Přejít na obsah

Nový řemínek na Fortis

Darek73

Doporučené příspěvky

Tak už mám doma nové Fortis B42 Flieger. Všechno zatím OK, ale ten řemínek k pouzdru je nějakej divnej. Na každé straně hodinek mám teď takový hrb. Nejde mi si na to zvyknout. :thumbsdown_anim:

Zkoušeli jste na hodinky dát nějakej jinej ne-Fortis řemínek? Zkoušel jste někdo ten Di-modell Jumbo, propagovaný chronoshopem? Také si vzpomínám, že si tu někdo dával řemínek šít "na míru", ale přijde mi to jako zbyutečný luxus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Na B-42kách je řemínek zakulacený a přiléhá k pouzdru. Koukni se, jak vypadá stěžejka, jestli je taky do oblouku - možná bys rovnou ani nenasadil, vadilo by pouzdro. A hlavně by to k B-42kám podle mne neslušelo...

K obyčejným Fliegrům ten DiModell celkem padne, navíc je namáčecí, zespoda je na nošení příjemnější než originál řemínek. Vlastní zkušenost. Akorát je v XL velikosti, odhadem na fliegrovém pouzdru tak na obvod 18 cm a větší. Zkracovat na další dírku spíš ne, dírka by už zasahovala do vycpávky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?
  sery.vlk napsal:
Na B-42kách je řemínek zakulacený a přiléhá k pouzdru. Koukni se, jak vypadá stěžejka, jestli je taky do oblouku - možná bys rovnou ani nenasadil, vadilo by pouzdro. A hlavně by to k B-42kám podle mne neslušelo...

K obyčejným Fliegrům ten DiModell celkem padne, navíc je namáčecí, zespoda je na nošení příjemnější než originál řemínek. Vlastní zkušenost. Akorát je v XL velikosti, odhadem na fliegrovém pouzdru tak na obvod 18 cm a větší. Zkracovat na další dírku spíš ne, dírka by už zasahovala do vycpávky.

stěžejky jsou rovné

dej tam jakýkoli podobný řemen - hlavně si nekupuj originál je drahý a ne moc kvalitní

Odkaz ke komentáři

sery.vlk napsal:

Chtěl bych to aspoň zkusit. Proč ne? (Dřív se taky prodávali s normálním řemenem.)

Roman I. napsal:
Juchtový Rios - proč ne?

post-1551-1240501656.jpg

Ten nevypadá vůbec špatně, akorát já bych ho chtěl v černý. Našel jsem ho na Gnomon Watches. Předpokládám, že je to ten z echt ruské kůže, to se ke švýcarským hodinkám hodí :speak_cool:. Kde jsi ho kupoval?

Odkaz ke komentáři

Darek73 napsal:
Chtěl bych to aspoň zkusit. Proč ne? (Dřív se taky prodávali s normálním řemenem.)

Ten nevypadá vůbec špatně, akorát já bych ho chtěl v černý. Našel jsem ho na Gnomon Watches. Předpokládám, že je to ten z echt ruské kůže, to se ke švýcarským hodinkám hodí :speak_cool:. Kde jsi ho kupoval?

Hirsch prodava cerny s bilym prosivanim, takrka identicky jako origos, i co do tloustky. Myslim ze v rade Professional. Staci prehodit sponu.

post-855-1241038447.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
  • po měsících...

Stěžejky, který bys měl zakápnout, mají na obou koncích výřez peo šroubováček, Ty se systémem pero-drážka, tj, zadní strana plochá (bez výřezu pro šroubováček) / přední strana šroubovací, není třeba fixovat.

Co se týče řemenu, našel jsem ten pravý v Di-Model Crocodile Chrono u Kubsona - Správná "macatost", správnej vzor.

post-1893-1254864326.jpg

Odkaz ke komentáři

Mě originál řemen moc nenadchnul. Zkusil jsem nejdřív di-miodel žraloka a teď tam mám di-model jumbo. Podle fotky bych řekl, že to je stejný jako má vor, akorát já mám černý. Tenhle řeme mi vyhovuje nejvíc, perfektně tlustej. Ještě jsem ho zkombinoval se single folded sponou a jsem úplně spokojený.

Odkaz ke komentáři

Darek73 napsal:
Mě originál řemen moc nenadchnul. Zkusil jsem nejdřív di-miodel žraloka a teď tam mám di-model jumbo. Podle fotky bych řekl, že to je stejný jako má vor, akorát já mám černý. Tenhle řeme mi vyhovuje nejvíc, perfektně tlustej. Ještě jsem ho zkombinoval se single folded sponou a jsem úplně spokojený.

Je to on, taky bych tam dal černej, ale našel jsem doma jenom tady ten hnědej.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...