Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 12 hodinami, siwi napsal:

Koukni na MAEN Manhattan. Sám je nemám, ale jejich majitelé si chválí pohodlnost, tenké pouzdro a kvalitní zpracování.

https://www.infinitywatches.cz/products/maen-manhattan-39-ultra-thin-m4-1-2?_pos=3&_fid=701853e14&_ss=c&variant=57302717202780

Vím o MAEN, konkrétně tyto ultra thin se mi nelíbí, konkrétně proto, že nemají vteřinovku - působí na mě takovým mrtvým dojmem jak tam není ten pohyb a to nemusím. Celkově ale zajímavá značka, velmi. Díky. 

Odesláno
před 11 hodinami, Sphinxx napsal:

Pavle, já se omezím na doporučení toho, co mi prošlo rukama nebo sám mám, pokud jde o Multifort TV, líbí se mi komplikace big dáte, je to (pro mě) neskutečně pohodlná a nízká hodinka. Ještě lépe sedí na té gumě, ta jí mimochodem náramně padne a hezky obepne ruku. Navíc oboustranný AR a perfektní čitelnost. Před časem jsem byl v jednom pražském renomovaném hodinářství, diskutovali jsme s prodejcem a shodli jsme se na tom, že Mido skutečně nabízí excelentní poměr cena/výkon. Měl jsem v ruce i Hamilton, Tag Heuer a Longines na porovnání a vyhrálo Mido. 

Další značkou o které jsem psal, byl Oris a Ty jsi tady házel pilotní modely, Oris fakt umí, ale zrovna ty pilotky (a já mám pilotky moc rád) od Orisu jsou trošku nuda. 

Dále tady kolega výše nahodil Rado, skvělá záležitost. Jejich kolekce Captain Cook je super, já sám mám většího Cooka v titanu, což jsou 45mm, ale ty menší jsou snad ještě hezčí, určitě doporučuju kouknout a vyzkoušet. Já poslední dobou preferuji zelenou, zrovna Cook v zelené je fakt TOP. 

Výhodou je, že všechny uvedené tipy se dají vyzkoušet v pražském Koscomu na jednom místě. 

Díky za doporučení, vážím si toho 🙂 Věřím, že ty Mida budou dobrý, jen si je prostě musím někde zkusit. 

• Like 1
Odesláno
před 14 hodinami, Pavel87 napsal:

Preferoval bych nové hodinky, chci si je nechat. 

Zvážil bych možnost i něco z prodejní sekce,objevují se tu kousky v krásném stavu  i se zárukou za super peníz a můžeš dosáhnout i třeba na  Omegy nebo Tudor.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 9 hodinami, Pavel87 napsal:

Díky za doporučení, vážím si toho 🙂 Věřím, že ty Mida budou dobrý, jen si je prostě musím někde zkusit. 

Rádo se stalo, času na vybírání máš dostatek. A vlastně ten samotný výběr je na tom nejlepší.

Odesláno
Před hodinou, Sphinxx napsal:

Rádo se stalo, času na vybírání máš dostatek. A vlastně ten samotný výběr je na tom nejlepší.

Klidně i na Micro Praha ✌️

• Like 1
  • Dát hlas 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno
V 23. 8. 2026 v 20:21, Sphinxx napsal:

Pavle, 

pokud bych měl vybírat za sebe, tak asi nejlepší poměr do 50.000 mi dnes nabízí Mido Multifort a jejich "televize". Za necelých 34 tisíc člověk dostane 80h rezervu chodu, skvělý oboustranný AR, šroubovací korunku, WR100M, hezký číselník a náramek kombinovatelný s pohodlnými gumami. 

Za sebe bych určitě dále doporučil Oris Aquis, jak už tady padlo. 

Záleží na preferencích, ale kdybych si já za sebe měl dnes vybrat hodinky a byl omezen budgetem, tak to bude právě Multifort, pakliže nechceš hodinky z druhé ruky. Sám je mám v zelené a jsou super. Na gumě pak zase jiná hodinka. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Vrátil jsem se znovu k tomuto tipu a začal trošku víc studovat. A jako jak se mi z počátku příliš nepozdávaly, tak postupně se mi líbí víc a víc 🙂 Hlavně ciferník a jeho struktura, která jej dělá měnícím se a "živým" v závislosti na světle. Jinak Big date je tady prostě skvělé. Těším se, až je uvidím na živo. Ještě mě zaujal ten nový model Multifort s jednou korunkou, tam jsem zvědavý, jak bude sedět na ruce. 

Odesláno

@Pavel87: tak to jsem rád, že Tě tento tip zaujal, jsou to fakt moc dobré hodinky za velmi solidní peníze. 

Ten novější model se mi líbí, ale je to o preferencích. 

Určitě se mrkni, vyzkoušej a uvidíš, ale minimálně jsi na dobré cestě. Automat -  Powermatic, Big Date, až pětiletá záruka, do toho třebas přikoupit gumu a máš prakticky dvoje hodinky, protože na náramku i gumě vypadají úplně jinak. Za 32, 35 mě fakt nenapadá nic moc lepšího. 

• Like 1
Odesláno
před 3 hodinami, Sphinxx napsal:

@Pavel87: tak to jsem rád, že Tě tento tip zaujal, jsou to fakt moc dobré hodinky za velmi solidní peníze. 

Ten novější model se mi líbí, ale je to o preferencích. 

Určitě se mrkni, vyzkoušej a uvidíš, ale minimálně jsi na dobré cestě. Automat -  Powermatic, Big Date, až pětiletá záruka, do toho třebas přikoupit gumu a máš prakticky dvoje hodinky, protože na náramku i gumě vypadají úplně jinak. Za 32, 35 mě fakt nenapadá nic moc lepšího. 

Je to tak :) Ta guma tomu dává úplně jiný tón. 

Napadá mě ještě, nenašlo by se něco obdobného také v německé produkci? Ať přemýšlím i v jiných intencích než swiss.

@Roman-ZA díky za tipy - Yema má někdy dost zajímavý modely, Seiko je taková klasika, tyhle Kingy jsem nikdy na živo neviděl. 

Odesláno

Pavle,

v německých vodách Sinn, ten má zase krásná chrona. Tedy nejen chrona, ale právě 903 St jsou fakt super. 

Doporučuji přečíst zde: https://www.nosime-hodinky.cz/sinn-hodinky-do-oblak-i-pod-hladinu/

Mě se třeba brutálně líbí Sinn U16 Sub.

Ale jinak třeba 356 Pilot Classic 

Případně tady @Olaf má za super cenu chronografy:

Nebo U1, taky pecka od @gregorianovic

• Like 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...