Přejít na obsah

Prim Automatic - ruční nátah

Doporučené příspěvky

Hleda jsem, hleda, ale nenašel jednoznačnou odpověď:

Automaty Prim s kalibrem 69 umožňují i ruční nátah, nicméně při tom kladou značný odpor, až se bojím, že se rozbije nějaký převod či co. Setkal jsem se s tím u všech kalibrů 69, které mi přišly do ruky a v tomto směru jsem zde i našel příspěvky jiných lidí.

Mám z toho vyvozovat, že ručnímu nátahu u tohoto kalibru je lepší se vyhýbat? Když to srovnám například se sovětskými automaty Vostok, které se mi do sbírky dostaly více-méně náhodou, tak ty jdou natahovat i ručně velmi snadno.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, většina z nich při natahování "skřípe". Z nějakého neznámého důvodu se při natahování točí i kolečka samonátahu. Ale nedělají to všechny. Měl jsem jedny hodinky s tímhle strojkem a ten se natahoval krásně čistě, jemněji než kal. 68, bylo slyšet jen tichounké cvakání západky.

Třeba je to nějakým seřízením, nebo nastavením toho samonátahu, nevím.

Edit: Kašli na to a natahuj :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Nemám sice hodinky s tímto kalibrem, ale mám několikatery automaty s kalibrem ETA a taky mě původně překvapila tuhost manuálního nátahu. Zvuk taky nic moc.

Tak jsem usoudil, že se manuální nátah těm hodinkám moc nelíbí a používám ho málo, pouze ke startu, když dlouho ležely. Takže s nima nemusím máchat, aby se rozeběhly.

Odkaz ke komentáři

to ruční natahování kal 69 moc dobře nedělá, je tam nestandardně velký odpor a tudíž i tření..... ale v praxi je musíte připonatáhnout tak 10000 krát, pak by se to asi mohlo v raxi reálně projevit. Já považuji za nevýhodu toho kalibru vysokou stavbu, velmi těžký rotor a nekvalitní čep jeho uložení. To je také první, co se na něm podělá.

to ruční natahování kal 69 moc dobře nedělá, je tam nestandardně velký odpor a tudíž i tření..... ale v praxi je musíte připonatáhnout tak 10000 krát, pak by se to asi mohlo v raxi reálně projevit. Já považuji za nevýhodu toho kalibru vysokou stavbu, velmi těžký rotor a nekvalitní čep jeho uložení. To je také první, co se na něm podělá.

Odkaz ke komentáři

Vedl jsem o ručním nátahu debatu se svým "dvorním" hodinářem, jeho názor je, že zvýšený odpor při nátahu je způsoben odlučovačem samonátahu a to je přesně ten díl, který se podělá jako první.

Mimochodem, většina automatů s nátahem ve mě vyvolává dojem, že je natahuji přes prokluzující spojku. :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...