Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Náhodný úlovek, Seiko 6306 v perfektním stavu. Stejné jako běžnější model 6309, liší se strojkem, který má 21 kamenů a umožňuje zastavení vteřinovky.

post-59-1239009671.jpg

Odesláno

Hezký kousek, Viktore. Jsem zvědav na fotky na ruce. Jak kvalitní je ten tah?

Já mám teď políčeno na 6309 s modifikovaným číselníkem z 6217. Jasně, origoš to nebude, ale i tak velmi hezké. Původní 6217 jsou prakticky nesehnatelné a když už, tak i za 2k USD.

To samé platí i o 6105, i když ty se dají sehnat levněji.

Odesláno

Pár fotek

SeikoTurtle09.jpg

SeikoTurtle01.jpg

SeikoTurtle26.jpg

SeikoTurtle08.jpg

Jsou na Seiko tahu typu Submariner, výměnné dílky jsou na šroubky (a jeden navíc bych potřeboval). Tah má "aftermarket" plný koncový dílky - jsou trochu surový, ale k charakteru hodinek to celkem pasuje. Modifikace číselníkem 6105/6217 mě taky láká, kdyby to byly 6309, asi bych to udělal, tyhle vzácnější 6306 nejspíš modifikovat nebudu (i když vložka v lunetě a ciferník budou stejně dokupovaný - jsou jako nový). Taky jsem původně myslel spíš na 6309 s následným uvedením do lepšího stavu, ale náhoda mi do cesty přivedla tyhle. Tenhle tvar pouzdra se mi vždycky líbil. Průměr je 44 mm, ale pocitově působí jako menší hodinky.

Odesláno

Krásný hodinky, zajimala by me presnost toho strojku, moje 6309 delaji -8 s/ den ...a povazuju to za takovej malej hodinarskej zazrak :)

Jinak ted mi prisly od prodejce Loyswatch krz ebay modifikovany 6309/6217 s cernym datovym vencem a sou uzasny...ten cifernik hazi prasatka a indexi sou krasne plasticky :)) Nadhera

Odesláno
  puralex napsal:
Krásný hodinky, zajimala by me presnost toho strojku, moje 6309 delaji -8 s/ den ...a povazuju to za takovej malej hodinarskej zazrak :)

Jinak ted mi prisly od prodejce Loyswatch krz ebay modifikovany 6309/6217 s cernym datovym vencem a sou uzasny...ten cifernik hazi prasatka a indexi sou krasne plasticky :)) Nadhera

Přesně ty samé, dokonce od stejného prodejce, teď "sleduju". Mohl bys tu dát nějaké foto? dík

Odesláno
  Skipi napsal:
Přesně ty samé, dokonce od stejného prodejce, teď "sleduju". Mohl bys tu dát nějaké foto? dík

jj ve ctvrtek bych se mel dostat k foto, tak sem neco hodim

Odesláno (upraveno)
  puralex napsal:
tak tady par fotek mejch modifikovanejch 6309

Ty jsou absolutně nebeské ! Viktorovy s mečíkem na dvanáctce jsou taky parádní, ale hranaté indexy mě na všech potápkách od Seika berou víc.

Prozradil bys prosím původ číselníku a ruček ?

Edit: překlep

Upraveno uživatelem chose
Odesláno

Puralexi, ty jsou naprosto úžasné, takové Poor man´s IWC Aquatimer vintage :)

Chtělo by to pro ně vlastní vlákno, kde bys napsal i jaké z nich máš pocity.

Dík za fotky. Už vím, co chci v létě nosit !!!

Odesláno

tak hodinky sem poridil tak jak sou modifikovyny od prodejce Loyswatchs z filipin pres ebay, par kousku stale ma, videl sem u nej i 6309 s cifernikem 6105, dale klasicky 6105, vse je provedeno uzasne precizne. Rucky, cifernik, vlozka lunety, mozna i dynko, jsou aftermarket...dokonce pise ze korunka i dynko jsou stale vodotesne, hodinky by mely byt z cervna 1980, ale sou jako novy :)) ...nemam duvod mu neverit..

Ty hranaty plasticky indexi me taky uplne dostaly, navic hodinky sou stary jako ja, tak nebylo co resit, musel sem je mit ;)

..a pocit?...pocit je to uzasnej :)..na fotkach to neni uplne videt , ale ten cifernik neni matnej, ale jakoby brousenej...a hazi odlesky, jakoby na me mrkal..:)

Odesláno

Díky moc za info ! Červen 80 povídáš ? To jsme stejně staří ! Kdybys je náhodou někdy chtěl poslat do světa, pošli mi prosím nejdřív SZ :)

Odesláno
  chose napsal:
Díky moc za info ! Červen 80 povídáš ? To jsme stejně staří ! Kdybys je náhodou někdy chtěl poslat do světa, pošli mi prosím nejdřív SZ :)

Stavím se do fronty :thumbsup_anim:

Odesláno
  puralex napsal:
Panove, zajem me tesi, ale tyhle z domu jen tak nepujdou ;)

Jj, taky bych se dost divil, frontu jsem zakládat nechtěl :) Měl jsem ale bradu na stole, ještě než jsi prozradil datum výroby. To byla poslední kapka, teď je ze mě bezskurpulózní hyena, takže kdybys opravdu zoufale potřeboval pár tisíc, jsem k dispozici ;)

• po měsících...
Odesláno

to puralex: Tak si tady v tom japonskem vlakne brouzdam, jen tak, co by se mi asi tak libilo v lete u vody na ruce a najednou vidim ty tvoje 6309/6217 a normalne jsem se do nich zamiloval.

Naprosto uzasna klasika, nadherny cifernik, indexi, cerne datove kolo...

Ja je asi budu muset poridit, protoze vim, ze dokud je neuvidim na ruce nedaji mi spat.

Uz si je zkousel ve vode?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...