Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chci vám tu představit mé nové hodinky: Edox Grand Ocean Automatic Day Date (83006 3 AIN).

Koupil jsem je po pečlivém výběru začátkem týdne v "kamenném obchodě" u nás v Česku.

Před časem jsem měl možnost důkladně si prohlédnout a vyzkoušet kolekci hodinek Edox, mnoho typů různých řad a tyto nakonec vyhrály. A to svým vzhledem, strojkem, zpracováním, celkovým dojmem z nošení na ruce. Vypadají a sedí na ruce mnohem líp, než sportovní modely a potápky z řady Class-1. Mám z nich teď opravdu radost.

pouzdro ocel 316L, pevná luneta, leštěné,

průměr lunety 45mm, výška 12.7 mm

saphire crystal, antireflex

water resist 100m

kaučukový pásek, ocelová spona s logem Edox

strojek Edox 83, založený na ETA 2834

(automat, 28.800/h, 25 jewels, 42h power-reserve,

29.4 ? 5.05 mm / 13 linek movement

Hodinky mají stříbřitý ciferník, leštěné niklové indexy, "dauphine" ručky. Jsou bez luminiscence. Z dřívějška vím, že leštěné indexy a ručky jsou dobře čitelné i za šera, platí to i pro tyto. Ale do úplné tmy samozřejmě nejsou.

Mají nevšední design oken dne a datumu. Logo firmy a drobné popisy na číselníku jsou reliéfní, při pohledu z boku se lesknou jejich hrany a při pohledu lupou je vidět naprosto precizní zpracování každého detailu. Je obdivuhodné, jak se výrobce vypořádal s přechodem nápisů přes reliéf růžice na ciferníku. Nádhera. Tištěná je jen +1 -1 a černá šipka u datumu.

Korunka je šroubovací, nevystupuje příliš z dobře designované ochrany. Po vyšroubování je naopak dobře přístupná, jde dobře chytit pro manipulaci. Ovládání je taková klasika, 3 polohy korunky. Nátah, rychlé datum-den, hacking vteřinovky.

Zobrazení dne v týdnu a datumu se překlápějí skokem, obě najednou, u tohoto modelu ve 23:32.

Na dýnku mají, jak tomu já říkám, okno do kajuty, nezvyklý průhled na část strojku a na rotor s logem Edoxu.

I to byl důvod, proč právě tyhle hodinky, mají jak zajímavé gravírování a popis, tak průhled. Takové dva v jednom. A je to celkem originální řešení. Pro mě jednoznačně plus.

Strojek Edox 83 (Eta 2834) je zobrazen na webu výrobce, ale v těchto hodinkách má proti tomu vyobrazení trochu jiný tvar rotoru a gravírování. Je na něm ve třech řadách pod sebou Edox

Maitre Horlogers

Les Genevez Suisse Hodinky by měly být nyní přímo z výroby, ručně sestavené v Ženevě.

Tím, že mají hodinky kaučuk, se jakoby zříkají být pouze společenským modelem, spolu s krásnou sponou a tím kontrastem černá / stříbrná jsou z nich univerzální hodinky na denní nošení kamkoliv.

Abych jen nechválil. Kaučuk má také své nedostatky. Z vnějšku je zdobený drobnými vlisy, vypadá moc hezky. Z vnitřní strany má efektní popisy a při větším přitažení je tak majitel "ocejchován" logem Edox a Grand Ocean. Ty vnitřní popisy jsou dle mě takové neúčelné.

Další malé mínus je netypické uchycení kaučukového pásku, nemožnost měnit za různé jiné řemínky.

post-3879-1248958595.jpg

post-3879-1248958635.jpg

post-3879-1248958667.jpg

post-3879-1248958701.jpg

post-3879-1248958751.jpg

post-3879-1248958796.jpg

post-3879-1248958887.jpg

post-3879-1248958929.jpg

post-3879-1248958969.jpg

post-3879-1248959008.jpg

post-3879-1248959040.jpg

post-3879-1248959077.jpg

post-3879-1248959106.jpg

post-3879-1248959143.jpg

post-3879-1248959170.jpg

post-3879-1248959194.jpg

post-3879-1248959225.jpg

post-3879-1248959258.jpg

post-3879-1248959285.jpg

post-3879-1248959311.jpg

post-3879-1248959349.jpg

Odesláno

Gratuluji Ti k zajímavým hodinkám, které mají něco do sebe a tak ať ti dělají hodně radosti a pořádně si je užiješ :thumbsup_anim:

PS:

Osobně se mi jen nelíbí v současnosti módní zobrazení "předchozí-současný-následující" u dne v týdnu, nemám to rád ani u data, ale to je celkem malé pole oproti "dni v týdnu".

Odesláno
  Baker napsal:
Krasne hodinky, gratuluju. Mel jsem dojem, ze Edox dela vetsinu svych modelu v titanu, delaji se i v cernem provedeni v oceli ?

V titanu dělají hlavně potápky z řady Class-1, 500m, He ventil. Grand Ocean jsou všechny v oceli, barevných provedení modelu je většinou málo, konkrétně tenhle je už jen v kombinaci hnědá-černá-růžové zlato, hnědý krokodýl řemínek.

Odesláno
  romano napsal:
Veľmi pekné nech dlho slúžia :thumbsup_anim: nakoľko ta vyšli ?

Nějak nemám náturu kupovat po internetu. Ceny dostupných modelů jsou na českém webu Edoxu a klasicky 10% sleva.

Já jak si jednou vyberu značku a typ, nemíním složitě hledat nejlevnější kup po světě, ale jdu jednoduchou cestou, u blízkého hodináře, který mi je prodá. :rolleyes:

Odesláno

Jsou moc pěkný. Moc se mi líbí netradiční uchycení řemenu. Trošku bordel je v názvu dne, bohatě by stačilo jedno okno. Hodinky jsou fakt moc pěkný! Ať ti dělají radost.

Odesláno (upraveno)

Gratuluję zegarka !

Duży plus dla edox'a ze dali warstwę AR na szafirze, we wcześniejszych seriach CLASS-1 nawet tych bardzo drogich tego nie było !

Ciekawostką jest jak by połączenie zegarka klasycznego, prawie "garniturowca"z zegarkiem dedykowanym sportom wodnym. Najbardziej sportowym akcentem jest chyba kauczukowy pasek i bardziej drapieżne kształty !

Tu mam pytanie czy jest możliwość założenia paska ze skóry ?

Osobiście mnie najbardziej brakuje w nim choć by odrobiny SL :D ( ale to moja choroba psychiczna ;) )

niech się dobrze nosi :)

Upraveno uživatelem kurnajanek
Odesláno
  Stefan napsal:
Parádní hodinky a moc pěkné fotky. Škoda, že jsou na mě moc velké.

K té vodotěsnosti 100m mě napadá, mají šroubovací korunku?

Mají šroubovací korunku, je to v textu.

Odesláno
  kurnajanek napsal:
Gratuluję zegarka !

Tu mam pytanie czy jest możliwość założenia paska ze skóry ?

Osobiście mnie najbardziej brakuje w nim choć by odrobiny SL :D ( ale to moja choroba psychiczna ;) )

Dziękuję.

Skórzany pasek do zegarka z innej kombinacji kolorów. (Co to jest SL?)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...