Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To je naprosto stejná spona jako na většině kovových tazích. Ale uznávám fakt, že kůže po pokožce míň klouže, takže nemusí být tak utažená jako u kovu, navíc se na tom podepisuje i menší hmotnost kůže.

• Odpovědi 113
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Kamil
Odesláno

Kupoval jsem už dva řemeny s touhle sponou. Konkrétně spona na obrázku mi zbyla z nylonového řemenu (http://cgi.ebay.de/NYLON-FALTSCHLIESSEN-UHRBAND-WASSERFEST-18-20-22-24-mm_W0QQitemZ110020242927QQihZ001QQcategoryZ63161QQcmdZViewItem), který jsem omylem nařízl při výměně a sponu pak přendal. Ještě mám matný kožený se stejnou sponou (http://cgi.ebay.de/XL-Echtleder-Faltschliessenband-18-20-22-24-mm-Wahl_W0QQitemZ120013266774QQihZ002QQcategoryZ63159QQcmdZViewItem). Všechno od jednoho prodejce, se kterým mám vynikající zkušenosti. Třeba pštrosa rád nosím, je pevný a přitom perfektně podajný (http://cgi.ebay.de/ECHT-STRAUSS-Echtes-Straussenlederuhrenband-18-20-22-mm_W0QQitemZ110020251490QQihZ001QQcategoryZ63159QQcmdZViewItem).

Možná kdyby se nás našlo víc zájemců o řemeny od uvedeného prodejce, objednal bych je najednou a ušetříme na dopravě. Sám bych jeden řemen a jeden kovový tah potřeboval.

Návštěvník Kamil
Odesláno
  noname napsal:
Potřebuji nějaký nový řemen na Orlíky, zkusím něco vybrat a dám ti vědět.

Z čeho myslíš, že byla ta fotka?:D

OrlikIMG_0018.jpg

A původní Hirsch už je zničený?

Odesláno

Vypadá dobře, ale mě čím dál více lákají tzv. Rally řemeny. Buď se třemi většími dírami nebo s více malými.

Zkoušel si dát na Orlíky světle hnědý řemen?

Na některých hodinkách s černým ciferníkem to vypadá zajímavě.

Odesláno

2Kamil&all: Šel by ten pštros i na Aviatory IV? Trochu divná kombinace,ale jestli jste to náhodou někdo nezkoušel. Popř.by se mi k tomu líbila ta spona co má Kamil,jenže tu jsem tam samotnou prodávat neviděl,

jen ňákou jinou variantu,která není to pravý ořechový:),že bych kvůli tý sponě musel vzít i ten nato pásek,jehož je součástí.

strauss.JPG

Pak jsem narazil ještě na tuhle klasiku co by se na Aviatory hodil,..ale materiálem by se mi víc líbil ten pštros,co vy na to?

pilot.JPG

Odesláno

Díky Kamile za link i názor,tu sponu tam má samostatně za 6 EUR,..jen je tam připsaný tohle,netuším co to je,..hlavně to s tím vykřičníkem v závorce:

Silberfarbig Lieferbar mit der SCHLIESSENANSCHLUSSBREITE von 16-18-20-22mm (nicht zu verwechseln mit der Uhrenanschlussbreite) !

Odesláno

nějak mi přijde, že dnešní kožené řemínky jsou kratší než kdysi... Nezdá se Vám? Porovnával jsem teď délku standardního Hirsche Ascot od Primek se starým koženým řemínkem a ještě starým řemínkem z asi jakokůže od starších Prim a ty dva stařečkové byli tak o 1,5-2 cm delší. Dobře se to zapínalo, drželo to provlečené i druhým "kroužkem", koneček řemínku nebyl dole pod zápěstím, ale na boku a nezachytávalo to tolik za oblečení, na stole za dokumenty a pod.

Odesláno

No jo, mám obdobný problém s délkou. U Hanáka mi sice objednali XL délkuk Tissot Le Locle, ale pořád to není dobré. Asi se s někým svezu při objednávce u někoho na internetu.

Odesláno

Radimk

Možná, že má někdo stejný problém jako my, umí to, a chtěl by to koupit levněji. Jelikož na tomto fóru ještě nikdo nenarazil, nebránil bych se ani platbě dopředu.

Odesláno

Výhoda kovového tahu, nic z něj nepřečuhuje. Ale i takové kožené pásky existují, např. je dělá Omega, kde su pásek uřízne na délku a vsadí do spony podobně jako kov.

Návštěvník Kamil
Odesláno

To Radimk a Honza49:

Na výše zmíněném odkazu mají i extra long řemeny. Jeden už mám a je opravdu dost dlouhý. Mám obvod zápěstí 20 mm a nosím ho na třetí dirce. Jak už jsem zmiňoval, pokud se nás domluví více, jsem schopen to hromadně vyřídit. Ceny má slušné, řekl bych a zatím všechny předešlé kupované řemeny a tahy byly v pořádku.

Odesláno

..já mám zas podobnej problém s délkou řemenu,ale opačnej,..mám menší zápěstí,..měřil jsem orig.řemen k Av.IV a má 7 a 11 cm bez spony a ten pštros co se mi zamlouvá, je 8 a 12cm,čili dohr.o 2 cm víc,...si k tomu

budu muset pořídit tu sponu co má Kamil,aspoň ta delší část bude schovaná "vevnitř" než aby mi to koukalo až na druhou stranu řemenu:)

2Kamil: kdybys od tohohle člověka kupoval ten kož.a kovovej tah co jsi říkal,..tak bych do toho šel s tebou,vzal bych si toho pštrosa a sponu, aspoň bysme měli levnější poštovný,..kdyby se někdo přidal,bylo by to fajn,...těch řemenů co tam ten člověk má,by si snad každej vybral:)

-->snad se ten pštros bude hodit k těm Aviatorům,..co se dýlky týka,tak v nejhorším bych to uříz ala Omega,jak tu bylo zmíněno,..i když by to byla prasárna,přiznávám:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...