willson Odesláno 17. května 2009 Nahlásit Odesláno 17. května 2009 Dobry den, jsem tady novy a musim rict, ze ziram Za tech par dnu jsem zmenil pohled na hodinky vic, nez za poslednich 30 let Ale abych nezdrzoval... Byl bych vdecny za radu, jake hodinky si koupit. Mam svou predstavu, uz notne korigovanou diskusema tady na foru. Pokud tomu dobre rozumim, hodne vysoko jsou cenene mechanicke hodinky a automaty. Ani quarzky se uplne nezavrhuji, ale musi byt necim vyjimecne. A ted k me prestave: pracuji ve statni sprave, takze i kdyz bych moc chtel, zadne Breitlingy ani Omegy se konat nebudou Ma hranice je max 250? - 300?. Mel jsem donedavna hodne masivni ocelove Fossily a musel jsem je dat pryc, protoze jsem je daval z ruky hned pri prichode do prace nebo domu. Proste byly na mne tezke. Takze: 1. musi byt lehke, spis tenke a odolne (asi titan) 2. zalezi mi na podsviceni, (z toho, co jsem si precetl se mi nejvic libi Tritium, treba Trasery, ktere tady maji celkem dobry zvuk) 3. nevadi mi quarz, ale pokud mne nekdo presvedci na automat, nebudu se branit 4. libi se mi Military styl, pilotky nebo sportovni elegance (cetl jsem zde dost odsuzujici soudy na Wenger, ale co treba Swiss Military?) Muj dosavadni vyber vypada takhle: 1.) sportovni Skagen: Skagen Sport Titanium 692XXLTXM 2.) Skagen radiem rizene: Skagen watch - radio mens watch, titanium, Ref. 732XLTLB-G 3.) Traser s automatickym natahem (ani jsem nevedel, ze neco takoveho existuje ) Traser? Classic Black Dial Swiss Made Automatic Watch T4002.258.32.01 4.) sportovni Traser ve sleve (dal by se dodatecne nahradit tah za kovovy?): Traser Super Sport Chrono Black Silicone 5.) Thunderbird automat: Thunderbirds Automatikuhr / Fliegerchrono - MultiPro Automatik Product No.: 1050-01-E03 Snad jsem vas, panove, moc nezahltil, omlouvam se, ale rad bych znal nazor znalcu... Predem diky...
chose Odesláno 17. května 2009 Nahlásit Odesláno 17. května 2009 1) Ještě bych se podíval u SEIKA, mají nepřeberné množství chronografů v podobném stylu a v desítkách dalších stylů. Poměr kvalita/cena bych u nich čekal lepší. 2) Bez komentáře. 3) Asi nejvíc parády z tvého výběru, jsou super, ale na svoje rozměry lehké nejsou. Doporučuji potěžkat před nákupem, když ti vadí těžké kousky. Kvalita. 4) Kovový tah se dokoupit dá. Tenhle typ mi připadá trochu kočkopsí, sport ano, elegance moc nevidím, military ne. Kvalita. 5) Za mě určitě ne. Stroj je Čína, nepravděpodobně snad Rusko, nechce se mi hledat. Navíc je to nepodařený obšleh Fortisu/IWC. O kvalitě jsem u tohoto výrobce (Riedenschild) i něco nepěkného zahlédl.
abbot Odesláno 17. května 2009 Nahlásit Odesláno 17. května 2009 (upraveno) Ahoj, tady na foru si tak nějak všichni tykaj, tak doufám, že tě to neurazí. Abych se přiznal, tak mě celkem zaujaly ty thunderbirds, oni jsou stylově hodně podobný fortisu, respektive ruskýmu poljotu. Bohužel netušim do jaké míry je jejich strojek kvalitní, takže pokud by ses chtěl ubírat timhle směrem, tak bych se poohlídnul právě po výše zmiňovaných poljotech např ebay , cenově se narozdíl od fortisů do tvojeho limitu určitě vejdou a osobně si myslim, že kvalitou by zklamat neměly. Jen upozorňuju, že to nejsou automaty, ale mají ruční nátah a že bych je určitě nenazýval jako "tenké", 12.5mm je dost, tak aby pak nedopadly jako ty fossily... Upraveno 17. května 2009 uživatelem abbot
Senseeei Odesláno 17. května 2009 Nahlásit Odesláno 17. května 2009 1. Ani jedny z tych co si postol si nekupis 2. Na 300EUR zabudni 3. do dvoch tyzdnov si zavisly 4. utekaj rychlo prec 5. poobzeraj sa po nejakych seikach, myslim ze akurat su tu aj nejake v predaji 6. ked su ti hodiny tazke, mozno si skus odpustit tah a daj si kozu, ak ti vadi kaucuk, potom si mozes kupit aj tazsie hodinky 7 pripadne ak sa nebojis nakupu na ebay, kupis aj drahsie hodinky za relativne dobru cenu.
willson Odesláno 17. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2009 Moc dekuji za odpovedi, vice-mene mam potvrzeno co jsem cekal, cili ze muj strop je bohuzel nizky (s tim ovsem nic nenadelam ) a ze nejvetsi kvalitu poskytuje z meho vyberu ten automaticky Traser Samozrejme pokud to neni titan, vaha nebude mala, ale ty Fossily to urcite zdaleka nebudou, ty byly obrovske a tezke (i kdyz moc hezke). Akorat se jeste chci zeptat na ty Skageny. Na foru jsem si vsiml, ze je na ne takovy rozporuplny nazor - necetl jsem zadny vyslovene negativni, na druhe strane je nikdo vyslovne nechvali. Dostanu z vas nejaky osobni nazor? Ma to strojek Miyota, dizajnovo se to aspon mne osobne libi moc, materialy kvalitni, ta minimalni tloustka je u jinych hodinek prakticky nedostizna... Nevim, porad mne to laka, dokonce je to v mem financnim limitu. Jo, a jeste neco: jak se vy machri divate na radiem ridene hodinky? Mne jako laikovi to pripada jako prave ta pridana hodnota quarzu... Mimochodem mne na odpovedich prece jenom prekvapila jedna vec - pozitivni doporuceni Sieka. V mych laickych ocich stali nekde na urovni Casia, ktere je na foru pomerne mohutne zaznavano (nedivim se, mel jsem v merku radiem rizene titanove Casio WV430..., ale kdyz jsem je vzal do ruky, pripadly mi nejake forove... snad jen muj momentalni subjektivni dojem). Preji hezky vecer a jeste jednou diky
abbot Odesláno 17. května 2009 Nahlásit Odesláno 17. května 2009 Mimochodem mne na odpovedich prece jenom prekvapila jedna vec - pozitivni doporuceni Sieka. V mych laickych ocich stali nekde na urovni Casia, ktere je na foru pomerne mohutne zaznavano (nedivim se, mel jsem v merku radiem rizene titanove Casio WV430..., ale kdyz jsem je vzal do ruky, pripadly mi nejake forove... snad jen muj momentalni subjektivni dojem). Preji hezky vecer a jeste jednou diky Seiko jsou asi nejlepší volba v low endu co se poměru cena/výkon týče, s 300 eurama už se můžeš poohlíže i po nějaký tý švýcarský eťe, ale seika za tyhle peníze dostaněš už víc než slušný. Co se casia týče, tak si nemyslim, že by bylo hanobený, casia jsou dělníci, co odvedou poctivou práci a odvádět jí pravděpodobně budou i další spoustu let po koupi. Jak píšeš, že casia ti přišly fórový, tak to bude asi kvůli jejich "dutýmu" tahu (máš pravdu , že žádný zázrak přírody to neni ), ale na druhou stranu to podstatně redukuje celkovou hmotnost hodinek. U casia bych se rozhodně o kvalitu nebál a kdybych si měl něco vybrat digitálního na sport, tak to budou právě casia ... On je celkově problém, že máš v tvým výběru strašně odlišný hodinky a pak je těžký radit konkrétní kousky , možná by stálo za úvahu nechat si to chvíli projít hlavou a popřemýšlet, co jsou tvoje priority např. raději budu mít hodinky co mají tritium, nebo raději chci chronograf, nebo raději nějaký ten digitál s radiovým řízením času atd atd atd Rozhodně tě nechci odrazovat od nákupu, něčeho co se ti líbí, jen mi přijde, že hodinky co vybereš mají sloužit po delší dobu a byla by škoda po dvou měsícíh zjistit, že ti nečim nevyhovujou a že si se unáhlil...
willson Odesláno 17. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2009 Seiko jsou asi nejlepší volba v low endu co se poměru cena/výkon týče, s 300 eurama už se můžeš poohlíže i po nějaký tý švýcarský eťe, ale seika za tyhle peníze dostaněš už víc než slušný. Co se casia týče, tak si nemyslim, že by bylo hanobený, casia jsou dělníci, co odvedou poctivou práci a odvádět jí pravděpodobně budou i další spoustu let po koupi. Jak píšeš, že casia ti přišly fórový, tak to bude asi kvůli jejich "dutýmu" tahu (máš pravdu , že žádný zázrak přírody to neni ), ale na druhou stranu to podstatně redukuje celkovou hmotnost hodinek. U casia bych se rozhodně o kvalitu nebál a kdybych si měl něco vybrat digitálního na sport, tak to budou právě casia ... On je celkově problém, že máš v tvým výběru strašně odlišný hodinky a pak je těžký radit konkrétní kousky , možná by stálo za úvahu nechat si to chvíli projít hlavou a popřemýšlet, co jsou tvoje priority např. raději budu mít hodinky co mají tritium, nebo raději chci chronograf, nebo raději nějaký ten digitál s radiovým řízením času atd atd atd Rozhodně tě nechci odrazovat od nákupu, něčeho co se ti líbí, jen mi přijde, že hodinky co vybereš mají sloužit po delší dobu a byla by škoda po dvou měsícíh zjistit, že ti nečim nevyhovujou a že si se unáhlil... Ja vim, ze toho chci asi moc najednou Ale neco z toho se mi snad povede dat dohromady Priority se jiste urcuji kdyz muzes mit hodinky na outdoor, k obleku, do prace i na volny cas. Ja chci proste jedny na vsechno, abych z nich mel sam radost, abych se za ne nemusel stydet treba i pred vama machrama, abych v nich nevypadal smesne treba v divadle, ale abych si je nebal vzit treba na kolo. Uz jak to pisi, tak ti vlasne davam za pravdu, ze v tom mem vyberu jsou strasne rozdilny typy... je to takovy ten vyber kdyz surfujes a divas se po vsem, zaroven uz ale (doufam ) ovlivnen ctenim tady na foru... Diky za pomoc, jestli te jeste k te me dileme neco napadne (popripade budu vdecny i za konkretni typ, co by sis za ty prachy koupil ty), budu jen rad...
willson Odesláno 18. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. května 2009 1) Ještě bych se podíval u SEIKA, mají nepřeberné množství chronografů v podobném stylu a v desítkách dalších stylů. Poměr kvalita/cena bych u nich čekal lepší. 2) Bez komentáře. 3) Asi nejvíc parády z tvého výběru, jsou super, ale na svoje rozměry lehké nejsou. Doporučuji potěžkat před nákupem, když ti vadí těžké kousky. Kvalita. 4) Kovový tah se dokoupit dá. Tenhle typ mi připadá trochu kočkopsí, sport ano, elegance moc nevidím, military ne. Kvalita. 5) Za mě určitě ne. Stroj je Čína, nepravděpodobně snad Rusko, nechce se mi hledat. Navíc je to nepodařený obšleh Fortisu/IWC. O kvalitě jsem u tohoto výrobce (Riedenschild) i něco nepěkného zahlédl. Dekuji moc za radu, zkusil jsem se nanorit jeste trochu hloubeji a rad bych poprosil o nazor (staci jen tak od boku ) na nasledujici kousky: 1.) Zeppelin watch / wristwatch - Serie Black LINE, Ref. 7280-2 (s ETA G10.211 SWISS MADE): 2.) Junkers titanium watch, with alarm, Ref. 6296M-2-FL 3.) Junkers Automatikuhr, mit TRASER Beleuchtung, Ref. 6268-2 4.) Skagen Watches - mens watch, Titan Black, Ref. 596XLTMXB (promin, omlouvam se, ze ti to sem zase cpu, asi to neni nic pro opravdovyho fajnsmekra, ale zajima mne tvuj nazor ) Diky a hezky den...
Gilius Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Odesláno 18. května 2009 Skageny výborný.....!!!!! viz: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...2&hl=Skagen
New X-Bob Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Odesláno 18. května 2009 Ahoj Willsone. Ten druhý set k výběru už je myslím lepší. Ty Zeppeliny jsem měl v ruce, naživo jsou to pěkné, vyvážené hodinky, hodně tam dělá lehce vypouklé sklo, které budí dojem, že si je člověk může klídně vzít právě k obleku do divadla. Stejně tak jsem držel v ruce a zkoušel ty titanové Junkers (hodinářství Pha 6, kousek od Dejvic.nádraží). Mě na nich odrazuje ta lehkost titanu (lehké hodinky=ošizené hodinky ) a působí jako malé hodinky (ovšem jsem deformován 47mm Štajnama), kovový tah je takový, jak to popsat..."vaklavý"?. Skagen - nevím. Vzhledem k tomu výčtu, co by všechno Tvoje hodinky měly umět/snést, mě napadlo, že na to by se v minulosti hodily Prim Sport II Ostatně, u mnoha lidí přesně to dělaly: přežily vojnu, pak práce ve fabrice, odpoledne elegance v saku na schůzi ROH, So-Ne práce na zahrádce a při údržbě Škoda 105L a 2x do roka zájezd do Prahy "na dívadlo a vánoční nákup v Kotvě". Dneska už takové hodinky jen tak nenajdeš lehce Možná, že sporotvně-společenské hodinky by mohly být i "Submarinery od Steinhartu" - Ocean, do limitu by se vešly a jistě je lze vzít na pláž, na běžné kolo, do práce i do divadla. Hmotnost snad strašná nebude, přece jen ale je tam masivní tah. Nebál bych se zabrousit do ruských vod, jejich produkce je přece jen trochu odlišná a nebudeš mít na zápěstí dnešní uniformitu a azbuka na ciferníku v dnešní době je spíše plus před záplavou všelijakých pofiderních "módních" značek-názvů z butiků na hadry. Japonským hodinkám jsem nepřišel nějak na chuť a v této oblasti nemůžu podat žádnou názor/zkušenost. Můj tajný tip, který mi prozdradil zdejší Mr.Snow je http://www.orsawatchco.com/models.html a za mě: http://www.outdoorgb.com/p/Swiss_Military_...utomatic_Watch/ http://www.outdoorgb.com/p/Swiss_Military_...ph_Alarm_Watch/ http://www.hodinky-koscom.cz/Swiss-Militar...007-I17921.html http://cgi.ebay.de/CX-SWISS-MILITARY-WATCH...93%3A1|294%3A50 Mimochodem, to co někdo psal, abys už na tohle fórum nechodil, tím že ušetříš, je pravda. Jsa také státní úředník zjišťuji dnes a denně, že některé limity nepřekročím Ale je nutno s tím žít vyrovnaně
willson Odesláno 18. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. května 2009 Ahoj Willsone. Ten druhý set k výběru už je myslím lepší. Ty Zeppeliny jsem měl v ruce, naživo jsou to pěkné, vyvážené hodinky, hodně tam dělá lehce vypouklé sklo, které budí dojem, že si je člověk může klídně vzít právě k obleku do divadla. Stejně tak jsem držel v ruce a zkoušel ty titanové Junkers (hodinářství Pha 6, kousek od Dejvic.nádraží). Mě na nich odrazuje ta lehkost titanu (lehké hodinky=ošizené hodinky ) a působí jako malé hodinky (ovšem jsem deformován 47mm Štajnama), kovový tah je takový, jak to popsat..."vaklavý"?. Skagen - nevím. Vzhledem k tomu výčtu, co by všechno Tvoje hodinky měly umět/snést, mě napadlo, že na to by se v minulosti hodily Prim Sport II Ostatně, u mnoha lidí přesně to dělaly: přežily vojnu, pak práce ve fabrice, odpoledne elegance v saku na schůzi ROH, So-Ne práce na zahrádce a při údržbě Škoda 105L a 2x do roka zájezd do Prahy "na dívadlo a vánoční nákup v Kotvě". Dneska už takové hodinky jen tak nenajdeš lehce Možná, že sporotvně-společenské hodinky by mohly být i "Submarinery od Steinhartu" - Ocean, do limitu by se vešly a jistě je lze vzít na pláž, na běžné kolo, do práce i do divadla. Hmotnost snad strašná nebude, přece jen ale je tam masivní tah. Nebál bych se zabrousit do ruských vod, jejich produkce je přece jen trochu odlišná a nebudeš mít na zápěstí dnešní uniformitu a azbuka na ciferníku v dnešní době je spíše plus před záplavou všelijakých pofiderních "módních" značek-názvů z butiků na hadry. Japonským hodinkám jsem nepřišel nějak na chuť a v této oblasti nemůžu podat žádnou názor/zkušenost. Můj tajný tip, který mi prozdradil zdejší Mr.Snow je http://www.orsawatchco.com/models.html a za mě: http://www.outdoorgb.com/p/Swiss_Military_...utomatic_Watch/ http://www.outdoorgb.com/p/Swiss_Military_...ph_Alarm_Watch/ http://www.hodinky-koscom.cz/Swiss-Militar...007-I17921.html http://cgi.ebay.de/CX-SWISS-MILITARY-WATCH...93%3A1|294%3A50 Mimochodem, to co někdo psal, abys už na tohle fórum nechodil, tím že ušetříš, je pravda. Jsa také státní úředník zjišťuji dnes a denně, že některé limity nepřekročím Ale je nutno s tím žít vyrovnaně Diky za pochopeni, nektere veci muze asi opravdu pochopit jenom dalsi statni urednik Rad bych mel hodinky, co by se mi libily, zaroven aby se mi nesmal ani nekdo, kdo tim zije, ale proste opravdu nemuzu prodat auto, zenu a deti, abych si poridil vysnene Rolexy Ale s tim limitem se zit da, hlavne kdyz jsi zvykly ho mit nejenom pri nakupu hodinek, ale vlastne pri vsem... Tvuj vyber Military hodinek se mi libi moc, dokonce jsem mel vyhlednute u nas (jsem z Bratislavy) jedny Swiss Military Chronograf, samozrejme quarz, cerna ocel, cerny cifernik, bile rucky, bytelne a krasne, hosi v obchode za ne chteli 251? a snad bych je byl i dal, zmatlo mne ale, ze jsem presne tenhle typ nikde na netu nenasel. Proste vsechno kolem, dokonce i to same v klasicke "ocelove" barve (ty maji taky za cca 200?), ale akorat ty "moje" ne. No a pk jsem zabloudil sem na forum a prozrel Ale nakonec vidim, ze Swiss Military taky neni predmetem nejakych hanlivych diskusi. No uvidime, dal jsem si jeste cca 2 tydny na rozmyslenou, do te doby absolvuji sluzebku do Prahy a obehnu vsechny ty hodinarstvi, co se tady o nich pise a snad budu moudrejsi ...
Viktor Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Odesláno 18. května 2009 Poznámka ke Swiss Military - líbí se mi modely s tzv. Gunmetal PVD, taková ta tmavě šedá barva se zeleným nádechem, zdají se mi hezčí než modely s černým PVD.
little_w Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Odesláno 18. května 2009 (upraveno) ...dal jsem si jeste cca 2 tydny na rozmyslenou, do te doby absolvuji sluzebku do Prahy a obehnu vsechny ty hodinarstvi, co se tady o nich pise a snad budu moudrejsi... to nedelej, to je chyba! uvidis, ze pak pohnes s limity, porusis zasady a vydas se na sikmou tikajici plochu, jako vetsina tady. ja bych se rozhodne vydal mechanickou cestou, a to zhruba v tomto poradi: 1. Seiko 2. ruska produkce 3. ostatni (nejake ty nemce jsi uz zminoval) mimochodem, miyota je osvedceny japonsky strojek, toho bych se nebal ani nahodou. v cenove kategorii na urovni seika dostanes srovnatelny strojek, rekll bych, ze obecne mirne presnejsi nez seiko. miyota je znacka citizenu, tradici a zkusenosti maji habadej. EDIT: zapomnel jsem: 4. co zkusit treba nejake Mariny nebo tak? nekamenujte me, nejak se zacit musi. pro me to bylo perfektni seznameni s automatem. viz prispevek s fotkama od kibiho. Upraveno 18. května 2009 uživatelem little_w
willson Odesláno 18. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. května 2009 to nedelej, to je chyba! uvidis, ze pak pohnes s limity, porusis zasady a vydas se na sikmou tikajici plochu, jako vetsina tady. ja bych se rozhodne vydal mechanickou cestou, a to zhruba v tomto poradi: 1. Seiko 2. ruska produkce 3. ostatni (nejake ty nemce jsi uz zminoval) mimochodem, miyota je osvedceny japonsky strojek, toho bych se nebal ani nahodou. v cenove kategorii na urovni seika dostanes srovnatelny strojek, rekll bych, ze obecne mirne presnejsi nez seiko. miyota je znacka citizenu, tradici a zkusenosti maji habadej. EDIT: zapomnel jsem: 4. co zkusit treba nejake Mariny nebo tak? nekamenujte me, nejak se zacit musi. pro me to bylo perfektni seznameni s automatem. viz prispevek s fotkama od kibiho. Presne toho se bojim, ze v prime konfrontaci (kdyz tu krasu drzis v ruce) pujdou limity k certu Ale snad se udrzim na uzde... Na radu zkusenych jsem nahlednul na ebay, nemam zadny odpor k nakupovani po internetu, ale co znamena treba tohle: ebay ? To opravdu nekdo koupi ty seika za 83 USD? To nejsou novy, nebo se jeste bude prihazovat?? A je potreba nejake registraace, nebo staci reagovat na nabidku? Specialne tohoto prodejce tady nekteri doporucovali jako spolehlivy zdroj...
New X-Bob Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Odesláno 18. května 2009 Tak kolego , nevím, jak moc Ti pomůže obíhání hodinkových obchodů. Vlastně - když víš kam jít, tak jo. Protože při cestě naslepo tě zavalí módní asijská produkce (JetSety, STORMy a pod.), pak běžná produkce (Casio, Festina, Lotus) a pak měřiče času (Q&Q, Bentime atd.). Ale věřím, žes tady načerpal info, kam zajít. Smutné jen je u těch lepších, opravdu hodinářských" obchodů, že mají často jen zlomek produkce a za ceny, které rozhodně nejsou zlomkem našich příjmů Na internetu je mnohdy levněji, ovšem to je zde často probrané. Jen k tomu quartz-mechanika: Kromě Giliuse (PAX Gille ) asi většina zde doporučí mechaniku, poslouchat tikání hodinek je prostě fajn. No a jakmile si takto dle zdejších rad koupíš svoje opravdové první hodinky, tak v klidu se zaměř na vyhledání druhých, které vhodně doplní tvoje hodinkové potřeby. A druhé klííídně quartz, na kolo-vodu a jiné činnosti bude i vhodný a mechaniky mohou plnit funkci v jinak neextrémních úsecích Tvého života. Prima den do Blavy.
little_w Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Odesláno 18. května 2009 Presne toho se bojim, ze v prime konfrontaci (kdyz tu krasu drzis v ruce) pujdou limity k certu Ale snad se udrzim na uzde... Na radu zkusenych jsem nahlednul na ebay, nemam zadny odpor k nakupovani po internetu, ale co znamena treba tohle: ebay ? To opravdu nekdo koupi ty seika za 83 USD? To nejsou novy, nebo se jeste bude prihazovat?? A je potreba nejake registraace, nebo staci reagovat na nabidku? Specialne tohoto prodejce tady nekteri doporucovali jako spolehlivy zdroj... jo, ja u nej kupuji. registrovany na eBayi byt musis, jinak nemuzes prihazovat. tyhle hodinky (i kdyz nic na me) se, rekl bych, dostanou nekde pres stovku. ale jak rekl New X-Bob, tikani mechanik je holt neco jineho nez klapot quartzek. no ale proti gustu... kdyz uz, tak bych se vydal do trosku odvaznejsiho designu. nedavno jsem treba kupoval tyhle seika (myslim, ze od stejneho prodejce na eBayi).
abbot Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Odesláno 18. května 2009 Link, co jsi poslal je běžná aukce tzn ten co přihodí nejvíce ty hodinky vyhraje, ze zásady platí, že přihazování v posledních vteřinách je mnohem efektivnější, takže bych nepředpokládal, že to bude konečná cena. Na ebayi můžeš najít celkem 3 druhy prodejů (navzájem se nevylučují) 1) Buy it now - cena na kterou s ito prodejce cení a je to nákup jko v kterým koliv jiným obchodě. 2) Best offer - tohle je obvykle připojený k aukcím kup teď a prodejce tím dává ještě jistou možnost smlouvání o ceně, takže v praxi to vypadá tak, že zkusíš nastřelit o něco nižší cenu a on ti to zamítne, nebo ti dá proti nabídku a ve finále je cena třeba o 10 procent nižší, než ta buy it now... 3)aukce- viz nahoře (pro pochopení bych koukl třeba na aukro určitě tam mají FAQ a princip je hodně podobný) K otázce nákupů tam. Co se hodinek týče, je to vcelku ráj, ceny hlavně japonských kousků se s trochou času a trpělivosti dají dostat na 1/2 - 1/3 ceny u nás v obchodech včetně dopravy a všech dalších formalit. K nákupům tam potřebuješ paypal účet (tzn mít internetovou nebo embosovanou kartu), a pak si stačí založit účet na ebay a vesele nakupovat ... S tvým limitem bys mohl koupit i něco takovýho zde Nevim, jestli se ti budou líbit a sportovní taky úplně nejsou, ale k obleku jsou naprosto perfektní
willson Odesláno 18. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. května 2009 Link, co jsi poslal je běžná aukce tzn ten co přihodí nejvíce ty hodinky vyhraje, ze zásady platí, že přihazování v posledních vteřinách je mnohem efektivnější, takže bych nepředpokládal, že to bude konečná cena. Na ebayi můžeš najít celkem 3 druhy prodejů (navzájem se nevylučují) 1) Buy it now - cena na kterou s ito prodejce cení a je to nákup jko v kterým koliv jiným obchodě. 2) Best offer - tohle je obvykle připojený k aukcím kup teď a prodejce tím dává ještě jistou možnost smlouvání o ceně, takže v praxi to vypadá tak, že zkusíš nastřelit o něco nižší cenu a on ti to zamítne, nebo ti dá proti nabídku a ve finále je cena třeba o 10 procent nižší, než ta buy it now... 3)aukce- viz nahoře (pro pochopení bych koukl třeba na aukro určitě tam mají FAQ a princip je hodně podobný) K otázce nákupů tam. Co se hodinek týče, je to vcelku ráj, ceny hlavně japonských kousků se s trochou času a trpělivosti dají dostat na 1/2 - 1/3 ceny u nás v obchodech včetně dopravy a všech dalších formalit. K nákupům tam potřebuješ paypal účet (tzn mít internetovou nebo embosovanou kartu), a pak si stačí založit účet na ebay a vesele nakupovat ... S tvým limitem bys mohl koupit i něco takovýho zde Nevim, jestli se ti budou líbit a sportovní taky úplně nejsou, ale k obleku jsou naprosto perfektní Diky za instruktaz Asi to bude napoprve s malou dusickou, ale za pokus to rozhodne stoji, ty ceny na ebay jsou radove nizsi nez u nas. Ty Seika se mi libi cim dal tim vic, nevim, proc jsem je puvodne obesel, asi jsem koukal po tech radiovych Casiich a Seika mi usla Ale porad se jeste vracim k jednomu ze svych prvnych tipu: (Traser?Classic Black Dial Swiss Made Automatic Watch T4002.258.32.01, dle popisu:he Classic black is a Swiss Made automatic (self-winding) watch that looks good on anyone's wrist. This watch features a Swiss ETA 2824-2 auto movement, a scratch resistant sapphire crystal, brilliant green illumination (orange at 12:00), a solid link bracelet with solid end links, and a screwed-in case back. Date window at 3:00. Easy to read white on black hands, numbers and markers. Note: Due to a shortage of movements, this watch was unavailable for over a year. So, take advantage of this great opportunity now to own one. It is a great watch. Case: Stainless steel, 40mm Diameter. Band: Solid steel links with deployant closure. Water Resistant: 20 ATM Warranty: 3 Years (10 years on the illumination). Je to i podle vyjadreni clenu zde kvalita, je to vas milovany automat, ma to tritium podsviceni, a nakonec i to military to splnuje... Co vy na to??
kubson Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Odesláno 18. května 2009 tento model se 2 roky nevyrábí, jedině nějaká šuplíkovka od prodejce
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se