Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahojte všetci,

prosím o informácie. Tak som sa nejak rozhodol, že si kúpim pekné hodinky, ale ako sa tak okolo toho točím,krútim a získavam informácie, tak som stále nerozhodnejší a nerozhodnejší. Ešte chvíľu a navštívim doktora . Už keď som aj rozhodnutý, tak si zrazu prečítam nejaký negatívny príspevok k danej značke a koniec- začínam od začiatku.

Pozitívne ale vnímam to, že som sa na 100% rozhodol pre automaty a quartzky som z môjho portfólia úplne vylúčil. Už sa len rozhodnúť pre značku a typ hodiniek. Určite ale nechcem ROLEX a pri Breitlingoch mám tiež určite pochybnosti, aj keď jeden model by som prijal. Zostávajú mi na výber OMEGY alebo TAG HEUER. Ako je to so strojčekami v hodinkách pri týchto značkách. Čital som, že Co-axial je v podtate to isté ako ETA. Je to pravda? Je kúpa hodiniek len o dizajne, vnútornosti su identické, s malými rozdielmi ?

Nerád by som zainvestoval do hodiniek 100000 a zrazu zistím, že hodinky za 10000 majú rovnaký strojček, ako hodinky za 1000 . Jasné, treba zaplatiť logo, ale prečo platiť za vývoj, ktorý je vymyslený už pred 100 rokmi a dávno zaplatený.

Ďakujem za informácie, vzhľadom na to , že som úplny nováčik, tak je dosť možné, priam isté, že sa ešte obrátim na Vas s prosbou o info. Ešte raz ďakujem.

Posted

Ja teda nie som ziaden odbornik, ale ja si kupujem hlavne hodinky ktore ma oslovia same a az potom skumam aky je tam strojcek a ci som ochotny ho akceptovat. Co mi je platne ze ma napriklad Rolex dobre strojceky, ked sa mi nepaci.

Posted

Jestli chces investovat do hodinek 100 000,- tak by sis o tom mel asi neco zjistit a ujasnit si, co vlastne chces. V tvych dotazech neni ani to, jaky typ hodinek preferujes - do spolecnosti, casual, sportovni, apod. Prece je fajn si o tom neco precist a pak si vybrat a ne chtit po nas, abychom ti to tady vsechno popsali.

Jinak ten rozpocet, ktery mas, je paradni a za to vyberes urcite skvele hodinky - a zrovna Rolex bych vzhledem ke skvelym strojkum, nezatracoval.

Posted (edited)

Poradím Ti Heuery - Autavie- krásné, nadčasové hodinky, které budou na ceně jen nabývat - jeden z nejlepších strojků, který spatřil světlo světa...

Hodinky, které budeš moct bez ostudy přenechat svým potomkům :)

Ceny jsou různé, dají se občas v bazarech a starožitnictvích sehnat od cca 10000Kč , ale za perfektní stav a nejžádanější model- bílý ciferník ( Jo Siffert) model, není problém utratit i 100 000Kč.

Pro malou ukázku posílám jednu mou fotku.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Edited by Peta-Biker
Posted

Úplně stejně se dají poradit třeba Daytony, ale pán chce podle mě nové hodinky na denní nošení. Na toto je Autávií škoda.

Posted (edited)

B.F.G: To je těžko, mě by bylo zase líto denně nosit Daytony, které vím, že za třeba 10 000-20 000Kč neseženu určitě nikdy, což se někdy s Autaviemi podaří ;)

Ale je fakt, že Daytony jsou rovněž úžasné hodinky :)

Edited by Peta-Biker
Posted

Pokud chceš investovat částku okolo 100 000 Kč, tak určitě investuj do hodinek s in house strojkem. Ale každopádně si ujasni jaký typ hodinek budeš chtít, a to znamená hledat informace tady na chronomagu a hlavně nespěchat. Je tady spousta členů, kteří jsou odborníci a rádi ti poradí. Přeji ti dobrý výběr.