Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  PepaSFI napsal:
Pumpičkáři, vážně si myslíte že ohrožujete jen sami sebe? Že je to vaše věc když jedete bez osvětlení a výbavy?

¨V zákoně není napsáno, že cyklisté musí přes den sví***, avšak již musejí mít osvětlení ve předu i v zádu, avšak nemusí být puštěné.

Jinak k těm pumpičkářům...jestli jezdíš autem, tak pumpičku také potřebuješ na dohuštění kol u tvého čtyřstopého vozidla. Jinak k té výbavě: hever na kolo, ani klíč, náhradní sadu žárovek, pojistky, reflexní vestu, protokol o možném způsobení nehody dle pojišťoven a lékárničku nemusí cyklista vozit sebou. Tak si nejsem jist, jakou výbavu máš na mysli.

Upraveno uživatelem Carlosin79
  • Odpovědi 98
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  xbenny napsal:
Krapet OT ne? Rec byla o tom, ze svetla mas mit za snizene viditelnosti. Za slunecneho odpoledne je po tobe na kole nikdo nechce :-)

Jinak pumpickar je moc pekne neagresivni osloveni a dost o tobe vypovida ;-)

Světla nemáš mít nikdy, to mi ukaž kde to je v zákoně? Musíš mít odrazky. Takže kárání za světla v baťohu...to bych pokáral paní policistku:-) Jasně, komu na sobě záleží, světla má. To je jak s přilbou, vidíš rodinky kde děti mají přilby ze zákona, a rodičům pěkně čechrá větřík vlásky:-)

Odesláno
  sy242 napsal:
Světla nemáš mít nikdy, to mi ukaž kde to je v zákoně? Musíš mít odrazky. Takže kárání za světla v baťohu...to bych pokáral paní policistku:-) Jasně, komu na sobě záleží, světla má. To je jak s přilbou, vidíš rodinky kde děti mají přilby ze zákona, a rodičům pěkně čechrá větřík vlásky:-)

Reakce na svícení na kole tady to je:

Za snížené viditelnosti musí být kolo vybaveno svítilnou svítící stálým bílým světlem vpředu (je-li vozovka dostatečně a souvisle osvětlena, může cyklista použít náhradou za světlomet svítilnu bílé barvy s přerušovaným světlem) a stálým nebo blikajícím červeným světlem vzadu. Samozřejmě je povinné mít vpředu odrazku bílé barvy a vzadu odrazku červené barvy.

Nová vyhláška č.341/2002 sb. upravuje pasáž o povinném osvětlení a správně definuje pro cyklisty právo nesví*** v období povinného svícení.

Odesláno

Na některém z minulých ročníků Tour de France chtěli v nějakém městě policisté pokutovat za rychlou jízdu závodníky.Takže nejenom naši příslušníci jsou snaživí.

Odesláno

a nebylo to třeba tak že součástí toho nenasazeného světla byla i ta povinná odrazka? Jo a furt mi nikdo neodpověděl na to jestli si vážně myslíte že ohrožujete jen sami sebe.

Odesláno
  PepaSFI napsal:
a nebylo to třeba tak že součástí toho nenasazeného světla byla i ta povinná odrazka? Jo a furt mi nikdo neodpověděl na to jestli si vážně myslíte že ohrožujete jen sami sebe.

Protože jsi nám konkrétně neřekl, co tě tolik prudí, co nemáme z té "výbavy". Já se hlásím ke zvonku - to na tebe mám zvonit, že jsi mě objel nebezpečně blízko? V případě pěších prostě zabrzdím a počkám až se dají bezpečně objet, nakonec stejně musím podřadit, což je slyšet. Odrazky v kolech - zadní světlo mi bliká oranžově i do boku. Takže?

Odesláno
  sy242 napsal:
Protože jsi nám konkrétně neřekl, co tě tolik prudí, co nemáme z té "výbavy". Já se hlásím ke zvonku - to na tebe mám zvonit, že jsi mě objel nebezpečně blízko? V případě pěších prostě zabrzdím a počkám až se dají bezpečně objet, nakonec stejně musím podřadit, což je slyšet. Odrazky v kolech - zadní světlo mi bliká oranžově i do boku. Takže?

Tak znova a velkejma: VÁŽNĚ SI MYSLÍTE ŽE OHROŽUJETE JEN SAMI SEBE? To zadní světlo co bliká i do boku máš rozsvícené i ve dne? Odrazky a obzvlášť ty v kolech ve dne fungujou velice dobře, tím spíš když na ně posvítí naše povinně rozsvícená světla. třeba na silnici v lese kde se střídá prudké slunce a hluboké stíny se dá takový nevybavený ignorant velice snadno přehlédnout. A když ho pak někdo srazí, kdo bude viník? A kdo bude viník když řidič auta ve snaze na poslední chvíli se vyhnout stealth ignorantovi rozbije auto, zraní sebe a své spolucestující?

p.s. na zvonek ti kašlu, chci jen abyste svým ignorantstvím nevytvářeli zbytečně nebezpečné situace které se bohužel netýkají jen vás a dodržovali aspoň ta nejzákladnější pravidla.

Odesláno

S tím měřením to teda nevím, lasrem (lidarem které používá naše policie)jsem několikrát měřil a máš codělat zaměřit auto a kolikrát má větší čelní plochu než kolo a radarem (ramer který používá policie),který peracuje s vlnovými frekvencemi, tak to se zase musí od něčeho odazit. Asi to budu muset vyzkoušet. Jinak bez fotky bych jim nedal nic, ale zase by si našli tu výbavu a to je bez diskuse. Sví*** ve dne nemusíš ani tím bílým přerušovaným světlem, ta formulace platí večer při souvisle osvětlené vozovce.

Odesláno

Nemam odrazky, nemam zvonek a vetsinou ani svetla. Neohrozuju nikoho, protoze mezi ty blazny v autech v CR bych nevjel.

Odesláno

Zkusme si to rozebrat - kdy vidíš odrazky v kolech? Když jedeš z boku. Pak cyklista těžko jede víc jak dvackou, asi totiž jede z vedlejší a dává přednost, fakt ho nevidíš? Kolik už jsi "nás" sejmul? No, nehodlám to tu hájit, prostě je nemám a mít nebudu, s tím budeš muset žít, promiň. Hlavně že "vy" povinně blikáte, když nás objíždíte. Blikáte když jedu po dálnici 150 tacho, to ano. Že paušalizuju? Neřekl bych že jsem jediný. Doporučuju někdy vylézt z káry a zkusit to na kole, třeba pak nebudeš mít potřebu tu hučet:-)

Odesláno
  nAscA napsal:
Nemam odrazky, nemam zvonek a vetsinou ani svetla. Neohrozuju nikoho, protoze mezi ty blazny v autech v CR bych nevjel.

takovejhlech potkavam vecer celkem dost a jen doufam, ze mi pod to auto zadnej nevjede :thumbsdown_anim:

Odesláno (upraveno)
  911 napsal:
takovejhlech potkavam vecer celkem dost a jen doufam, ze mi pod to auto zadnej nevjede :thumbsdown_anim:

Vsak pisu, po ceste zasedne nejezdim... no obcas je to nevyhnutelne vjet na prechod, ale to si radeji pockam na prechodu (u ktereho stejne tady skoro nikdo nestavi :thumbsdown_anim: ) a neni to proto, ze by me nevideli :)

Upraveno uživatelem nAscA
Odesláno

Každýho, kdo se tady trefuje do pumpičkářů bych poslal 2 hoidiny šlapat na silnici a asi by se divil kolik řidičů je dobytků. Jsou v zásedě 3 kategorie řidičů :

1- ohledoplní kteří se vyhnou a předjíždí jak se má, když jede naproti auto tak přibrzdí a počkají až to půjde předjet.

2- řidiči kteří obyčejně předjíždí jak se má, ale když jede něco naproti tak prosviští klidně 120 těsně kolem vás.

3- agresivní pitomci kteří i když naproti nic nejede prosviští těsně a cyklistu vůbec nerespektují, nemá se tam plést.

Buhožel, kategorie 3 je tak jedna pětina řidičů a je úplně jedno co na kole vezete. Nehledě na to, že 90 dnes nejede nikdo, takže nevím proč řešite cyklistu, který výjmečně, spíš zázrakem někde překročí rychlost.

Upozorňuju, že kromě toho, že jsem vášnivý cyklista, tak jsem i vášnivý řidič, mám auto které jezdí víc než 300. Takže zaujatý proti motoristům nejsem jenom si cyklistů vážím.

Návštěvník YPO
Odesláno
  Dali napsal:
Každýho, kdo se tady trefuje do pumpičkářů bych poslal 2 hoidiny šlapat na silnici a asi by se divil kolik řidičů je dobytků. Jsou v zásedě 3 kategorie řidičů :

1- ohledoplní kteří se vyhnou a předjíždí jak se má, když jede naproti auto tak přibrzdí a počkají až to půjde předjet.

2- řidiči kteří obyčejně předjíždí jak se má, ale když jede něco naproti tak prosviští klidně 120 těsně kolem vás.

3- agresivní pitomci kteří i když naproti nic nejede prosviští těsně a cyklistu vůbec nerespektují, nemá se tam plést.

Buhožel, kategorie 3 je tak jedna pětina řidičů a je úplně jedno co na kole vezete. Nehledě na to, že 90 dnes nejede nikdo, takže nevím proč řešite cyklistu, který výjmečně, spíš zázrakem někde překročí rychlost.

Upozorňuju, že kromě toho, že jsem vášnivý cyklista, tak jsem i vášnivý řidič, mám auto které jezdí víc než 300. Takže zaujatý proti motoristům nejsem jenom si cyklistů vážím.

Dali to je hezky napsáno, ale asi si nikdy nepotkal JEDOUCÍHO cyklistu na přechodu pro chodce, který na tebe ještě gestikuluje, že má přednost - až potkám dalšího, tak ho chytnu za ráfek a popotáhnu o pár metrů, ať má o čem přemýšlet.

Odesláno
  Dali napsal:

proti tomu jde postavit to same, kolik je cyklistu kteri jedzi vedle sebe, nality, uprostred silnice. ja jich potkavam mraky, z meho pohledu. na kazde strane jsou blbci.

Odesláno
  YPO napsal:
Dali to je hezky napsáno, ale asi si nikdy nepotkal JEDOUCÍHO cyklistu na přechodu pro chodce, který na tebe ještě gestikuluje, že má přednost - až potkám dalšího, tak ho chytnu za ráfek a popotáhnu o pár metrů, ať má o čem přemýšlet.
Souhlas, přechod je pro chodce a cyklista má sesednout a kolo převést. Taky jim nedávám v autě přednost, pokud chce přechod přejet, má u mě smůlu:-)

Odesláno (upraveno)
  PepaSFI napsal:
Tak znova a velkejma: VÁŽNĚ SI MYSLÍTE ŽE OHROŽUJETE JEN SAMI SEBE? To zadní světlo co bliká i do boku máš rozsvícené i ve dne? Odrazky a obzvlášť ty v kolech ve dne fungujou velice dobře, tím spíš když na ně posvítí naše povinně rozsvícená světla. třeba na silnici v lese kde se střídá prudké slunce a hluboké stíny se dá takový nevybavený ignorant velice snadno přehlédnout. A když ho pak někdo srazí, kdo bude viník? A kdo bude viník když řidič auta ve snaze na poslední chvíli se vyhnout stealth ignorantovi rozbije auto, zraní sebe a své spolucestující?

p.s. na zvonek ti kašlu, chci jen abyste svým ignorantstvím nevytvářeli zbytečně nebezpečné situace které se bohužel netýkají jen vás a dodržovali aspoň ta nejzákladnější pravidla.

Předpokládám "pumpičkáři", že ty na kole asi moc nejezdíš..toto téma jsem sem nedal pro to, aby se někdo jako ty do nás cyklistů navážel, jen jsem se chtěl podělit se zážitkem.

V případě, že jezdíš na kole, byť jen na chalupě či jinde, tak pochybuji, že i ty pane dokonalý, nebo tvé děti, atd. máte své kolo zcela připravené dle vyhlášky na jízdu po silnici...

Jinak cyklisté jen sami sebe neohrožují, ohrožují je bezohlední řidiči, mezi které se dáš asi počítat podle tvých útočných reakcí na cyklisty i ty. K otázce odrazek..., máš je mít na kole ve výpletu kol, což ze zadního ani předního pohledu z auta tyto odrazky vidět nejsou.

Upraveno uživatelem Carlosin79
Odesláno
  sy242 napsal:
Souhlas, přechod je pro chodce a cyklista má sesednout a kolo převést. Taky jim nedávám v autě přednost, pokud chce přechod přejet, má u mě smůlu:-)

Souhlas, cyklista by vůbec neměl ani jezdit po chodníku. I když jízda po chodníku je občas ale bezpečnější, neboť ti kteří nás nazývají "pumpičkáři" cyklist\ v dením provozu evidentně nerespektují

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...