Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pěkný den přej všem tady na fóru.

Po dlohodobém pobýhání po obchodech s hodinkami jsem si pořídil hodinky adriatica automaty.

Jsou to mé první automaty tak se ptám zde zasvědcených na co dávat pozor aby jsem jim nepřivodil nějakou újmu.

Kupoval jsem je u hodináře ale návod k použití v češtině není ,také proč vždyť jsou to jen hodinky a ty umí používat každý.

Děkuji za informace Luba kv :helpsmilie:

Odesláno

Zcela jednoduché věci:

-chránit je před nárazy/rázy

-pozor na teplotní šoky

-nevím, jakou mají Tvé hodinky vodotěsnost, ale zcela jistě je vhodné je zbytečně nenamáčet (pokud to nejsou sporotvní potápky)

-cca jednou za 2-4 roky je nechat zkontrolovat hodinářem, případné promazání

-obecně určitě není vhodné překlápět/seřizovat datum obecně od 22 - 02 hod.

dej sem foto, co jsi pořídil ;)

Odesláno
Pěkný den přej všem tady na fóru.

Po dlohodobém pobýhání po obchodech s hodinkami jsem si pořídil hodinky adriatica automaty.

Jsou to mé první automaty tak se ptám zde zasvědcených na co dávat pozor aby jsem jim nepřivodil nějakou újmu.

Kupoval jsem je u hodináře ale návod k použití v češtině není ,také proč vždyť jsou to jen hodinky a ty umí používat každý.

Děkuji za informace Luba kv :helpsmilie:

Tu si počteš:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...amp;hl=automaty

Odesláno (upraveno)
Tak na fotkách se již pracuje jen není stativ tak to nebude úplně ono.

Vodotěsnost je tam 5 ATM tak sem tam nějaké to plavčení snesou

+- takovéto rozdělení mají všichni výrobci hodinek

edit: 5ATM je tak na sprchu :shutup:

Upraveno uživatelem Ruda
Odesláno

Všem se omlouvám ale včera mě zradil comp tak jsem ty fotky nestačil umístit.

Taktady jsou jednoduché lehké ocelové a krásné

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Gratuluji ti - já jsem si podobné koupil asi před patnácti lety a byly to první švýcarské automaty (tedy první, kdy jsem pojmy jako automat a mechanika začínal vnímat). Jen tě musím trochu mírnit. I když jsou to hodinky poměrně slušné a cenově zajímavé - nejsou rozhodně určeny na žádné divoké eskapády (koupání a podobně). Dokonce bych si být tebou rozmyslel i takové věci, jako je pád na zem. Mám s nimi zkušenosti, že tohle právě nevydrží. Ne, že by ostatní mechanické značky tohle měly rády, ale tyhle to nevydrží ani náhodou. Ani škrábance, či ťukance do sklíčka (co vím, tak safír to rozhodně není) nejsou úraz, který bys měl vyhledávat. Tak je opatruj jako oko v hlavě. A užívej toho tik-tak rachotu.

Odesláno (upraveno)
... Jinak, moje pani dokázala škrábnout i safír :)

Asi bych měl časem dát do pácu historku, kterak má drahá polovička nosila na ruce hodinky s takovým "blyštivým" kamínkem (a hrozně se divila, že má poškrábanou skleněnou desku na psacím stole :-)

Velmi pěkné. Měl jsem je v ruce.

A určitě se shoduji s fristou, na mě působili materiálově subtilně, takže určitě bych je měl jako "kancelářské a divadelní" hodinky, žádné sporty, plavání, kolo etc.

Ty jo ... krásná specifikace pane kolego "kancelářské a divadelní" - škoda, že jsem na to napřišel sám :thumbsup_anim:

Btw: Jaké jsou ideální "divadelní" hodinky ? To by mě teda zajímalo (když do toho občas trochu dělám) ...

Upraveno uživatelem frista
Odesláno

Děkuji všem samozřejmě máte pravdu pořizoval jsem si je jako hodinky do společnosti na takové to ostatní mám Timex Ironman a ješte takové dva reklamní kousky snad k telefonům a podobně. :thumbsup_anim:

Jsem rád že se líbí a nejen mě.Byl to poměrně mazec měl jsem nejen v ruce ale i na ní snad všechno do 6000 kč

Uvidím jak to bude pokračovat rozpočty jsou omezené ale poslední dobou mě hodinky dostavaj.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...