Přejít na obsah

Nové modely Steinhart

Heky

Doporučené příspěvky

STEINHART "MARINE CHRONOMETER Vintage" (440 EUR)

Technic and Details

Type: MARINE CHRONOMETER Vintage

Item no.: 010416

Movement

ETA Unitas 6498, made in Switzerland

Geneva stripes

Blued screws

Jewels: 17 rubies

Functions

Hour and minute

Second hand on the "6"

Back: screwed, mineral glass, flat

Case: stainless steel, brushed / 10 MICRO Coffee

Diameter: 47 mm

height: 14.2 mm

Dial: cream

Crystal: sapphire, domed, with double anti-reflecting coatings on the interior side

Bezel: stainless steel, brushed / 10 MICRO Coffee

Hands: Roman, black

Band lug: 22mm

WaterRes: m / 3 ATM according to DIN

Strap: alligator grain leather, brown, 22 x 18 mm

Buckle: stainless steel snap-in clasp, 18 mm with pusher / 10 MICRO Coffee

677874279Coffee_front_back.jpg

http://www.steinhartwatches.de/index.php?i...6&lang_nr=1

STEINHART "MARINE CHRONOMETER" (440 EUR)

Technic and Details

Type: MARINE CHRONOMETER

Item no.: 010415

Movement

ETA Unitas 6498, made in Switzerland

Geneva stripes

Blued screws

Jewels: 17 rubies

Functions

Hour and minute

Second hand on the "6"

Back: screwed, mineral glass, flat

Case: stainless steel, brushed / 10 MICRO bronze

Diameter: 47 mm

height: 14.2 mm

Dial: cream

Crystal: sapphire, domed, with double anti-reflecting coatings on the interior side

Bezel: stainless steel, brushed / 10 MICRO bronze

Hands: Roman, black

Band lug: 22 mm

WaterRes: 30 m / 3 ATM according to DIN

Strap: alligator grain leather, brown, 22 x 18 mm

Buckle: stainless steel snap-in clasp, 18 mm with pusher / 10 MICRO bronze

539964066marine_front-back.jpg

http://www.steinhartwatches.de/index.php?i...p;Sel_ID=26#182

STEINHART Nav.B-Uhr "Vintage"

"The prototype in the picture has a diameter of 48mm, it's basically the same stainless steel case as the Unitas based Nav.Bs, except for the finish and the fact, that it houses an ETA 2824-2.

It will be availabe in August, followed by the 44mm version a bit later this year. Inbetween those, a 44mm version with a titanium case and ETA 2801 handwound movt, limited to 111 pieces, wil also surface.

Some may remember that the limited vintage was supposed to be equipped with a Unitas modified to central second. This project had to unfortunately be abandonned, for now anyway, due to non-availability of movements.

Oh, I almost forgot, the 44mm models will have a diamond crown."

img3433is.jpg

img3437is.jpg

img3439is.jpg

img3441is.jpg

img3442is.jpg

Zdroj: WUS (http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=284358)

Upraveno uživatelem Heky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

u Steinhartu mají zase nějakou novinku :)

STEINHART "MARINE B-Uhr"

360 EUR 19% VAT incl.

Movement

ETA 2824-2 automatic, made in Switzerland

Jewels: 25 rubies

Functions

Hour and minute

central second hand

Back: screwed, stainless steel

Case: stainless steels, brushed

Diameter: 44 mm

height: 14,2 mm

Dial: white, superluminova C3

Bezel: stainless steels, brushed

Index: arabic, black

Band lug: 22 mm

WaterRes: 30m / 3 ATM according to DIN

Strap: calf leather brown, 22x18 mm

Buckle: stainless steel snap-in clasp, 18 mm with pusher

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Osobne bych krapet pridal na tloustce min. a hod. rucky, ale jinak naaadhera. To se povedlo. Cena mi prijde v pohode. Jsem zvedavej, jestli se tyhle krasky ukazou nekdy ve vlakne recenze.

edit: WR30...:-(

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři

On to bude mít cody hozený trochu jako já... já totiž při představě toho, že by se mi utopily hodinky, vnitřně trpím, takže hledám nějaký dobře utěsněný.

A přestože vím, že podle normy mají hodinky s WR 30 vydržet ležet hodinu v hloubce jednoho metru, tak potřebuju nějakou větší jistotu :)

Odkaz ke komentáři

Co to je vůbec za firmu ? Jestli jsem to dobře pochopil tak na hodinkách nic nedělají, jen si nechají dělat na základě svých návrhů / většinou podobných něčemu jinému / hodinky jinde. Pak ovšem nechápu, že každá druhá rada při výběru hodinek vede k doporučení ke koupi hodinek Steinhart. Že prý to jsou hodinky s duší. Nějak to nechápu. Dle mě i ty quarzky od Seika mají tu duši 100 x větší.

Odkaz ke komentáři

napodobeniny? ceho konkretne? :)

jinak - me osobne je to fuk, cekam na B-Uhr Chronomag L.E. od Steiharta... taky napodobnenina... :D

Třeba B-Uhren s kterýma nemají nic společného. Ale ono vůbec dávat si na ruce hodinky jež se dávaly přes kombinézu / i s jejich velikostí/ je pro mě trochu ujeté. Ale je to jen můj pohled a asi trochu mimo. S tím nic nenadělám, ale úpřimně přeji ať si je užiješ.

Odkaz ke komentáři

Třeba B-Uhren s kterýma nemají nic společného. Ale ono vůbec dávat si na ruce hodinky jež se dávaly přes kombinézu / i s jejich velikostí/ je pro mě trochu ujeté. Ale je to jen můj pohled a asi trochu mimo. S tím nic nenadělám, ale úpřimně přeji ať si je užiješ.

Tohle téma se tady prodiskutovalo už snad tisíckrat.. Já mám , s vyjímkou Wempe, B-Uhren od všech původních výrobců a stejně se na mé ruce velmi často objevují Steinhart Gold l.e. ... čím to je? Nevím... prostě jsou fajn, mají šmrnc :)

To že ti to přijde ujeté , to nošení B-Uhren? To je možné, stejně tak mně přijde ujeté nošení potápěčských hodinek někam jinam než k vodě :) A o tom ten svět právě je... někdo rád velký prsa, někdo malý :)

Odkaz ke komentáři

soudruzi moderátoři, nešlo by tak nějak po dělnicku, myslim šmahem, odstranit část diskuse, která se lautr netýká tématu? Nebo ji vydělit do samostatného vlákna?

Co se nových modelů Steinhart týče - pro mne jsou docela zásadní v tom smyslu, že se Günter odpoutává výrazněji od jakéhosi spíše pouze prodeje "technických hodinek", tedy spíše brutálnějších designů (osobně je můžu v jeho variaci - řady NavB, Aviation, pěkné Tritony) k jakýmsi čistším, jemnějším, viz tedy nové modely z řady "marine". Ač sám protáhnu Nav B 47 k obleku ein zwei, ty nové "maríny" by asi slušely lépe. Škoda, že jen jedny nové jsou v manuálu, ty druhé s automatem, kdyby byly s Unitasem, by veeeeelmi splňovaly můj ideál hodinek.

Upraveno uživatelem New X-Bob
Odkaz ke komentáři

Koukám tu na mariny už po několikáté a musím říct, že se mi líbí čím dál víc. A vodotěsnost mě až tak netrápí. Stejně bych s nima do vody nelez, na to mám jiné :snorkle: a u "oblekovek" to přežiju. No je o čem přemýšlet, Vánoce se blížej :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Steinhart Marine Chronometer Vintage

Stein4.JPG

Stein5.JPG

Stein6.JPG

Stein7.JPG

Tady je menší ukázka, z čeho si zřejmě vzali inspiraci :)

1107-un-marine-chronometer.jpg

Steinhart Marine B-Uhr (mimo jiné :) )

SDC10015.jpg

Zdroj: WUS

http://forums.watchuseek.com/showthread.ph...7309&page=2

http://forums.watchuseek.com/showthread.ph...1394&page=2

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...