Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kubson: Krasne fotky. Uz dlhsi cas nad nimi rozmyslam... Dobre som pochopil ze sa teda daju objednat aj s priehladom na strojcek? kolko by taky spas v chronoshope vysiel aj s kozenym remienkom?

a co poviete na toho aligatora na diverskach? podla mna to moze byt zaujimava kombinacia ale zatial sa mi to nikde nepodarilo vidiet...

• po 5 týdnech...
Odesláno
  kubson napsal:
dýnko je za příplatek 700,-

aligátor bude ok, do vody to ale nebude, i když ten žralok taky nebude to pravé na plavání :)

Prečo nie je žralok dobrý na plávanie?

Môžu ostať na ňom nejaké fľaky napr. po morskej soli?

Lebo tiež rozmýšľam nad týmto modelom a jednoznačne najviac sa mi páči práve ten kožený remeň s oranžovým prešitím. :thumbsup_anim:

Odesláno

tomu žralokovi to škodit nebude, ale podšívka bude z normální kůže, ale ta vidět není.. takže určitě se dá, ale pro častější pobyt ve vodě je jednoznačně vhodnější guma, kaučuk nebo kovový tah

Odesláno
  Viktor napsal:
Jen jazykové trapně hnidopišské ;) upřesnění, v češtině guma = kaučuk.

Další možností je silikon.

hm.. no nevím jak je to správně z hlediska češtinářského, ale kaučuk (india rubber) je úplně jiný materiál, než guma (pryž) a silikon, poslední zmíněné jsou na rozdíl od kaučuku syntetické řekl bych, ale třeba se pletu

Odesláno

Pryž a guma jsou různé věci. Kaučuk nutně neznamená přírodní materiál, může být i syntetický kaučuk, v češtině je to trochu pomotané ale podle současných jazykových norem platí, že kaučuk = guma.

Odesláno
  kubson napsal:
takže správně bych měl asi ty řemeny které jsou z "india rubber" označovat jako přírodní kaučuk?

Pokud teda jsou z latexovýho mlíka a né nějaký fejky :lol2: , tak jo.

Odesláno
  kubson napsal:
tomu žralokovi to škodit nebude, ale podšívka bude z normální kůže, ale ta vidět není.. takže určitě se dá, ale pro častější pobyt ve vodě je jednoznačně vhodnější guma, kaučuk nebo kovový tah

Mám žraloka od Di - Modell, absolvoval jsem s ním mnoho a mnoho hodin ve vodě, včetně mořské. Výstelka na rubu, která je z normální (hovězí?) kůže časem ztvrdne a popraská, žralok je vůči vodě naprosto rezistentní.

Odesláno
  Bobr napsal:
Mám žraloka od Di - Modell, absolvoval jsem s ním mnoho a mnoho hodin ve vodě, včetně mořské. Výstelka na rubu, která je z normální (hovězí?) kůže časem ztvrdne a popraská, žralok je vůči vodě naprosto rezistentní.

Tak to je super, lebo ich chcem mať ako hodinky na leto, občas k moru, sem tam na kúpko a tak a osobne veľmi oceľové ťahy nemusím, sú pre mňa veľmi nepohodlné.

U tej gumy som mal dojem že to pôsobí lacným dojmom, inak sa nosí fajn.

Odesláno
  Viktor napsal:
Pokud teda jsou z latexovýho mlíka a né nějaký fejky :lol2: , tak jo.

výrobce rozlišuje india rubber, rubber a silicone... a co jsem tak browsil, tak to první by mělo být označení přírodního materiálu, řekl bych že this stuff is real

Odesláno (upraveno)
  kubson napsal:
výrobce rozlišuje india rubber, rubber a silicone... a co jsem tak browsil, tak to první by mělo být označení přírodního materiálu, řekl bych že this stuff is real

U nás, v lepidlovém businessu, používáme označení natural rubber adhesive a synthetic rubber adhesive.

Přírodní kaučuk se skutečně získává z kaučukovníku, syntetický vyrábíme uměle v laboratořích. Kaučuk a guma je pro nás to samé.

Pak jsou ještě lepidla silikonová a akrylátová, ale to už je zase jiná pohádka :)

post-1118-1241005381.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno
  Viktor napsal:
Pryž a guma jsou různé věci.

Můžeš to prosím rozvést, zajímá mě jaký je rozdíl mezi gumou a pryží, až do teď jsem si myslel že je to jedno a totéž. Rád se nechám poučit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...