Přejít na obsah

Hamilton Khaki X-Wind

M916

Doporučené příspěvky

hodinky této kategorie (řada khaki) má každopádně uložen strojek odolnějším způsobem, takže jakési "tlumeni", jak ty říkáš, tu je, už samotné pouzdro, tím jak je betelé a těžké nárazy dost eliminuje, nicméně otřesy a vibrace mechanikám, automatům zvláště, obecně neprospívají....

na druhou stranu, já je na kolo už párkrát vzal, ala spíše že jsem je na ruce  zapomněl

pokud k tomu nemáš nějaký zvláštní důvod, na sport mechaniky neber - to je rada, nikoli nějaký uzus... normální jízdu by měly v pohodě přežít, zda by přežily nějaký divoký down-hill, je otázka, a to nejen pro X-windy

;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsících...
  • Po letech...

Zdravím diskutéry,

našla by se nějaká dobrá duše z Brna co vlastní X-WINDy a byla by ochotná mi je nechat ozkoušet na mou ruku?

Mám poměrně tenké zápěstí a je to dost na hraně a rád bych před koupí vyzkoušel...

Do Prahy se mi kvůli tomu nechce :-)

Díky

Odkaz ke komentáři

Quido Morava- myslis, ze by jsme se mohli nekdy domluvit a zkusil bych hodit ty svoje x- coptery na kuzi, jak jim bude sluset? mam tah a tu oranzovou gumu... Ta gume je fajn, jen se hodne spini a navic docela se potim a to pak nedela dobrotu:) diky za odpoved. Jsem z Bílovce:)

Upraveno uživatelem Snipp
Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po 4 týdnech...
  • Po letech...

Oživím tohle staré téma, i když o X-Windech tu už jedno je, ale o automatických. Ony se ale dělají i jako quartz, což jsem donedávna nevěděl, protože, jak jsem kdysi řekl, jiné quartz než Traser mi do baráku nesmí. Ale člověk se mění, uvažuji o lunárních Bulovách a i když automatické X-Windy v armádním zlato-kamuflážní verzi mám a sakra jsem tehdy váhal mezi nimi a modrou verzí, když jsem teď objevil modré X-Windy v quartzu, docela mne vzaly. Oproti automatům mají jiné ručky, indexy, jinde tlačítka, nemají datum, ale stále jsou to X-Windy, ze kterých nemohu odtrhnout zrak. A když je vidím na kůži nebo na černé gumě, mám chuť rozbít prasátko...

Jaká je vaše zkušenost s baterkovými X-Windy?

hamilton-khaki-aviation-pilot-x-wind-quartz-chronograph-gmt-h77922341_184425_204153.jpg

hamilton-khaki-aviation-pilot-x-wind-quartz-chronograph-gmt-h77922341_184425_204155.jpg

hamilton-khaki-aviation-pilot-x-wind-quartz-chronograph-gmt-h77922341_184425_204156.jpg

MONACO-Hamilton-X-Wind-H77922541_001.jpg

MONACO-Hamilton-X-Wind-H77922541_002.jpg

MONACO-Hamilton-X-Wind-H77922541_003.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím Ivane, jsou to slušné hodinky, za slušné penize. Myslím, že mám s čím porovnávat. Jsou o 2 mm větší než mechaniky, které vlastním taky. Mě osobně, se líbí více quartz verze. Průměr 46mm, výška 14 mm, váha 203g, superluminova a svítí pěkně. Sklo safír, vnitřní antireflex.  Strojek je ETA Thermoline Chronograph G10.962 BF PreciDrive. Přesnost +- 10 vteřin ročně. Já mám přesnost 2 vteřiny +, do změny času. Zpracování je pěkné a ani k tahu nemám výtku. Prostě takový normální Hamilton 😀

IMG_0056.jpeg

Odkaz ke komentáři

před 58 minutami, Marfus napsal:

Zdravím Ivane, jsou to slušné hodinky, za slušné penize. Myslím, že mám s čím porovnávat. Jsou o 2 mm větší než mechaniky, které vlastním taky. Mě osobně, se líbí více quartz verze. Průměr 46mm, výška 14 mm, váha 203g, superluminova a svítí pěkně. Sklo safír, vnitřní antireflex.  Strojek je ETA Thermoline Chronograph G10.962 BF PreciDrive. Přesnost +- 10 vteřin ročně. Já mám přesnost 2 vteřiny +, do změny času. Zpracování je pěkné a ani k tahu nemám výtku. Prostě takový normální Hamilton 😀

IMG_0056.jpeg

Díky za informace. Pokud mají automaty výšku 14,85 jak je prezentováno (neměřil jsem), tak má tedy quartz verze o 2 mm větší průměr, ale jsou o malinko nižší (někde jsem četl že dokonce 13,75 mm). Nevíš, jaká je hmotnost automatů? Nikde jsem to zatím nenašel.

Líbí se mi obě verze, i když u quartzů to budu moci definitivně říci až po vyzkoušení naživo. Ale protože jsem před pár lety zvolil "zlaté" automaty s ciferníkem ala Pouštní bouře, které mám opravdu rád, dost je nosím ale celou dobu si říkám, že bych dokoupil i modrou variantu, jako alternativa mne zaujaly právě modré quartz, které mi v něčem přijdou mírně jednodušší (ručky, chybějící mezivteřinové indexy, den v týdnu atd.), vzhledově trochu modernější a díky quartz i odolnější..

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, Ivan Lelák napsal:

Díky za informace. Pokud mají automaty výšku 14,85 jak je prezentováno (neměřil jsem), tak má tedy quartz verze o 2 mm větší průměr, ale jsou o malinko nižší (někde jsem četl že dokonce 13,75 mm). Nevíš, jaká je hmotnost automatů? Nikde jsem to zatím nenašel.

Líbí se mi obě verze, i když u quartzů to budu moci definitivně říci až po vyzkoušení naživo. Ale protože jsem před pár lety zvolil "zlaté" automaty s ciferníkem ala Pouštní bouře, které mám opravdu rád, dost je nosím ale celou dobu si říkám, že bych dokoupil i modrou variantu, jako alternativa mne zaujaly právě modré quartz, které mi v něčem přijdou mírně jednodušší (ručky, chybějící mezivteřinové indexy, den v týdnu atd.), vzhledově trochu modernější a díky quartz i odolnější..

Quartz s tahem 203g. Automat na kůži 146g

IMG_1369.jpeg

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Marfus napsal:

Quartz s tahem 203g. Automat na kůži 146g

IMG_1369.jpeg

OK, díky. Tah nemám rád, určitě ne na volnočasové aktivity, kůži mám na většině hodinek, takže sem by přišla nejspíš guma, popř. modrá cordura, stejná jako se dává na modrou automatickou verzi. Hmotnost by pak mohla být na úrovni automatů, možná i nižší. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...