rud111 Odesláno 26. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2009 Musím se podělit o novinku. Dvacet let jsem hodinky nenosil, před nedávnem jsem však dozrál k rozhodnutí si nějaké pořídit. A když nějaké, tak mechanické - čím jsem starší, tím jsem nedůvěřivější k těm všelijakým elektronickým hejblatům. Však i doma na stěně visí echt mechanický stroj Hermle. Začal jsem se tedy porozhlížet, co je po takové dlouhé době na trhu k dostání - no můžete si představit, že jsem se nestačil divit. Pravý problém totiž nastává, když máte příliš mnoho možností na výběr. Za mého mládí byly Primky (nic proti nim - na své dětské s červeným ciferníkem rád vzpomínám), Ruhly a ruské stroje a bylo to. Tohle fórum mi dost pomohlo zorientovat se - dík všem. A v momentě, když jsem objevil, že existuje něco jako pilotky - B-Uhren - O-watches - fliegry či jak se tato skupina ještě nazývá, byl jsem ztracen. V jednoduchosti je síla (nemám rád všelijaké přeplácané stroje s příliš mnoho ciferníčky), nebojí se být velké, bílá písmena a ručky na černém podkladu dobře vidím - no zkrátka paráda. Takže bylo o pilotkách rozhodnuto a teď jaké? Velikost jsem vyřešil s pomocí jednoho člena fóra (díky) - měl jsem možnost vyzkoušet si průměr 40 mm a hned jsem viděl, že je to na mojí tlapu málo (zápěstí 20,5 cm). Takže na 44 mm a více. Původní zadání bylo ještě ruční natahování, centrální velká vteřinovka a pevné dýnko, což mi přišlo jako nejklasičtější řešení. Dospěl jsem pak ke konečnému výběru Steihart Nav B-Uhr II 44 mm hand driven vs. Archimede Pilot XLA. A tady to už bylo o kompromisu - buď vteřinovka nebo ruční natahování. Zvítězila vteřinovka a Archimedy. Díky Kubsonovi za trpělivé odpovídání na dotazy a rychlé vyřízení objednávky. Pevné dýnko jsem holt obětoval - Ickleři mají dovolenou a musel bych na ně čekat do září, což bych asi býval nevydržel. Takže jsou tady:
Apep Odesláno 26. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2009 Moc pěkné, gratuluju a ať Ti přinesou co nejvíc potěšení a radosti
Diamondking Odesláno 26. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2009 Hezké, hezké a poctivé hodinky...mám podobné a naprostá spokojenost
KGrob Odesláno 26. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2009 Rozhodně jsi neprohloupil.Ať se dobře nosí.....
Dali Odesláno 26. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2009 Gratuluju, 20 let nic a teď už to půjde v rychlém sledu.
Aldo Odesláno 26. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2009 Rozhodně jsi se rozhodnul dobře, upřednostnit centrál s automatem před manuálem s mimostředkou, vzhledově to více vychází z původních B-uhr a jak tu kdysi napsal zdravě uvažující Onion, kdyby v období WWII měli podobně osvědčený kalibr jako je eta 2824 dost možná by ho i použili.
jiriskopal68 Odesláno 26. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2009 Moc hezké, manželka je nosí na Tornádu, ale Ty Mka 39mm, má zapěstí tak 13mm , takže se muselo Tornádo zkracovat.Nedá je z ruky a 24h odchylka se ustálila na + 4s,ať ti dělají radost.
bernie85 Odesláno 26. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2009 Archimedy jsem jeste nevidel, ale dneska jsem testoval Big Piloty a ta kombinace cerne a bile je proste naprosto genialni. Gratuluju ke krasnejm hodinkam!!!
rud111 Odesláno 27. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 27. srpna 2009 Dodatek - přesnost je zatím vynikající - každý den pravidelně +2 s
MartinT Odesláno 27. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2009 (upraveno) Docela chápu že jsi ztracen . Užij si je. MartinT P.S.: Fotky zrkeslují, máš opravdu velké ruce. Na mé ruce vypadají 44 jako TANK. Upraveno 27. srpna 2009 uživatelem MartinT
misoo Odesláno 3. května 2012 Nahlásit Odesláno 3. května 2012 Gratulujem, tiez som mal podobny pribeh s podobnym vysledkom
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se