Návštěvník Kamil Odesláno 25. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 Tak jak to tak sleduji, budeme uz na 20ti kusech Kdyby všichni ti, co se dodatečně přihlašují ke koupi, také napsali který model, pokusil bych se udělat nějakou přehlednější a srozumitelnější tabulku. Tím bychom shrnuli dosavadní varianty a případní další zájemci by mohli uvádět jen číslo vybrané varianty. Asi to opravdu vypadá na Chronomag l. e. xx/33, jak už někdo navrhoval. Měním názor na rytí nápisu na dýnku. Nejvíc se mi líbí verze a), navrhovaná Primem, to znamená průhledné dýnko a označení laserem na rotoru. Jenže když bude ruční nátah, na co se ten nápis vypálí? To se radši vrátím k automatu a strojek kalibr 66 věnuji Primovi nebo některému zájemci z místních řad. Na poznámku Prima o případném dalším prodeji ani nebudu reagovat, musel bych být neslušný! Přece by snad nikdo z nás ty hodinky neprodával. Já osobně se těším, až je časem předám synovi a ten svému synovi a ten..... Nemluvil tady někdo o vybudování tradiční kvalitní české značky? Tak proč bych pak takové hodinky prodával A jméno nebo nick také nemá smysl, další potomci se samozřejmě mohou jmenovat jinak, nemluvě o přezdívce.
cigi Odesláno 25. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 Vítám všechny nováčky. Zdá se, že nám oživla varianta černá 1, a to hned 3x (peter, kalimero, dusen). Myslím, že bude třeba doplnit tabulku. to kamil: rytí na manuální strojek jsem konzultoval s primem. Jde to vyrýt buď na tzv. můstek strojku (ten je sice menší než rotor, ale stačí, zase je vidět víc koleček) ale strojek je v tom případě nutno rozebrat. Nebo je nápis možno umístit kolem prosklení na víčko, což je úplně OK. to kalimero: super. už třetí manuální jedničkář, i já a možná i kamil jedeme 100% czech made. to mb: Jsem zvědav, jestli prim bílou jedničku s bílou vteřinovkou zobrazí elektronicky, já jsem černobíle vytiskl fotku bílých linea z webu, vzal bílou vodičku , umazal datumku, automatic, jewels a vteřinovku, černou fixkou dopsal trojku a zkopíroval na kopírce. Výsledek je překvapivě výborný, nejhezčí primky všech dob samozřejmě. Kalibr 66 není v Praze v bazarech problém sehnat, jdi to toho! Ještě někdo nějaké nápady? Váš Cigi
Kalimero Odesláno 25. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 Pro Prima: děkuji za pohotovou odpověď. Vím, že už dříve jste na podobný dotaz odpovídal Cigimu, ale podrobnější výklad jsem jen uvítal. Počítám s tím, že starý strojek bude lépe repasovat a možná se rozhodnu ještě pro nějaké úpravy. Asi nemá cenu unavovat toto diskuzní fórum dalšími a dalšími dotazy na Vás. Zkusím Vás tedy konaktovat na mailovou adresu, rád bych se ještě zeptal na další podrobnosti. Pro všechny:zmíním se tedy jen o obecných věcech. Připouštím, že se svým názorem na průhledné dno můžu být úplně mimo. Naživo jsem takové provedení viděl jen na několikerých hodinkách s automatem a nemůžu tedy srovnávat. Pro mne je atraktivní pohled pohybující se rotor automatického strojku, rád se nechám přesvědčit, že pohled přes sklo na Prim kalibr 66 bude ještě hezčí. Asi pak má smysl připlatit si za safír, spodní víčko je na otěr dost namáhané (to možná neplatí pro toho kdo hodinky nesundá z ruky). K tomu nápisu, vyrytí či nevyrytí jména majitele; uvedl jsem, že tam jméno nechci. Méně je někdy více a příliš mnoho údajů na dýnku by mohlo výsledek pokazit. Dokážu si nanejvýš představit, že budu mít své iniciály vyryty přímo na strojku. Myslím, že by to dokonce mohlo vypadat dost dobře, ale cokoliv navíc by asi bylo jen na škodu. Rozhodně přítomnost jména neodmítám kvůli nějaké anonymitě hodinek. Za sebe můžu zástupce Primu ubezpečit, že pokud vše dobře dopadne a budu mít své nové originální Primky, nevěřím, že bych se jich měl někdy zbavovat. Jakmile je jednou budu mít, budou moje. Časem si asi pořídím i další hodinky, ale Primky zůstanou. Tak to vidím já. Nevím, jestli můžu mluvit za další diskutující v této sekci, ale podle mne to jsou skuteční fandové hodinek (někteří mají rozhled, že jenom zírám) a odpověděli by Vám podobně. Pozorně sleduji diskuzi ohledně technologie tvorby nápisů, jsem zvědav jak to dopadne. Osobně bych nerad čekal na své hodinky někdy do jara (to může být březen, ale i květen) kvůli frézování, ale tady je myslím, bod, ve kterém by měla panovat shoda. Limited edition hodinky se mohou a v lecčems zřejmě taky budou kus od kusu odlišovat, neměl by být jednotně provedený nápis označující edici tím hlavním jednotícím prvkem ?
Návštěvník Kamil Odesláno 25. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 cigi napsal: to kamil: rytí na manuální strojek jsem konzultoval s primem. Jde to vyrýt buď na tzv. můstek strojku (ten je sice menší než rotor, ale stačí, zase je vidět víc koleček) ale strojek je v tom případě nutno rozebrat. V tom případě jdu do toho! cigi napsal: já jsem černobíle vytiskl fotku bílých linea z webu, vzal bílou vodičku , umazal datumku, automatic, jewels a vteřinovku, černou fixkou dopsal trojku a zkopíroval na kopírce. Výsledek je překvapivě výborný, nejhezčí primky všech dob samozřejmě. Nemohl bys to sem dát k náhledu?
cigi Odesláno 25. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2005 to kamil, ondraj, kalimero a mb: zkusím to teda bez záruky příští týden naskenovat, uvidíme. Podívejte se na prim.cz - renovace je tam foto skleněného dna podle mě s manuálním strojkem prim. Prim má pravdu, je fakt hezčí, než automat. Nápis je na víčku kolem sklíčka, i když je jen tím laserovým kalením, je myslím ujdeční. Frézovaný by byl samozřejmě lepší, uvidíme, co si prim za to řekne. Myslím, že rozborka stroje a popis na můstku není nutné, ještě si to rozmyslím. Cigi
mb Odesláno 26. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2005 Byl by nekdo schopen tady napsat specifikaci Prim kalibru 66? cigi: Nejsem z Prahy, ale to by se snad zaridit dalo... zatim jen prozkoumavam teren... na kolik by me ten 66 prisel? Ono tech penez zase tolik nemam, abych si kupoval vlastni strojek, s kterym pak nakonec cena hodinek jeste podstatne vzroste. Chapu, ze ta cena muze byt realna, ale tak uz se dostavam nekam uplne jinam, nez jsem puvodne zamyslel (Prim pise 15 zaklad + repase a pozlaceni, aby to bylo aspon k svetu).
Návštěvník ToOb Odesláno 26. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2005 mb napsal: Byl by nekdo schopen tady napsat specifikaci Prim kalibru 66? Datum vzniku 1965, ve výrobě do 1993; mechanický strojek s ručním nátahem, analogové zobrazení času ? hodinová ručka, minutová ručka a centrální sekundová ručka s přímým náhonem, nárazuodolné uložení setrvačky Incablock ? později Kiff. Rozměry 11´´´ (linek), průměr 25,00 mm, výška 4,40 mm; 17 rubínů ? funkčních ložiskových kamenů, frekvence oscilátoru 18 000 kyvů/hodinu ? 2,5 Hz. Foto by mělo být příští týden na webu.
Prokop Odesláno 27. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2005 To Odklízeč: transparentní dýnko je standardní výbavou všech našich mechanických hodinek. Je to paradox, ale za dýnko bez průhledu by bylo nutné si připlatit. Samozřejmě je to možné a nebylo by to ani moc drahé, ale přesto tu je prostý fakt, že stroje jsou nastavené na výrobu dýnek s průhledem. Komu by se zdál vzhled strojku příliš obyčejný nabízíme několik forem individualizace, jako například zlacení (cena podle typu strojku) viz. fotka na domovské stránce, která ukazuje originální český kalibr 52 ve variantě se zlacenými můstky a základnou. Na našich internetových stránkách www.prim.cz/sluzby najdete příklad jak vypadá strojek Prim kalibr 50 bez zlacení. Myslím, že to vypadá velmi dobře a absence rotoru tam vůbec nechybí. Je to pohled na pravý stroj, žádná nalíčená fiflena. Je nutné si uvědomit, že každý pohled na strojek s a bez rotoru má své naprosto odlišné kouzlo. Ten kdo chce vidět pohyb koleček musí jít do manuálního nátahu. Něco málo k popisu dna: Na téže stránce naleznete i fotku hodinek PRIM z bílého zlata, která ukazuje, že frézované nápisy na dýnku umíme, a také jak ve výsledku vypadají. Zároveň vidíte jak vypadá pozlacená varianta kalibru 74 (ten z limitovaných sérií s mimostřednou sekundovou ručkou). Co se týče grafiky: budu upřímný, žádný z prezentovaných návrhů popisu plného dýnka se mi vzhledem k příliš velikému písmu nelíbí. Postrádají rozumné proporce - ty musejí korelovat s popisy na ciferníku. Nechci se nikoho dotknout a ani se mi nechce vzedmout vlnu rozhořčených reakcí, jen chci jednoznačně říci, že jsem si jistý, že by se to nakonec nelíbilo ani Vám. Určitě byste mi dali zapravdu, až byste drželi hodinky v ruce. Samozřejmě, jsem ochoten každému udělat, co si bude přát, ale záleží mi na tom, aby se Vám hodinky ve výsledku líbili. To Kamil: Chtěl bych reagovat na otázku gravírování jména. Na obranu svého výroku musím poukázat na příspěvek Odklízeče ze dne 23.11. 13:23 odklizec napsal: Jednu vec mam jeste ke gravirovani.. Pokud se bude dozadu neco gravirovat, byl bych pro variantu "chronomag limited edition" a cislo/z kolika. Prezdivka z fora je podle mne jednak zbytecna a navic by takova personalizace znacne ztizila pripadny budouci prodej hodinek, se kterym se vzdy musi pocitat. a následný souhlasný příspěvek Cigiho. Osobně nevěřím, že zrovna oni by chtěli hodinky po čase prodávat, ale nějak mě to "zabolelo". Každé hodinky, které vyrobíme beru tak trochu jako své dítě. Možná to zní příliš pateticky, ale od doby, kdy děláme individualizace a výrobu úplných solitérů jsou téměř každé hodinky něčím jiné. Je to jako byste jim dávali kus osobnosti. Záleží mi na tom, aby byly v dobrých rukou. Možná jsem proti sobě, protože trh s nošenými hodinkami zase indikuje jaká je sběratelská hodnota konkrétního modelu, ale já to prostě takhle cítím. Dokonce, když se nakrásně něco s hodinkami přihodí, mluvíme o nich ve firmě jako o nemocných hodinkách, které musí ne na opravu, ale na léčení. To se občas stane každému z nás. Gravírování můstku kalibru 66: pokud se strojek opravuje a čistí v rámci zástavby do nového pouzdra, stejně se musí rozebrat. Operace, která je nutná pro aplikaci gravírování na můstek, je tedy už v ceně repase, ta je samozřejmě odvislá od stavu dodaného kalibru, z toho důvodu nabídku řešíme individuálně. To Kalimero: safírový průhled dna je možná modifikace, skla máme skladem, protože se používají pro hodinky Spartak z limitované série. Jinak bych chtěl na naší lodi přivítat nové zájemce: peca, RadimK, dusen a zdenda Nakonec věřím, že se připojí i Peter a MB
odklizec Odesláno 27. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2005 PRIM napsal: To Odklízeč: transparentní dýnko je standardní výbavou všech našich mechanických hodinek. Je to paradox, ale za dýnko bez průhledu by bylo nutné si připlatit. Samozřejmě je to možné a nebylo by to ani moc drahé, ale přesto tu je prostý fakt, že stroje jsou nastavené na výrobu dýnek s průhledem. Komu by se zdál vzhled strojku příliš obyčejný nabízíme několik forem individualizace, jako například zlacení (cena podle typu strojku) viz. fotka na domovské stránce, která ukazuje originální český kalibr 52 ve variantě se zlacenými můstky a základnou. Na našich internetových stránkách www.prim.cz/sluzby najdete příklad jak vypadá strojek Prim kalibr 50 bez zlacení. Myslím, že to vypadá velmi dobře a absence rotoru tam vůbec nechybí. Je to pohled na pravý stroj, žádná nalíčená fiflena. Je nutné si uvědomit, že každý pohled na strojek s a bez rotoru má své naprosto odlišné kouzlo. Ten kdo chce vidět pohyb koleček musí jít do manuálního nátahu. Ano, ten strojek bez zlaceni a v kombinaci se zpracovanim vicka + napis vypada opravdu dobre. Asi bych se mel podivat po nejakych starsich primkach a nejake myslim i mam. Nemuselo by byt spatne mit celoceske hodinky i se strojkem Osobne zlacene dekorovani at uz strojku, pouzdra nebo rucicek/cisel nemusim. Jednak se to casem osoupava a celkove mi to prijde takove lacine. Ale to i celozlate provedeni ze zluteho zlata, proste zlute zlato mne nebere PRIM napsal: Co se týče grafiky: budu upřímný, žádný z prezentovaných návrhů popisu plného dýnka se mi vzhledem k příliš velikému písmu nelíbí. Postrádají rozumné proporce - ty musejí korelovat s popisy na ciferníku. Nechci se nikoho dotknout a ani se mi nechce vzedmout vlnu rozhořčených reakcí, jen chci jednoznačně říci, že jsem si jistý, že by se to nakonec nelíbilo ani Vám. Určitě byste mi dali zapravdu, až byste drželi hodinky v ruce. Samozřejmě, jsem ochoten každému udělat, co si bude přát, ale záleží mi na tom, aby se Vám hodinky ve výsledku líbili. Mate pravdu, mi uz se po delsim koukani taky nelibi Jine by bylo, kdybych tu grafiku napasovaval na obrazek uz existujiciho fotky vicka. Ten font by to urcite chtelo mensi. PRIM napsal: To Kamil: Chtěl bych reagovat na otázku gravírování jména. Na obranu svého výroku musím poukázat na příspěvek Odklízeče ze dne 23.11. 13:23 odklizec napsal: Jednu vec mam jeste ke gravirovani.. Pokud se bude dozadu neco gravirovat, byl bych pro variantu "chronomag limited edition" a cislo/z kolika. Prezdivka z fora je podle mne jednak zbytecna a navic by takova personalizace znacne ztizila pripadny budouci prodej hodinek, se kterym se vzdy musi pocitat. a následný souhlasný příspěvek Cigiho. Osobně nevěřím, že zrovna oni by chtěli hodinky po čase prodávat, ale nějak mě to "zabolelo". Každé hodinky, které vyrobíme beru tak trochu jako své dítě. Možná to zní příliš pateticky, ale od doby, kdy děláme individualizace a výrobu úplných solitérů jsou téměř každé hodinky něčím jiné. Ja osobne si nemyslim, ze bych Primky nekdy pozdeji prodaval, ale na druhou stranu, clovek nikdy nevi, do jake zivotni situace se dostane. A pokud uz mam vice hodinek nez jedny, je v tom jakasi financni hodnota, kterou pri nejhorsim muzu resit nejaky problem. Je to mozna smutne, nemusi se to nekomu libit, ale zivot neni o tom, co se komu libi a neibi Ja osobne bych na hodinkach nechtel prezdivku uz jenom proto, ze to je dost infantilni a prezdivku na forech pouzivam vsude tu samou uz jen z historickych duvodu. To uz radeji jmeno a prijmeni nez nejakou prezdivku. A kdyz uz jmeno a prijmeni tak spis na nejake misto, kde to neni videt, kvuli mozne identifikaci ukradenych hodinek. Neni to rozhodne ochrana pred ukradenim, ale zlodeje asi vetsinou nenapadne hodinky rozebirat a kontrolovat kde jaky napis.
Dali Odesláno 27. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2005 Pokud si můžu vybrat tak jsem proti přezdívce a jméno tam taky mít nemusím. Není to kvůli prodeji, ale nelíbí se mi to. Nemyslím, že bych je prodával to spíš možná daroval.
Otto Odesláno 27. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2005 PRIM psal: Ten kdo chce vidět pohyb koleček musí jít do manuálního nátahu. No to je přesně co už hodně dlouho řeším, ale od Vás se hodinek s manuálním nátahem dočkám pouze když někde koupím stáré hodinky s man.nátahem, nechám strojek repasovat a vložit do pouzdra třeba řady LINEA apod. Je to tak? A jak poznám někde ve frcu ten správný strojek, jasně, že odliším automat od manuálu, ale jaký ten správný manuál. Osobně by se mi líbil model SPARTAK s manuálem, vteřinovkou na šestce a s průměrem 36 mm nebo 38 mm.
Prokop Odesláno 27. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2005 To odklizec: Já myslím, že si rozumíme, měl jsem jen potřebu napsat Kamilovi, že má poznámka navazovala na reálný příspěvek. Add. přezdívka - asi je to blbost. Add. jméno na rotoru nebo dýnku - i v případě, že se hodinky dědí to má svou hodnotu. Můj táta je sice také Jan, ale i kdyby se jmenoval Emil, tešila by mě vzpomínka na to, že je mám od něj. Jinak je to samozřejmě volba každého, pro co se rozhodne. To Otto: Odpověď na vaší otázku je ano. Skutečně nemáme ve výrobě hodinky s manuálním strojkem vlastní konstrukce. Sice nějaké chystáme, ale bude to určeno pouze pro limitované série. První z nich je série Diplomat, která bude příští týden hotova. To, že jsme schopni hodinky s manuálním nátahem vyrobit je pravda, ale cena takového strojku jde mimo běžně dostupnou cifru. Je mi to moc líto, ale snad se v budoucnu zase k výrobě vlastních strojků opět dostaneme. Pracujeme na tom. Vzhledem k dostupnosti starších strojků po zastavárnách to však nevidím jako výrazný problém. Nezapomínejte na to, že jsme doposud vyrobili 16 milionů hodinek. Nevěřím, že jsou všechny nenávratně ztraceny. Dokonce jsem přesvědčen, že se dostane na každého, kdo o něj bude stát a to klidně v několika exemplářích. Samozřejmě bych ty strojky mohl začít cíleně skupovat, ale v současné době jsme všichni ve firmě zcela vytíženi, takže nemám koho bych tím pověřil. Krom toho, podle zákonů trhu by cena začala radikálně stoupat, kdyby se rozkřiklo, že hodinky vykupujeme. A ono by se to rozkřiklo. Správný manuál? - kalibr 66 nebo kalibr 68 (jsou stejné, akorát 68 má navíc datový věnec) - to jsou nejspolehlivější kalibry Pokud chcete mimostřednou ručku, pak doporučuji shánět kalibr 50 a 52 (jsou to jediné dva kalibry s mimostřednou ručkou) Přesné údaje o strojcích budou v dohledné době na našem webu - dám vědět. Vaše specifikace je možná. Spartak s kalibrem 50 nebo 52 (Spartak má ale 39,7mm a menší pouzdro by byla úplně nová příprava - t.j. bylo by to drahé) Pokud chcete průměr pouzdra 36mm, zauvažoval bych o zástavbě do pouzdra Linea 36mm (ta již existuje a je na webu).
Pachollini Odesláno 27. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2005 Berete ještě další do party? Doposud jsem byl jen pasivním příznivcem a čtenářem Chronomagu a na levé ruce nosím automaty značky Citizen, které jsem nalezl před pár lety v Jizerských horách a jsem s nimi spokojen, protože má rád věci s historií a zvlášť naleznce, ale mám taky slabost pro poctivou řesemeslnou práci a je mi moc sympatická snaha Primu vyrábět české hodinky světové kvality a taky už jsem několikery Primky měl (nejradši mám "památeční po Křivkovi" se zašlým zdobeným ciferníkem) a tak jsem si říkal, že by Chronomag l.e. byl dobrým začátkem... Na druhou stranu je to dost peněz ? dají se někde v Praze vidět současné Eleganty? Myslím, že kdybych je dostal do ruky a chvilku si je hladil, byl bych ochotnější říct, že do toho 100% jsu ;-) Co se týče provední, asi bych byl pro verzi bez datumovky, kvůli odlišení od sériové výroby a eleganci. Tedy model 1, jenom nevím, jestli v černé nebo bílé ? potřeboval bych je vzít do ruky...
Eda Odesláno 28. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2005 Tak jsem si naštěstí po půl roce vzpomněl na heslo pro přihlášení. No a nestačím se divit! Co se to tu děje? Každopádně se mi to moc líbí. Jeden návrh: co takhle oprášit prvoprepublikové označení českých výrobků a to: BOHEMIA WORKS - Česká práce Třeba v latinské americe to platí stejně dobře jako známé Made in Czechoslovakia a zní to značně originálně. Možná by stálo za zvážení nabízet to zákazníkům jako alternativu k Czech made. Pěkný den a nevykupte mi v bazarech všechny primky chlapi!
Návštěvník peter Odesláno 28. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2005 to pacholliny: hodinky je v tejto dobe už určite možné vidieť v Novém měste nad Metují, ja som si ich bol pozrieť (vtedy som si síce ťažkal, ale teraz sa mi marí, že už tam na pozeranie mali aj Prim Elegant Linea; a to ešte neboli oficiálne predstavené), Ty to máš určite bližšie..... :-))). A teraz vážne, možno ich už majú v Kotve, ale ktomu asi viac PRIM... to PRIM: k poznámke, že by som sa možno pridal, fakt to zvažujem, ale asi budem potrebovať pozhovieť a hodil by sa mi neskorší odber; a ja som už úplne stratil prehľad v tom, aké by mohlo byť poradové číslo. vcelku mám rád symetriu, preto by ma potešilo, keby som celú sériu uzavrel :-), je teda možné, aby som mal posledné hodinky v sérii??? Bolo by to pekné napr. 22/22.....
Prokop Odesláno 28. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2005 Aby nedošlo dezinformaci, hodinky Elegant Linea 40mm ještě k vidění nejsou neb nejsou hotové. K vidění je fyzicky pouze model ve velikosti L - průměr pouzdra 36. V Praze je nejlépe možné hodinky "osahat" u mne. Konec konců nikde v Praze nedostanete tak detailní informace. To peter: to jsou spíše otázky na druhé. Tabulku už jsem se několikrát chystal oživit, ale pročíst všechny příspěvky z novu jsem nikdy nedokázal v kuse. Omezení série je v rukou tohoto diskuzního fóra, kde si to bude chtít ohraničit není úplně jasné (varianty byly 20, 22, 33).
odklizec Odesláno 28. listopadu 2005 Autor Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2005 Ja bych navrhoval udelat novy diskuzni prispevek ze seznamem zajemcu, do ktereho by nemel prispivat nikdo jiny nez ten kdo ho zalozi a tento jedinec bude tento prispevek editovat a dodavat jmena a pocty, pripadne cisla v serii. Vychazet by se melo asi jiz dostupne tabulky, ale uplne nejlepsi by bylo, aby vsichni zajemci poslali mail cloveku, ktery tu "tabulku" bude udrzovat. Udelal bych to sam, ale z nejakeho blize neidentifikovatelneho duvodu, nejsem schopen editovat ani sve vlastni ani jine prispevky, i kdyz jsem porad veden jako admin? Uplne nejlepsi by bylo pojmout ty maily jako zavaznou objednavku, tudiz nejlepsi osoba by byl primo pan Prokop Nekolik lidi ale stale neni rozhodnuo, ktera varianta se jim libi vic? Proto bych pockal na alespon prototyp ciferniku, kde budeme videt, jak je to s rozlozenim datumovky, co asi trapi vsechny nas nerozhodne, kterym se sice varianta 3 libi, ale bojime se umisteni datumovky? Pak by bylo dobre uzavrit tuto diskuzi konstatovanim, ktera varianta bude vychozi (predpokladam ze 3?) a od ni se budou odvijet modifikace na prani zucastnenych. A konecne vyrobit aktualizovany seznam zajemcu a pokud mozno uzavrit i diskuzi o pocetu kusu v serii (muj navrh je 30).
Návštěvník peter Odesláno 28. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2005 Samozrejme, myslel som priemer 36 mm, v žiadnom prípade som nechcel šíriť dezinformácie.... Cieľ, ktorý som chcel dosiahnuť, sa dosiahol, pýtajúci sa dostal relevantnú odpoveď. Takže, veľavážené fórum, viem, že tým, že som si vybral imaginárne číslo posledných hodiniek v sérii, zvolil som asi dosť netradičný postup, hlavne, ak sa nevie, aká veľká bude séria. Pravdou však je, že predomnou si takéto číslo nikto nevybral a vlastne ani ja som si zatiaľ nijaké iné nevybral a teda nikoho neukracujem..... peter
Prokop Odesláno 28. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2005 Tabulka je hotová a je umístěna v samostatném fóru. Pokud někdo objevíte jakoukoliv nesrovnalost, pošlete mi zprávu mailem a já to opravím.
cigi Odesláno 30. listopadu 2005 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2005 Mám naskenovanou tu černobílou skycu bílé jedničky s bílou vteřinovkou, lépe řečeno bez ní, jak jsem slíbil, ale neumím ji dát do tohoto fora, poraďte mi jak na to. Soubor má příponu .tif. Dík cigi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se