Gorg Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 (upraveno) Dlouho jsem přemýšlel, jestli mám zhmotnit tenhle výplod choré duše... Nakonec jsem se rozhodl že ano a to z čisté zvědavosti na Vaše nesouhlasné či (nedoufám) souhlasné postřehy. Pokusím se rozebrat Seiko Monster z mého, ale snad malinko odlišného pohledu... a hlavně s nadsázkou. Komu se to bude chtít číst...jinak...komu se to bude chtít číst až do konce, tak se nebojte jít do mě :-) Je to už rok, co jsem je poprvé plácnul na ruku, infantilně je hodil na dno bazénu a nechal je tam asi hodinu. Měl to být "test", pak prezentace mé přítelkyni, která současně nade mnou vrtěla hlavou...a navíc je prostě na hodinky ležící na dně bazénu božskej pohled :-) Ano, jsou to tzv. kancelářky...do větší hlobky než 5m se asi nepodívají. Ale dokud jsou těsnění měkká, věřím že by pořádnej ponor zvládly. Myslím si to proto, že i po roce mám stejně jako první den pocit, že jsou řemeslně perfektně zpracované. S ohledem na cenu o to zásadněji. Nebudu znovu popisovat, co všechno je u moster vychytané, jako např. minerální sklo po roce bez škrábanku, odolnost kalibru atd. i když by si to Monstra zasloužily. Chci se spíš podělit proč je ne/mám rád. 1. Už jen ten název... Názvem nemyslím neosobní "číslo" SKX779K, ale vžitý "polidštěný" název Seiko Monster. Při představě hodinek ala monster si vybavím nějaké příšerné obludné a obří hodinky. Ve skutečnosti to nejsou na dnešní poměry velké hodinky a obludné už vůbec. Ani výška není nepatřičná. Jsou možná těžší, ale i hmotnost není nijak monstrózní. Jen je vyšší. 2. Pouzdro je kapitola čítající několik podkapitol...a zároveň kapitola sama pro sebe :-), takže začnu dýnkem. 2.1 Dýnko je řemeslně perfektně zpracované. Už tady se střídají leštěné plochy s neleštěnými. Člověku se ten reliéf ještě nějakou dobu drží po sejmutí na kůži. Kdybych si nechal dělat někdy kérku, vypadala by asi nějak takhle :-) ...ale to co nemám rád je to, že se v něm rád drží bo.del. 2.2 Spodní strana pouzdra sestává z leštěných a kartáčovaných ploch. Ten kontrast je zajímavej, důmyslnej a provokativní. Prostě to, co se může snadno škrábnout je preventivně poškrábáno (kartáčováno) už z výroby a co je schované je leštěné... Zatímco horní část je u stěžejek předvídatelná, spodní část je asymetricky prodloužená až ke korunce. Je to ochrana korunky, ale ta prodloužená část vytváří na pouzdře napětí. Nějak mě tam štve a přitom bez ní by to byla nudná předvídatelnost. Navíc korunce je opravdu v ocelových kleštích určitě líp, takže opět důmysl. V tomto prostoru se velmi rád a bez okolků drží opět bo.del, takže si hodinky často říkají o údržbu, což mě opět štve :-). Nožky pro uchycení stěžejek působí, jako by se styděly a ustupují do pouzdra a jakoby pod něj. 2.3 Korunka je zřejmě dobře udělaná, protože nikdo ji asi nestrhnul, ale já mám často pocit, že budu první...což mě prudí..ale vždycky to nakonec dopadne :-) Manipulace s ní je v pohodě a pseudohacking taková regionální zvláštnost. 2.4 Luneta je masivní kus železa. Dotváří podivnej vroubkovanej tvar pouzdra. Často přemýšlím, jestli se mi to líbí a nebo mě to vytáčí. Jenže představa kulatého pouzdra bez tohodle "půlvrtání" by byla zřejmě opět nuda. Pokud se často prostor za lunetou čistí, luneta se odmastí a nejde s ní skoro pohnout, což mě štve... takže čas od času mažu. Font na lunetě jsem vydýchal, ale prvních 15 čárek mě dráždí svoji robustností oproti decentním tečkám od 15ky vejš. Luneta, je li namazaná, se skvěle ovládá a má důmyslně konstruováno krokování po 1/2 minutě. Pokud se lunetou pohne tak, že se obloučky nekryjí, opět se vytvoří další napětí na pouzdru který mě nutí dát pozdro do rovnováhy :-) 3. Černý ciferník je decentní. Je to dáno barvou. ...je klidná. Nápisy jsou přesné. Co mě dráždí jsou plastové indexy, ketré působí ledabyle nalepeným dojmem. Jejich plastovost je až laciná. Za to v noci je radost se podívat. Luminiscence na monstrech je příkladná. Nápisy jsou přesné, nijak neruší. Barva kovových částí ruček mě trochu zklamala, čekal jsem nerez a ona je na nich nanesená podivná krémová. Po roce už to ale nevnímám. Co ale vnímám je až drzé překlápění data :-) Ještě jsem neměl hodinky, který by si tak dávaly "na čas" :-). Někdy je verbálně popoháním...mám rád datum v pořádku :-) Další věc co mě svým způsobem štve je červené zvýraznění neděle. Nějak ta červená neladí, ale technicky je to samozřejmě v pořádku :-) 4. Původně jsem měl na monstrech gumu. Vypadaly jako echt diversky. Po čase mi ale začala vadit nevyváženost na ruce. Poměrně tenká guma vůči pozdru a nošení nebylo moc pohodlné. Začal jsem pokoukávat po origo tahu a pořídil jej. Perfektně sedí u pouzdra. Lestěné a neleštěné plochy, pevná spona, další regionální zvláštnost v podobě neoprenové extenze. :-) Ten tah mě dráždí tím jak je jednoduchej. Skutečně se povedl...nikdy jsem neměl lepší. A u stěžejek je jeho šířka opravdová lahůdka. Ten tah určitě Suma monstrům závidí :-) Nosím je téměř denně. Jako každý automaty to mají v oblibě. Pokud se zastaví, stačí párkrát citelně otočit rotorem a už jen dát na ruku. Monstra jsou jedinný hodinky který se mi líbí skoro stejně, jako mě štvou. Ale štvou v tom dobrém smyslu. A proto je mám rád. Mám rád věci škaredý tak, až jsou pěkný... A jak to máte vy? :-) Upraveno 2. září 2009 uživatelem Gorg
Gorg Odesláno 2. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Ops, nevhodne vlozeno, prosim adminy o presun. Dekuji
Juraj11 Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Tak já je mám pár měsíců a nějak se snimi nemohu pořád sžít-co mě fakt štve je ta blbá krémová na ručkách.Jsou to krásné hodinky a když na ně nasadím řemen z ještěrky tak jsou k pomilování-no a když na ně hodím zpátky tah tak jsou super.Na dovolené se semnou vydávali asi do 8 metrové hloubky a bez problému-zhrnuto podtrženo jsou perfektní-tak mi někdo vysvětlete proč mi ještě nepřirostly k srdci
Apep Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Ahoj Gorgi opět vynikající recenze, klobouk dolů! Jak se snášejí se Steinharty?
Návštěvník Snow Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Monstra a G-Shocky jsou hodinky, které u mě vydrželi dva dny, což asi hovoří za vše. 1
Dantechno Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 (upraveno) Monstra a G-Shocky jsou hodinky, které u mě vydrželi dva dny, což asi hovoří za vše. To o tech hodinkach nerika zhola nic. Maximalne ze se nelibily tobe EDIT: Muzes mi prozradit co jsi si koupil za G-Shocky? Upraveno 2. září 2009 uživatelem Dantechno
gougy Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Monstra a G-Shocky jsou hodinky, které u mě vydrželi dva dny, což asi hovoří za vše. Nedokázal bych denně měnit toliko hodinek, co se ještě nestačily stát legendami a ty legendy měnit jednou za dva dny;) - mám totéž, ale v podstatně delších intervalech:)
Návštěvník Kamil Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Monstra a G-Shocky jsou hodinky, které u mě vydrželi dva dny, což asi hovoří za vše. U digitálek to chápu, ale Monstra?
Návštěvník Snow Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 (upraveno) Nedokázal bych denně měnit toliko hodinek, co se ještě nestačily stát legendami a ty legendy měnit jednou za dva dny;) - mám totéž, ale v podstatně delších intervalech:) Nedalo mi to až tak velkou práci. U Monster mě hlavně vadil tenký plíšek, který spojuje oba konce ocelového náramku, to je výsměch a otřes. U G-Shocku jsem zvolil Mudmany v neskutečně červené barvě. Měl jsem je na lyže, aby mě snáze vyhrabali z laviny. Barva byla natolik hrůzná, že musely okamžitě z domu. Pak jsem se od Giliuse dozvěděl, že to byla jakási docela ceněná limitka. Mohly to být hodinky, na kterých by při prodeji konečně jednou vydělal. Edit - dost bylo prznění Gorgova vlákna digitálkami. Upraveno 2. září 2009 uživatelem Snow
Gorg Odesláno 2. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Ahoj Gorgi opět vynikající recenze, klobouk dolů! Jak se snášejí se Steinharty? Jeje, diky...to fakt nebylo v planu..chtel jsem si jen postezovat :-) Mno S47 si obcas hovej vedle Monster, kdyz je na ruce dalsi kousek. Ale nebojej se, protoze jsou monstroznejsi nez Monstra. Navic ocel k oceli. Nevim, nevim..ale s pinkgoldama by se uz docela mohly triskat .-)
Well Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Výborná recenze. Měl jsem monstra asi měsíc a půl a naprosto souhlasím s Gorgem, že mě na nich spousta věcí štvala (hlavně ta nesouměrnost pouzdra okolo lunety, masivnost indexů a popis lunety). Miloval jsem na nich tah, zažloutlé ručky a přesnost okolo 5s za den. Pak jsem je prodal a teď bych je chtěl zase koupit. Naštěstí jsem bez peněz a stejně se nedokážu rozhodnout jestli zase vzít klasické černé nebo černo-černé. Monstra mají určitě něco do sebe a přesně na ně platí poslední věta z recenze: Mám rád věci škaredý tak, až jsou pěkný... a to jsou přesně Seiko Monster :-) .
falkkon Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Mě na nich vadí pozice korunky. A strašně!!! Proč je tam kde je???
stando Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Monstra a G-Shocky jsou hodinky, které u mě vydrželi dva dny, což asi hovoří za vše. Teda SONOWe ja neviem mam GW 5500ky a Monstra Orange a po roku mozem zkonstatovat ze su to hodinky,ktore neustale striedam...bud jedny,alebo druhe. Neviem cim to je,ale asi to bude tym,ze som od nich nic neocakaval. K Monstram som prisiel nahodnou vymenou od clena fora a Gcka mi priniesol moj japonsky boss.Proste som si povedal,ze za skusku nic nedam.........a oplatilo sa s oboma kuskami som (porovnanie kvalita a cena )velmi spokojny a patria k "staliciam mojho autoparku" ...proste nie je to zidne vekolepe WOW,jedine co mozem povedat,ze su to hodinky pri ktorych sa mi nestalo,ze by ma za mesiac nosenia omrzely. PROSTE KED ICH MILUJES NIE JE CO RIESIT :thumbsup_anim: ...inak ta mam rad chlape
Gorg Odesláno 2. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Mě na nich vadí pozice korunky. A strašně!!! Proč je tam kde je??? Pac je tam kalibr, kterej ma korunku na pozici 4. Vyhoda je, ze netlaci do zapesti. Korunku na 4ce prekousnu v poho, ale datum na 4ce uz fakt ne...
kubson Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Pac je tam kalibr, kterej ma korunku na pozici 4. Vyhoda je, ze netlaci do zapesti. Korunku na 4ce prekousnu v poho, ale datum na 4ce uz fakt ne... tak zrovna kalibru je celkem vuřt jak je v pouzdru natočený, ale u diversek je korunka na 4ce myslím z praktických důvodů, aby to nedřelo neoprén
Well Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Pac je tam kalibr, kterej ma korunku na pozici 4. Vyhoda je, ze netlaci do zapesti. Korunku na 4ce prekousnu v poho, ale datum na 4ce uz fakt ne... Tak korunka může být kdekoliv, to na kalibru nezáleží. Je to spíš kvůli pohodlnějšímu nošení, ale když netlačí do ruky korunka, tak ji u Monster zastoupí ochrana nad korunkou. Naštěstí to není nic hrozného :-) .
Gorg Odesláno 2. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2009 (upraveno) tak zrovna kalibru je celkem vuřt jak je v pouzdru natočený, ale u diversek je korunka na 4ce myslím z praktických důvodů, aby to nedřelo neoprén Jestli to chapu spravne, tak jedno by to mohlo byt v pripade, ze je datovej venec soustrednej, ne??? Pokud ano, tak je to tenhle pripad a ja byl mimo... EDIT: Tak mate pravdu kluci a ja byl nedovzdelan. Je to tak... Upraveno 2. září 2009 uživatelem Gorg
Kupa54 Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Díky za emotivní recenzi. Monstra jsou moje srdcovka
vor Odesláno 5. září 2009 Nahlásit Odesláno 5. září 2009 Já je mám taky celkem dlouho a na hard work:) super hodinky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se