brett Odesláno 19. července 2009 Nahlásit Odesláno 19. července 2009 (upraveno) Poté co jsem se stal postiženým hodinkama a v mé stáji přistály letos tři přírůstky (viz jinde na Chronomagu) z nichž zminím jen jeden a to Blancpain Villeret Moon Phase, jsem se rozhodl poznat lidi, kteří tyto skvosty vyrábějí. Stejně jako víno, které kupuji u "svého" vinaře mě vedlo k tomu, abych jej blíže poznal. Je to skvělý člověk a dělá dokonalou práci. Cesta do Valée de Joux byla dlouhá. Například z Brna to je nějakých 1.125 km. V Laussane to začíná být "cí***" hodinářema. Než dojedete do Le Brassus, ukrytého ve Valée de Joux, musíte přejet překrásné pohoříčko a tam v údolí narazíte na Lac de Joux Po cestě do Le Brassus najednou narazíte na hodinářskou legendu a první setkání je tady - firma Brequet A to není vše, objeví se i firma na výrobu hodinových strojků ETA nebo výrobce komponent hodinových strojků, mj. pro Blancpain, ze skupiny Swatch Group - firma Frederique Piguet Konečně v Le Brassus. Kde jinde se ubytovat, než v "hodinářském" hotelu Pokoje nejsou velké, ale příjemné určitě. Omlouvám se za nedokončený příspěvek, nějak mi blbne spojení a nejsem schopen up-loadovat obrázky. Navíc zmizela většina již napsaného textu. Když, tak ať to moderátor smaže. Dokončím to jindy. Upraveno 19. července 2009 uživatelem brett
brett Odesláno 19. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. července 2009 (upraveno) Pokusím se pokračovat alespoň takto. Večeře v hotelové restauraci nikoho nezklame. Příjemná obsluha. Možná až moc pozorná, takže už trochu rušila. Jídlo a víno ***** Ráno v léte 2009 bylo takové jako že nezaprší a nezaprší, takže mraky se válely všude. Ochotný číšník u snídaně se činil tak, že to vypadalo , že by s tím i něco chtěl udělat .. No a po snídani vzhůru na domluvenou prohlídku u firmy Blancpain. Předtím ale ještě v bezprostředním sousedství hotelu - Audemarus Piguet A pak už jen ... Tahle fantastická kočka se nám věnovala plné dvě hodiny, zatím co její kolegové pilně pracovali Třeba na výrobě Tourbillonu Repétition minute alá Blancpain ... a zvětšený na monitoru Blancpain 1735 všech šest komplikací bratru za nějakých 1.000.000 CHF a tady ty 1735 v komponentách je jich celkem 744 :-) Každá částečka hodinek Blancpain je zdobená Dále po cestě do Mekky hodinářů - La Chaux de Fonds - jsou vidět samá zvučná jména A krize nekrize Takže na lepší ČASY!!! Upraveno 19. července 2009 uživatelem brett
911 Odesláno 19. července 2009 Nahlásit Odesláno 19. července 2009 parada. verim ze jsis to uzil. tu prohlidku jsi domlouval predem (jakozto majitel hodinek) nebo si tam zavital mel jsi je na ruce a tak ses pokochal? jinak ja mel moznost byt jen v buticich ve Francii a pristup podobny. prestoze jsem na zacatku rekl, ze si nic nekoupim, ze se du jako fanda kochat, tak si semnou hodinu vypraveli, dostal jsem kavu a byli strasne fajn a zapaleni.
Kalifx Odesláno 19. července 2009 Nahlásit Odesláno 19. července 2009 brett napsal: Dále po cestě do Mekky hodinářů - La Chaux de Fonds - jsou vidět samá zvučná jména ...alespoň vidím baráček, kde se renovovaly moje Autávie Každopádně díky za krásnou fotoreportáž!
skalis Odesláno 20. července 2009 Nahlásit Odesláno 20. července 2009 Hezka reportaz a veru slicna pruvodkyne. Zajimava inspirace pro dalsi hodinkove cesty...
Návštěvník Snow Odesláno 20. července 2009 Nahlásit Odesláno 20. července 2009 Krásná reportáž doprovázená zajímavými fotografiemi. Díky moc.
Varadero Odesláno 20. července 2009 Nahlásit Odesláno 20. července 2009 Moc krasna reportaz. To: 911 Mam stejnou zkusenost z Macaa z butiku Blancpain. Prisel jsem tam v kratasech a z batohem na zadech. Povedel jsem jim, ze jsem fanda jejich hodinek, a ze se na chci jen podivat. Dali mi caj, posadili me do luxusni sedacky, povidali si se mnou a pujcili mi na ruku (bez zapnuti remenu) zlate Fifty Fathoms a jeste mi na rozloucenou dali katalog. Zkuste takhle prijit do nejakeho takoveho obchodu v Cechach.
cody Odesláno 20. července 2009 Nahlásit Odesláno 20. července 2009 Super reportaz, diky. Az takovy pristup k zakaznikovi budou mit i Cesi (cest vyjimkam) take se rad podivam. Pohled na narychtovanych 700 soucastek me dostal do kolen... parada!
brett Odesláno 21. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 21. července 2009 911 napsal: parada. verim ze jsis to uzil. tu prohlidku jsi domlouval predem (jakozto majitel hodinek) nebo si tam zavital mel jsi je na ruce a tak ses pokochal? jinak ja mel moznost byt jen v buticich ve Francii a pristup podobny. prestoze jsem na zacatku rekl, ze si nic nekoupim, ze se du jako fanda kochat, tak si semnou hodinu vypraveli, dostal jsem kavu a byli strasne fajn a zapaleni. Domluva nejprve e-mailem týden předem, ale bez odezvy. Pak telefonem dva dny předem. Ohromná ochota vyhovět v termínu.
PhoeniX Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Odesláno 21. července 2009 Dobrý fotky. Kdybych to viděl, buď by mně vypadly oči nebo mě klepla pepka.
Návštěvník Tada Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Odesláno 21. července 2009 Pěkná reportáž Všiml jsem si, že slečna na fotce nemá hodinky Já se musím vydat do Le Locle abych se podíval jak se vyrábějí Vulcain Před týdnem jsem byl v Schaffhausenu, ale fabrika měla asi celozávodní dovolenou, takže se exkurze nekonala
Jakubisko Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Odesláno 21. července 2009 Krasna dovolena. Nezalozime hodinarskou cestovku? Napada me - jak ve fabrice, do ktere jdes na exkurzi tvari, kdyz nemas na zapesti jejich hodinky? Musi se jim mazat med kolem pusy nebo jsou to profici? Takovych pacientu tam asi chodi hodne
911 Odesláno 21. července 2009 Nahlásit Odesláno 21. července 2009 Jakubisko napsal: Krasna dovolena. Nezalozime hodinarskou cestovku? Napada me - jak ve fabrice, do ktere jdes na exkurzi tvari, kdyz nemas na zapesti jejich hodinky? Musi se jim mazat med kolem pusy nebo jsou to profici? Takovych pacientu tam asi chodi hodne tak Brett zrovnana ruce mel hodinky te manufaktury ale jinak ostantni jsou asi v pohode. jsi potencionalni zakaznik
Jakubisko Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Odesláno 13. října 2011 Vytahuji toto vlákno ze dna hodinářských análů. Už pár dní visí na webu Blancpain, že pro ně bude ctí udělat lidem, kteří se zaregistrovali na jejich webu, exkurzi po továrně. Napsal jsem jim, zda a jak je potřeba se domluvit předem nebo, zda je to stádová prohlídka, když se sejde víc lidí. Cca za měsíc bych měl mít cestu kolem (no dobře, asi 300km vedle), tak bych se stavil zeptat u kluků ve Villeret, co je nového
obchodnik-o3 Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Odesláno 13. října 2011 vdaka za ozivenie,aspon som si mohol pozriet peknu foto exkurziu musi to byt paradny zazitok
sta Odesláno 13. října 2011 Nahlásit Odesláno 13. října 2011 V 13. 10. 2011 v 9:14, 'Jakubisko' napsal: Vytahuji toto vlákno ze dna hodinářských análů. Už pár dní visí na webu Blancpain, že pro ně bude ctí udělat lidem, kteří se zaregistrovali na jejich webu, exkurzi po továrně. Napsal jsem jim, zda a jak je potřeba se domluvit předem nebo, zda je to stádová prohlídka, když se sejde víc lidí. Cca za měsíc bych měl mít cestu kolem (no dobře, asi 300km vedle), tak bych se stavil zeptat u kluků ve Villeret, co je nového určitě se pozeptej a hlavně foť! :-)
glanc Odesláno 14. října 2011 Nahlásit Odesláno 14. října 2011 Super reportáž, děkuji za ní , taky si naplánuju cestu....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se