Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Pratele, dovolte mi otevrit toto vlakno v reakci na mnozici se dotazy ohledne Festin a dalsich podobnych pochybných hodinek zde na foru. A na mnozici se doporuceni, ze tyhle Festiny a Casia jsou vlastne ok a atd.

Ja proste nevim, tohle forum by melo byt o hodinkove kulture, ktera tady léta dostavala na prdel a noseni digitalek nebo mnohobudickovejch chronografu se stalo synonymem uspesneho cloveka a prave takovym lidem jako jsou novacci bychom se meli snazit poradit, jak se zbavit techto konvenci a nebo takove masovky jako je Festina, ktera je na kazdym rohu. A nabidnout alternativu, hlavne mechanickou.

Poradit, ze klasicky quartz jsou treba vhodne na sport, k obleku nejlepe automaticke jednoduche modely a na dovolenou treba divery, Seiko, apod.

Pokud se tady na foru dostaneme do stavu, ze "kazde hodinky jsou vlastne dobre a bezvadne a kvalitni a ze Festina a Casio jsou super", tak to tady pujde trochu do pr....! To uz muzem rovnou doporucovat Q&Q nebo Bentime nebo cinsky fejky, protoze ty jsou taky svym zpusobem "kvalitni"!

To je jako hlaska, ze "neexistuje špatné auto" a že Skodovka Embéčko je vlastne taky v pohode a kvalitni, protoze tak dlouho vydrzelo.

Kazdeho novacka bychom meli udrzet na foru co nejdele, aby se tady porozhledl a objevil svět hodinek v celé kráse a rozsiril ten pohled z hnusnejch Festin, ktere jsou na kazdem stanku.

Me se toto stalo, taky jsem sem prisel a vrchol moji hodinariny byl quartzovej Wenger se spoustou budicku a tlacitek a dneska jsem vdecnej za to, ze jsem objevil svet, o kterem se mi ani nesnilo a od te doby si zivot bez tohoto fora neumim predstavit!!!

Nechci delat machra, ze si ted kupuju relativne drahe a kvalitni hodinky, neni to o penezich, je to o rozmanitem a sirokem svete hodinariny, kterej je proste vetsi, nez par proflaklejch znacek z reklamnich letaku.

Je to mozna debata i o smyslu tohoto fora.

A neni to nic proti Gillimu, kterej ty Festiny ma rád :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Frantik
  • Odpovědi 104
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  Frantik napsal:
...Ja proste nevim, tohle forum by melo byt o hodinkove kulture, ktera tady léta dostavala na prdel a noseni digitalek nebo mnohobudickovejch chronografu se stalo synonymem uspesneho cloveka a prave takovym lidem jako jsou novacci bychom se meli snazit poradit, jak se zbavit techto konvenci a nebo takove masovky jako je Festina, ktera je na kazdym rohu...

coz je ovsem, jak pravi klasik, jaksi na vkusu kazdeho soudruha, ze?

Frantik napsal:
...A nabidnout alternativu, hlavne mechanickou...

to jo. ale stejne bych to bral s rezervou. nemuzes quartz uplne zavrhnout. je to taky urcita technologie hodinek. nebo vyhodime ze seznamu povolenych temat i kvartzove omegy apod.? nebo outdoorove hodinky, tam se snad nemusime o smyslu kvartzu bavit, ne? cimz nerikam, ze nejsou odolne mechaniky, ale prece jen...

proste, nebral bych to tak striktne. i kdyz ta debata o smyslu fora, ta jo, ta je potreba a tuhle snahu podporim :-)

Odesláno (upraveno)

Pro Frantika: To máš těžký. I když tě chápu, tak se zkus oprostit od hodinkománie a zkus se vžít do "normálního" člověka (normálního z pohledu hodinek, který nepotřebuje mít přístroj za několik tisíc). A pak zjistíš, že i Festiny jsou hodinky a že je na každým, jak vysoko v hodinkové hierarchii se chce dostat. Já za sebe si myslím, že hanět nějaké značky jen proto, že vím o lepších, nebo mám lepší, na toto fórum nepatří. Radit a informovat ano, pomlouvat a shazovat ne.

Tolerance je znak velikosti a moudrosti :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Konečně budou základy na jednom vlákně. To prolézání všech příspěvků šíleně žere čas, kterého se nedostává. Za mě díky. :speak_cool:

Odesláno

Franto, jenže třeba já si myslím, že minimálně Casio je fajn. Nechápu proč by jsi měl člověk, kterej má hromadu jinejch zájmů kupovat jedny hodinky na kolo, jedny k obleku (kterej na sebe vezme jednou za rok v období plesů), jedny do práce, atd... Prostě spousta lidí potřebuje JEDNY hodinky na všechno. A v takovém případě mechaniky nesplňují požadavky na obecné použití. Nebo by jsi je s klidným svědomím doporučil na víkendovou tůru na kolech? Já ne. A dvakrát ne ty mechaniky, na které by s požadavkem "nějaký hoďky do tří tisíc" ten dotyčnej měl. A na druhou stranu - pokud jsou kvarcky decentní a přiměřeně kvalitní, tak si je můžu vzít do práce, na kolo no a v obleku se třeba obejde bez nich. Já jsem pro hodinkovou osvětu, ale asi bychom měli stát na zemi...

Odesláno

mam pocit z tech dvou prispevku, ze tu asi nedoslo uplne o pochopeni co chtel Frantik rict. nebo sem blbej ja. nikdo tu nechce hanit Festiny, a ano, little_w, kazdy soudruh at si nosi co chce, ale my jsme tu proste vyznavaci mechanik a tak bychom meli dat nejakou altarnativu, edukovat (ti co vi) proste ukazat i jinou cestu. a pokdu se dotycny rozhode, ze sme porad magori, tak si sbali fidlatka a vypadne nebo tu zustane a propadne :D

to ze se tu diskutuji i gecka je jedno. k hodinkam to patri. stejne jako

pokud se z toho ale stane forum, ze sem prijde tuna lidi a bude se tu odpovidat, kup ti tyhle QQ, tyhle kvarzky, uzijes to na vse...tak to pak nejak cely prestava davat smysl podle me. ja si myslim, ze bycom tu nemeli byt apriori od toho doporucovat koupi Armani nebo Boss podle toho kdo ma vetsi korunku nebo vice subciferniku a picovinek kolem. tohle si clovek, co ho hodinky nezajimaji muze vybrat sam.

Odesláno

Presne jak rika 911 - nejde o to hanit quartzky a Festiny, jde o to NAVRHOVAT ALTERNATIVU a snazit se toho cloveka dostat treba nekam víš a otevrit mu nový obzory a NESPOKOJIT se s málem, jako že ty Festiny jsou docela ok!!!

Odesláno (upraveno)
  911 napsal:
mam pocit z tech dvou prispevku, ze tu asi nedoslo uplne o pochopeni co chtel Frantik rict. nebo sem blbej ja. nikdo tu nechce hanit Festiny, a ano, little_w, kazdy soudruh at si nosi co chce, ale my jsme tu proste vyznavaci mechanik a tak bychom meli dat nejakou altarnativu, edukovat (ti co vi) proste ukazat i jinou cestu. a pokdu se dotycny rozhode, ze sme porad magori, tak si sbali fidlatka a vypadne nebo tu zustane a propadne :D

to ze se tu diskutuji i gecka je jedno. k hodinkam to patri. stejne jako

pokud se z toho ale stane forum, ze sem prijde tuna lidi a bude se tu odpovidat, kup ti tyhle QQ, tyhle kvarzky, uzijes to na vse...tak to pak nejak cely prestava davat smysl podle me. ja si myslim, ze bycom tu nemeli byt apriori od toho doporucovat koupi Armani nebo Boss podle toho kdo ma vetsi korunku nebo vice subciferniku a picovinek kolem. tohle si clovek, co ho hodinky nezajimaji muze vybrat sam.

Cituju: "...dotazy ohledne Festin a dalsich podobnych pochybných hodinek zde na foru....A nabidnout alternativu, hlavne mechanickou...." Já myslím, že tohle je řečený jasně :) Tak pojďme změnit název na CHRONOMAG - společnost přátel mechanických hodinek... Hele já Frantovi myslím rozumím a vím, že to myslí dobře. Jenom s ním prostě nesouhlasím. Kvarcky žádný nemám a asi je ani kupovat nebudu, nicméně měl jsem dojem, že toto fórum nebylo a není v ničem segregační a také že není cílem zdějších členů vyrábět z přicházejících nováčků vyznavače mechanické víry. :) Pokud si nováček mechaniky díky Chronomagu časem zamiluje tak to bude fajn. Ale já osobně nevidím žádný důvod proč lidem kvarcky rozmlouvat i když mám mnohem raději mechaniky...

edit: dopsání myšlénky...

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno (upraveno)

Diskuzí o kvalitních mechanických hodinkách je tady spousta a nikdo nezpochybuje ani smysl tohoto fora, ale když se tady příjde nováček zeptat na hodinky pro šéfa, který nechce mechaniky, chce si je brát na vodu a na sport a mají být do 3 ticíc (viz aktuální vlákno), tak je myslím mnohem lepší říct: "podívej se po nějakých sportovnějších Festinách nebo Casiu, hlavně se nenech nachytat na nějaká Calvanea nebo Karly Breitnery na Aukru", než poradit obligátní: "pošetři si sedm tisíc a kup si Archimede na chronoshopu".

Upraveno uživatelem Skalamander
Odesláno
  Skalamander napsal:
Diskuzí o kvalitních mechanických hodinkách je tady spousta a nikdo nezpochybuje ani smysl tohoto fora, ale když se tady příjde nováček zeptat na hodinky pro šéfa, který nechce mechaniky, chce si je brát na vodu a na sport a mají být do 3 ticíc (viz aktuální vlákno), tak je myslím mnohem lepší říct: "podívej se po nějakých sportovnějších Festinách nebo Casiu, hlavně se nenech nachytat na nějaká Calvanea nebo Karly Breitnery na Aukru", než poradit obligátní: "pošetři si sedm tisíc a kup si Archimede na chronoshopu".

to je uplne jiny pripad.

Odesláno

Asi jsem si, stejně jako Frantík, myslel, že tady na fóru se lidi mají dozvědět které mechaniky nebo kvarcky jsou lepší (kvalitnější, spolehlivější atd.) Dokonce mám dojem, že to dost dlouho takhle fungovalo.

Možná, že to mohlo mnohým pomoci i s tříbením vkusu, aby nevypadali jako od kolotoče (pardon pane K.)

Teď mám ale dojem, že se to nějak zvrhlo. Nechci se nikoho dotknout, ale vychvalují se tady fakt sračky a celkově věci nevkusné. :thumbsdown_anim:

Návštěvník Snow
Odesláno

Franto, mluvíš mi z duše, viz. mé předvčerejší vlákno "Smutek", v kterém jsem se snažil na neutěšenou situaci na fóru upozornit. Musel jsem ho bohužel zamknout, protože se přesunulo do úrovně "kam se dneska půjdeme vožrat".

Odesláno
  Skalamander napsal:

No ale treba dobrou radou a pokecem toho novacka donutime, aby se alespon zamyslel a treba tu zustane a treba si pak prihodi par tisic a nejdnou z nej mame noveho chonomagora a to prece chceme!!! A ne mu rict hned: "jo za 3 000 si kup Festiny a nazdar"

Měli bychom proste zvyšovat laťku a nespokojit se s málem!!!!!!!!!

Odesláno
  Snow napsal:
Franto, mluvíš mi z duše, viz. mé předvčerejší vlákno "Smutek", v kterém jsem se snažil na neutěšenou situaci na fóru upozornit. Musel jsem ho bohužel zamknout, protože se přesunulo do úrovně "kam se dneska půjdeme vožrat".

Jasně, tady to ale nezamknu a muzem vo tom debatit :thumbsup_anim:

Odesláno

A kde je hranice co je ještě sračka?

Mě už se dneska připadá většina hodinek jako sračky. :suicide_anim:

Ale určitě bych se to neodvážil dělit podle mechanika-quartz.

Např. Omeg, Brejlí, TH, Fortisů atd. se všude válí jako Festin, takže musí být taky sračky.

Odesláno
  Ondraj napsal:
A kde je hranice co je ještě sračka?

Mě už se dneska připadá většina hodinek jako sračky. :suicide_anim:

Ale určitě bych se to neodvážil dělit podle mechanika-quartz.

Např. Omeg, Brejlí, TH, Fortisů atd. se všude válí jako Festin, takže musí být taky sračky.

No ja kdyz se projdu po meste tak v Praze je pár prodejen Omegy nebo Breitling. Narozdíl od Festin. A pokud nevidíš rozdíl mezi Festinou a Omegou, tak asi nemá cenu diskutovat, já to akceptuju!

Odesláno (upraveno)
  Frantik napsal:
No ale treba dobrou radou a pokecem toho novacka donutime, aby se alespon zamyslel a treba tu zustane a treba si pak prihodi par tisic a nejdnou z nej mame noveho chonomagora a to prece chceme!!! A ne mu rict hned: "jo za 3 000 si kup Festiny a nazdar"

Tak z tohohle uz jsem to pochopil lepe...

EDIT: Jen by me mrzelo, kdyby se to tu omezilo jen na ' bud mechaniky nebo mazej ' , sice jsem tu cucak, ale forum jsem si opravdu oblibil a i kdyz mam doma ctvery mechanicke, tak momentalne me chytlo zcela neco jineho.

Upraveno uživatelem Dantechno
Návštěvník YPO
Odesláno
  mechano napsal:
Asi jsem si, stejně jako Frantík, myslel, že tady na fóru se lidi mají dozvědět které mechaniky nebo kvarcky jsou lepší (kvalitnější, spolehlivější atd.) Dokonce mám dojem, že to dost dlouho takhle fungovalo.

Možná, že to mohlo mnohým pomoci i s tříbením vkusu, aby nevypadali jako od kolotoče (pardon pane K.)

Teď mám ale dojem, že se to nějak zvrhlo. Nechci se nikoho dotknout, ale vychvalují se tady fakt sračky a celkově věci nevkusné. :thumbsdown_anim:

mechano to je jednoduchý - už několikrát jsem tu psal, že ti co mají co říci mlčí, neradí a také proč ? protože když máš stejnou věc psát po páté, protože je dotyčný tazatel lempl a neumí (spíše nechce) hledat tak je to těžké a potom přichází na řadu "festinoví" radílci pro které je festina to "jediné" na světě a podle toho ty rady vypadají

další věc kterou nechápu už vůbec jsou dotazy typu "chci hodinky do XY tisíc ?" - takhle se muže zeptat jenom ichtyl, který neví co chce a proč mu radit (je to ztráta času) - pokud po něčem toužím tak nejspíš asi vím co chci a pokud budu chtít radu tak až na konečný (vybraný) výrobek(y)

no a včera mě totálně srazil na kolena nadpis tohoto vlákna :thumbsdown_anim: - za mne se fakt neobtěžuj

úroveň fora klesá, né že né, ale s tím nikdo nic neudělá - proto pěstuju tu kukuřici na fejsbůku ;)

Odesláno
  Frantik napsal:

Proč mám ten dojem, že se mluví o mně? :-) Ne každý si může dovolit dát majlant za hodinky, i kdyby chtěl. A já bych chtěl, ale nemohu si to jednoduše dovolit. Nechci, aby to vyznělo blbě, protože jsem tady veeelmi krátce, ale dle různých vláken plyne, že najít dobré hodinky za 8K není problém. Problém je je najít do 3-3,5K.

Frantik napsal:
No ale treba dobrou radou a pokecem toho novacka donutime, aby se alespon zamyslel

Svatá pravda

Frantik napsal:

Však se taky stalo

Odesláno
  YPO napsal:
" no a včera mě totálně srazil na kolena nadpis tohoto vlákna "

Tak tohle uz je trochu extrem , jeste k tomu uzivatel rozhazoval skoro ty same prispevky s fotkou po celem foru. Ale i kdyz se ti to asi nelibi tak G-shocky jsou celosvetove uznavane a oblibene. Snad to neskonci tak ze se forum vyhrani jen na ciste mechanicke. Myslim ze timto zpusobem by se uroven zvysila jen v ocich nekoho.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...