rubus32 Odesláno 6. června 2009 Nahlásit Odesláno 6. června 2009 Tak "putovní" ruské Poljoty Rudý říjen zakotvily na čas na mé ruce. Po problémech, které měly s korunkou (už se to tu několikrát řešilo) doputovaly na ruku začátečníka, amatéra, neználka. Nejsem extra náročný, a tyhle hodinky mně oslovily čirou náhodou. Nicméně splnily nad očekávání mou touhu mít na ruce něco, co není úplně tuctové, takovou nižší střední třídu. Když jsem do nich šel, docela jsem měl strach z té červené, ale nakonec se ukázalo, že je tmavší, karmínová, a v kombinaci s dohněda laděným páskem přesně splňují má očekávání. Klady: jsou to velké potápky, na ruce působí poměrně mohutným dojmem, barevně i tvarem jsou rozhodně netuctové Kalibr 3133 umožňuje nátah na tři pracovní dny, nenosím je pořád, takže po třech dnech vždy opráším nějaké jiné na vystřídání. Docela se mi líbily ručky, zejména vteřinovka s kotvičkou je epesní Otočná luneta jde proti směru hod. ručiček, má aretaci. Hodinky docela pěkně svítá. Zápory Natahování se šroubovací korunkou je opruz Devítka je ošklivě uříznutá Hodinky při bližším ohledání působí dost ideologicky, už tam chybí jen nápis "se Sov... svazem na věčné časy", když ale pominu symboliku rudého říjnového puče, pak jsou to hodinky jak má být, koneckonců dá se to brát i jako recese. Sklíčko nemá antreflexy. Datumovka je moc tenká a špatně vidět Dýnko je bohatě zdobené, bohužel to vede k tomu, že hodinky trochu na ruce dřou a zatím je musím v práci odkládat. Hodinky jsou docela těžké a stěžejky mají rozteč skoroo 6 cm, není to nic pro malou ruku. Kožený řemínek na povrchu odchází poměrně rychle. Chvíli jsem řešil tu ideologii, zda nošením těchto hodinek budu či nebudu propagovat jistý nechvalně proslulý režim. Nakonec ale převládl pragmatický přístup: když ruské hodinky, tak se vším všudy. Lepší tyhle jedinečné aurory, než nějaké sterilní potápky ála něco slavného (seamaster atp.). Zatím jsem ve fázi, kdy se mi líbí čím dál víc, časem to asi pomine a nejspíš přijde povinná výměna, nicméně pokud se nějak závažně nebude sypat korunka, považuju tyhle hodinky za slušnou akvizici do příštích let. K hodinkách jsem dostal ještě hodinky alpha 1993, které se inspirovaly na Omega speedmastrech. Ty představují takové pomezí asie a fejku, ale docela dobře vyplňuují zbylé dny v týdnu, když nic jiného, tak jdou poměrně spolehlivě a přesně.
NIGHTinGALE Odesláno 7. června 2009 Nahlásit Odesláno 7. června 2009 (upraveno) Chvíli jsem řešil tu ideologii, zda nošením těchto hodinek budu či nebudu propagovat jistý nechvalně proslulý režim. Nakonec ale převládl pragmatický přístup: když ruské hodinky, tak se vším všudy. Lepší tyhle jedinečné aurory, než nějaké sterilní potápky ála něco slavného (seamaster atp.). Pragmatické by bylo nad tímhle vůbec neuvažovat. Nepropaguješ vůbec nic. Maximálně tak film Red October je fiktivní ponorka (designově čerpající z třídy Typhoon) z novely Toma Clancyho (The Hunt for Red October). U těchto hodinek jsem byl první majitel a kdyby nebyly na moji ruku přivelké, nechal bych si je. Podle mě jsou zpracovány velmi dobře (Poljot International /made in Germany/ pracuje o dost lépe, než ruský Poljot). Korunku jsem nechal v záruce měnit a pak chodila perfektně. Upraveno 7. června 2009 uživatelem NIGHTinGALE
rubus32 Odesláno 8. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2009 Pragmatické by bylo nad tímhle vůbec neuvažovat. Nepropaguješ vůbec nic. Maximálně tak film Red October je fiktivní ponorka (designově čerpající z třídy Typhoon) z novely Toma Clancyho (The Hunt for Red October). No jo, tak filmografii tak dobře neznám, ale za mých mladých let tam bylo krásnoje akťábrskoje úplně všechno, od náměstí až po brigády soc. práce. Jinak jen tak odhadem, kolik takových hodinek tak u nás může být? Jsou fakt velké. Mám zápěstí 20 cm a je to minimum, kdybych měl o cenťák víc, bylo by to lepší. Tak jen doufám že mě ty roupy snad trochu přejdou...
rubus32 Odesláno 27. června 2009 Autor Nahlásit Odesláno 27. června 2009 No jo tos měl napsat hned že to je Hon na ponorku se Seanem Connerym, takže to jsou vlastně takové skoro Bondovky v ruském duchu mimochodem bylo to dneska na Nově, škoda že odpoledne, rozhodně lepší program než dávaj večer.
perlufanda Odesláno 17. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2013 (upraveno) Ttrochu to tu oživím, model Red October 2 pro rok 2013, podle mě krok zpět. http://www.poljot-international.com/?id=uhrdet&koll=70&uhr=20 Upraveno 17. dubna 2013 uživatelem perlufanda
bandicoot Odesláno 17. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2013 Vypadaj trochu cheapove. Ta luneta to zabiji jak barvama, tak vlozkou a zubama. Chtelo by to videt in natura.Docela dobre vypada ten sedy cifr.Poljot Int. je ted taky Basilika?Pekny jsou ty raketovy rucky. Ty mohli designeri nejak dal rozvest i na hodinkach.Trochu zbytecny pro rezerve 42h mi prijde ten napis "double spring barrel", kdyz tam nemuzu napsat "twin barrel" apod., tak radsi nic. P.S. na tech predchozich, ktery jsou fakt povedeny, je Fail ta kotva. Ponorky maj jinou...
Traveller Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 Hodím svůj dotaz sem (a to si nejsem jistý, zda ze sebe neudělám v o l a). Mám kámoše, co je blázen do modelů (tanky, auta, ponorky) a strašně rád by měl hodinky, co nosí sovětští soudruzi na ponorkách - tedy pokud existuje něco jako vojenské hodinky pro ty, co se plaví na ponorkách. Podle mě by to mohly klidně být i ty fialové hrůzy z tohoto vlákna (omlouvám se, ale ruské hodinky bych nebral, ani kdyby na jiné nebylo) ale on chce mít jistotu, že má ty pravé, ponorkové. Existuje vůbec něco takového?
cali Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 (upraveno) ja som na ruskych hodinkach nejaku dobu dost fical, ale o hodinkach urcenych specialne pre posadky ponoriek som nikdy nic nepocul, snad len o mechanickych lodnych nastennych hodinach Upraveno 18. dubna 2013 uživatelem cali
bandicoot Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 (upraveno) Uspokojily by ho ponorkové Komandirskije? Blíž se asi nedostanem, než k takovémuto "merchandisingu".http://chistopolcity.com/product.php?id_product=109 Starší byly hezčí:zdroj: http://singletrackworld.com/forum Upraveno 18. dubna 2013 uživatelem bandicoot
Traveller Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 (upraveno) Cali: ty nástěnné vypadají zajímavě.. Bandi: No on je dost velký blázen na to, aby je normálně nosil Upraveno 18. dubna 2013 uživatelem Traveller
Frostie Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 Hodím svůj dotaz sem (a to si nejsem jistý, zda ze sebe neudělám v o l a). Mám kámoše, co je blázen do modelů (tanky, auta, ponorky) a strašně rád by měl hodinky, co nosí sovětští soudruzi na ponorkách - tedy pokud existuje něco jako vojenské hodinky pro ty, co se plaví na ponorkách. Podle mě by to mohly klidně být i ty fialové hrůzy z tohoto vlákna (omlouvám se, ale ruské hodinky bych nebral, ani kdyby na jiné nebylo) ale on chce mít jistotu, že má ty pravé, ponorkové. Existuje vůbec něco takového?co třeba něco z tohoto okruhu? http://www.vostokeurope.cz/cs/Anchar
villain83 Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 ja bych spis nez Anchary kamosovi doporucoval vintazni Amphibie,nebo komandirskie,sice tam neni ponorka,ale jsou to echt vojensky hodinky,nemuzu si pomoct,ale ty tanky,ponorky,Jelcini a ja nevim co,mi pripadaj poutovy...
Traveller Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 Díky za tipy, chlapi. Já mu to přepošlu a ať si to rozhodne sám. Rozhodně se nehodlám pouštět do diskuse, jaké si má koupit - tohle skutečně není můj šálek čehokoli (ani vodky)...
NIGHTinGALE Odesláno 18. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2013 Hodím svůj dotaz sem (a to si nejsem jistý, zda ze sebe neudělám v o l a). Mám kámoše, co je blázen do modelů (tanky, auta, ponorky) a strašně rád by měl hodinky, co nosí sovětští soudruzi na ponorkách - tedy pokud existuje něco jako vojenské hodinky pro ty, co se plaví na ponorkách. Podle mě by to mohly klidně být i ty fialové hrůzy z tohoto vlákna (omlouvám se, ale ruské hodinky bych nebral, ani kdyby na jiné nebylo) ale on chce mít jistotu, že má ty pravé, ponorkové. Existuje vůbec něco takového? Prý se na ponorkách často nosily čtyřiadvacetihodinové Rakety.Důvodem bylo prý to, že námořník potřeboval vědět, zda je den či noc, což na ponorce dost splývalo.Ty Rakety stojí na ebay či Aukru pár šupů a nevypadají zle. A vyrábí se i v dnešní době (mechanika za 70 dolarů, to jde).Něco na tenhle způsob, ale modelů bylo víc.http://www.google.cz/imgres?q=hodinky+raketa+24h&sa=X&rls=com.microsoft:cs&biw=1600&bih=760&tbm=isch&tbnid=pJP3oXZrFBUwTM:&imgrefurl=http://en.wikipedia.org/wiki/24-hour_analog_dial&docid=Vj-icV4EFmS9LM&imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/12/Raketa-24h-ghiera-ore.jpg/220px-Raketa-24h-ghiera-ore.jpg&w=220&h=220&ei=aTlwUefiEqq74AS7soDACQ&zoom=1&iact=hc&vpx=670&vpy=133&dur=2262&hovh=176&hovw=176&tx=94&ty=85&page=1&tbnh=138&tbnw=132&start=0&ndsp=46&ved=1t:429,r:6,s:0,i:101
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se