Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,chci si k malému životnímu 'zlomu' udělat radost hodinkami.Nejlepší co zatím mám mají 7750 a chtěl bych něco speciálnějšího,trochu památečního.Sem ochoten dát řekněme 50tis.Mám pár požadavků:design radši klasičtější,velikost 42mm a více,chronograf-např. 7750,nebo lépe 7751 s měsíční fází či rezervou nátahu-zkrátka něco složitějšího...Pár tipů mám:CIMIER Seven Seas Chrono,JB GIOACCHINO Chrono Moonphase,ZENO Godat II Chrono Moonphase a MEISTERSINGER Singular.Nebo mám nakašlat na chronograf a komplikace,přitlačit na pilu a jít např.do třeba i ojetých ARNOLD&SON...?Sem na vážkách a budu moc rád za každou radu a připomínku.Děkuji.PS-Tagy,Omegy,Brajtle ani Fortis nechci.

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Tada
Odesláno

Hele, zkus se podívat na hodinky přímo od WEMPE - měl jsem na ruce jedny jejich chronografy s měsíční fází, jsou to kvalitní hodiny a cena by mohla sedět...

Odesláno
Hele, zkus se podívat na hodinky přímo od WEMPE - měl jsem na ruce jedny jejich chronografy s měsíční fází, jsou to kvalitní hodiny a cena by mohla sedět...

Přístí měsíc mám cestu do Bavorska,tak toho využiji-je tam spousta obchodů a není nad to vidět a vyzkoušet na vlastní kůži...Na Wempe jdu mrknout zatím na net.Díky.

Návštěvník Tada
Odesláno

Tyhle Longíny na které je tu odkaz jsem měl taky na ruce - velice příjemné. Jenom byly na mě trošku moc komplikované - koukal jsem spíš na jednodušší oblekovky... Ale co třeba zkusit najít něco s inhouse strojkem? :) To je takové speciální...

Odesláno
Myslím že jsi to vystihl přesně, Arnold a Son je k jubileu jiná liga, než Meistersinger, Zeno a další jmenované značky.

Je fakt,že konkrétně Zeno mne ohledně zpracování zklamalo a nevím,jestli si u dražšího modelu dali více záležet-za ty peníze to na sobě testovat nehodlám...Nebudu to uspěchávat-mám po dědovi chronograf Doxa,ten je měl zase po strýci( :skull: Dachau 1945),tak at po sobě taky nechám něco pořádného :smile_anim: .A vůbec-truhla nemá kapsu...

Odesláno
Tyhle Longíny na které je tu odkaz jsem měl taky na ruce - velice příjemné. Jenom byly na mě trošku moc komplikované - koukal jsem spíš na jednodušší oblekovky... Ale co třeba zkusit najít něco s inhouse strojkem? :) To je takové speciální...

Původně sem něco takového komplikovanějšího chtěl-chronograf a něco k tomu-power reserve,moonphase...Bud to bude něco komplikovanějšího,nebo když už bez chronografu a hračiček,tak at je to trochu špek a-lá Arnold and Son.Koukal sem i na Chronoswiss,jenže jsou kolem 38mm-nejsem zmlsaný modou velkých hodinek,ale sem Mamutík :thumbsdown_anim: Jesli máš nějaký tip na nějakou zajímavou značku v rozumném cenovém rozpětí,tak budu vděčný.

Odesláno
V tomhle vlákně je nafocený katalog hodinek WEMPE is cenami

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...46&hl=WEMPE

Cyber: Ony se Arnold a Son vejdou do 50tis?

píše:

Nebo mám nakašlat na chronograf a komplikace,přitlačit na pilu a jít např.do třeba i ojetých ARNOLD&SON...?

tedy - přidat peníze a nekupovat obyčejnou 7750/51. Jinak Arnoldy se dají sehnat už kolem 62 - 65k.

Odesláno
V tomhle vlákně je nafocený katalog hodinek WEMPE is cenami

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...46&hl=WEMPE

Cyber: Ony se Arnold a Son vejdou do 50tis?

Stejné ručičky mám na Mido Baronchelli chrono...Co sem si všiml,tak to sdílení pouzder,dílů,strojků...Jak tu kdosi napsal-kupujeme tradici,mistrné zpracování,chlapskému oku lahodící technicistní krásu,kus exklusivity a sakra zbytečně drahou věc(pro lidi co nejsou nemocní :speak_cool: )ženská dá ranec za 'cinkrlátka' a konkrétně tyhle jubilejní mají byt ekvivalent šperku pro chlapa,tak at to není Passat tdi...(Porsche už má taky tdi :crying_anim: )

Odesláno
píše:

Nebo mám nakašlat na chronograf a komplikace,přitlačit na pilu a jít např.do třeba i ojetých ARNOLD&SON...?

tedy - přidat peníze a nekupovat obyčejnou 7750/51. Jinak Arnoldy se dají sehnat už kolem 62 - 65k.

Máte,prosím,nějaký tip na adresu či obchod kde je mají?Já koukal jen na chrono24.com a nějaké tam mají,ale více nabídek nazaškodí.Díky.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)
Máte,prosím,nějaký tip na adresu či obchod kde je mají?Já koukal jen na chrono24.com a nějaké tam mají,ale více nabídek nazaškodí.Díky.

Podívej se i na ebay. Existuje spousta zavedených obchodů, od kterých by nemělo hrozit žádné nebezpečí. Chrono24 mi příjde víc anonymní.

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno (upraveno)

Já bych si k jubileu nedal běžný masový 7750, meistersingery, ML ....., ale primky z jubilejní serie s věnováním cigi cigimu :D :D. Ty arnoldy ovšem také dávaj mnohem víc muziky a smyslu. Kdybys trval na německých strojích, tak bych zkusil třeba dornblueth.

Upraveno uživatelem cigi
Návštěvník Snow
Odesláno

Povšiml jsem si, že Omegy nechceš, ale určitě budou hodnotnější než Maurice Lacroix. Model Omega Speedmaster Professional Moonphase je přece krásný.

Odesláno

Jestli máš pevný nervy, a nevadí Ti že Tě čeká doplatek DPH, a přepravní taxy, tak eBay.com,

jestli nejsi velký střelec, tak raději eBayi.de, a vyzvednout a zaplatit hotově. Třeba takový Berlín je vlakem kousek, a ještě si po cestě můžeš číst. Chrono 24 je možnost taky, ale díky nulové garanci bych volil raději obchodníka z eBay. Rozdíl mezi 50k a 65k je minimální, pokud chceš opravdu kvalitní hodinky. Běžně ceny AS začínají na 6000 USD !!! Zeno a podobné značky nejsou o třídu, ale spíš o tři třídy jinde.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...