Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

sice ty barvy se mi na jaře moc nelíbily ale už jsem jim přišel na chuť.zkoušel jsem jí na jaře na testu ordicy a byla super:)

par rokov dozadu robila nordica super dizajny ... sice sa stale odlisuju (farebne kombinacie atd.), ale uz to nie je to co byvalo :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

to here - náhoda, zrovna se na Fischer dívám. Přemítám o nové sezóně, u nás loni napadl sníh poprvé 15. října :crying_anim02: , začínám být lehce nervózní. 

Při té příležitosti se zeptám, nejsou nějaké reference na toto prkno ?  KLIK

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

to here - náhoda, zrovna se na Fischer dívám. Přemítám o nové sezóně, u nás loni napadl sníh poprvé 15. října :crying_anim02: , začínám být lehce nervózní.

Při té příležitosti se zeptám, nejsou nějaké reference na toto prkno ? KLIK

Koukni ještě na wordcup slalomici od fisheru v limitce c line dneska nám přišla a je to bomba a to jsem fisher nikdy moc nemusel ale jízdně vyl výbornej

Odkaz ke komentáři

Při té příležitosti se zeptám, nejsou nějaké reference na toto prkno ? KLIK

Neznám Tvé schopnosti. Lyze je to výborná. V této kategorii doporučuji nejdříve vyzkoušet. Moc neodpouští, ale když to s ním umíš, tak budete krásný pár :-)

Odkaz ke komentáři

Tady jsou moji miláčkové. Už se těším až je nazuju. Oboje jsou to Fisové Elanky SLX a GSX.

Slalomky, pro toho kdo jezdí dobře carvingem můžu jenom doporučit. Je to perfektní tuhá lyže skvělá na tvrdý sníh, velká torzní tuhost, úžasné na ledě, když se pěkně nabrousí hrany tak se zakousne a nepusti. Tam kde ostatním minulou zimu na vybroušeném ledě( a bylo ho docela dost) podjížděli lyže, já jsem si užíval. Pokud jezdíte častěji, rozhodně bych nedoporučoval tzv. komerční race SL, jsou o hodně měkčí, je to opravdu dost rozdíl.

Obřačky mám dvoje na závody, ty nedoporučuju, jsou hodně tvrdý. Mají R asi 27m a pokud mají pěkně zatáčet, chce to větší rychlost a prázdnou sjezdovku a pořádně zabírat.

Dřív jsem jezdil na atomikách a nordikách, ale v téhle kategorii jsou lyže skoro stejné, rozdíl je jenom trochu v tvrdosti, ale to se liší i lyže od jedné značky. Před třemi lety byly elanky GSX o trochu měkčí, než tyhle loňské co mám teď.

Někde jsem četl, že má být tisíciletá zima, HURÁÁÁÁÁ tak doufám, že vydrží do června. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Tak jsem zahájil sezonu na Dachsteinu. Podmínky naprosto ideální, sluníčko svítilo, napadnul nový sníh, lidi skoro žádný, trochu jsme potrénovali obří slalom, prostě idilka. Ubytování ve Schladmingu, zkusil jsem i sjezdovky na Planai, tam byl ale mokrý sníh.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pánové poraďte mi prosím kam se zajet v okolí Brna, Olomouce popřípadě Ostravy zajet podívat na nějaké dobré oblečení? Mrknu do Rockpointu, Teamsportu a přemýšlím o Freeportu? Potřebuju bundu, kalhoty, helmu, rukavice.. :) Absolutně nevím kam se vypravit. Pokud mi poradíte po jaké značce se dívat, budu jedině rád (thready o lyžování jsem proběhly všechny).

Dík!

Odkaz ke komentáři

Dali, vypadá to, že si na lyžích pěkný střelec. Respect. Obzlášť, když preferuješ jugošské skije, stejně jako já. Moje jsou teda méně ultimativní, jako Tvé slalomky a obřačky...

Taky bych si dal s chutí Planai nebo Reiteralm, mám to tam rád, ale teď to na carving u mě nevypadá. Těším se do Gardeny na konci ledna, to je moje lyžařská Mecca.

Odkaz ke komentáři

Pokial nemas istotu ci ta lyzovanie chyti,tak skus dosky :smile_anim: s pozicovne.Pises,ze budes lyzovat v Alpach,tak tam nemas problem s mnozstvom pozicovni a dokazu ti aj poradit co bude pre teba vhodne.Mas dalsiu vyhodu,ze si mozes kazdy den zobrat na skusku ide dosky aby si zistil ake ti najviac vyhovuju.Ked ale chces predsa kupovat,tak potom lyziarky je dobre mat vlastne.

Odkaz ke komentáři

to Alda - pokud nechceš využít skutečně velmi širokou nabídku z lyžařských půjčoven a mít své vybavení, soustřeď se na lyže typu All-Mountain. Vybíral bych lyže ze značek Atomic, Blizzard, Fischer a Salomon, osobně bych šel do Blizzardu. Podívej se na Blizzard G-Force Pro IQ.

Edit - počkáme ještě na foxika28. On bude vědět o dalších značkách a modelech. Myslím, že bude mít vhodný model od Nordici.

Upraveno uživatelem thesis
Odkaz ke komentáři

Tak jsem se po cca 11 letech snowboardingu rozhodl, že potřebuji nutně změnu a chtěl bych se zase vrátit k lyžím. Kdysi jsem býval celkem dobrý lyžař, jak tomu bude letos, až se na ně po tak dlouhé době postavím, to nevím.

A jelikož už se v tom ani moc neorientuji, potřeboval bych poradit jaký typ lyží si pořídit. Délka, typ, atd., na značce nezáleží.

Viděl bych to tak, že potřebuji lyže pro pokročilého lyžaře s výškou 176 cm, váhou 80 kg. Jezdit budu po upravených tratích v Alpách. Žádný hluboký sníh, ježdění mezi stromy či pod lanovkou v náročném terénu zatím po tak dlouhé době nepřipadá v úvahu. Moji jízdu si představuji jako pohodovou, ale svižnou, ne obrovské oblouky, ale zase žádné zasekávání lyží typu sportovní slalom. Měly by trochu zvládnout zledovatělý povrch. Tak a co včil. Máte někdo nějaký typ ?

Úplně nejlepší by bylo asi koupit něco staršího, tady ale může být problém najít typ lyže pro mě. Zase, nevím, jestli mě to chytne a u lyží zůstanu, nebo se příští sezonu vrátím na snowboard. Takže vrážet do toho horentní sumy taky nechci.

Dík každému za dobrou radu.

PS: pokud by se chtěl někdo zbavit svojí lyžařské výbavy a hodila by se svými parametry pro mě, dejte vědět. :smile_anim:

Doporučil bych ti slalomky, vzhledem k tvojí váze radši komerční race, nejvyšší řada ( měkčí rozhodně ne) je jedno jestli Atomic, Fischer, Elan, Head .... délku 165 cm, R 12- 12,5 m . Vyblbneš se při carvingu a lze na nich jezdit od fun carvingu po střední oblouk. Začínat po tolika letech carving na lyžích s poloměrem 16m a víc asi není dobrý. Myslím, že půjčením nic neskazíš, ale asi ani moc nezískáš. Když mám nové lyže tak mi většinou trvá 3 dny než mi " přirostou k noze" a zjistím co si na nich můžu dovolit. Kup slalomky a budeš spokojenej.

Odkaz ke komentáři

Kruci já trčím v Indii a normálně už mám nějaké Alpy za sebou, tak prosím hlavně Daliho, ať sem nedává moc fotek :) Ježiš já bych se tak slouznul... Sice prknař, ale v tvdých botech a rychle dolů ;) Malá vzpomínka na Roháče loni a Marillevu dávno ;)

Aldo - mrkni na www.lusti.cz kamarád lyžař od race modelů Atomic a Dynastar přešel na Lusti a je moc spokojen... Taky raději mám výbavu svoji, než půjčenou... Hlavně alpin snb nikdo nepučuje... Vlastně by jsi mohl zkusit alpin prkno :)

post-3780-046013700 1290870605.jpgpost-3780-048935100 1290870723.jpg

Edit: oprava

Upraveno uživatelem funf5
Odkaz ke komentáři

Tak jsem našel tohle:

http://www.ski4u.cz/lyze-fischer-race-sc-rc4

Píšou pro pokročilého až sportovního lyžaře. No pokročilý jsem byl, nevím, jestli ale sportovní. Nerad bych si to lyžování zhnusil špatným výběrem.

Pokud jsi byl pokročilý, tak se toho neboj, rychle se dostaneš zpátky a půjdeš dál... Kamarád je trošku magor a vozí sebou tři až čtyři páry... tohle jsou podle něj univerzály, které hodně půjčuje zájemcům o svezení, nikdo mu je nechce vrátit ;) Jinak od Lusti dostaneš i podle Ski magazínu za svoje peníze nejvíc muziky...
Odkaz ke komentáři

Řekl bych, že geometrií dobrý, ale mám trochu obavy jestli nejsou moc měkké. Fischer není moje značka, radši by jsi se měl ještě zeptat. Vázání je zřejmě jenom do DIN 10, to mi přijde málo. Myslím, že budeš potřebovat tak DIN 9, nebo 10, takže vázání by mělo mít alespoň do 12. Já mám na slalomkách 12 a možnost do 17.

Myslím, že Lusti je lepší lyže, jezdil jsem na nich, poctivé dřevo a titanové desky. Jenom ta skluznice mi přišla divná. Je potřeba mazat aby to jelo, hlavně na mokrém sněhu vyloženě drhne.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si asi vybral. http://www.online-lyze.cz/vyprodej-lyzi/fischer-rx-8-fire-fs-10-railflex-1346.html

Koukal jsem se i na Lusti, nejspíš bych si taky vybral podobné těmto fišerkám, ale ty mi absolutně nesedí barevně. Já vím, je to blbost, ale zase nechci vypadat jak barevný kašpárek všema barvama. :D

Nevypadaji spatne, Dali ti doporucoval slalomky, ale ja bych s tim vzhledem k pauze byl opatrnejsi. Lyzoval jsem hodne , mel jsem pauzu asi jako ty a kdyz jsem zkusil carvingove lyze, tak me slalomky stvaly, protoze te nuti porad tocit. Na obrackach s radiusem kolem 15 metru jsem se citil podstatne lip, ale to je subjektivni... Barvy chapu :) Tak SKOL ;)

Pisu na founu, tak bez diakritiky :(

Odkaz ke komentáři

to Alda - není zač, rádo se stalo. Heady mají opravdu celkem malý radius. Na Völkle Ti bohužel nedokážu odpovědět, model neznám. Popisům moc nevěřím, zrovna jsem se na toto téma bavil se sibirnayou. 

Upraveno uživatelem thesis
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...