Přejít na obsah

Jakej si mám koupit netbook?

New Milis

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dnes mi můj debilní kocour shodil na dlažbu můj milovanej ASUS Eee PC 901 tak nešťastně, že mu prasknul displej nebo co. Takže kocourovi navzdory si chci koupit novej a potřebuju jen ujistit, že ASUS Eee PC 1000 bude jakžtakž dobrá volba. Od Atomu neočekávám nic neočekávatelného, jde mi o výdrž baterie a mobilitu, tj. displej kolem 10". Nebo je nějaká rozumná alternativa? A nemyslím zrovna Dell, u kterýho vydrží baterka 3 hodiny.

Odesláno

EEE je najlepsia volba podla mna. mal som moznost mat chvylku na testovanie Asus, IBM a MSI ale jedine EEE obstal co sa tyka hlucnosti a komfortu. Ked by som bral ako hlavny benefit klavesnicu tak jedine HP 2140 oproti EEE je to nebe a dudy. I ked si myslim ze ta 1000 uz je dost velka na cestovanie ;)

Odesláno
Hele Milisi jak moc to musi bejt maly? Ja sem nedavno pri cekani u Datartu koupil Acer 4810T kterej ma 14 palcu, ale delaj i 13, je to celkem maly, hezky a vydrzi to nabity 8-10 hodin coz je docela fer ;)

Viz treba tady: http://www.alza.cz/acer-aspire-as3810t-354g32n-d120474.htm

Tohle už je trošku jiná liga, přece jen je to už dost velký a bude to topit, a já od toho potřebuju vlastně jen čučení do Chronomagu a bohužel na e-bay. Ta výdrž mě je vlastně taky jedno, tam mi jde o princip - když už je tam kripl Atom.. Ale 8 hodin a za ty prachy - to teda ujde.

Návštěvník Kamil
Odesláno
Tohle už je trošku jiná liga, přece jen je to už dost velký a bude to topit, a já od toho potřebuju vlastně jen čučení do Chronomagu a bohužel na e-bay. Ta výdrž mě je vlastně taky jedno, tam mi jde o princip - když už je tam kripl Atom.. Ale 8 hodin a za ty prachy - to teda ujde.

Nechceš můj Asus N10J? Koupil jsem ho před dvěma měsíci, použil asi 3x a vlastně ho ani nepotřebuju.

Odesláno

Je to o neco vetsi nez ty netbuky, ale kdyz je to novy tak to zatim netopi.. netbuka mam od Aceru nejakyho One, takovy maly modry to je a nic moc to nevydrzi, ma to debilni tačped s tlacitkama na boku, ale je to maly a na nejaky cesty nebo tak to jde ;)

Návštěvník Snow
Odesláno
Čoveče nevím, velkej, těžkej, šerednej, tak koukám vrána k vráně sedá, co? :D :D :D

Velkej, těžkej, šerednej, nevím, neznám, nemohu posoudit, ale display má pěkný, ne :D ?

edit - zdroj - Kamilův notebook

Odesláno

Prdte na tyhle netbooky. Vzdyt to nema zadny vykon :)

Milousi bez do Lenovo Thinkpad X60 nebo X61. To jsou nekompromisni stroje. Uhlopricka 12" a na baterku to ty 4 hodiny da.

Konkretne mam toto a se spoustou vybaveni me stal desitku.

Odesláno
Prdte na tyhle netbooky. Vzdyt to nema zadny vykon :)

Milousi bez do Lenovo Thinkpad X60 nebo X61. To jsou nekompromisni stroje. Uhlopricka 12" a na baterku to ty 4 hodiny da.

Konkretne mam toto a se spoustou vybaveni me stal desitku.

A kdyz si koupis extended baterii, tak vydrzi i devet hodin. Jsou to super stroje. Kdybych nemel notebook jako svuj hlavni pocitac, tak bych asi taky o X-series uvazoval. Mel jsem Thinkpad asi 5 let a ted mam uz rok a pul dalsi kousek (R61, mensi verze -- 14" uhlopricka). Jak jednou zkusis Thinkpad, tak uz si nikdy nic jinyho nekoupis :thumbsup_anim: . Skoro ho neslysis, netopi a hlavne ma velmi robustni konstrukci. V praci mam jeste Dell a na tom, ac je jinak ok a slape jako hodinky, by se daly skoro smazit vajicka. Zlatej muj Thinkpad.

Odesláno

já bych volil asus http://www.alza.cz/asus-eee-pc-1005ha-cerny-d129663.htm tenhle mi připada optimalní. Acer je dost poruchovej a kolega má to hp a už ho měl třikrát v servisu,nějaký problemy s hardiskem a pak nefungovali usb,přitom já mám hp a naprostá spokojenost,ale mám normální ne malej.

Odesláno

Milisi, na netbook se vyprdni, ma to mizernej displej - surfovani na chronomagu bude peklo ;)

1024x600 je neuveritelne stupidni rozliseni.

Ten Acer, co ho zminoval spiderer, je fajn, a hlavne je uz uplne jinde, nez notebooky, kterejma si acer znicil jmeno...

Ted koukam, ze uz je par netbooku s rozumnym rozlisenim 1366x768, napr:

http://www.alza.cz/hp-mini-note-5101-d134542.htm

http://www.alza.cz/gigabyte-t1028x-hnedy-d137336.htm (tohle je tablet - s dotykovym diplejem...)

http://www.alza.cz/dell-inspiron-mini-10-ruzovy-d127045.htm (vsimni si paradni barvy! :D )

Návštěvník Kamil
Odesláno
...Ted koukam, ze uz je par netbooku s rozumnym rozlisenim 1366x768, napr:

http://www.alza.cz/dell-inspiron-mini-10-ruzovy-d127045.htm (vsimni si paradni barvy! :D )

Ten mu bude slušet! :thumbsup_anim:

A mohl by si ho rovnou brát na srazy. Bůhví co tam pak po nocích vyvádějí...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

No ja to tiež rieším, chcem nejaký vreckový comp do školy v cene cca 300? a vychádza mi z toho eec1005HA, na tú desinu displej je 1024 postačujúce, tu doma mám 17 laptop s 1920 a je to dosť malé, až prehnane (bral som to koli wroksplace na dvojmonitorové software). Tá výdrž batérie vykrýva iné potencionálne nedostatky a v cenovej kategórii som okrem jedného HP a Fujitsu-Siemens nič relevantné nenašiel. A tipy a triky s inými minibookmi čo sa tu objavili a cena sa točí 30.000 kč a viac, to už rovno MacBook Air.. V každom prípade na tom počítači asi neplánuješ produkovať film.. :)

Ak by si vygooglil niečo lepšie daj vedieť ;)

Odesláno
No ja to tiež rieším, chcem nejaký vreckový comp do školy v cene cca 300? a vychádza mi z toho eec1005HA, na tú desinu displej je 1024 postačujúce, tu doma mám 17 laptop s 1920 a je to dosť malé, až prehnane (bral som to koli wroksplace na dvojmonitorové software). Tá výdrž batérie vykrýva iné potencionálne nedostatky a v cenovej kategórii som okrem jedného HP a Fujitsu-Siemens nič relevantné nenašiel. A tipy a triky s inými minibookmi čo sa tu objavili a cena sa točí 30.000 kč a viac, to už rovno MacBook Air.. V každom prípade na tom počítači asi neplánuješ produkovať film.. :)

Ak by si vygooglil niečo lepšie daj vedieť ;)

O to nejde, ze by to bylo malo vzhledem k rozmerum. Ale je to prasarna, ve ktery plno aplikaci neumi fungovat, pro WIN jako takovy to taky neni uplne jednoducha zalezitost - znam par useru, co si updatem driveru ke graficky karte udelali posuvnou plochu - videli okno 1024x600 z celkovy plochy o velikosti 1024x768 a museli si to posouvat. Vratit to samozrejme jde, ale je to pakarna a prasarna ;)

Aby se uzivatel nemusel bat o funkcnost aplikaci a resit jejich schopnost pracovat v divnym rozliseni, je minimum na kratsi strane 768 bodu. Zcela vazne, to neni zadna machrovinka typu "abych mohl efektivne pracovat potrebuju 1080 na kratsi strane, jinak to proste nema cenu..."

Jo, a jeste - nejdrazsi zminovana hracka je tu okolo 15K. Acer timeline se 13" displejem i netbook s rozlisenim 1366x768 do ty ceny uplne bez problemu, tak nepis nic o 30 ;)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...