Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravim,

v posledním půlroce mám velký problém s poskytovaným internetem a vypadá to asi tak, že 14 dnů mi net běží a 14 dnů ne. Několikrát byl u mě technik od O2, nejdřív furt zpomaloval moje připojení a pak mi vysvětlil, že sem příliš "odstíněnej" a když vleze na internet moc lidí, tak mě to začne padat. On prý věc nemá jak řešit a O2 to ví, ale rozšíření kapacit je příliš nákladná záležitost a prý už se to vyjednává, ale nedokáže odhadnout, jestli to vezme půl roku nebo rok nebo ještě dýl. Taky mi bylo vysvětleno, že jestli si budu i nadále stěžovat poskytovateli (GTS), tak mi nechá ADSL odpojit úplně, protože mi lepší podmínky dát nemůžou.

Jsem natolik znechucenej, že bych rád změnil poskytovatele, ale pokud je pravda co říkal ten technik, tak pro mě neni řešením žádný ADSL, protože to by běželo furt na stejnejch kabelech. Koukal sem se po jinejch alternativách, ale UFON nebo mobilní internety jsou dost nákladný a hlavně strašně pomalý (max 1megabit), UPC mi za boha kabely do rodinýho domu nenatáhne a nic jinýho sem nikde neobjevil. Je tu hodně Ajťáků, tak třeba by měl někdo nějakej tip, za kterej předem děkuju. Ani mi nejde o rychlost jako takovou (i když v jednu chvíli na tom internetu budou běžet až 4pc, takže ten ufon asi nepřipadá v úvahu), ale o spolehlivost a dobrý pingy.

Předem díky ...

Upraveno uživatelem abbot
Odesláno (upraveno)

Zkus zavolat 800 184 084 (nonstop help linka) a napred si over, ze mluvis se zkusenejsim operatorem. Pozadej o prevedeni na jiny volny tzv. "DSlam" a jiny tzv. "prubeh" vedeni mezi vodorovnou a svislou ustrednou.

To by melo problem odstranit. ADSL se opravdu muze dostat do "stinu" pokud treba po mesici je pripojen dalsi uzivatel.Chyba muze byt i v konfiguraci ustredny, to musi ale proverit technik, to operator na dalku asi nepozna.

Upraveno uživatelem cody
Odesláno
Zkus zavolat 800 184 084 (nonstop help linka) a napred si over, ze mluvis se zkusenejsim operatorem. Pozadej o prevedeni na jiny volny DSlam a jiny tzv. "prubeh" vedeni mezi vodorovnou a svislou ustrednou.

To by melo problem odstranit. ADSL se opravdu muze dostat do "stinu" pokud treba po mesici je pripojen dalsi uzivatel.Chyba muze byt i v konfiguraci ustredny, to musi ale proverit technik, to operator na dalku asi nepozna.

díky za tip, ale obávám se že to už vyváděli 2x a naposled řekli, že už neexistuje lepší alternativa propojení, při každym takovym zásahu bylo vše perfektní přibližně měsíc a pak to přišlo znovu ...

tak zalezi na co to chces mit. vicemene ti zustava wifi nebo treba veci jako jsou laserova pojitka. otazka je, cena.

wifi by mi nevadila, ale nikde sem nenašel žádnýho seriozního providera (jen nějakou CZfree?), jinak barák mám na kopci a vidim na celou prahu, ale nic sem neobjevil... co se nákladů týče, tak moje představa je do 1000kč/ měsíc, ale samozřejmě čim míň tim líp a počáteční investici takhle dopředu netušim :(...

Odesláno

Zásadně je problém v parametrech Tvého vedení,kterým jseš připojen k DSLAMu. Bohužel parametry stávající sítě O2 nejsou úplně ideální, i když než kvalita spíš chybí kvantita (síť je spíš přeobsazená). Sejdeš-li se v kabelu s více relacemi ADSL dochází k ovlivňování jednotlivých relací. Klesá odstup s/š (signál/šum), což vedle útlumu vedení je asi rozhodující parametr služby ADSL. V hantýrce O2 jsou tyhle rušící relace nazývány jako agresivní páry. Přehazování průběhu relace ADSL v kabelu (odstraňování agresivních párů) je běžná praxe vylepšení parametrů relace. V Praze Ti pomoci neumím,bohužel. :crying_anim:

Odesláno
Zásadně je problém v parametrech Tvého vedení,kterým jseš připojen k DSLAMu. Bohužel parametry stávající sítě O2 nejsou úplně ideální, i když než kvalita spíš chybí kvantita (síť je spíš přeobsazená). Sejdeš-li se v kabelu s více relacemi ADSL dochází k ovlivňování jednotlivých relací. Klesá odstup s/š (signál/šum), což vedle útlumu vedení je asi rozhodující parametr služby ADSL. V hantýrce O2 jsou tyhle rušící relace nazývány jako agresivní páry. Přehazování průběhu relace ADSL v kabelu (odstraňování agresivních párů) je běžná praxe vylepšení parametrů relace. V Praze Ti pomoci neumím,bohužel. :crying_anim:

Jo přesně tak to je, akorát to neumim takhle podrobně a hezky podat :), jen už prostě žádná lepší alternativa neni a lidi nabíraj neustále další, jen s navýšením kapacity se to táhne...

Nejvíc mě mrzí, že já jsem byl jeden z těch prvních zákazníků tady a nechápu proč po tolika letech mám být já ten co má smůlu...

Odesláno

Je to tak.

Ja kdyz jsem si ADSL vloni aktivoval, mel jsem 1,6Mb a vypadky. A jsem 700mtr od ustredny. Pouhym prohozenim dratu v kabelovem svazku mam 6Mb a jsem stabilni. Buhuzel jak pises, v Praze take asi nepomuzu:-(

Osobne mi wifi nevyhovuje, ale je to levne a dostupne, v Praze by to mohlo byt v cajku. Vesnicti provideri u nas usnuli na vavrinech a pro me nepripadaji v uvahu.

Odesláno

Kamarad mel stejnej problem... a vyresil to prechod k jinemu operatorovi - konkretne Volny.

Je to az neuveritelne, ale Volny byl ochotny si s tim pohrat podstatne vic, nez O2... Ma od nich takovy to drazsi - bez nutnosti mit pevnou linku u O2. Tak je zkus zkontaktovat, treba by Ti taky pomohli ;)

Odesláno
Kamarad mel stejnej problem... a vyresil to prechod k jinemu operatorovi - konkretne Volny.

Je to az neuveritelne, ale Volny byl ochotny si s tim pohrat podstatne vic, nez O2... Ma od nich takovy to drazsi - bez nutnosti mit pevnou linku u O2. Tak je zkus zkontaktovat, treba by Ti taky pomohli ;)

Nj ,ale já myslel, že veškerý ADSL jede po kabelech, který patřej O2 a proto i když já budu něco reklamovat, tak oni to předaj technikům z O2. Alespoň tak to poakždý řešila GTS. Maj to udělaný šikovně, když sem měl chuť za tohle někoho zjebat, tak sem vůbec nedostal příležitost :). Vylejvat si vztek na brigádnici operátorce mi nějak nepomůže, technik mi zase řekne, že on dělá maximum a že nemá větší kompetence. Když chce člověk kontakt na někoho s většíma kompetencema, tak mu daj maximálně mail, nebo řeknou ať se vztekám na O2. O2 mi zase řekne, že nejsem jejich zákazníkem a ať si stěžuju přes GTS. Technik z O2 jak už sem říkal přijede a řekne mi, že ho to taky sere jezdit po týhle lokalitě každej den a snažit sem o něco, co stejně nevyřeší a že správně už by se nikomu dávat internet v týhle lokalitě nějakou dobu neměl, ale že na to všichni kašlou a nabíraj nový lidi. Když chci aby mi to dal písemně, tak se usměje a řekne, že to nemůže. Když zavolám na GTS s timhle, řeknou mi, že je to interní informace, kterou oni nemaj a že se určitě pletu...

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Co Radiokomunikace, mám internet od nich.

Edit - omlouvám se, je to blbost. Radiokomunikace jsou ADSL, ale dráty jsou jejich, tak třeba ? Až tak do toho nevidím, ber to jako snahu o pomoc od nepovolaného.

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

Řekl bych,že jsi to docela trefil. Tahle systémová vada (slušně řečeno) zlobí (opět slušně řečeno) především techniky, kteří na rozdíl od obchodníků vědí očem to je :grrr: Zkusil bych ze stránek O2 najít nějaký kontakt na mangement firmy, nebál bych se hledat nikoliv ze stránek O2.cz ale z O2.com nebo TELEFONICA a trochu si postěžovat. Vím o zákaznici,které tohle v neřešitelné situaci pomohlo až neuvěřitelně ;)

Odesláno

Pokud se ti nepodaří rozchodit to po ADSL, tak bych zkusil zjistit jestli není v okolí nějaká wi-fi. Pak je tu ještě satelit, ale ten má velkou odezvu a cenově je to spíš konkurence na venkov, kde opravdu není jiná možnost.

http://www.lupa.cz/clanky/glisnik-presvedc...atelit-vyplati/

Zkus napsat maila do UPC. Nejspíš pohoříš, ale může se stát, že zrovna povedou kabely do okolních paneláků a tak by ses s nima mohl svézt.

Odesláno
Řekl bych,že jsi to docela trefil. Tahle systémová vada (slušně řečeno) zlobí (opět slušně řečeno) především techniky, kteří na rozdíl od obchodníků vědí očem to je :grrr: Zkusil bych ze stránek O2 najít nějaký kontakt na mangement firmy, nebál bych se hledat nikoliv ze stránek O2.cz ale z O2.com nebo TELEFONICA a trochu si postěžovat. Vím o zákaznici,které tohle v neřešitelné situaci pomohlo až neuvěřitelně ;)

Nechci ti dělat o O2 ve světě illuze, ale za prvé už to téměř nikde není O2 (to nemělo navíc o ADSL nikdy ani páru), a za druhé soudruzi z polostátní Telefonicy nepředvedli nic nového - jedou ve stylu žlutého moru. No a za druhé - české vedení TO2 je snad jeden z nejukecanějších managementů u nás. Nic nepředvádí a se službama to jde od 10 k 5. Douška: pár let jsem tam dělal...vím o čem mluvím.

Odesláno

Díky moc pánové za rady, kterých si moc vážim. Nakonec sem zkusil zavolat na ty radiokomunikace a zjistil, že maj vlastní ústředny a že vše zařídí a ještě ve finále krom 4x rychlejšího internetu ušetřim 500 díky pevný co budu moct zrušit :thumbsup_anim: ... Jedinej háček je zlodějská GTS, která má údajně 3 měsíční výpovědní lhůtu, což mi vzhledem k situaci připadá trochu moc, tak jim zkusim napsat a třeba se nějak umoudří a nebo v nejhoršim budu chtít vidět smlouvu, prootže se mi nechce věřit, že by člověk něco takovýho podepsal ...

Odesláno (upraveno)

Proforma - 02 ADSL bez pevne linky muzes mit taky, uz od kvetna.

Je jasny, ze pokud ti ADSL nezprovozni neni to o cene ale o jinem poskytovateli. O tom zadna. Zkus rovnou zrusit ADSL s linkou (mesicni vypoved), tim se pak zrusi GTS hned a nesmi ti poskytovani ADSL uctovat. Pokud u nich nemas zavazek, nezmuzou nic. Sice uvolni O2 porty az po trech mesicich, ale to uz tobe bude burt. Ale radeji si to over na 800 123 456. Preju hodne pevnych nervu a stesti, nejni to sranda, ale da se.

edit: Primo tri mesice jsi podepisovat nemusel, staci ze to ma GTS v obchodnich podminkach:-( A ty ti mel dat jejich dealer precist jako prvni. Bohuzel jsme v cechach:-((((

Upraveno uživatelem Gilius
Odesláno
Proforma - 02 ADSL bez pevne linky muzes mit taky, uz od kvetna.

tak to by me zajimalo jak . povidej. rad si priplatim 250 abych ziskal 120min volani gratis + sms, mms zdarma. na kolik pak vychazi cena do jinych siti ve dne?+ sms

Odesláno

Kdyz se tu panove oba dva verejne zavazete, ze kazdy sam napisete solidni recenzi s fotkama, poradim. Rekneme ze to napisete do mesice.

Jinak moderatory prosim o smazani meho prispevku c.18. Opravdu nestojim o to delat tu obchodaka a provozovat poradnu. Dekuju moc.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...