hciq Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Odesláno 19. května 2009 (upraveno) Koho to bude zajímat, tak jsem rozebral datovou část Seika 7S26B. Budu je potřebovat do jednoho projektu a to právě bez toho datumu. Takže vám sem hodím pár fotek. Jak někteří z vás už vědí, tento kalibr obsahuje i plastové části a to hned čtyři (dokonce vlčí zuby v plastu), pokud nepočítám ty datové věnce a plastovou vložku, v který je taky fixnutej ciferník. Prostě je nornálně zatrčenej do toho plastu. Japonce jsem ještě zevnitř neviděl a konstrukčně je fakt trochu jinej. Mě připadá logičtější a jednodušší. Úžasně jenoduše je třeba vyřešený překlápění datumu (jedna strana) a dnů (druhá strana). Někdy to taky nafotím. Bez těch plastových dílců by mohl být téměř nesmrtelnej, ale ten sčítač pro datum a dny je mimo jeden díl komplet v plastu. Bohužel nedokážu posoudit jejich systém automatickýho nátahu. Zajímavý je, že při rozebírání, je to vidět na rotoru, povrch okamžitě začal reagovat na omakání prsty. Takže montáž v Seiko bude opravdu na nějaký high-tech sci-fi japonský technologii. Další věc, která mě mile překvapila a rozhodla, že zájem obrátím asi jen na hodinky do průměru max 41 mm. V krabici mi přišlo do zásoby několik Seiko 5 hodinek, tak jak jsem je naklikal na ebay. Mezi hodinkami byl i model co je na fotce. Když jsem si ho dal na ruku, musel jsem konstatovat, že je to vcelku fešnej kousek a mé současné pochybnosti o velikostech se jen potvrdily. Při mém obvodu zápěstí 19,5 mm tyto hodinky o průměru 37 mm padly jak ulitý. Takže mám na pár měsíců zase co nosit. Závěr je asi takovej,...je fakt šílený, že za cca 1000,- Kč koupíte opravdu velmi slušný MECHANICKÝ hodinky. Žádný pětky co mi prošly rukama mě nebraly, až tento model, a jsem si jistej, že by vám nikdy a nikde neudělal ostudu. Myslím, že to víte, ale opakování je matka moudrosti. Upraveno 19. května 2009 uživatelem hciq
kubson Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Odesláno 19. května 2009 ten článek o 7s26 asi znáš.. ale odkaz musí být, má to tam pěkně nafocené a popsané
hciq Odesláno 19. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. května 2009 Neznám, ale dík. Aspoň budu vědět co mě možná čeká, pokud se rozhodnu k povlakování můstků a kompletní demontáži.
mengelis Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Odesláno 19. května 2009 tak tyhle hodinky opravdu ostudu neudělají
skalis Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Odesláno 19. května 2009 Mě připadá logičtější a jednodušší. Úžasně jenoduše je třeba vyřešený překlápění datumu (jedna strana) a dnů (druhá strana). Někdy to taky nafotím. Bez těch plastových dílců by mohl být téměř nesmrtelnej, Hehe, to by byla limitka. Koupit nejaky pekny seika (treba i ten kalibr s hackingem), Mechano by zakazkove vykrouhal ty plastovy dily z mosazi (nebo z ceho se to dela) a byly by z toho nesmrtelny hodinky. Seiko--Mechano CHLE. Sice by vysledek stal 10x vic nez original, ale nikdo jinej by to nemel. A cely tajemstvi by bylo cudne ukryty uvnitr stroje. Další věc, která mě mile překvapila a rozhodla, že zájem obrátím asi jen na hodinky do průměru max 41 mm. V krabici mi přišlo do zásoby několik Seiko 5 hodinek, tak jak jsem je naklikal na ebay. Mezi hodinkami byl i model co je na fotce. Když jsem si ho dal na ruku, musel jsem konstatovat, že je to vcelku fešnej kousek a mé současné pochybnosti o velikostech se jen potvrdily. Při mém obvodu zápěstí 19,5 mm tyto hodinky o průměru 37 mm padly jak ulitý. To s tou velikosti muzu potvrdit. V Nomosu jsme zkouseli na ruce Tangomaty, ktery maji o fous vic nez 38 mm a jsou to proporcne naprosto idealni hodinky. Vsechny Brajtlingy a podobny nablejskany zelezny cihly (nebo i Omegy, Longinesy atd.) nechavaji vesele za sebou. Majitele Becek necht prominou (Midlochu, nezlob se ), vyse popsane radky pouze vyjadruji v nadsazce osobni nazor autora. Hciqu, diky za zajimave foto. Tyhle hratky se strevy a ostatnimi dily vsemoznych orloju me mimoradne zajimaji.
cody Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Odesláno 19. května 2009 Parada, diky. Trosku laicky dotaz - co by se stalo, kdyby se plastove dily odstranily a nenahradili? Jsou tam jen kvuli day-date nebo maji nejakou nosnou funkci?
kubson Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Odesláno 19. května 2009 maji nejakou nosnou funkci? hýbat kalendářem třeba
haslermetra Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Odesláno 19. května 2009 Bez těch plastových dílců by mohl být téměř nesmrtelnej, ale ten sčítač pro datum a dny je mimo jeden díl komplet v plastu. Dřív se dělaly komplet v kovu,ale při použití korekce data v nevhodnou dobu,to jest mezi 20:00 až 24:00 a použil-li uživatel hrubší síly,došlo k ohnutí(vylomení) zoubku.V tomto případě je ten plast asi na místě. Prosba o radu:u těchto a podobných japonců nebývá obvyklým způsobem zavíčkován pérovník,ale je jakoby rozdělen na půl viz.obrázek a hůř se rozdělává.A tak bych se rád zeptal,jestli na to nemáte nějaký zvláštní postup nebo nějaký přípravek.Předem děkuji za odpověď. PS: kdyby ten nový klibr z ELTONU byl alespoň tak dobrý jako tonto od Seika.
kejklik Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Odesláno 19. května 2009 Taky jsem na ebay koupil Seika 5 diversky se strojkem 7S36 za 85 USD i s poštou a připadá mi, že strojky jsou stejný, alespoň to co je vidět skleněným bříškem mých hodinek. Strojek má 23 kamenů a za 12 dní udělal +31 vteřin. Dost dobrý, ne? Na rejpání ve skleníku a garáži ideální, sprchuju je komplet i s tělem...
cody Odesláno 20. května 2009 Nahlásit Odesláno 20. května 2009 hýbat kalendářem třeba Tot. Ale kdyz hybat kalendarem netreba? Z fotek se mi zda,ze by se to bez te plastove parady obeslo (a bez kalendare).
hciq Odesláno 20. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. května 2009 Tot. Ale kdyz hybat kalendarem netreba? Z fotek se mi zda,ze by se to bez te plastove parady obeslo (a bez kalendare). taky je to už vyndaný, tu plotnu jsem tam vrátil, abych nepoztrácel kola. Ta plastová nástavba je hnaná přes hodinový kolo. Takže si stroj minimálně trochu vodfoukne. Jde i vyndat jen názvy dnů a nechat čistej datum, nebo to celý voholit. Jinak dnes hodinky přestály betonáž základů, jen jsem je pak vostříkal hadicí a byly zase OK. Tak mě napadla taková blbost, zátěžovej test. Na jedný stavbě vlastně dělám takovýho políra (je to hodně atypický) a zejtra pojede bednění, no a těm úkáčkám je to potřeba vysvětlovat jak v mateřský školce. Takže na programu bude sekera, pila a kladivo. Budu hoďky průběžně fotit po dobu cca půl roku (pokud mě to bude bavit) a uvidíme jak si povedou, případně kdy nastane exitus. Pro srandu bych je taky cvaknul, když budu mít i ty druhý montérky. Prostě je z tý ruky pár měsíců nesundám.
hciq Odesláno 20. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. května 2009 Prosba o radu:u těchto a podobných japonců nebývá obvyklým způsobem zavíčkován pérovník,ale je jakoby rozdělen na půl viz.obrázek a hůř se rozdělává.A tak bych se rád zeptal,jestli na to nemáte nějaký zvláštní postup nebo nějaký přípravek.Předem děkuji za odpověď. Já jsem pouhej nadšenec a amatér. Na tuto otázku ti možná může odpovědět někdo z toho mizivého procenta místních profíků.
PhoeniX Odesláno 20. května 2009 Nahlásit Odesláno 20. května 2009 ...no a těm úkáčkám... To asi nebudou "Angláni"... Jinak se samozřejmě těším na fotogalerii.
cody Odesláno 20. května 2009 Nahlásit Odesláno 20. května 2009 Joj. Taky se tesim. A dik za vysvetleni. Urcite test udelej.
hciq Odesláno 3. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 3. června 2009 Tak jak jsem slíbil, test pokračuje. Baráky kreslím už hezkejch pár let a tak jsem si řekl, že by bylo fajn je začít i stavět. Naše nová stav. firma v akci, betonpumpa a 50 kubíků do bednění. Bál jsem se aby neruplo, tak jsem měl hadici v pazourách občas i já, Seiko furt na ruce. Jen vošpricnout a hurá na jednání. Zatím drží perfektně.
grakij Odesláno 3. června 2009 Nahlásit Odesláno 3. června 2009 @hciq kdyz uz jsou slozene tak prichazim s krizkem po funuse, ale zkusim se zeptat. Jak vypadaly rucky ze spodni strany ? Jak tam vypadala ta lumi ? Objevily se tu driv fotky rucek omega/rolex (?) a ty to schytaly... Diky (doufam ze to co je na jedne fotce neni druha strana to by byla ostuda ) Jo a pokusy dobre urcite pridej dalsi
Šimon Stoklasa Odesláno 4. června 2009 Nahlásit Odesláno 4. června 2009 Mohl bych poprosit o přesný typ těchto hodinek??
grakij Odesláno 4. června 2009 Nahlásit Odesláno 4. června 2009 tak ted kdyz na to koukam znovu tak ty rucky na jedne fotce budou asi opravdu ze spod
PhoeniX Odesláno 4. června 2009 Nahlásit Odesláno 4. června 2009 Podle mého škoda hodinek. Raději bych četl recenze strojů.
hciq Odesláno 4. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 4. června 2009 Mohl bych poprosit o přesný typ těchto hodinek?? SNK789
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se