Biges Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 (upraveno) Krásně jsi mu to napsal, bohužel podle jeho reakce to nepochopil. Co je zde k chápání, prostě je to subjektivní názor, někdo může považovat za esteticky správné natřít si tank bronzovou barvou. Můj subjektivní názor je zase porovnání provedení s cenou, což zase nepochopili někteří jiní, že, Darthe Vadere? To, ze je tam premie za luxus, jak jsi to nazval a znacku je jasne a nikdo to nezpochybnuje. Kdybys to napsal takhle, nikdo by se asi neozval. Co zni trochu hloupe je ono:"To co vidím u Cartiera je za dané peníze skutečný brak". Použil jsem subjektivního výrazu, není to objektivní měřítko, nenapsal jsem, že je to "zlodějna". A jasně je tam zdůrazněno, že je to můj názor. Hafo lidí se toho chytlo, aby mi zase vnutilo svůj subjektivní pohled na věc, takže jsem si jist, že si není co vyčítat. Upraveno 22. července 2009 uživatelem Biges
Hasňa Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 (upraveno) Nekonecna debata o znackach. Proc si kupujete znackovy, kdyz vedle maj to stejny za polovic. Vsechny argumenty obou stran se tu objevili nejmene stokrat. Nechal bych to radsi tak. PS: Slovo brak se vztahuje k obecne kvalite vyrobku. Ne k tomu jestli je podle nekoho predrazeny, nebo ne. Brak u Cartiera neni. O cene, vzhledem k podobnym produktum jinych znacek, lze samozrejme do nekonecna debatovat. Upraveno 22. července 2009 uživatelem Hasňa
Peta-Biker Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 (upraveno) Biges: Ser na ně, když má někdo jiný názor, je to špatně ... Taky bych si raději koupil třeba Omegy nebo Rolexky nebo cokoli jiného než ten " slavný " Cartier" ... Nenapadá mě z hlavy jediný model od této značky, který by se něčím proslavil-historií nebo, že by byl s něčím pojen - jako Omega-Bond, Moony nebo hafo modelů od Rolexu Nechápu, proč se tady většina musí zastávat Cartieru jak svých vlastních ratolestí Upraveno 22. července 2009 uživatelem Peta-Biker
Biges Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 (upraveno) Biges: Ser na ně, když má někdo jiný názor, je to špatně ... Taky bych si raději koupil třeba Omegy nebo Rolexky nebo cokoli jiného než ten " slavný " Cartier" ... Nenapadá mě z hlavy jediný model od této značky, který by se něčím proslavil-historií nebo, že by byl s něčým pojen - jako Omega-Bond, Moony nebo hafo modelů od Rolexu Nechápu, proč se tady většina musí zastávat Cartieru jak svých vlastních ratolestí Tak u Rolexů nebo Omeg bych se nebál, že je mohu za pár let zase prodat za cenu velmi blízkou původní Jinak jsem byl také poměrně překvapen tou vlnou sympatií ke Cartieru. Prudší reakce, než kdybych se snad navezl do Prim Chlapi, není to jedno?? že se vám chce v takovém hicu o takové kravině přít... Máš pravdu, já si občas rád zaprudím, nechám se unést Co se tedy vrá*** k původnímu tématu? Co je v těch zlatých QUARTZech vlastně za stroj? Upraveno 22. července 2009 uživatelem Biges
Peta-Biker Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 (upraveno) Biges: S tím prodejem máš absolutní pravdu... Myslím, že Cartiery by byly asi definitivní hodinky, které bys nikdy neprodal, protože za a) by stály takový ranec, že bys je ani nepomýšlel prodat... a za b ) případná ztráta z prodeje by tak velká, že by zůstaly Tvými definitivními hodinkami :D ... Nicméně kvalitu Cartieru nezpochybňuji, jen se mi osobně prostě nelíbí... --- vybral bych si jinde. Upraveno 22. července 2009 uživatelem Peta-Biker
911 Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 biges, vis on je problem takv v tom, ze Cartier proste dela inovatinvi sperky taky. a da se to tezko napodobit. je to umeni. neco jako kdyz namalujes obraz. ten kousek penez navic, ze to mam od mistru oboru za to stoji. neni to nijak prehnana marze. takze pokud vezmu obycejny, nicim nvyznamny prsten a odstranim jen znacku, tak zas o tolik levneji to neporidis jak ty si myslis. zkus se nekdy podivat na ceny diamantu a sperku. pak mozna pochopis.
Hasňa Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 (upraveno) Delaji inovativni sperky, ale i uz sto let naprosto nestarnouci klasiku. Ktera v dobe sveho vzniku byla samozrejme taky inovativni. Napriklad prsten z Trinity kolekce bych zene jinde proste koupit nemohl, nebot original je jen jeden. Cena byla primerena a adekvatni. IMHO A jeste k te moudrosti tady:"Taky bych si raději koupil třeba Omegy nebo Rolexky nebo cokoli jiného než ten " slavný " Cartier... Nenapadá mě z hlavy jediný model od této značky, který by se něčím proslavil-historií nebo, že by byl s něčým pojen - jako Omega-Bond, Moony nebo hafo modelů od Rolexu". Cartier napriklad vyrobil uplne prvni letecke hodinky v historii. V dobe, kdy jeste ani nebyl objeveny dul, kde se potom nakopala ruda na moonwatche. "..In 1904, Louis Cartier met the Brazilian aviator, Alberto Santos-Dumont, who complained of the unreliability of pocket watches in flight. Cartier rose to the challenge, designing a flat wristwatch with a distinctive square bezel. This watch was not only a hit with Santos-Dumont, but also with Cartier's many clients. Thus, out of this timeless design, the "Santos" was born. Incredibly enough, this watch is still produced today in much the same form..." To, ze to nekoho "nenapada z hlavy" jeste neznamena, ze to neexistuje. Myslim, ze Cartier miri na trochu jiny typ klientely, nez miri Omega-Bond, nebo Rolex. Takze je vlastne v poradku, ze Bigesovi a Peta-Bikerovi Cartier nic nerika. Nekomu jinemu zase absence produktu v obecnem povedomi, na rukou marketingovych poradcu a taxikaru, na vsudepritomnych bilboardech a na svalnate pravacce Craiga vyhovuje. Ja, presto, ze se mezi high-end klientelu nepocitam a urcite nikdy pocitat nebudu, bych v kteroukoliv denni, ci nocni dobu uprednostnil Santosy 100 pred tim nejlepsim od Omegy, nebo Rolexu. Tu masovost (Omega dela milion hodinek rocne) proste nemam rad. Proto jsem si nekoupil treba Railmastery. Ale kazdy jsme jiny a to dela svet zajimavy. Cigi by treba urcite Santosy kdykoliv vymenil za Prim Sport II. :-) Jen pro doplneni a pro zajimavost: In 1907, Cartier signed a contract with Edmond Jaeger, who agreed to exclusively supply the movements for Cartier watches. By this time, Cartier had branches in London, New York and St. Petersburg and was quickly becoming one of the most successful watch companies in the world. The introduction of the Baignoire and Tortue models (both of which are still in production today) took place in 1912, followed by the Tank model's debut in 1917. In 1932, the watertight watch made especially for the Pasha of Marrakesh - raised the bar even higher. Needless to say, the innovations, both in terms of design and technology, continued apace. In the early 1920s Cartier formed a joint company with Edward Jaeger (of the famed Jaeger-Le Coultre company) to produce movements solely for Cartier. Thus was the famed European watch & clock company born, although Cartier continued to use movements from other great makers. Cartier watches can be found with movements from Vacheron Constantin, Audemars-Piguet, Movado and Le-Coultre. It was also during this period that Cartier began adding its own reference numbers to the watches it sold, usually by stamping a four-digit code on the underside of a lug. In fact, many collectors refuse to accept a Cartier as original, unless these numbers are present. Upraveno 22. července 2009 uživatelem Hasňa
911 Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 Delaji inovativni sperky, ... tak aspon, ze my si rozumime.
Hajek Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 tak aspon, ze my si rozumime. No jistě, for Hasňa + 911 : děkuji za nadhled a emocemi nezanícené komentáře.
Peta-Biker Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 (upraveno) Hajek: On ten nadhled by měl být na obou stranách , když už... Biges zas tak moc neřekl- svůj názor a hned jste na něj najeli jako vosy... Já vám ten Cartier neberu a je mi úplně šumafuk, zda měl pvní letecké hodinky... 5 symbolů leteckých hodinek jsou pro mne : IWC Lange & Söhne Wempe Walter Storz (Stowa) Lacher & Co. (Laco) Cartier mi tam nepasuje... Nazdar Upraveno 22. července 2009 uživatelem Peta-Biker
Hasňa Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 (upraveno) Tech pet symbolu je pet dodavatelu pro nemeckou Luftwafe v obdobi "drugiej wojny światowej" a tesne pred ni, kteri delali podle jednotne normy a specifikace (FL 23883). Tedy vlastne shodne vypadajici vyrobek v peti modifikacich. A. Lange & Söhne, Cal. 48/1, International Watch Co. (IWC), Cal. 52, LACO (Lacher &Co.), Cal. Durowe D5, STOWA (Walter Storz), Cal. Unitas 2812, Wempe, Cal. Thommen 31. Pokud je touhle malou vyseci v case a prostoru pro Tebe definovan cely svet leteckych hodinek a vse ostatni je ti "suma fuk" a diskvalifikujes to predem jen proto, ze ti to nepasuje mezi tvych pet symbolu, ok, respektuji to. Nevedomost hrichu necini ("Nenapadá mě z hlavy jediný model od této značky, který by se něčím proslavil-historií nebo, že by byl s něčým pojen"). Ale nediv se potom, ze ostatni, zvidavejsi a otevrenejsi novym poznatkum a skutecnostem a s preci jen trochu mene rigidnimi predstavami o svete, se ozvou, kdyz nekdo nazve vyrobky znacky jako Cartier brakem bez historickych vazeb, ktery se nicim neproslavil. Upraveno 22. července 2009 uživatelem Hasňa
Peta-Biker Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 (upraveno) Hasňa: V hodinkách češtiny si dával asi velký pozor, to nutno přiznat. Tvé obraty jsou skutečně originální, často i pobaví, všímám si ovšem jednoho poznatku. Za každou cenu musíš mit pravdu a poslední slovo - připomínáš mi jednu humornou scénku s nynějším p. prezidentem - Občas je fajn zvolnit, zasmát se, nebýt vážný... Možná to i umíš, ale tady Ti to moc nejde... Konec debat o Cartieru, jsou to prostě boží hodinky a abych všem skalním fandům na fóru udělal radost, přísahám, že pokud na ně někdy budu mít, stanu se jejich hlavním příznivcem a budu na ně už navždy pjet ódy... Edit : A ještě sebekriticky musím přiznat, že mé znalosti ze znalosti pilotních hodinek jsou chabé, vlastně nejen ty... Moc bych si přál, abych se Tobě, člověku tak neskonale moudrému, mohl přiblížit. Hned si jdu přečíst nějakou tu moudrou encyklopedii, vlastně my půjdem oba, já i Biges... Ti dva největší neználci, ba dokonce blbci, kteří se opovážili vyřknout jiný názor na takový klenot. Že já to, huba nevymáchaná, vůbec vyřkl, někaké Omegy a Rolexky pro masy, pche, Cartier - to jsou ty nejlepší hodinky... Upraveno 22. července 2009 uživatelem Peta-Biker
Biges Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 Tech pet symbolu je pet dodavatelu pro nemeckou Luftwafe v obdobi "drugiej wojny światowej" a tesne pred ni, kteri delali podle jednotne normy a specifikace (FL 23883). Tedy vlastne shodne vypadajici vyrobek v peti modifikacich. A. Lange & Söhne, Cal. 48/1, International Watch Co. (IWC), Cal. 52, LACO (Lacher &Co.), Cal. Durowe D5, STOWA (Walter Storz), Cal. Unitas 2812, Wempe, Cal. Thommen 31. Pokud je touhle malou vyseci v case a prostoru pro Tebe definovan cely svet leteckych hodinek a vse ostatni je ti "suma fuk" a diskvalifikujes to predem jen proto, ze ti to nepasuje mezi tvych pet symbolu, ok, respektuji to. Nevedomost hrichu necini ("Nenapadá mě z hlavy jediný model od této značky, který by se něčím proslavil-historií nebo, že by byl s něčým pojen"). Ale nediv se potom, ze ostatni, zvidavejsi a otevrenejsi novym poznatkum a skutecnostem a s preci jen trochu mene rigidnimi predstavami o svete, se ozvou, kdyz nekdo nazve vyrobky znacky jako Cartier brakem bez historickych vazeb, ktery se nicim neproslavil. Tohle je ovšem čirá sprosťárna, takovéhle demoagogické závěry ve stylu Miloše Zemana či Václava Klause (u nich to všem lze omluvit pobytem v politice, to klade na lidi zvýšené nároky - nemakáš také do politiky ). Peta-Biker prostě jen uvedl, co je pro něho symbolem leteckých hodinek, vůbec tím neřekl, že ostatní pro něj neexistují, že cokoli diskvalifikuje. Kdybych měl použít přirovnání ze sobě blízké oblasti, řekl bych, že nejlepší počítačové monitory jsou NEC/HP s H-IPS/A-TW panely, přitom to vůbec neznamená, že se nedá úspěšně pracovat i s něčím "horším" (Co se Cartiera týče, tak jsem si řekl, že už se k tomu nebudu vyjadřovat, čort ho vem )
Hasňa Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 (upraveno) Ta scenka je skvela, o tom zadna. :-) Tycho taky koncil disputace s Galileem, kdyz dosly argumenty vetou "Za každou cenu musíš mit pravdu a poslední slovo, ty jsi fakt hrosnej Talian!" Biges: Tak jo, OK. Mas recht. Ale co treba Field Emission Technologies, ViewSonic, Eizo,.. Proste svet je docela barevnej. :-) Upraveno 22. července 2009 uživatelem Hasňa
Peta-Biker Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 (upraveno) Biges, Prď na to, raději si vezmem encyklopedii a půjdem se vzdělávat Jinak, pokud Tě zajímaj hodinky celkově, myslím, Hasňo, že sebekriticky musíš uznat, že milníky v hodinách hodinařiny psaly jiné firmy ... Tady Upraveno 22. července 2009 uživatelem Peta-Biker
boo-beek Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 No Ty vole, to je debata... Cartier je kul, ale mimo muj dosah. Celozlaty primky za pade jsou v OK, ale mimo moje chteni. Sperkarina stoji vic nez jen material prave proto, ze ten material. Pracovat se zlatem a kamenama a neco zku*vit stoji o trochu vic, nez skrabnout ocelovy pouzdro nebo prasknout safirovy sklo. Cim vetsi je "technologictejsi narocnost," tim je logicky vetsi prostor pro chybu, tim padem logicky tu praci musi delat vetsi machri a tim padem Cartier musi mj. zaplatit sakra dobry sperkare a tim padem stoji sakra hodne. Achjo, dneska je ale den... sel bych na panaka. A chci Suunta.
Hasňa Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 (upraveno) "Jinak, pokud Tě zajímaj hodinky celkově, myslím, Hasňo, že sebekriticky musíš uznat, že milníky v hodinách hodinařiny psaly jiné firmy" Jo, to uznavam, o tom zadna. Minimalne teda neni Cartier primarne asociovan s hodinkama a milnikama v hodinarskem prumyslu, at uz po pravu, nebo ne, ale spise se sperkama. Upraveno 22. července 2009 uživatelem Hasňa
utrejch Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 Biges, Prď na to, raději si vezmem encyklopedii a půjdem se vzdělávat Jinak, pokud Tě zajímaj hodinky celkově, myslím, Hasňo, že sebekriticky musíš uznat, že milníky v hodinách hodinařiny psaly jiné firmy ... Tady V te encyklopedii by ses mimo jine docetl, ze cartier udelal prvni panske naramkove hodinky .... a ten zebricek z nejakeho modniho paneskeho casopisu je vskutku vypovidajici
Návštěvník tolja Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 Nevěřícně zírám, jak krmíte trolla.
boo-beek Odesláno 22. července 2009 Nahlásit Odesláno 22. července 2009 V te encyklopedii by ses mimo jine docetl, ze cartier udelal prvni panske naramkove hodinky .... ... Nevim, jestli to tam je, nicmene to by byla nepravdiva informace Jestli se nepletu, tak to byl Patek v r. 1868, to pan Cartier jeste ani nezil. Nicmene v 1911 sly do prodeje hodinky Santos, kterym se pripisuje odstartovani oblibenosti naramkovych hodinek, a pan Cartier je vniman jako "evangelista" naramkovych hodinek. "Jinak, pokud Tě zajímaj hodinky celkově, myslím, Hasňo, že sebekriticky musíš uznat, že milníky v hodinách hodinařiny psaly jiné firmy" Jo, to uznavam, o tom zadna. A to ja si nemyslim, viz. vyse
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se