Flipik Odesláno 2. července Nahlásit Odesláno 2. července Citizen Tsuyosa Small Seconds Po roce intenzivního nošení verze NK5010-51L si dovolím udělat krátké a subjektivní hodnocení těchto povedených hodinek. Chci se zaměřit především na praktickou stránku uživatelské zkušenosti, protože posouzení designu tak nějak záleží na vkusu každého soudruha. Design Jakkoli je tedy vzhled hodinek subjektivní záležitostí, domnívám se, že je povedenější a vyváženější, než u první generace. Tsuoya mě sice zaujala už ve verzi s centrální vteřinovkou, ale až tato druhá mi dala ten správný impuls. Na první generaci mně vadil nejen datum a kyklop, ale taky nevyvážené napojení tahu na pouzdro. Pocitově je za mě tedy druhá generace vyváženější. I srovnání tahů vyznívá lépe pro small second verzi – provedením i zapínáním. Velikost 40 mm je v podstatě univerzální, takže ani na větší tlapě nebudou vypadat jako dětské hodinky. Moje modrá varianta má krásně strukturovaný ciferník, který dokáže v různých světelných podmínkách vytvářet řadu zajímavých efektů. Je to prostě potěcha pro oko. Mimostředná vteřinovka je dalším zajímavým prvkem, který může někoho lákat a jiného odradit. Já jsem s tím v pohodě a myslím, že designově to rozhodně nepůsobí nijak rušivě. Odečítání vteřin je samozřejmě stále možné, ale vyžaduje to ostříží zrak. Technické záležitosti Citizen Tsuyosa jako Seiko Killer? Ano, je to odvážná myšlenka, ale na první pohled ne úplně mimo mísu. Kdo nabízí za stejné peníze víc? Cizizen hází do placu minimálně dva pádné argumenty: (1) safírové sklo (2) a rezervu nátahu v délce 60 hodin. Chcete u Seika safír a delší rezervu? Pak se smiřte s tím, že zaplatíte minimálně dvojnásobek možná vám nebude stačit ani dvacka. Na druhou stranu je potřeba vidět i odvrácenou stranu. Delší rezerva je super, ale při kancldivingu ztrácí smysl, protože rotor natahuje pouze jedním směrem. Tím se prodlužuje doba, kdy je potřeba hodinky mít na ruce, aby došlo k dostatečnému natažení. Jinými slovy, zapomeňte na dva dny běhu po 8 hodinách v kanceláři. Minimálně v tomto je Seiko efektivnější. A ještě v jedné disciplíně je Seiko lepší, a to je LUMI – však víme . Co se týče WR, tak 50 m je z teoretického pohledu diskutabilních, ale já jsem nikdy Seiko ani Citizen hodinky s tou specifikací v bazénu při plavání neutopil. Tsuyosa zvládá bazén i moře naprosto s přehledem. Pár slov závěrem Tsuyosa si mě získala svou univerzálností, hodí se k obleku i pro volný čas. Jedinou výtku mám ke korunce, která není svým zapuštěním a mrňavostí ideální pro manipulaci a někomu nemusí vyhovovat ani její umístění. Na druhou stranu, jak často s ní člověk potřebujete interagovat? Datum hodinky nemají a při průměrné odchylce +8 s denně si jednou týdně upravíte čas a je to. Tak asi tak a pár fotek Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se