Přejít na obsah

Seiko SCVS003 - "Grand Seiko" pod 300 USD

Doporučené příspěvky

Odesláno
Malá anketa o nákupu Seiko Brightz: Už asi měsíc uvažuju o SAGN001 (na obrázku na předchozí stránce). Prakticky už jsme rozhodnutý, ale platí to co uvádí Kamil - kde je koupit?

Na www.chronomaster.com maji tento model za £350 or US $660

• Odpovědi 281
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Vím o něm, ale mám strach z toho, že není nový, a dovnitř nevidíš...

Tak podle toho co se tu pise by mely byt hodne kvalitne udelane, ale taky bych do nich nesel....

• po 4 týdnech...
Odesláno

Seiko Spirit SCVS003 dnes objednány na www.higuchi-inc.com tak se už těším :-) Rád bych zase napsal recenzi hodinek, ale po zkušenostech s urgováním Chronomaga ohledně recenze Avia Classic kdy jsem se dodnes nedočkal zveřejnění recenze ani žádné odpovědi nevím zda-li se to tentokrát podaří.

Odesláno

Začínám uvažovat nad tím že nákup Grand Seiko SBGF017 by nemusel být až tak špatný nápad - perfektní zpracování. Pravda, sice quartz ale certifikovaný na +-10sec/rok, baterka na 3 roky, technické vychytávky:

Main specification

* Machine: 8J56 quartz caliper -

' Optimization in change wheel line '

' 3 axial independent guide structure '

' High torque motor adoption '

* Precision annual equation ?10 second

* Electric battery life: Approximately 3 years

* Case: Stainless steel

* Dual curve sapphire glass (nonreflective coating)

* Waterproofing 20 atmosphere waterproofing

* Band one push three ツ time system

* Band adjustment pin system

* Case diameter: Approximately 37mm

* Thickness 9.9mm

* Weight: 130 g

* For man

http://www.ittc.ku.edu/~jgauch/watch/grand...ko/SBGF017.html

Případně Grand Seiko SBGF019 nebo Grand Seiko SBGF021

http://www.ittc.ku.edu/~jgauch/watch/grand...ko/SBGF019.html

http://www.ittc.ku.edu/~jgauch/watch/grand...ko/SBGF021.html

U většiny hodinek by mi asi quartz vadil ale Grand Seiko je pro mě osobně osudová modelová řada...

Cena cca 1100USD...

P.S. má z vás někdo už nějaké hodinky z řady Seiko Spirit, nebo Grand Seiko? Případně Credor nebo Brightz?

Odesláno

Máš pravdu, jsou vyloženě rajcovní (a nádherně zpracované). Uvažoval jsem o jedněch Brightz (viz můj příspěvek výše), ale nakonec jsem se přiklonil k názoru, že když už udělat takový "nesmysl" a koupit si za nekřesťanské prachy japonské hodinky, tak už rovnou špičku. Pokud se rozhodneš dřív, poděl se o zkušenosti.

Odesláno

První dojmy ze Seiko Spirit SCVS003: Jsou nádherném i když na 38mm průměru si musím zvyknout. Po stránce zpracování jim nelze nic vytknout, vše perfektně sedí, vůle mezi jednotlivými články tahu je minimální. Během pár dní napíšu recenzi. Před pár dny jsem začal uvažovat o nákupu Grand Seiko SBGF017 tak uvidíme jak to dopadne když mám doma "malé Grand Seiko" :-)) možná Seiko Brightz, titan se v létě hodí...

• po měsíci...
Odesláno

¨safi: To by mě zajímalo co je na tom tak drahého? Připadá mi to uměle natažená cena.

Odesláno

v tomto případě to je natažená cena. Je pravda že pásek bude asi do nejmenšího detailu precizně zpracovaný. Výrobce těží z toho že pokud potřebuješ koupit nový kovový tah, tak žádný jiný na Grand Seiko nebude vypadat tak pěkně jako ten originální. Takže pokud potřebuješ koupit nový tah tak jinou možnost v podstatě nemáš. :-)

nu což....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...