Drexxy Odesláno 18. července 2009 Nahlásit Odesláno 18. července 2009 Ma tady nekdo zkusenosti s barevnymi, cernymi nebo jinak lakovanymi ( ci co to vlastne je) lunetami od Seika? Pro predstavu Tipuju ze odolnost proti poskrabani bude mensi nez u nerezove fantazie seiko monster, ale pokud to nekdo ma, at napise :-). Diky
Drexxy Odesláno 18. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. července 2009 takze podle adamatora se po kontaktu s necim tvrdym (sutr) luneta poskrabe...
Dantechno Odesláno 18. července 2009 Nahlásit Odesláno 18. července 2009 V prodejnim vlakne probehly Seiko chronography , luneta bude asi delana totzne , zkus se poptat majitelu.
Karlos Odesláno 18. července 2009 Nahlásit Odesláno 18. července 2009 (upraveno) U každých hodinek se ta vložka v lunetě dá poškrábat, záleží na tom, jaký alotrije s těma hodinkama budeš dělat. Obecně jsou Seika hodinky na používání, tak se to dřív, nebo později poškrábat a odřít povede. U samurajů se mi povedlo trochu odřít vnitřní hranu lunety (je nejvyšší) a vypadá to, že luneta je hliníková, lakovaná stupnice taky. Upraveno 18. července 2009 uživatelem Karlos
cody Odesláno 19. července 2009 Nahlásit Odesláno 19. července 2009 Mel jsem na Samurajich to same, take na vnitrni strane... Ze je to hlinik me vubec nenapadlo. Kazdopadne lunetu bych radeji vbarve marerialu, aby se to pripadne dalo rozlestit.
Drexxy Odesláno 22. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2009 ajta, hlinik? Z hlinikoveho nadobi mam pokazde pocit ze staci malo a prekousnu ho, nevim co nekoho muze vest k udelani hodinek z hliniku
little_w Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 ajta, hlinik? Z hlinikoveho nadobi mam pokazde pocit ze staci malo a prekousnu ho, nevim co nekoho muze vest k udelani hodinek z hliniku asi to nebude cistej hlinik... primesi jinych kovu podstatne zmeni fyzikalni vlastnosti - tvrdost, odolnost proti oteru, poskrabani atd... proste neni hlinik jako hlinik. ale ze nebydlim v Humpolci, hlavnim svetovem meste Hliniku, taky by to ve mne nebudilo ten spravnej tvrdackej pocit
PavelK Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 ajta, hlinik? Z hlinikoveho nadobi mam pokazde pocit ze staci malo a prekousnu ho, nevim co nekoho muze vest k udelani hodinek z hliniku Hliník (nebo jeho slitina) se myslím používá na vložky lunet i u mnohem dražších hodinek (Omega, Tag-Heuer atd.). Taky mě netěší, že zrovna tahle část pouzdra, která je dost na ráně, je z tak měkkého materiálu. Odhadoval bych, že výrobce k tomu vede to, že povrch hliníku lze poměrně trvanlivě barvit (eloxování). Na ocelových lunetách se barva dává jen do prohlubní, aby něco vydržela.
Karlos Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 U každých hodinek se ta vložka v lunetě dá poškrábat, záleží na tom, jaký alotrije s těma hodinkama budeš dělat. Obecně jsou Seika hodinky na používání, tak se to dřív, nebo později poškrábat a odřít povede. U samurajů se mi povedlo trochu odřít vnitřní hranu lunety (je nejvyšší) a vypadá to, že luneta je hliníková, lakovaná stupnice taky. Jen dodám, že netvrdím, že luneta je opravdu hliníková, jen, že mi to tak jen připadá. Nenapadá mě žádná možnost jak zjistit z čeho to skutečně je.
Drexxy Odesláno 23. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2009 Jen dodám, že netvrdím, že luneta je opravdu hliníková, jen, že mi to tak jen připadá. Nenapadá mě žádná možnost jak zjistit z čeho to skutečně je. ja jednu barbarskou mam, kousel upilovat a dat to na rozbor do chemicke laboratore Spis nez material je hlavni jestli drzi, libi se a je pocitove fajn, slitiny hliniku jsou i tvrde (treba dural)
Karlos Odesláno 23. července 2009 Nahlásit Odesláno 23. července 2009 No vida, tak z čeho je? Nemyslím přesné složení nateriálu, ale hliník od oceli se snad pozná.
klaucz Odesláno 24. července 2009 Nahlásit Odesláno 24. července 2009 Ty lunety jsou většinou PVD povlakované. Pokud tam je PVD vrstva, tak bych se poškrábání nebál.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se