Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Snow napsal:
Takhle hezky to na Camel Trophy vypadalo a proto muselo ošacení něco vydržet. Z Rallye Kalimantan mám právě boty.

foto z http://www.roversnorth.com/store/t-mediaga...ywallpaper.aspx , je tam víc fotek, schválně se jukněte.

No jo, ale to se ještě dělaly auta, který tě dovezly někam, kde jsi tohle oblečení potřeboval...

Jinak ano, uznávám, GTX je teflon, ale je tam ta naprosto pitomá membrána. Větrání pod pazuchou je dobrý pro někoho, kdo se potí jenom v podpaží, já se díky sportovní minulosti potim celej jako vrata od chlíva a tak vlastně jediný co potřebuju na tůru je spousta ponožek na převlečení, aby aspoň nohy zůstaly suchý a nedrolily se. Pokud mam navíc něco, co složim do kapsy a ve větru mi to pomůže neprofouknout, tak jsem spokojenej jako želva.

k otázce ctěného Millise:

Boty asi Popradky, jinak pokud lehčí tenisky nebo sandále, tak jsem spokojenej s čimkoliv od Merella nebo Salomona, ale kamkoliv se dá dojít i v koženejch žabkách od Hush Puppies - ověřeno, ale už je bohužel nedělají...

Kalhoty: kraťasy Billabong. Za tu cenu naprosto krásně pevný kvalitní a pohodlný. Letos jsem koupil i kalhoty, tak uvidim. Bushmana a podobný nesnášim, nejsem bushman, ani tramp.

Triko moira nebo craft. Mam ještě naprosto bezvadný triko z Hondurasu za pár korun, ale blbě se shání. Kdybyste na něj kápli, jděte do něj.

Ponožky asi Sector, trenýrky dle libosti každého soudruha... :)

Větrovka Humi nebo Columbia, hledím na parametr "možnost schmoucání do kapsy", svetr Merino, čepice bekovka od Rejoyce, vydržela zatim věky, jinou jsem nezkoušel. Pokud je zima, čepice na uši je dobrá vlněná s kšiltem co mají amíci do helem. Je za hubičku a hřeje i mokrá, pokud nepochybíte a koupíte fakt vlněnou.

Brejle RB, masť na pysky Neutrogena, batoh se osvědčil Boll nebo Hi-Tec, hlavně aby měl pláštěnku a water system, krosna Deuter, spacák Deuter a stan jakýkoliv iglů s volnejma výztuhama a vnitřkem na lanku. Nic tak neprudí, jako provlíkání výztuže ve tmě, větru a dešti skrz tunýlek.

Myslim, že do hor to chce ssebou hlavně odhodlání, fyzičku a nebejt změkčilej. Ten zbytek je jenom balast. Až potkáte v Tatrách vybaveni tím nejlepším na řetězovej stezce chlapíka v sandálkách a se složenym kočárkem na zádech jak nese na břiše děcko a drží ženu za ruku, aby se nebála, pochopíte, co myslim tim balastem. :)

Odesláno (upraveno)

Souhlasím s dagou, nějakou tu moiru a vlněnej svetr. Já používám nějakej norskej rolák a pak dva skotský lidový, ten pro rybáře z brigthonu si doplním :D. A boty, odhodlání a fyzička a nepřeceňovat síly (když prší, nejdu na tůru, že) je důležitější.

jenže ať jsem zkoušel, co jsem zkoušel, všechno kromě řádskýho goretexu buď promoklo (hned), nebo jsem se v tom beznadějně zapařil (hned) a výsledek byl stejný - na ... Takže bez goretexu už ani po městě. Koupil jsem letos nějakou černou bundu, značka alpine Lowe za necelý 4000,- . V rockpointu. Ještě mám starou alpinus, a ta už drží snad 8 let. Sice je odřená a zčernalá na rukávech třeba, ale porád je celkem nepromokavá a nepotím se v ní tak strašně - trvanlivost (funkčnost v dlouhém čase) opravdu vysoce předčila mé očekávání, a to všici porád melou, jak se to musí udržovat, prát jen v nehorázně drahých prostředcích z jejich outdoor obchodu . No, kašlal jsem na to - a bunda funguje bez ztráty kytičky, doteď ji nosím na lyže. Vymysleli to v USA, takže není proč do toho nejít.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  Vrba napsal:
Budem v srpnu turisticky, tedy po cestách, chodit po Alpách (Kaprun a okolí) - co na sebe ? Je vhodná tenká gore-texová bunda ? Jaké máte zkušenosti s tímhle materiálem resp. oblečením z něj ? Dá se někde koupit za míň než 4 tisíce ? Děkuji zkušenějším.

Zkušeností je dost. Pokud jdeš po ceně, určitě se podívej po armádním oblečení ECWS BDU. Na rozdíl od módních bundiček je výrazně levnější a pokud ti nevadí woodland nebo digital camo (v případě, že po tobě bude pátrat vrtulník to asi velká výhoda není), imho není co řešit.

• po měsících...
Odesláno

osobne mam paclite goretex od adidasu a na pouziti typu plastenka/lehka vetrovka super - velmi lehke a prodysne.

Odesláno (upraveno)
  Snow napsal:
Takhle hezky to na Camel Trophy vypadalo a proto muselo ošacení něco vydržet. Z Rallye Kalimantan mám právě boty.

jj, ja mel z tehle rady hodinky. akorat te musim poupravit, nejezdilo se na Defenderech, ale Discach, jak je ostatne i videt na fotkach...

edit: su pi... kdybych se poradne podival na fotky, vsiml bych si, ze zacinali na Def... timto se ti hluboce omlouvam a sypu si popel na hlavu

Upraveno uživatelem philipmorris
Odesláno

Ja "prihodím" do diskusie svoje - používam a môžem doporučiť vlnené ponožky a spodné prádlo Devold - tá vlna je veľmi príjemná na nosenie a napríklad o.i. nesmrdí ani po viacdennom nosení. :rambo: Mám tiež vlnený sveter Devold Nansen.

http://www.devold.cz/termopradlo-devold.html

Dováža litoměřická firma http://www.northtrappers.cz/ , kde som sa stretol v ich predajni s veľmi solídnym jednaním, poradením, doporučeniami,..., :speak_cool:

Bunda Hihg Point Mania Pro http://www.highpoint.cz/obleceni-podle-mat...-mania-pro.html

Boty Dunham http://www.sportshow.cz/Dunham-MWH800BR

Boty Dunham a ponožky Devold v akcii... :)

post-3792-1251838133.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...