lukášovi, který mi pomohl pochopit co vlastně chci...😉

Trochu to trvalo, ale mám to vzrušující martýrium za sebou. V Helveti to semnou neměli jednoduché, ale byli trpěliví a péče o zákazníka je opravdu udivující. Nakonec jsem se rozhodl pro Hamilton Khaki Field Auto H70515137  

Díky

Mooooc dobrá volba ! Gratuluju! Ještě fotku na ruce , abychom byli víc v obraze✌️

Odesláno

Ta tenká leštěná luneta sice hezky kontrastuje s kartáčovaným pouzdrem, ale je hrozně náchylná na vlasové škrábance. Hodinky prakticky nosím od 1/2 května, jen příležitostně, protože stále kutím v dílně a ve skleníku- a na to mám jiné "otloukačky"...

Ohledně přesnosti mám tento poznatek: od 19.05.2026 (07,30 hod) do 01.06.2026- (22:00 hod) se zpozdily o 45 sec. Což je cca 13 dní a dělá to asi 3,5 sec denně 😀 

• Like 3
Odesláno
před 14 minutami, Makey napsal:

Ta tenká leštěná luneta sice hezky kontrastuje s kartáčovaným pouzdrem, ale je hrozně náchylná na vlasové škrábance. Hodinky prakticky nosím od 1/2 května, jen příležitostně, protože stále kutím v dílně a ve skleníku- a na to mám jiné "otloukačky"...

Ohledně přesnosti mám tento poznatek: od 19.05.2026 (07,30 hod) do 01.06.2026- (22:00 hod) se zpozdily o 45 sec. Což je cca 13 dní a dělá to asi 3,5 sec denně 😀 

Super ! Přesnost taky ! Jojo leštěné plochy jsou potvory …. To známe všichni ….. ! Myslím , že to se dá přeleštit ….. někdy v budoucnu při nějakém servisu ….. 

tak užívej ! ✌️

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...