hufnor Odesláno 16. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2009 Nasel jsem par fotek z me dubnove navstevy benatskeho Muzea namorni historie, tak se podelim. Jak je psano v titulku, hodinky zadne, jenom obrazky te silenosti, kterou jste museli osedlat, aby jste nafasovali poradny budicek od OP. (Varovani, nasledne popisky jsou zcela urcite historicky nepresne! ) Tak do tohohle vas navlikli. Na tohle posadili. Z tohohle vystrelili. A tohle byla posledni vec, kterou jste v zivote videli. Co ti lidi neudelaji pro hodinky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 16. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2009 To je dobrý, to se mi líbí. Nemáš toho víc? A díkec... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 16. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2009 hufnor napsal: A tohle byla posledni vec, kterou jste v zivote videli. Ja myslel ze tam pripluli, pridelali zespodu na trup, nastavili casovac, pak odrandili po svejch (ploutvich) pryc a teprv potom to buchlo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 16. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2009 utrejch napsal: Ja myslel ze tam pripluli, pridelali zespodu na trup, nastavili casovac, pak odrandili po svejch (ploutvich) pryc a teprv potom to buchlo? Přesně tak to bylo... Sebevražedná živá torpéda měli japončíci a ve stádiu prototypů i němci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 17. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2009 Volant vidím, ale čím se do pytle brzdí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 17. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2009 Jerryl napsal: Volant vidím, ale čím se do pytle brzdí? zastavíš to o překážku ....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hufnor Odesláno 17. června 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2009 PhoeniX napsal: To je dobrý, to se mi líbí. Nemáš toho víc? A díkec... Jsem rad, ze se libi, ovsem vic toho neni. Muj mrzsky kompakt spolu s mirne stisnenymi prostorami mi nejakou velkou fotokreaci neumoznoval a uz tyhle 4 ilustracni snimky jsou vyber po osekani dalsich 8 nepouzitelnych. utrejch napsal: Ja myslel ze tam pripluli, pridelali zespodu na trup, nastavili casovac, pak odrandili po svejch (ploutvich) pryc a teprv potom to buchlo? Tada napsal: Přesně tak to bylo... No, prave, ze nebylo. Proto jsem psal varovani, ze popisky jsou historicky nepresne. Kdyz to zpresnim, tak tyhle certovy doutniky fungovaly tak, ze v "hangarech" z treti fotky se jenom transportovaly. Hangar byl pridelany na ponorce, ale prasata s zabama na zadech (riditelnym torpedum rikali italove maiale - prase, zabi muze vysvetlovat nemusim...) se z nej nevystrelovaly, byla to jenom garaz. Na lod, ze ktere chteli udelat ponorku - amatera, se pripevnovala jenom predni cast prasatka. Na treti fotce je krasne videt spoj pred kabinkou potapecu, kde konci hlavice s nalozi a zacina oddelitelna pohonna a ridici cast. Taliani by se k myslence sebevrazedne mise z ust velitele asi nepostavili s japonskym "Hai!" ale spis s jim vlastnim "Vaffanculo! Testa di merda ...", takze tohle udelatko bylo zarizene tak, ze zabi muzi na praseti prifrceli, odsroubovali mu hlavu, tu pripevnili k budouci ponorce, nastavili casovac a na zbytku prasete zase odfrceli driv, nez to bouchlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 17. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2009 hufnor napsal: zabi muzi na praseti prifrceli, odsroubovali mu hlavu, tu pripevnili k budouci ponorce, nastavili casovac a na zbytku prasete zase odfrceli což se v reálu ani jednou nepodařilo (pokud jsem dobře četl) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 17. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2009 Filipes napsal: což se v reálu ani jednou nepodařilo (pokud jsem dobře četl) S tím koncem se to trochu rozchází. Taky jsem myslel, že prase nechali na místě. Za další. Když odmontovali přední část s náloží, tak jim ten zadek potom musel klesat - kvůli nevyváženosti. Ale teď už je to jedno... Plán měli dobrej, a na tehdejší dobu značně přetechnizovanej až složitej. To se mi na tom taky líbí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 17. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2009 Filipes napsal: což se v reálu ani jednou nepodařilo (pokud jsem dobře četl) Myslím, že podařilo, alespoň je to myslím uvedeno v knížce Záludné miniponorky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se