Přejít na obsah

Seiko SCVS003 - "Grand Seiko" pod 300 USD

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já mám slabost pro Grand Seika, ale tyhle Spirity SCVS003 jsou taky moc pěkné. Však už jsem si je taky objednal minulý týden u Higuciho :-) Za ty peníze je to super. Na Grand Seika musím ještě krapet dýl přišetřit.

Jo a díky Safi za konzultaci.

• Odpovědi 281
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ještě ne.

Dívám se na webu na to sledování EMS zásilky a někdy dneska to odešlo do zámoří. Tak to snad tady bude do pátku. Rád bych si je o víkendu užil :-)

K těm hodinkám - ještě přemýšlím nad nějakým koženým páskem. Je Hirsch dobrá volba? V kůži se moc nevyznám, všechno ostatní mám v oceli nebo titanu.

Odesláno

Ještě počkám jak bude vypadat ten ocelový tah k obleku, a pak kdyžtak půjdu do Hirsche, nějaký tmavý krokodýlek. Je v Praze možný ty kožené pásky někde vidět?

Můžete mi prosím vysvětlit co je to u strojku "Hack function"? Tuším že to mohla být regulace předbíhání/zpožďování hodinek. Jak to funguje?

Odesláno
Ještě počkám jak bude vypadat ten ocelový tah k obleku, a pak kdyžtak půjdu do Hirsche, nějaký tmavý krokodýlek. Je v Praze možný ty kožené pásky někde vidět?

Můžete mi prosím vysvětlit co je to u strojku "Hack function"? Tuším že to mohla být regulace předbíhání/zpožďování hodinek. Jak to funguje?

Hacking je možnost při nastavování času zastavit vteřinovou ručičku vytažením korunky do nastavovací polohy.

Odesláno

Pasáž Alfa, Václavské náměstí, nebo nákupní centrum Flora

Odesláno

Seika Spirit 003 mám konečně doma! Minulou středu je Higuchi poslal z Japonska a dnes po 5 dnech jsem si je vyzvedl na poště. Kvůli víkendu se to zdrželo. Clo ani DPH jsem neplatil. Zásilka byla dobře zabalená, dostal jsem krom hodinek také originální pouzdro, návod a záruku platnou pouze v japonsku.

Dojem je příjemný, jsou to elegantní hodinky s čistým designem, které se hodí jak do práce tak i na volný čas. Hodinky vypadají jako na fotkách co jsem si prohlédl před nákupem.

A nějaké ty postřehy (+/-):

+ hodinky po zkrácení tahu váží 126g (2 dílky jsou pryč)

+ vteřinová ručička se pohybuje plynule, nikoliv skokově

+ ve tmě je ciferník dostatečně čitelný

+ čistý jednoduchý elegantní design

+ cena 5700 Kč

- antireflexní vrstva na předním sklíčku není uplně dokonalá jak bych chtěl

- překvapilo mě, že korunka není šroubovací

- délka ocelového tahu se špatně vylaďuje, jemná délka jde vyladit pouze pomocí 2 možností na přezce

- přezka na tahu nelícuje přesně s protikusem, ničemu to nevadí, ale je estetická záležitost

- hodinky by si zasloužily lepší ocelový tah

Kažopádně i přes těch pár mínusů, jsou to celkově nádherné hodinky za bezva cenu. Mimochodem připomínají mi Aqua Terry :-)

Odesláno

S plusy a minusy souhlasím, pouze jeden drobný postřeh - povrch ciferniku je rovněž zrcadlově lesklý, takže odrazy nemusí být od skla ale mohou být od ciferníku. Šroubovací korunka se ke společenským hodinkám zpravidla nedává, takže bych se také bál s hodinkami plavat.

Každopádně gratuluji ke skvělé koupi a vítej v klubu :-)

Odesláno
Asi nás bude víc, protože poté co kamarád viděl moje černé Spirity 003, tak se mu zalíbily bílé 013 :-)

U mě ty bílé vítězí také, modřené ručičky jsou nádherné, ale hlavně úhel náběhu nožiček je ostřejší než u ostatních modelů, kromě 015. Hodinky jsou pak kulatější, decentnější. Škoda, že se do obleku nutím 3x ročně..

Odesláno

Po 4 dnech nošení Seiko Spirit 013 mám ještě nějaké postřehy:

++ z hodinek mám stále velkou radost

+ ocelový tah vůbec netahá za kůži nebo chlupy

+ průměrná denní odchylka je +10 sekund

+ nosí se pohodlně

+ okolí je hodnotí pozitivně

- hůře se mi odečítá čas, protože se číselník leskne a sklo není úplně antireflexní

- čelní sklo musím často otírat, protože se snadno umastí a pak jde přes něj špatně vidět

Odesláno

Já taky. Teď už fakt budu šetřit jen na Grand Seiko k třicátinám. Netušíte lidi náhodou jaká je tam udávaná denní odchylka? A je tam ve všech SpringDrive?

Odesláno
Já taky. Teď už fakt budu šetřit jen na Grand Seiko k třicátinám. Netušíte lidi náhodou jaká je tam udávaná denní odchylka? A je tam ve všech SpringDrive?

Spring Drive je jen v nekterych. Mrkni tady na ty katalogy: http://www.seiko-watch.co.jp/purchase/catalog.html

Pokud chces presne hodinky, kolem par sekund za mesic, SpringDrive bude jedina volba.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...